Oppsummering Juniorlaget sesongen 2009!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 30. Okt 2009

Årets Spiller, valgt av spillerne, Valdemiro avbildet sammen med trenerteamet
Det har vårt en innholdsrik og flott sesong, både sportslig og sosialt. Trenerteamet, med Ole Grøndahl og Tore Haugen, takker alle spillerne for samarbeidet og ikke minst med seier i høstens 1 divisjon. Vi hadde vår avslutning på klubbhuset torsdag kveld, hvor vi har lagt ut flere bilder og mer info/oppsummering, etter alle bildene. Totalt er det 21 spillere i troppen som avsluttet sesongen, gjennom hele året har det vært 30 spillere totalt -dvs 9 stk borte av ulike årsaker.

Valdemiro, Nico og Dan - delt toppscorer, alle med 11 mål hver.
Ola Andresen - Innsatsprisen sesongen 2009

Vi vant høstens 1 divisjon, her representert ved James

Morten, Quan, Ola og Håkon - fornøyde både med sesongen og pizza!

Yunus, Fredrik og Nico - glade gutter!

Lagbilde 1

Lagbilde 2

Oppsummering sesongen 2009:
Vi startet med ”blanke ark” foran årets sesong, nytt trenerteam og med en jobb å gjøre i forhold til å etablere en helt ny spillergruppe. Kombinasjonen av sportslige utfordringer og det sosiale ansvaret for både eksiterende og nye spillere, har vært en viktig forutsetning gjennom hele sesongen.

Vi startet først treningene fra januar, med 3 faste økter i uken. Søndag og mandag på Årbogen, onsdager på Konnerud og så prøvde vi også en felles økt med løp/styrke på Akropolis på torsdag – men den fungerte ikke.
Vi viste at vi hadde flere meget gode enkeltspillere i gruppen, vi fikk også mange nye spillere – både fra godset og andre steder.
Dette ga oss et snitt på treningene i perioden januar og frem til påske på ca 12-14 spillere, hvor vi også hadde med flere guttespillere på enkelte av øktene.
Vi spilte også Telenor Cupen, med 2 klare tap mot Mjøndalen og Konnerud, men slo Kongsberg og Liungen.
Fra seriestart og frem til siste trening i går, har vi hatt ett snitt på ca 15-17 spillere pr. trening, noe som vi har vært fornøyd med. Har prøvd å ha 3 kvalitetsøkter pr. uke, men pga både eget kampprogram, banekapasitet og spillernes ”vilje” til å trene i bl.a weekender, har vi ikke hatt 3 gode økter hver uke økter.
Etter sommerferien, har vi fokusert mindre på spillestil og resultater, men det er en vanskelig kombinasjon. Vi ønske å lære/stimulere spillerne, og med en spillergruppe som har ulike motiver/vilje, er det ikke alltid lett å finne en god balansegang- men føler at vi har lyktes brukbart. Har vært viktig å bruke treningsfremmøte som ”inngangsbillett” til å spille kamper.


Interkretskvalik:
Vi var påmeldte i interkrets kvaliken, dels da flertallet av spillerne ønsket dette(spillerkartlegging januar), samt at dette også var ett ønske fra klubben.
Vi ble bedre og bedre i denne serien og var nære å bli nr. 4-ledet 2-0 etter 60 min borte mot Hønefoss, tapte 2-3 og ble tilslutt nr 7 av totalt 8 lag – med 2 seire-1 uavgjort og 4 tap, kun en seier fra 4 plassen. Men isolert sett, var verken vi eller flere av de andre lagene gode nok for interkrets(unntak Godset og Mjøndalen). Men en fin stigning og meget bra kamparena.

Høstens 1 divisjon:
Her har vi vært klart det beste laget, møtte flere lag som kun var opptatt av å hindre oss – så jeg vil hevde at spillerutviklingen i juniorfotballen generelt, på langt nær er god nok blant flere av våre motstandere. Vi var seriemestere av denne serien, allerede før siste mot IBK – meget fortjent.

