Gutta Krutt tok imot MIF G16/2 og tok nok en 3 poenger

Postet av Åssiden IF - Fotball den 30. Sep 2009

Gutta Krutt tok en ny seier, denne gangen med sifrene 5-2. Til pause stod det 1-0, men andre omgang ble jevnere enn sifrene tilsier. ÅIF ledet 2-1 føre det ble 2-2, men derfra og ut handlet det kun om ÅIF G 16/2.

Det var tydelig at det i dag var en gjeng gutter som ønsket å vise seg fra en bedre side enn i sist kamp mot IBK. Gutta Krutt var mer konsentrert og betydelig mer skjerpet og hadde kun fokus på egne ferdigheter i denne kampen.

1.Omgang:

Etter min mening er vi klart best i første omgang hvor vi vinner sjansestatistikken 5-0 i 100% sjanser. Vi spiller stort sett ut MIF2 i de første 10 min, men tempoet i pasningene er for langsomt så de rekker hele tida å forflytte seg og likevel gjøre det trangt for oss. Vi mister litt av oversikten og bør vri spillet mye mer enn hva vi gjør i de første omgang.  Vi har flere gode sjanser gjennom hele omgangen. Vi bør lede 1-0 allerede etter 11 min, men Hasan sin avslutning er dessverre for svak på den sjansen. Etter 15 min gjør vår bosniske import duo alt selv. Adis finner Alen med en flott pasning på vår venstre kant. Alen vrir seg magisk forbi to MIF spillere og slenger i vei en lobb/innlegg med sin høyre fot som detter ned i lengste hjørnet og vi leder 1-0. Videre har vi gode sjanser både i det 20 min hvor Hasan er alene med keeper, men setter avslutningen utenfor, en ny i det 26 min og i en i det 30 min hvor Jabar header utenfor.  Defensivt har vi meget god kontroll og struktur gjennom hele omgangen.

Alt i alt er dette en god førsteomgang av oss. Det har tidligere denne høsten ”kladdet” litt i førsteomgangen, men i denne kampen har vi etter min mening full kontroll på gjestene fra 3050 i første omgang. Med større tempo i pasningsspillet og hadde vi klart å unngå og spille så ofte inn i samme ”hull” der ballen kommer fra, men i stedet for vridd spillet til motsatt side hadde det blitt en meget bra første omgang. Samtidig må vi lære å sette sjansene våre.

2.Omgang

Vi blir enige om å fortsette med å spille pasninger langs bakken, men med enda høyere tempo, både med tanke på balltempo og i våre bevegelser uten ball.  Vi er klart best de første 10 min og trenerduoen var allerede hjemme i hodet til fredagstacoen og påfølgende sydenferie på Smurfen. Vi tar ledelsen 2-0 etter et flott innlegg av Alen som Hasan møter perfekt og lager et flott mål etter 7 spilte min av andre omgang. I det neste angrepet til Mif har vi utgangspunktet full kontroll, men etter en altfor svak avklaring i en duell går ballen rett til en MIF spiller som banker i vei et skudd. Ballen får en flott bane og dermed er reduseringen et faktum, 2-1 etter 8 spilte min av andre omgang. Så kommer en midtperiode av omgangen der vi ikke er balanserte og har noen som helst særlig struktur bakover på banen. Vi blir pressende 1 og 1 på hele banen og kloke MIF spillere setter opp utallige overtallssituasjoner på hele banen og vi fremkommer svært ukloke uten ball.  Mif utligner på en situasjon der vi ikke er i nærheten av å være i balanse og kan årets første hjemmetap komme denne flotte fredagskvelden?

Gutta tar selv ansvar og retter opp skuta igjen, i stedet for å henge med hodet som vi gjorde i sist kamp mot  IBK.  Strukturen og balansen på den defensive jobbinga blir betydelig bedre og fra det 2-2 utligningen valser vi over MIF2 de siste 20 minuttene.  21 min er spilt og Bekkelund er først på et innlegg, men setter dessverre ballen til side for mål.  Unge Bekkelund lar ikke neste sjanse få samme skjebne som den forrige, for bare ett minutt senere, mottar han ballen feilvendt, vrikker på rumpa og vender nydelig opp og setter ballen i korthjørnet med venstre fot og vi tar igjen ledelsen.  34 min spilt og Hasan fører ballen opp langs kanten, har orientert seg om hvor medspillerne er for WG kommer på et langt løp som river MIF forsvaret i filler og setter sikkert ballen i mål fra kloss hold. 4-2 og kampen er avgjort, for vi var klart best de siste 20 minuttene av 2.omgang. Alen skal få fastsette sluttresultatet til 5-2 da vi får et frispark på overtid fra litt innpå motstanderens banehalvdel, han slår et perfekt frispark og det er mange gode bevegelser mot ballbanen og keeperen blir usikker på om han kan gå ut så ballen lurer seg inn i lengste hjørnet.

Oppsummert vinner vi nok en fortjent kamp på eget kunstgress. Vi vinner fordi vi har fokus på egne ferdigheter, er konsentrerte og ikke minst viser mest vilje hele kampen gjennom. Vi vinner flest dueller, flest 2.baller og scorer flest mål.

Av sesongen 2009 gjenstår nå kun en kamp, borte mot Sigdal FK. Denne kampen vil avgjøre om vi tar nok en serietittel i og med at IBK som er vår sterkeste konkurent om 1.plassen tapte mot nettopp Sigdal og i tillegg har en uavgjort mot Ål/Torpo.