Juniorlaget tapte 0-1 mot Jevnaker!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 5. Okt 2009

Vi fikk høstens første tap, og det var i og for seg helt greit. Vi manglet både entusiasmen og ferdigheter i kveld.
Foreløpig tabell/resultater 1 div juniorer
Åssiden IF - Jevnaker IF 0-1(0-1)scoring etter 40 min

Yunus(Fredrik 45)
Delphe - Morten(Rusland 60) - Espen - Robin(Ola 75)
James - Simen(Jonathan 32) - Nico
Dan - Alen(Adis 65) - Quan

Rødt kort, en fra hvert lag etter tullete oppførsel i siste spilleminutt.

La det være sagt med engang, Jevnaker var ett greit lag - men på langt nær av de bedre lagene vi har spilt mot i høst. Men de var "flinke til å ligge lavt, spesielt i andre omgang, med stort sett 8-9 mann godt inn på egen halvdel. Offensivt hadde de ikke mye å "melde", men bra engasjement og vilje til å stå på  både på banen og fra benken. Det betyr at våre ferdigheter ikke var gode nok, både lagmessig og enkeltvis. Det er var lite rom, både bakrom og mellomrom mellom deres forsvar og midtbane femmer/firer, dermed er det vårt ansvar å skape rom - gjennom gode bevegelser, både i bredde og dybde - i kombinasjon med ballfører som tør/lykkes med å utfordre rom/gå av motspillere/sette opp 2 mot 1 situasjoner. I kveld var det ingen blå-hvite spillere som lyktes med dette, i særlig grad. Backene ble altfor lave, de må tøre å dytte høyere og bredere - på ballsiden(tidlig), slik at indreløpere kan innrette seg etter dette og derav finne/skape rom. Stopperne må også vise ansvar, ved å ta med seg ballen og føre/spille gjennom midtbaneleddet - fylle opp, for å skape nummererisk overtall - som vil gi ubalanse hos motstanderen. Midtbanen var lite skapende, både i bevegelser og som ballfører. I det fremre leddet levert vel både Alen, Quan og Dan kanskje sin dårligste kamp i hele år - var ofte på etterskudd og sprudlet ikke som de pleier.

Vi ble etterhvert"trillende" med ballen foran 7-8 røde spillere, og ble etterhvert litt "frustrerte og handlingslammet". Når vi slo opp langt, vant vi altfor sjelden andre ballen.

Sjanser, ja - vi hadde nok sjanser, store sjanser, til å vinne denne kampen med både 2 og 3 mål, men sjanser må scores på - det er målene som tross alt teller.

Første omgang:
Var vel kanskje den dårligste omgangen siden i vinterkampen mot Konnerud/Mjøndalen. Enkel oppsummering.

Andre omgang:
Noe bedre, men vi klarte ikke å legge trykk på Jevnaker - langt derifra. Hadde 3-4 store muligheter, men lyktes ikke.

Oppsummering:
Jeg syntes det var ett ok tap, fordi vi hadde ikke spilleglede og entusiasme nok i dag. Hvorfor, tja - vi kan ikke skylde på Jevnaker eller dommeren hvertfall. Kanskje noen ble for opptatt av resultatet og det å vinne høstens 1 divisjon, ble det plutselig "alvorlig" for noen av oss. Aner ikke, men vet hvertfall en ting - blir man mer opptatt av sluttresultatet enn prestasjonen og gleden med å spille fotball - så blir ofte resultatet som i kveld. Savnet spillere som tar ansvar, med og uten ball - som varierer mellom enkle løsninger og det uforutsette - i kveld virket det som vi var redde for å lykkes. Glem det, da handler om å trives på banen- spille sammen - om man vinner 1 divisjon eller ei, det spiller egentlig liten rolle - det er kun sluttbelønningen. Heldigvis kommer det en ny dag i morgen og fortsatt har vi en kamp igjen, mot IBK.

Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.