ÅIF G16/2 Tapte ”Seriefinalen” mot IBK G16 3-1.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 28. Sep 2009

Gutta Krutt gikk på sitt første obligatoriske tap denne sesongen da vi gjestet IBK og Årbogen denne mandagskvelden. Det var en fysisk tøff, jevn og spennende kamp mellom de lagene som antatt skulle gjøre opp seg imellom hvem som tok første og andre plassen i pulja. Det stod 1-1 til pause etter at IBK tok ledelsen og andre omgangen scoret IBK 2 mål til og sluttresultatet ble 3-1 til hjemmelaget.

Føre kampen ble gutta enige om at dette var en kamp vi ønsket å vinne. Vi møtte et blandet 93 og 94 lag og som i tidligere oppgjør mot lag som er ett år eldre har vi kladdet det til for oss selv når spillet blir mer fysisk preget, kvelden i kveld var intet untak. Vi stilte med et lag kun med 94 spillere og vi gledet oss å møte IBK denne mandagskvelden.   Vi hadde en god oppvarming og alle var konsentrerte da dommeren blåste i gang kampen.

1.Omgang:

De første 10 minuttene var relativt jevnspilt, med et lite overtak til IBK. Vi slet med dårlig bevegelse uten ball og slo mye langt og upresist opp mot stopperne til IBK. Det var allerede tydelig etter de første 10 minuttene at dette ikke kom til å bli en lett kamp. Det var mange tøffe og tette dueller og som kjent er ikke det et spill som passer oss spesielt godt. IBK sitt ledermål kom nettopp etter en duell. Vi taper duellen, de tre andre forsvarene hadde ikke falt av og inn i sikring og dermed kommer IBK spissen alene med Markus og setter ballen utagbart i lengste og vi ligger under med 1-0 etter 12 min spill. Vi får etter hvert litt mer rytme i spillet og får en god mulighet etter godt spill da vi endelig kommer rundt på kanten da WG trer en ball mellom back og stopper, PK kommer på et godt timet løp og avslutter rett over mål fra litt skrå vinkel. 2 min senere, i det 18 minutt slår Alen et godt innlegg som Hasan lekkert demper, men avslutningen redder dessverre IBK keeperen. Utligningen vår kommer etter 28 min da Hasan gjenvinner ballen høyt på motstanderens halvdel, drar seg gjennom forsvaret og avslutter iskaldt imål. Den første omgangen var preget av gode redninger fra begge keeperne og Markus hadde en fantastisk redning i det 38 min. Vi taper igjen en duell i en veldig slik situasjon som 1-0 målet til IBK og IBK spissen kommer alene med Markus.

En jevnspilt første omgang, men vi er ikke fornøyd med våre prestasjoner. Vi mister fokus på egne ferdigheter og blir mer opptatte av å klage på dommeren og motstanderens duellkraft. I de periodene hvor vi spilte ball og hadde bevegelser uten ball var vi bedre enn IBK. Dessverre var vi for sjeldent gode i første omgang og ble veldig statiske og var lite villige til å ta det lange løpet. Når vi i tillegg nesten stort sett slo langt mot motstanderens stoppere ble vi veldig forutsigbare.

2.Omgang:

De første 10 min overkjører IBK oss og Markus har tre utrolige redninger som gjør at det fremdeles står 1-1. Vi har en sjanse hvor WG lobber, men over mål. I det 12 min spiller Alen mellom Hasan og han kommer alene med keeper, men igjen redder IBK keeperen mesterlig. Etter 15 min går IBK opp i ledelsen på et innlegg hvor vi glemmer å dekke opp på bakre stolpe og han får heade enkelt imål. Så skjer det egentlig veldig lite som er verdt å skrive om føre i det 38 min da vi får vår andre store sjanse hvor Klev header utenfor på nydelig innlegg som han ”bare” har å styre inn. I vår jakt på uavgjort øker dessverre IBK ett minutt føre slutt til 3-1, hvor vi ikke blir helt enige om å stå eller falle. Jeg roper stå, men allikevel faller en spiller bakover som i etterkant kanskje er mer riktig enn å stå høyt i den situasjonen.

Kort oppsummert taper vi nok først og fremst fordi vi ikke setter sjansene våre. Det er en rotete og bråkete andre omgang som gjør at vi mister fokus på det å spille fotball. Vi må konsentrere oss mer når det koker rundt på banen, om det er dommeravgjørelser, stygge tacklinger fra motstanderlag eller at vi er uenige med hverandre på laget. Vi vinner sammen, vi taper sammen og er et lag sammen!