Oppsummering fra junioravdelingen sesongen 2009

Postet av Åssiden IF - Fotball den 16. Nov 2009

Først vil vi takke alle trenere, spillere , tillitsvalgte og foreldre/foresatte for sesongen.

Uten Deres innsats ville det ikke vært mulig og drive dette arbeidet med tilrettelegging for god og viktig aktivitet for barn og ungdom bydelen. Takk alle sammen!

Ny sportsplan:

2009 har vært første året med den ”nye sportsplanen” som gjeldende verktøy for hvordan klubben ønsker og drive aktiviteten i junioravdelingen. Sportsplanen er lagd for og brukes. Det er viktig at alle gjør seg kjent med sportsplanen. Slik at vi i felleskap kan jobbe mot felles mål. Om noen er ukjent med sportsplanen er det bare og ta kontakt.

Du finner den også på hjemmesiden til fotballgruppa: http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=819873

 

Utstyr:

Vi har gjort et stort løft på utstyrssiden. De fleste lag har fått nye drakter og alle lag skal ha fått Nike drakter. Flere hundre baller og mye annet utstyr til de fleste lag er også innkjøpt. for ca 150.000.

 

Økonomi:

Her er det gjort store endringer og vi vil takke Tove Myhrvold for en fremragende jobb.

De viktigste endringene er at det er kun Junior og G16 som har egne konti.

Det er fra i år ikke vært lov og kreve egne lagskontingenter. Aktivitetskontingenten er eneste kontingent spillere skal motta fra fotballgruppa.

Det er ingen offisielle lagskonti utover dette. Alle penger til og fra lagene gjøres på AU sin driftskonto, men Tove holder orden på hva de forskjellige gruppene har til disposisjon. Satser (100-200 kr pr. betalte aktivitetskontingent) er satt for sosiale utgifter som lagene kan benytte til avslutninger eller annet. Cuper, utstyr og dommerutgifter betales av Junioravdelingen.

Alle disse grepene er gjort for å ha bedre oversikt over økonomien, drive etter NIFs lover og regler, samt hindre økonomiske skjevheter mellom lagene.

Gruppen har svært god økonomi, som er resultat av gode inntekter fra ny sponsor (ICA), cuper, fotballskole, dugnader og ikke minst strengere oppfølging av aktivitetskontingentene de siste årene.

I tillegg har vi blitt tildelt 25.000 fra NFF’s fond for god jobb i barne- og ungdomsfotball, som eneste klubb i Buskerud. Vi ble nominert av BFK. Dette er vi veldig stolte av og det har alle i junioravdelingen vært del av. Takk til alle!

Vi søkte også om støtte til kjøp av utstyr gjennom ”Fokus engasjement” og fikk tildelt 25.000 også der.

 

Møter / aktiviteter:

Vi har hatt bare 2 møter i ”nye” AU men var enige om at det var greit å ha en arbeidsform hvor vi løste mye på mail og telefon i stedet for å ha for mange møter.

Det har blitt gjennomført 3 stk trenerforumer med godt fremmøte og gode diskusjoner.

17 april ble det arrangert lagleder/trenersamling med 3 stk temaer/foredrag. ”Når uhellet er ute” med Gunnar Kolle , ”Fairplay” med Christoffer Helgerud, og Jon Røgeberg fra SIF som holdt  innlegg om ”kampledelse/coaching”. I etterkant av det offisielle programmet var det sosial samling utover kvelden . Denne typen samling har vi fått mange positive tilbakemeldinger på . Derfor satser vi på en tilsvarende samling i 2010 .

Det er 2 stk nye årganger som har kommet til i løpet av 2009. I april ble det holdt infomøte med 2002 årgangen. I august ble våre yngste ønsket velkommen til fotballen (2003 årgangen).

 

Dugnader:

Det er gjennomført 3 større dugnader utenom de sportslige arrangementene.

Marienlyst – ”søppeldugnaden” og ICA dagnaden. Vi har ikke fått noen tilbakemeldinger på misnøye. Derfor tør vi og si at det aller meste har gått etter planen.

Vil spesielt takke Lars Samuelsen og Kirsti Solli var oppfølgingen/jobben med Marienlystdugnaden.

Ellers er deg viktig og takke alle rundt fotballen for en kjempejobb rundt disse dugnadene. Viktige inntekter som gjør at vi kan holde kostnadene nede for hver enkel utøver i juniorfotballen.

