Gutta Krutt fortsatte Høstjakta borte mot Geilo I.F – Ny seier 8-3 (5-0)

Postet av Åssiden IF - Fotball den 28. Sep 2009

Det var aldri noen tvil om hvor de 3 poengene skulle denne søndagen. ÅIF G-16/2 viste ingen nåde og hamret inn hele 8 scoringer mot hjemmelagets 3.

Årets lengste bortekamp ventet Gutta Krutt denne søndagen, vi skulle reise til Geilo og valgte å kjøre gjennom Numedal. Hadde en flott og lang stopp på Veggli føre vi kjørte over Dagali fjellet som valgte å vise seg fra sin beste side en tidlig høstdag. Flotte høstfarger og en solrik dag gjorde Geilo stadion til en flott arena denne dagen. Vi var fremme i god tid og alle var topp motiverte til kamp.

1.Omgang:

Det første kvarteret var det mye upresisjon, stress, mas og jag for Gutta Krutt. Vi slet med å finne gode pasningsalternativer og ble veldig stillestående fremover på banen. Geilo lå stort sett bakpå med samtlige spillere og gjorde det vrient for oss å komme til gode avslutningsmuligheter.  Etter hvert som kampen får satt seg litt tar vi mer og mer over og vi viser i perioder godt pasningsspill, når vi kombinerer flott og får vridd spillet ut på kantene hang ikke Geilo med og det v ar kun snakk om tid føre vi skulle få vårt første mål. 1-0 kommer etter 16 minutter da Korsbøen smeller av gårde et frispark som keeper må gi retur på og Della er klokt frempå returen og setter den trygt i mål. Så å si direkte fra Geilo sitt avspark krangler Hasan til seg ballen og skyter fra 35 meter og helt utagbart for keeper. 2-0! Etter kvarteret har vi full kontroll på kampen og det er nesten bare et spørsmål om hvor mange mål vi skal score denne omgangen. 3-0 kommer etter 20 min da WG trer gjennom Foad som kommer på et fint løp i bakrommet og setter ballen lett i mål alene med keeper. 34 min og Hasan setter sin andre for dagen da han header utagbart for keeper og vi fører med 4-0. 5-0 kommer etter et flott angrep hvor Hasan fører ballen langs den ene kanten finner Arbab med et flott innlegg, Arbab har timet løpet sitt godt og avslutter fra ca 7 meter ballen sikkert i mål.

Vi har i utgangspunktet full kontroll hele første omgangen og vinner sjansestatistikken med sifrene 8 -2. Da har jeg kun talt 100% sjanser for begge lag. Vi har det meste av banespillet og Geilo er stort sett farlige når vi gjør ukloke pasningsvalg fra forsvaret eller midtbanen og Geilo kommer på overganger. Vi blir enige om å fortsette presset og jobbe videre med våre arbeidsområder også i andre omgang.

2.Omgang:

Andre omgangen skal fra vår siden bli preget av en del rot og bytter som tvinger seg frem pga slitne bein og skadde kropper.  Det gjør at vi mister en del av rytmen og mange spillere spiller på uvante plasser.  Likevel er det tydelig at når vi gjør det vi er enige om og flere spillere tenker likt samtidig gir det resultater. De første 5 minuttene herjer vi med Geilo og de henger overhodet ikke med. Allerede etter 2 min viser vi flott angrepsfotball. Angrepet begynner bak oss dagens keeper Sharoz som kaster ut på vår høyre back, han finner Dela sentralt på midten, slipper ballen videre til WG som hamrer avgårde et skudd som forsvaret til Geilo får avverget, WG kriger til seg ballen gjennom god 1.forsvarer ferdighet, tar ballen med seg ut på vår høyre kant, slår et perfekt innlegg som Jabar møter og header kontant rett i mål. Flott angrepsspill og vi leder 6-0. Etter 11 min reduserer Geilo da vi forsøker å spille oss ut bakfra, men dessverre ikke er presise nok og finner en Geilo spiller som tar med seg ballen og skyter i lengste. 6-1 er stillinga da WG har fått nok av småspill og tar saken i egne hender og banker ballen i nota fra 20 meter og vi leder trygt 7-1 etter 18 min spill av andre omgang. Kun 2 min senere header Hasan inn en corner og vi leder 8-1. Det siste kvarteret følger en del bytter og uvante posisjoner for mange og det resulterer i at Geilo får 2 mål til.8-2 målet kommer etter surr og rot i egne forsvarsrekker og 8-3 kommer etter et flott angrepsspill fra Geilo. Vi presser for dårlig sentralt i banen og upresset får midtbanespilleren til Geilo tre gjennom en angrepsspiller som alene med Sharoz gjør ingen feil

Oppsummert kan man si at vi vinner en fortjent seier og er gode når vi er gode og dårlige når vi er dårlige. Det høres kanskje rart ut, men når vi gjør kloke valg med og uten ball er vi i perioder veldig gode. I perioder spiller vi både rundt og ut motstanderne våre og kommer til gode sjanser. Når vi glemmer og spille fotball, det vil si når vi er ute etter å gjøre umulige ting mulig alene eller glemme å bevege oss for ballfører kladder det veldig for oss. Som de mest oppmerksomme leserne våre kanskje har sett på N3 sport sine sider ble offisielt resultat av denne kampen 7-3 i vår favør. Undertegnede talte 8 ÅIF scoringer og ingen som ble underkjent, men dommeren sa det ble 7-3 så da blir det resultatet det tellende. Neste kamp blir spennende da vi skal møte IBK G16 som spilte interkrets kvalikk på våren og resultatmessig har sett veldig like ut som oss denne høsten.

Følgende glade gutter spiste seg mette etter kampen på Peppes Geilo, de spilte forøvrig også fotball denne søndagen:

Sharoz, Seb, Adis, Gundersen, Korsbøen, Foad, PK, Della, Nico, Klev, Hasan, Arbab, Hamno, Jabar og Henrik.