Vinner av høstens 1 divisjon - juniorer!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Okt 2009

Vi vant høstens serie og avsluttet med 4-4 hjemme mot IBK etter 2-1 ledelse til pause. Seieren var sikret allerede før kampen, så vi prioriterte igjen, at alle spillerne skulle få "godt med spilletid". Tabell/resultater som viser at Åssiden er vinner av høstens 1 divisjon.

ÅIF - IBK 4-4(2-1)
Mål: Nico 2(begge på straffer), Dephni og Valdemino

Laget/troppen til kveldens kamp:
Yunus
James - Morten(Kevin 30) - Espen(Ola 70) - Robin(Ruslan 45)
Valdemino(Nico 87) - Håkon(Simen 45) - Achmed(Jonathan 65)
Nico(Adis 72) - Kevin(Dephni 30) - Dan

Spillemessig har de 2 siste kampene, Jevnaker og i kveld, vært en "nedtur" i forhold til innledningen på høstsesongen. Kveldens kamp åpnet slapt første havldel av omgangen, hvor vi hadde lite rytme - både offensivt og defensvit, i denne perioden tok ibk fortjent ledelsen. Vi finner imidlertid tilbake til "rytmen" og gjør en meget god siste halvdel, skaper flere sjanser - bl.a annulering pga offside, alene med keeper og mange halvsjanser etter innlegg og godt spill. Sikker straffe av Nico(etter at Håkon blir revet ned i boksen)og mål av Dephni gir oss 2-1 til pause.

Andre omgang er preget av at vi gjør bytter, både i pausen og gjennom omgangen. Dette gjør at vi mister "flyten" og ibk utligner, relativt lettvint. Vi hever oss en liten periode, og Valdemino felles i bosken - gir oss straffe og etter at ibk spilleren allerede har gult kort, reduseres de til 10 spillere. Nico scorer igjen på straffen og 3-2, like etter gir får vi også 4-2 ved Valdemino - hvor han viser sin eminente teknikk og "danser av" motstanderne inne i boksen.
Resten av kampen, de siste 20 er som sagt ikke bra, ikke at innbytterne er dårlige spillere - men det blir for mye nye spillere, hvor noen inntar posisjoner de ikke "kjenner", så igjen blir rytmen "Borte". Dette er en forklaring, men ingen unnskyldning for at vi gjør mange personlige feil - mister ballen i upressede situasjoner pga dårlige valg/gjennomføringer med ballen i laget og slurv/slapphet som førsteforsvarere. Mister også "viljen" til å flytte beina, raskt nok og finne dybde/bredde i spillet. Dette kulimenerer med at ibk både reduserer og utligner, greit nok - de hadde guts og vilje gjennom hele kampen.
Skal jeg "klage" på noe hos spillerne(de mange byttene og endringer i lagdeler tar jeg på meg), så er det nettopp at gutsen/viljen gjerne skulle vært bedre - "vinne den duellen" - "Ta det gode løpet - enten hjem eller fremover" - avklare den ballen, tidlig - "sette fart i den pasningen" etc. Dette kan hver enkelt selv løse og jeg skulle gjerne sett at vi hadde en "sjef" i hver lagdel, som også tok ansvar for å heve lagdelen/laget i perioder hvor det ikke "flyter", disse periodene er ofte det som avgjør kamper - så også i kveldens kamp.

Anyway, sesongen har vært meget god - på de fleste måter. Vi har fått en flott spillergruppe, dog med ulike motiver og ambisjoner, men alle bidrar på hver sin måte. Jeg mener at vi er kretsens 3 beste juniorlag i år, sesongen sett under ett. Godset og MIF er klart bedre, vi tapte dog 2-3 mot Hønefoss(de snøt oss for 4 plass også interkrets i vårsesongen) - ja, men det laget var vi allikevel bedre enn - sett med mine øyne. Vi har vunnet høstserien, og spilte uavgjort mot Konnerud i vårsesongen og slo de greit i høst. Jeg må allikevel nevne at jeg generelt syntes juniornivået ikke er "ekstremt godt" i Buskerud(med unntak av godset/mif). Tydelig at både klubbene og kretsen bør tenke nytt i forhold til hvordan junioralderen skal ivaretas og utvikles i fotballfamilien.

Som hovedtrener har jeg valgt involvering i høstens serie, gjennom å gi alle som trener spilletid i alle kamper. Jeg har vist at dette har gått på bekostning av kamputvikl og derav resultatene, men har valgt den linjen - dels fordi spillerne fortjener det og dernest for å skape ett fellesskap som forhåpentligvis vil fortsette sesongen 2010. Det er kun Nico som er for "gammel" for juniorlaget neste år.

Benytter sjansen til å takke for meg, etter nøye vurdering har jeg valgt å takke nei til videre engasjement med juniorlaget. Dette skyldes ene og alene at jeg, pga både familiesituasjon(med 2 barn, samboer, hund og katt) ønsker å prioritere samvær og tilstedeværelse enda mer hjemme, at vi bor i Holmestrand gjør også avstanden i reisetid "lang". Jeg skulle gjerne vært med videre, men da med 100 % innsats og motivasjon, dette både fortjener og forlanger denne flotte spillergruppa, men det evner jeg ikke å gi spillerne/klubben som hovedtrener. Håper allikevel å bidra i ungdomsfotballen i sesongen 2010, dog i en annen rolle - Åssia har vært og er "noe spesielt for meg, selv 41 år etter at jeg spilte min første kamp for klubben og "hang etter faren min" på a lagstreninger og kamper.

Spesiel takk til Ole Grøndahl for flott samarbeid om trenergjerningen, og ikke minst til Helge og Ingebrigt Kregnes for glimrende oppmannsjobb i år. Takker også alle foresatte som har bidratt med å følge laget. Men aller mest takker jeg spillerne for sesongen. Jeg husker Valdemino når han kom, en uslepen diamant, det så vi med engang, hans utvikling har vært flott og blir spennende å følge han videre i blå/hvit, Espen har gjort en knallsesong som midtstopper, Yunus - alltid på trening og en positiv bidragsyter på alle måter, Dan med ekstreme ferdigheter som må utvikles videre, James som alltid gir "alt" for laget, Nico - en ballkunstner med en teknikk og "kjærlighet til fotballen" jeg ikke har sett maken til på dette nivået/alderstrinnet, Robin som har store muligheter for å bli en drivende venstre back, Simen med sitt "kloke fotballhode" og skuddfot, Ola som alltid er på trening, Morten som tross mye småplager alltid kommer "igjen", Quan med vinnervilje som ikke alltid står i "stil med den fysiske formen", Dephni med egne meninger og masse fotball i seg, Jonathan som rekker både skole, jobb, ferier og fotball, Carlsen i buret - alltid på "hugget", Håkon en flott representant for klubben og fremtiden, Ruslan som langt på vei er "sjef" allerede nå, Kevin som kan bli så god han bare vil, Adis som første års gutt har  vist at det "kommer mange" talenter i klubben, Alen vår "venn" fra Holmestrand, viktig spiller for oss som i år som blir nok igjen i "Holmestrand". Flere har vært/er med oss, Achmed, Sulli, Nhu, Tom Erik, Frank, Ghader for å nevne de viktigste- takk også til de.

Vi avslutter sesongen med trening tirsdag og torsdag kl 1930 til uken, og etter treningen torsdag har vi avslutning på klubbhuset med servering og overrekkelser av bl.a toppscorer, årets spiller og flere andre utmerkelser!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.