Oppsummering, nå og fremtiden

Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Des 2009

Åssiden IF er godt i gang med forberedelsene til sesongen 2010. Både på seniornivå og i junioravdelingen.

Sesongen 2009 for A-laget ble preget av en mager vårsesong og en positiv høstsesong. Vårsesongen var variert med tanke på prestasjoner, fra det helt glitrende til det heller labre. Ikke bare fra kamp til kamp men også under kampens gang. I høstsesongen var prestasjonene mye mer stabile og dermed kom også resultatene som ønsket.

Åssiden IF har en visjon og et mål at A-laget skal ha et klart preg av lokale og egenproduserte spillere. En klar identitet i sitt spill og en klar profil utad. Dette jobber klubben med hele tiden.

Sesongen 2009 fikk 22 spiller kamper for A-laget i 3. Div. 20 spillere ble brukt i start 11èrn. Av disse 22 spillere var hele 18 spillere 22 år eller yngre. 15 av 22 spillere er ekte ”Åssiaguttar”. To juniorspillere fikk sin debut på A-laget, Dan Olsen og Håkon Knudsen.

Dette skal klubben være stolte av! Og det er vi! Dette viser at mange i klubben har jobbet godt over flere år. Og viser at klubben tørr og har vilje til å satse på unge spillere med de rette ferdigheter og holdninger. Vi ønsker å få frem gode spillere som kan prege A-laget på en positiv måte. Denne jobben gjøres fortsatt og vi skal bli enda bedre! Dette gjøres ved å gjennomføre prosjekter og arrangementer, rekruttere og utdanne dyktige trenere og ledere slik at forholdene blir best mulig for spillerne. Dette innebærer også at er det spillere som er ”for gode” for klubben, så skal de få muligheten over ælva. I denne sammenheng er vi ikke redde for å si at vi definitivt er en av de aller beste i klasse i Buskerud. Vi skal derimot ikke produsere gutte og juniorspillere for andre klubber.

Vi skal selvfølgelig også ta vare på og gi tilbud til de som har andre mål og ambisjoner i klubben.

Samtidig som vi ønsker å få frem egenproduserte spillere til A-laget er det viktig å poengtere at klubben skal være en utviklingsarena for spillere også utenfor klubbgrensene. Spillere som kan utvikles til spill på et høyere nivå. Vi streber etter å være attraktive for unge ambisiøse spillere og andre spillere som har rette ferdigheter og holdninger.  Det er ingen mål i seg selv å ha et yngst mulig lag. Vi jobber derimot med å få et best mulig lag innenfor de rammene og visjonene vi har satt oss. Vår viktigste oppgaver er å utvikle spilleren!

Har vi lykkes?

Både ja og nei!

Vi har lykkes i å få frem egne spillere og et lokalt preg og identitet i klubbens A-lag. Vi mener vi har lykkes i å skape en identitet i vårt spill. Men vi kan og skal bli bedre! Vi streber etter å ha en spillestil som setter krav til spilleren og er utviklende for spilleren.

Hva med en klar profil utad? Her er vi på vei men har fortsatt en lang vei å gå.

Disse punktene kommer ikke av seg selv og må jobbes med kontinuerlig.

Klubbens største utfordring og viktigste kriterier for å få utvikling er treningsarenaen og dens kapasitet. Spesielt om vinteren. Da er det trangt om plassen og klubben bruker mye resurser på denne kabalen både økonomisk og menneskelig. Klubben legger mye prestisje og økonomi for å ha de aller beste treningsforhold for klubbens satsningslag.

Også på dette området jobber klubben intenst med å forbedre og har planer klare. Men her er vi avhengig av hjelp utenifra som vi ikke styrer selv. Men vi håper og tror at om få år er dette forbedret vesentlig.

A-laget nå.

Høstligaen har foregått siden tidlig høst og frem til forholdene sa stopp. Her har det vært med spillere alt fra junior til Old Boys. A-laget startet opp i desember med to treninger i uka. Fremmøte har vært meget bra med stort sett 18-22 spillere. Vi har merket en fremgang kvalitetsmessig siden i fjor på samme tid. Nye spillere, som Victor Aubert og Bjørn Erik Dørre, har funnet seg godt til rette og har allerede satt sitt preg. Dette er spillere som helt klart vil forsterke laget. I tillegg har andre spillere vært på prøvespill. Stallen og laget skal forsterkes ytterligere med de rette spillerne før seriestart!