Som sagt, juniorfotballen i 1 div bærer preg av motstandere av ymse kvalitet, både i treningsmengde og kvalitet. Flere lag spiller meget defensivt(lav presshøyde og gjerne 8-9 mann fordelt på 2 forsvarsledd), og satser på lange baller/overganger mot store/raske spiss-thats it. Derfor mener jeg at mange(trenere/ledere)må slutte å tenke resultat, men fokusere mer på å spille ball – spillerutvikling og utvikling av taktiske og tekniske fotballferdigheter i samhandling og individuelt. Skal man spille interkrets, er nivået betydelig høyere og stiller flere krav/utfordringer både til klubb, trenere og ikke minst spillerne.

Sosiale tiltak:
Vi har hatt enkelte opplegg, som bl.a. lunsj etter trening på Årbogen, men i det store og hele har de sosiale tiltakene gått som en del av treninger og kamper. Vi har lagt vekk på å skape ett godt miljø for spillerne og her har det vært viktig å være tydelig og klar som trenere/ledere. Våre 2 oppmenn, Helge og Ingebrigt har vært fantastiske hele sesongen – i tillegg har også Kjetil Sørli vært en god hjelper.

Det er alltid utfordringer med å samle en spillergruppe, da ca halvparten ikke har hatt/har noen direkte(naturlig) tilknytning til Åssiden, noe jobber mye, noen ønsker å ha fri i weekender, noen vil bare spille fotball og være sammen med venner og noen vil på landslaget…Spillerne skal ha både skryt/ros for å være flinke til å gi beskjeder i forkant, samt at med ett snitt på 15-17 pr. trening, er det egentlig meget bra.

Vi har brukt
www.aif.no til info og referater av alle våre kamper. Dette har både vært sosialt og for å skape en klubbtilhørighet.
Andre sosiale tiltak er SMS i forkant av hver trening og kamp, da enkelte spillerne ikke husker/planlegger lenger enn 2-3 timer…..virker det som. Vi er veldig fornøyd med alle gutta, både oppførsel og i forhold til å respektere hverandre, samt opptre som ett lag - både før, under og etter kamper/treninger. Vi har hatt noen få spillere som har pådratt se unødvendige kort/karantener,men bortsett fra dissehar det vært ett lag med Fair Play - respekt ovenfor både motstandere og dommere - veldig bra gutter!

Vi har selvfølgelig hatt spillere, som har krevet litt ekstra ”oppmerksomhet” enten fordi de vet best selv, har hatt behov for en trygg sosial møteplass, har hatt ulike fotballferdigheter og mange andre grunner. På mange måter har vi vært slik; at vi behandler alle likt, uten at vi gjør det allikevel. Vi behandler de likt i forhold til kjøreregler for orden/oppførsel, men utenom det kreves det individuell tilpasning. Noen har, dessverre, forlatt oss fordi de ikke likte dette.Samarbeid:
Klubben har mye å hente på samarbeid oppover/nedover i lagene. Vi har hatt ett greit, men tilfeldig samarbeid, med Gutt 1 og Gutt 2. Ikke noe samarbeid med B laget, annet enn at vi har avgitt spillere på en del b kamper. Samarbeidet med a laget er også tilfeldig, men har fungert fint i forhold til å ”låne” bane i deres treningstid. Her ligger nøkkelen, for klubbens videre utvikling, i å ivareta både det sosiale for hver enkelt spiller, samtidig som spillerutvikling kan tilpasses den enkelte – både i forhold til kamp- og treningsmiljø.

Vi har spilt 21 obligatoriske kamper i år:

10 seire – 4 uavgjorte – 7 tap

Målscore: 59-65(hvorav 16 av de kom i de 2 første nm kvalkampene mot Konenrud og Mif, samt hele 10 i interkretskamp mot godset)

Toppscorere:
Vi har 3 spillere som alle har scoret 11 mål hver, Nico – Dan – Valdemiro

Innsatsprisen 2009:
Ola Andresen

Årets spiller 2009(spillernes valg): Valdemiro

Til alle gutta - Takk for en flott sesong og for samarbeidet, lykke til videre på og utenfor banen!
Til klubben og styret - foreldre/foresatte, takk for sesongen og samarbeidet.
Åssia er en fantastisk klubb, med stolte tradisjoner og klubbfølelse gjennom generasjoner -ett flott sted å være, Leve Åssia!

Hilsen Ole og Tore


 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.