 

Hjemmesiden  www.aif.no/fotball

Aktiviteten på siden øker jevnt og trutt, men her ønsker vi og bli enda bedre. Er da avhengige at det kommer inn noe du eller laget, eller ønsker og dele med andre i klubben. Noen lag er flinke med kampreferater og bilder, men vi ønsker at flere lag bidrar med dette.

På klubbens hjemmeside er mye informasjon lagt ut, med info om:

Sportsplan, treningstider, Dugnader, cuper, kontaktpersoner (ledere/trenere m.m).

Er det noe du savner informasjon om eller har ideer til ting som bør inn der, er det flott om dere sier fra. Vi har allerede en del planer, men fint med flere ideer, eller om noen ønsker å bidra her.

 

Sportslige aktiviteter:

Etter stor enighet blant trenere og lagledere på trenerforum i februar at vi skulle gå for fellesamlinger tre lørdager på våren. Mange fornøyde barn i alderen 7-10 år og se på banen disse lørdagene. Men dessverre ble det problemer med to av arrangementene for årsklassene 11-14 år. Ansvarlige stilte ikke opp. Samtidig ble egne treninger og treningskamper lagt på samme tid. Dette må unngås i fremtiden.

Vi har hatt en samling for de eldste utøverne i junioravdelingen ( J-G-19/16 )

Har hadde vi besøk av Stian Lund fra Strømsgodset.

Samme dag holdt Henning Friise en samling for målvaktene.

Det ble også arrangert ei praksisøkt for trenere/ledere i barnefotballen før ferien.

Audun Fevik stilte opp for oss , men dessverre var det liten interesse. Det er synd folk ikke tar seg tid til dette. Samlinger som dette er viktig for at vi i felleskap kan få og gi innpulser til hverandre på tvers av lag og alderstrinn.

 

Fotballskolen 2009:

Ansvarlige : Marianne og Elin + mange gode medhjelpere

Fotballskolen ble arrangert i den varmeste uka i 2009. Dette ga sikkert mer utfordringer en vanlig. Rundt 150 barn hadde 4 fine dager på baneanlegget. Godt veiledet av gode instruktører fra junioravdelingens eldste utøvere.

 

ICA ÅIF Gressbanecup:

Ansvarlige : Inger , Frank , Gry og Marianne + dugnadsfolket/foreldre i barnefotballen.

Klubbens egen cup for gutter og jenter 7-12 år ble arrangert for 22 gang.

Endelig var vi heldige med været alle dagene for første gang på lenge. Godt vær, gode baneforhold og kompakt og godt arrangement gjorde at det var mange fornøyde utøvere og foreldre som besøkte bydelen denne helga i mai.

En honnør også til Christian og dommergjengen som gjorde en flott jobb.

 

Drammenscupen 2009:

Ansvarlige: jr-AU/ sportslig utvalg

Åssiden var med som arrangørklubb for annen gang. Vinteren hadde ikke sluppet taket ennå denne helgen. Banen ble ferdigbrøytet rett i forkant av første oppgjør på fredag.

Det ble ett godt arrangement denne helga. Kafeteria på klubbhuset gjorde at vi kunne få ett bedre arrangement enn året før. Ønsker og takke Liesl for en kjempejobb med innkjøp m.m. Her er det også viktig og nevne spillere, ledere og foreldre fra juniorlaget for den flotte jobben som ble gjort.

 

Keeperakadamiet

Åssiden er en av 6 klubber som samarbeider med dette prosjektet. Vi ser dette som ett viktig tilbud til klubbens målvakter. Vi har hatt med spillere fra de fleste årsklassene i alderen 10-16 år . I alt har 12 målvakter deltatt fra klubben . Dette ser klubben som en viktig del av tilbudet i klubben . Vil derfor sette større fokus på tilbudet i 2010.

For mer info om Akademiet, se egne sider: http://www.drammen-keeperakademi.com/

 

Treningsfasiliteter:

Dessverre sliter vi med gode nok tilbud vinterstid til alle årsklassene. For lite tid og plass i gymsalene på Kjøsterud, Åssiden og Aronsløkka skole skaper store utfordringer.

Vi har derfor lagt opp til treningstider for alle med en gang kunstgressbanen åpner. Det samme også etter sesongslutt på høsten . Balløkkene i bydelen gjør at vi har ett godt tilbud for de minste i kampsesongen. Så vi tror at tilbudet er akseptabelt for alle årsklasser.

Vinterstid har klubben leid treningstid eksternt for de 2 eldste lagene ( G-19 og G-16 ).

2009 leide vi plass på Konnerud og Årbogen. Noen timer også inne i Mjøndalshallen.

Oppmerking og vedlikehold av gressbanene i ”Eplehagan” har Øyvind og Kjell Egil stått for.