Selv om vi skal forsterke stallen vesentlig er vi samtidig veldig fornøyde med de spillerne vi har. Stort sett alle spillerne fortsetter. Thomas Røed har lagt opp/trappet ned men ser an kroppen utover vinteren våren. Thomas Syvertsen har valgt å finne nye utfordringer. Vi ønsker Røed og Syvertsen lykke til videre. Syvertsen er selvfølgelig alltid velkommen tilbake til Åssia. Vi takker begge, Thomas og Thomas, med en fantastisk innsats for Åssia!

Trener duoen er fortsatt Pål Hansen og Pål Grøndahl. Dette er en trenerduo med meget høyt kompetansenivå. David Aronsen er lagets fysioterapeut. Åssiden forsetter også sitt gode samarbeid med Akropolis treningssenter.

Mange spennende unge spillere.

Klubben er tilbake med store og gode årganger i junior og gutteklassen. Det ser ut til at klubben kan stille med hele 3 lag i G-19 klassen. Fordelingen her er ca 30 spillere som vil danne G-19-1 og 2 . I tillegg til denne stallen vil det være ett tilbud for spillere som ikke ønsker og bruke like mye tid på fotballen. Dette dreier seg om ca 15 spillere. Da har Åssiden ca 45 juniorspillere til 2010 sesongen. Noe vi er stolte av. Når det gjelder G-16 troppen består denne av ca 30 spillere fra 94 og 95 årgangen. Her vil det bli 2 lag som vil representere klubben til sommeren. Med så solide spillerstaller er det selvfølgelig mange spennende spillere for fremtiden. Begge årsklassene skal være med i kvalifisering til NM nå i vinter. Kvalifisering til interkrets blir utfordringen til begge årsklasser på våren 2010.

De unges mulighet.

Juniorspiller ”Valde” har allerede hospitert med A-laget i høst og kommer til å fortsette med hospiteringen utover vinteren. Flere junior/gutte spillere vil komme til å hospitere utover sesongen.

Alt er tilrettelagt for de spillerne som ønsker og ta utfordringen. Det kreves litt mer enn bare gode fotballferdigheter for og kunne ta steget opp til A-laget. Det må også vises til god treningsiver, gode holdninger med respekt for seg selv og de rundt seg. Settes spilleren fokus på dette, vil det gi god utvikling i riktig retning. Dette gjøres først og fremst på arenaen der spillerne har sin daglige trenings og kamptilbud. Når tiden og spilleren er moden for nye utfordringer vil dette følges opp av klubb, trenere og støtteapparat.

3. div. 2010 kommer til å bli tøff og jevn. Dette kan kanskje bli den beste avdelingen i Buskerud noen sinne. Det er mange lag som satser hard, er seriøse og ambisiøse. Buskerud fotballen har hatt en utrolig utvikling siste årene. Med to Tippeligalag, ett 1. Div. lag. og ett 2. Div. lag. Med da tilsvarende sterke 2. Lag. Dette vil være med på å prege 3. Div. i sterk grad.

Neste års avdeling kan komme til å bli svært viktig da det er mulig 3. Div. kan komme til å bli halvert. Dvs at kun de 6 beste vil kunne spille 3. Div også i 2011. Resten kan komme til å bli flyttet ned en divisjon. Dette blir bestemt på fotballtinget på Lillestrøm i våres. Vi går dermed inn i en meget interessant og spennende sesongen 2010.

Når det gjelder klubbens ambisjoner for sesongen 2010 holder vi de internt foreløpig. Vi kan si at vi ønsker å være med på å prege avdelingen i størst mulig positiv grad. Vi har et mål og noen delmål underveis, så får vi se om vi har vært gode nok til å nå disse målene.

Vi i Åssia skal gjøre alt vi kan for å være best mulig forbered til neste års sesong! Vi håper å få se mange på Åssiabanen til våren og sommeren.

Klubben ønsker å takke alle som har vært med å bidra i en eller annen form, fra bilettvakt, kioskvakt, eldres avdeling til fotballstyret og hovedstyret.

Ønsker til slutt alle i Åssia og med et blå/hvit stripete hjerte (og alle andre) en Riktig God Jul og et Godt Nytt År!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.