Gutta Krutt fortsatte høstjakta med 3 nye poeng mot Vikersund 2. VIF2 – ÅIF2 1-10

Postet av Åssiden IF - Fotball den 28. Sep 2009

ÅIF G-16/2 skulle måle krefter med Vikersund sitt 2.lag og reiste spente opp til en fantastisk kunstgressbane på Vikersund for å jakte på nye gode prestasjoner.  Det skulle bli en kveld med gode opplevelser, spesielt fremover på banen. Vi leder 4-1 til pause og vinner tilslutt hele 10-1 mot Vikersund 2 på bortebane.

Gutta Krutt har gjort store fremskritt på individuelle ferdigheter med ball dette året. I de foregående kampene har vi dessverre tydelig sett at vi ”mangler” relasjonelle ferdigheter både fremover og bakover på banen. Vi har gjort ukloke valg med og uten ball hvilket gjør at vi har slitt med å finne den rette rytmen fremover på banen og tryggheten defensivt. Så trenerduoen var spent føre kveldens kamp da vi så at vi papiret skulle møte mange 93 spillere. Det er nemmelig det vi har slitt mest med i år er når vi møter motstandere som er litt tøffere og sterkere enn oss som kjemper oss ut av får felles kollektive rytme. Vi hadde hatt en god treningsuke bak oss og så frem til å måle krefter mot VIF2.

1.Omgang

Vi fikk en perfekt start da vi allerede etter 2 min scorer etter surr og rot av motstanderen på egen halvdel. Foad jager og kriger til seg ballen, finner Klev som trer gjennom Arbab, han avslutter hvor keeper må gi retur og Foad er våken og dytter returen i mål, 1-0. 2-0 kommer 3 minutter senere hvor Foad fint spiller Arbab alene med keeper, alene med keeper gjør Arbab ingen feil. Så 2 min senere skal Vikersund få utligne på et frispark. De lumper en lang og høy ball inn mot Markus, ballen er glatt og Markus må gi retur i tverrliggeren, Åssiagutta står stille og ser på, mens 2 stk VIF spillere følger på og får lurt returen i mål og redusering til 2-1.

Etter startnervene hos begge lag får roet seg blir det en del upresist spill fra begge lag som gjør at det blir lenge mellom høydepunktene. Her viser vi oss fra den mindre bra siden hvor vi er upresise i pasningsspillet samt gjør en del ukloke valg med ball. Vi klumper spillet vårt sentralt i banen, slår for mange korte pasninger og fører for mye med ball 1 og 1 hvilket gjør at vi blir godt demmet opp av VIF2. Etter 18 min hvor vi har fått korrigert noen strukturelle feilposisjoner får vi igjen bedre flyt i spillet og henter et angrep ut av den berømte angrepsboka. Vi spiller på få touch, har fart i lengderetningen og bruker banebredden. Markus kaster ut til Korsbøen, som trer ballen fint i bakrommet til Klev som vender bort en spiller føre han spiller opp Arbab sentralt i banen, Arbab har orientert seg føre ballmotak og sender ballen videre mot venstre på 1 berøring ut til Alen som smeller ivei et skudd som går rett over mål. Dessverre ble det ikke mål av dette angrepet, men her viser vi hva vi kan når vi er presise i pasningsspillet og har orientert oss føre ballmottak. I forhold til det forrige kvarteret hvor vi stanger sentralt i banen med korte pasninger og står i for mye ro uten ball gjør vi mange en felles innsats og beveger oss klokt i forhold til hverandre.

3-1 etter 26min kommer etter en corner der Adis pirker inn fra kloss hold.  4-1 kommer i det 32.min hvor vi igjen viser gode relasjonelle ferdigheter. Adis får ballen fra vår venstreback Hamno som vrir ballen videre til høyreback Seb som spiller opp Foad som har en hel banehalvdel nesten for seg selv, setter fart fremover i banen, ser at Jabar har plassert seg klokt på 16 meteren, spiller enkelt ut til Jabar som avanserer mot ballen og smeller den i nettmaskene fra 14 meter.

I pausen føler vi at vi har ful kontroll, men er enige om at vi kan bedre spesielt med tanke på pasningsspill og bevegelse uten ball. Vi ønsker å forsterke dette i andre omgang og i andre omgang viser det seg en tydelig klasseforskjell mellom VIF2 og ÅIF2. VIF2 skal ha all honør og skryt for at de ikke begynner med verken med useriøst spill eller stygge tacklinger selv om de nok innser at kampen er tapt etter 5 min av andre omgang.

2.omgang

I de første 5 minuttene er vi totalt dominerende på hele banen. Vi vinner alle dueller, vi setter opp flere gode overtallsituasjoner og VIF2 sliter med å henge med. 5-1 kommer allerede etter 2 min spill der PK følger fint med på en corner og smeller inn en retur på corner. Vi fortsetter å male på videre og etter 9 min setter Alen inn 6-1 på en retur fra keeper. Vi fortsetter å spille ”god” fotball og spiller som et lag, når vi spiller som et lag og ikke alle blir opptatt av å score mål for egenhånd gjør vi mye riktig i alle ledd, både med og uten ball. 7-1 kommer etter godt spill hvor vi ruller opp fra høyre mot venstre og Alen fra skrått hold setter et hardt og velplassert skudd i lengste hjørnet, 3 min senere i det 27 blir det 8-1. Klev gjør absolutt ALT alene. Han vinner til seg ballen midt på banen, utfordrer forsvaret til VIF2 med fart, han holder farta oppe drar seg forbi 3-4 spillere og avslutter trygt i mål. Dagens soloprestasjon! Kampen er jo avgjort for lengst men Seb viser vår ”bosniske vinnervilje og seiersinstinkt” gir aldri opp å jage en tilsynelatende tapt ball, får tåa på den rett føre keeper og kjemper inn 9-1. Stor Innsatsvilje!  5 minutter føre slutt fastsetter Adis dagens sluttresultat hvor vi igjen kommer rundt kant, legger et fint innlegg og uproblematisk kan sette ballen i mål.

De medreisende ÅIF supporterne kunne være godt fornøyde med det de unge håpefulle viste denne kvelden. Følgende spillere bidro alle sammen til en hyggelig og positiv opplevelse for alle ÅIF-tilhengere:

Markus, Seb, Vrenne (95) Adis, Korsbøen, Foad (93) PK, Mr.Bawili, Alen, Klev, Arbab, Hamno, Jabar, Sharoz og Henrik.