 

Litt om lagene / Årsklassene (44 lag):

Trenere og lagledere for lagene finner dere på nettsidene: http://idrett.speaker.no/Organisation.asp?WCI=wiKlubbKassaNews&WCU=838399

 

G19.

 

G-19-1

Startet opp treningen i Januar på Årbogen

Har hatt ett snitt på 15 spillere på treningene gjennom sesongen

2 seiere og 2 tap i kvalifiseringsspillet til NM.

Intekretskvallik i vårsesongen. Kun en seier unna til og kvalifisering.

VINNERE av 1 divisjon i høstsesongen.

Guttespillere (  93 og 94 ) er benyttet i løpet av sesongen

 

G-19-2

Vi forsøkte med 2 lag i vår, men trakk etter hvert laget da det ble stor slitasje på noen spillere og på støtteapparet.

 

G-19-3 (Fun)

Her har det vært en gjeng på ca 20 stykker som har trent ca 1 gang i uka og har hatt det sosialt og morsomt. Laget har spilt i 2.divisjon.

 

J-19

Oppstart inne på Åssiden skole i januar

Flott 4 plass i Drammenscupen

Treningsgruppe på 12 spillere. Resten har fulgt treningene til damelaget.

Godt samarbeid med damelaget. 18 spillere tilgjengelig til kamper.

Har 7 seiere, 2 uavgjort og 7 tap i løpet av sesongen.

Sesongen har vært en opptur for jentene og ansvarlig rundt laget.

 

G16.

 

G-16 –1

Oppstart januar. 3 stk innetreninger i uka.

Kvalifiserte seg til første runde i NM. Tap mot Skiold.

Spilte kval interkrets på våren. Ikke kvalifisert.

Høstsesongen har vært en opptur. VINNERE av 1 divisjon i høstsesongen.

Vunnet alle 10 kampene i høst. Positiv utvikling.

Har deltatt i Sandar Cup. Skal også representere blåstripete i en eliteturnering i

Skien nå i november.

Har totalt vært 16 stk i høst. Inkl 3 stk fra 94 og 1 stk fra 95

 

G-16-2

Oppstart i januar med 2 stk treninger inne på Kjøsterud.

For få spillere som møtte til utetreningene på Årbogen. Lite eller ingen ting igjen for dette dessverre. Har vært litt stor forskjell på interesse og kvaliteter i spillegruppa.

Hovedsakelig 94 spillere (15 år). Har benyttet G-14 spillere hele sesongen (6-7 stk).

Deltakelse i Drammenscupen.

Spill i 2 div. Vårsesongen uten tap. VINNERE av 2 div både vår og høstserien.

 

G-19-3 (Fun)

Her har det vært en gjeng på ca 12-15 stykker som har trent ca 1 gang i uka og har hatt det sosialt og morsomt. Laget har spilt 2.divisjon 7-er.

 

G-14

Stallen har bestått av 18 spillere. Derav en ”kjerne” på 14 stykker som stiller på

trening hver gang. Deltakelse i Drammenscup , uten noe suksess.

Hadde en flott tur til Langesund en helg før sesongstart. Badeland+ innendørs fotballhall. ( er og anbefale )

Stilte med 2 lag i innendørscup i Mjøndalen.

Resultatmessig har det gått litt skeis for gruppa. Spilte 1 divisjon både vår og høst. Har hatt med noen 96 spillere i løpet av sesongen. Eirik fra 97 har spilt kamper for oss gjennom hele sesongen.

Alt sett under ett har vi hatt en god sesong. God stigning i utviklingen som lag. Pluss at flere av spillerne har hatt en positiv utvikling.

 

G-13

Første sesong med 11 fotball. Treningskamper høst 2008 og vår 2009.

Hadde 1 11-er + 1 7-er lag i høst.

Gjennomført 3 ukentlige treninger gjennom sesongen.

Deltakelse i Drammenscup og innendørscup i MIF hallen.

Gruppa består av 16 spillere. Spilt 1 divisjon vår og høst.

Resultatmessig har laget ligget på nedre halvdel av tabellen. Men har hatt en veldig god

Spillemessig utvikling.

 

J-97

Startet opp sesongen 11-12 spillere. Avsluttet med 17-18.

I forkant av vårsesongen har det vært 2 treninger i uken.

Jentene har hatt flott fremgang. For første gang har det blitt flere seiere enn tap i serien.  Jentene har deltatt i Åssiden Cup og Solberg Kiwi cup

Skikkelig sommeravslutning ble avholdt og jentene har ett meget godt miljø og godt samhold.

