Oppkjøringen 2010

Postet av Åssiden IF - Fotball den 29. Jan 2010

Noen tanker og ytringer om fotball og vinter og andre ting.

Hei igjen alle sammen.

Vinteren har vært kald og tøff, sålangt, men 2010 oppkjøringen er allerede godt i gang. Det er ikke alltid like lett å motivere seg til trening når gradestokken viser mindre enn 15 grader. Å ta på seg de jævla iskalde plaststøvlene, for guds skyld bruk skinnstøvler, superbukse, lue og votter. Pakke seg så godt inn som overhodet mulig. Når man endelig kommer seg ut i den bitende kulda, og ser man ut som Michelin mannen, forlanger alle rundt banen, dvs støtteapparat og trenere, at man skal ha teknikk i klasse med strandløvene på Copacabana!

For det første er utsikten noe annerledes i vinterskogene i iskalde Norge kontra stranda.

For det andre er delta temperatur mellom 40 og 50 grader.

For det tredje er det arbeiderkulturen og seigheten kontra eksplosiviteten og latskapen!

Mao det er Galskap!

Skulle man heller ikke bygge grunnkondisjon på skauen og i skiløypa? Nyte glade dager og ’tilte’ flipperspillet på Solvang når det ikke går din vei eller spise vafler på Tverken, der vaflene smaker som aller best?

Heldigvis er banene grønne, merkelig greier da man får noen år siden fløy rundt med sår på lår og legger etter ispigger! Heldigvis har proteindrikkene og energidrikkene og oppvarmede kunstgressbaner kommet inn i våre liv!

Tenke seg til hvordan de slet i gamle dager med bare toddy da!

Tenke seg til hvordan de slet på snøbaner med ’bare’ 10cm nysnø, om de var heldige!

Tenk deg ballene som var tunge som bly!

Men de hadde supertrøyer da også og ikke minst tighte treningsbukser!

Fy f... Det er de nye tidene som gjelder! Alt er så mye enklere nå!

Nå skal vi tenke miljø og gjenbruk! Vi skal være så flinke at vi ikke skal gjøre annet enn å kildesortere og spille fotball på grønne, oppvarmede fotballbaner. Det er livet det!

Har ikke ikke den forbannede traktoren rengjort banen etter snøfallet på 2 cm, som kom i natt,så henger jeg med hodet. Jeg kan vel ikke noe for at banen er håpløs?! De sier seg selv at innsatsen og kvaliteten blir dårligere. Tenk på de idiotene som fløy rundt på snøbaner!

Tenk hvordan de gadd det?

Takke meg da heller til å være hjemme og lese ei bok, å nei ikke en håpløs papirbok, men såklart den er på iPad!

Jeg skjønner ikke at de gadd å dra med seg papirbøker så håpløst og SÅ lite miljøvennelig! Skal strandløvene på Copa kunne fortsette å leke med kula så må regnskogen leve! Tenk deg om det blir en varmere der nede, så ifølge klimapanelet til FN, det ville være synd for gutta som såvidt orker å bevege seg nå! Tenk deg om det blir enda varmere! Jeg vil ikke tenke på konsekvensene engang!

Det eneste jeg som står i mitt i hodet er at det tidligere nevnte klimapanelet melder at det skal bli ett mildere klima. Men vinterene blir jo bare kaldere og kaldere, og jeg sliter med de trange, iskalde plaststøvler! Dette går snart ikke lengre.

Heldigvis, ja heldigvis får jeg si så har banen vært grønn sålangt iår. Vår skaper har sluppet litt opp på gasspedalen (les gradene), men har ettertrykkelig markert at det er Han der oppe som bestemmer! Dermed basta!

Snart begynner også treningskampene. Treningskampene ja! Treningskamper og oppkjøring det er et kapittel for seg selv!.

Den eneste i verden som har lengre oppkjøring enn sesong er Ola, kalles ikke Ola dunk for noeJ Det positive er at vi her på berget har det vi kaller vinterspillere, spillere som er i form etter sesongen (les på vinteren) og dominerer i stor stil hele veien frem til seriestart.(Det er plass til dem også akkurat som sosialdemokratiet har banket inn i vedtektene sine) Og da er det til gjengjeld slutt!

Ikke så rart det vil jeg si. Oppkjøringen er jo som en sesong i seg selv. Den type spillere finnes det ikke i mange land og det skal vi være stolte av. Joda, jeg vet at mafiosoene spiser litt pasta i jula og tyskerne slenger inn på scwheinachse og eisbein, men det er for ferie å regne kontra vår lange kalde vinteroppkjøring.

Jaggu,

før i tida

Gledet de seg til å sparke ball!

Nå til dags

Gleder vi oss til å spille ball!

Det er noe helt annet det!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.