Liungen-ÅIF 2 3-8 (0-5)

Postet av Åssiden IF - Fotball den 14. Okt 2009

Velkommen til en kald oktoberkveld. Sesongens siste bortekamp på Åssia stadion. Hjemmelaget Liungen tar for anledningen i mot et meget rutinert Åssia lag.

Etter en viss murring i korridorene etter tilbakemeldingen fra forrige kamp håpet undertegnede at de gamle skulle slå tilbake. I tillegg var Thomas meldt skadefri på Tranby. Dag V hadde fått fri fra dama og satt på i samme bil.

Mikset med noen unge håpefulle skulle dette vise seg til å bli en bra konstellasjon.

3-8 85 min Dag

Knut, Kris, Jostein (Seb 45min), Peter, Mich, Håkon, Tollef, Øystein, Nico, Thomas (Dag 45 min), Dokken.

Taktikkpraten var av det enkle slaget, men den slo ut i full blomst.

Åssia åpnet forrykende, og før publikum hadde begynt å fryse, banket Øystein inn 1-0 med den kraftfulle høyreslegga. MÅL! 0-1

Kampen var ikke gammel, men bortelaget vartet opp med godt angrepsspill og produserte sjanser på løpende bånd. Før goal nummer to lå i nettmaskene hadde vi skapt disse sjansene

-Overgang som gir innkast og Tollef avslutter utenfor.

-Dokken innlegg tvers igjennom feltet. Nico bommer for åpent mål.

-Thomas dribleshow, men avslutningen fra spiss vinkel stod ikke i stil.

-Håkon avslutter et flott angrep utenfor.

-Thomas tar ned ett utspark. Han fyrer av et skudd som keeper slipper. Nico er raskt fremme på retur, men bommer igjen. Nico er det dagen din?

Endelig klarer vi det! Nico klarer det! Innlegg fra Dokken til Nico. MÅL! 0-2

Tre null kommer like etterpå. Etter et frispark i det nærmeste hjørnet fra Dokken. MÅL! 0-3

Goalen blir etterfulgt av et lekkert sammspill mellom de to teknikerne, Thomas og Nico. Nico avslutter utenfor.

Fire null skulle komme etter frispark fra Thomas til Jostein og endelig til Kris som banker ballen i nota uttagbart for Liungens keeper. MÅL! 0-4

Maken til overkjøring er det lenge siden bortelaget har stått for på Åssiden stadion, men det skulle ikke stoppe med dette.

Ett Tollef raid ender med Thomas avslutning i tverrliggeren.

Heldigvis, vil jeg nesten si. Midt oppi dette fikk Liungen en kontring. Vi sover noe, men MIch rydder opp ved å ofre seg i blokken på ett skudd etter et langt returløp.

Selv om vi dominerer og har full kontroll på kampen. Vi leder 4-0, må vi være konsentrerte og fortsette med å underholde og glede publikum som har tatt turen til stadion.

Vi skaper ytterligere sjanser og scorer ett mål til før pause. Den femte goalen kommer etter en corner fra Dokken til Thomas. MÅL!.0-5

I mellomtiden har Kris hadde et farlig skudd som keeper redder.

En rask oppsummering av første omgangen vil være

0-5

13 målsjanser og da er nesten - og halvsjanser ikke talt med.

Thomas må ut i pausen og inn skulle Dag, kjørekompisen til Thomas komme. Han skulle vise seg å være meget lur foran kassa, ikke noe nytt dette, men kanskje det nye var at han misset noe mer enn vanlig.

Jostein hadde utsatt styremøtet for å spille førsteomgangen og måtte derfor reise i pausen. Inn kom Seb.

Ved avreise kom Jostein med årets understatement:

'Det var jaggu en glad gjeng'!

Planen var å underholde og kunne glede oss like mye i andre omgang.

Men Liungen ville også være med på moroa. De åpner andre omgang best og reduserer to ganger etter sløvt forsvarsspill. Men det er ikke kvelden for å gi pepper. Vi kommer tilbake.

Og sannelig min hatt det gjør vi. Tollef sender en suser i nettmaskene etter pasning fra Dokken. Tollef 2 mål. Kris 1 mål. MÅL! 2-6

Og jaggu dukker han ikke opp igjen. Dag til linja etter en stikker. Dag innlegg rett på hodet til Tollef som header utagbart i kassa. MÅL! 2-7

Like etterpå prøver nevnte Dag på en tunnel like over midtlinjen. I sin vane tro regner alle medspillerne med at Dag ikke misser. Det gjør han dessverre og laget blir tatt på senga. Liungen reduserer igjen.

Forøvrig får Dag sin revansj og kjører en tunnel minuttet etterpå.

Vi gir oss ikke og laget jobber iherdig for at Dag skal få sin velfortjente goal. Etter mange forspilte sjanser blir han endelig truffet av et knallhardt innlegg fra Dokken og ballen forandrer retning og inn i nota. Gøy for Dag som har jobbet så hardt. MÅ! 3-8.

Som seg hør og bør når gamlingene er samlet: Det ble cola og nidars gamle melkesjokolade og noen skrønehistorier i garderoben etter kampen.

Alle mann:

Takk for ett flott bidrag i årets sesong og så møtes vi igjen neste år, alle mann ett år eldre og ett år tyngre og ikke minst et år lurere!

PS

Undertegnede beklager veldig at det ikke ble notert ned sjanser og mål mellom de 58'de og de 72de minutt. Undertegnede var og handlet på butikken og måtte deretter lete etter en matchball.