Seier i 1. NM kval kamp.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 11. Apr 2010

Åssiden møtte Tønsberg FK søndag kveld. Åssiden tok en solid 5-0 seier. Tønsberg FK  var et vellspillende lag men lite trykk fremover og hjemmelaget hadde få problemer. Lagene gikk til pause med 3-0 til Åssiden og de blå/hvite la på 2 til etter pause. Åssiden er dermed videre til 2. kval runde.
Åssiden - Tønsberg FK  5-0 (3-0)
1-0  10 min  Lim
2-0 20 min  Hansen
3-0  23 min  Lim
4-0  55 min  Buric
5-0  89 min  Hansen

Laget: Oulie, Oland (Flåterud Johansen 35), Hougen, Madsen, Andresen, Knudsen, Cetin, Hermansen (Aubert 65), Hansen, Lim, Guvenc (Buric 45).

Årets første obligatoriske kamp for A laget og sola kom samtidig til Åssia banen.

For en uke siden sendte vi hjem et vestfold lag som slakt. Nå var Tønsberg gjester og laget skulle vise at trenden og den stigende formen var intakt.

Nerven og spenningen var tilsted før kampen og det lover godt for kampen.

Vi åpner i kjent stil og ser raskt at Tønsberg er et typisk vestfold lag, dvs et spillende lag, hvor kanskje ambisjonene er større en ferdighetene.

Kampen åpner bra for hjemmelaget. Allerede etter 10 min blir Lim spilt igjennom av Cetin. Keeper sover litt samtidig som Lim er raskt på pletten og scorer enkelt. Vi holder trykket og Tønsberg får ikke ro eller tid til å etablere noe eget spill. Vi ligger bra og vinner alle duellene. Minutter senere er igjen Lim alene med keeper. Lim velger å avslutte på vei vekk fra målet og skuddet blir for enkelt. En meget god prestasjon, men avslutningen kom litt for tidlig denne gangen.

2-0 kommer på en innsvinger fra fra Hansen.

3-0 Et nytt gjennomspill, vi ruller opp et godt angrep, denne gang av Hermansen til Knudsen, til Lim. Lim er sikker og scorer sitt andre for dagen.

I tillegg til målene har vi flere store sjanser som det kan og bør scores på!

Verdt å nevne er et praktfullt forarbeide av Guvenc, drar av to mann elegant på egen halvdel. Avanserer over hele banen og slipper perfekt il Hansen. Hansen banker ballen i stanga.

Lim gjør også et flott forarbeide ved å utfordre og passere motstander. Lim legger ballen ut 45° og Hermansen fyrer dessverre over. 1ste omgang viser klasseforskjell på lagene. Hjemmelaget stod for hard jobbing, kompakt lag og mange gode angrep. Bortelaget var heller svake og skapte lite foran en sikker Oulie.

Ambisjonen for 2dre omgang var utvilsomhet å holde nullen. For å klare dette må laget holde frekvensen og arbeidsmoralen oppe.

Vi gjør dette selv om det ble en del tunge bein etterhvert. Vi måtte omrokere litt pga en tidlig skade på Oland. Guvenc har vært lenge skadet og vi vil matche han forsiktig. Guvenc blir byttet ut etter 45 min. I tillegg har Knudsen og Hansen slitt med sykdom.

Men 2dre omgang fortsetter som den første sluttet.

4-0 Buric snapper et tilbakespill og scorer sikkert.

5-0 Hansen skrur inn et frispark på Beckham vis.

Vi produserer mange sjanser og kan score flere mål, vi vinner enkelt og, til glede for hele laget og hele klubben, så holder vi nullen igjen!

Vi slipper Tønsberg til ett par ganger, men de klarer ikke å komme til noen store sjanser.

Vi gjennomfører en solid kamp og vinner enkelt mot Tønsberg.

Bak resultatet finner vi konsentrasjonen og arbeidsmoralen til hele laget inkludert innbytterne. Det varmer!

Det skal gjøre vondt og ikke minst være veldig tungt fysisk og psykisk å møte årets utgave av Åssia!

Det er vanskelig å fremheve dagens mann, men Lim og Hansen scorer og er gode. Cetin er solid sentralt og ikke minst Ouli er sikker bak og gir trygghet til hele laget. I tillegg er det bra å ha Guvenc spilleklar igjen.

Buric kommer innpå og presser Lim for spissplassen.

Konkurransen hardner til og det skal gjøre at vi skal bite fra oss i årets sesong!