 

G-97

97 årgangen har bestått av 4 lag. 2 på Åssiden skole og 2 på Aronsløkka.

Samlet er det 36 spillere i 97 årgangen.

Åssiden skole: Har trent en gang pr uke. Godt fremmøte på treningene. Det har blitt flest tap, men gleden har vært stor når seieren har kommet. Spillet har variert stort. Men noen av kampene har virkelig vært bra.

Gruppa var heldige og vant utstyr fra Gilde fondet. Noe som har vært positivt for gruppa. Har deltatt i vår egen cup pluss Kiwi Cup i Solberg.

Aronsløkka skole: De to lagene har denne sesongen trent sammen. Har trent to ganger i uka i tillegg til kamper i sesongen. Gruppa har deltatt i 4 cuper.

MIF hallcup – Liungen cup – Solberg cup + egen cup. Følelsen er at det er tatt mange og riktige steg i løpet av sesongen.

Har spilt 11 treningskamper nå i høst.

 

G-98

Laget har trent 2 ganger i uka på feltet på yrkesskolen. Fokus har vært tekniske øvelser med ball/ferdighetstrening. Har deltatt i Åssiden cup og Solberg Cup. Innsatsen i gruppa er bra. Stabil spillergruppe på 21 spillere, med 2 lag. De har utviklet seg mye siste året. Og spillerne har satt stor pris på og begynne med 7er fotball.

Gruppa er samlet fra begge skolene.

 

G-99

Årgangen har 5 lag påmeldt til kamper. Lagene tilhørende de to skolene har ikke trent sammen i 2009. Men det har allikevel vært god kontakt mellom gruppene.

Enighet om sammenslåing av gruppene i sesongen 2010.

Åssiden skole: Det er avholdt 2 treninger i uka fra mai t.o.m. september. De øvrige månedene er det avholdt 1 trening pr uke. Totalt antall spillere har ligget på 15-17 stk.

Har hatt 2000 spillere med på noen kamper. Har deltatt 4 cuper.

Aronsløkka skole: Det er avhlodt 2 treninger i uka. Oppmøtet noe variabelt i starten. Men dette har rettet seg opp etter hvert når dette har blitt satt fokus på. Kampene har vært blandet resultatmessig. Høstsesongen har vært noe bedre. Perioder sett igjen samspill og godt pasningspill.  Har deltatt i 3 cuper ÅIF – Lier og Skiold cup

 

G-2000

Årsklassen består av ca 30 spillere. Fordelt på 6 lag. Det er ikke felles treninger for årsklassen.

Treningene vinterstid har foregått inne på Kjøsterud og Aronsløkka skole.

Det er variasjon fra 1 til 2 treninger i uka på lagene. Deltakelse i cuper har variert fra 2 til 4 stk. Stabile treningsgrupper antallmessig. Det rapporteres om varierende prestasjoner. Men innsatsen er det ikke noe og si på.

 

J-2001

Gruppa består av 15 jenter. Har deltatt med 1 lag på våren og 2 lag på høsten.

Har spilt 6 turneringskvelder i løpet av sesongen (18 kamper). Har deltatt i 2 cuper. ÅIF cup og Vikåsen cup.

 

G-2001

Har deltatt med 3 lag både vår og høst.

Oppstart for denne gjengen var oktober 2008.

Det var 1 stk fellestrening pr uke utover vinteren. Her deltok 20-25 gutter , noe som selvfølgelig skaper noen utfordringer inne i en liten gymsal.

Det har vært fellestreninger for hele årsklassen en gang i uka. I tillegg har det vært ett tilbud om en frivillig økt en gang i uka. Etter sommerferien bare deler av årskullet trent sammen.

 

J-G-2002

Gruppa består av ca 30 jenter og gutter. Guttene har deltatt med 5 lag på våren og 4 lag på høsten, mens jentene hadde 1 lag i vår men 2 lag i høst.

 

J-G-2003

Oppstart for denne gjengen var i en mini høstserie i august.

Gruppa består av ca 30 jenter og gutter med blandede lag. De har deltatt med 4 lag.

 

 

Nominasjon/deltakelse kretslag/bylag:

G-94 : Adis – Hasan – Thomas – Alen – Markus – Nicolai

G-95 : Fredrik B – Fredrik L – Marcus – Eirik – Snorre –Håvard – Fredrik N

G-96 : Kristoffer – Jørgen – Stein B – Alex – Thomas – Tobias

 

 

Takk for samarbeidet i sesongen 2009.

 

 

 

For sportslig utvalg og jr-AU

Anders og Roger


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.