Seriestart og 3 poeng for ÅIF G 16 mot IBK

Postet av Åssiden IF - Fotball den 11. Apr 2010

ÅIF G16 skal denne våren kjempe mot de andre Buskerudlagene om deltagelse i høsten interkretssspill. Første kamp denne vårsesongen var en bortekamp mot IBK. Kampen ble spilt på ”Festung” Åssiden Stadion grunnet dobbelbooking på Årbogen kunstgress. Sluttresultatet ble hele 9-2 til ÅIF, men til pause stod det 3-2 til ÅIF.

En rekordtidlig seriestart da hele 14 Buskerudlag skal kjempe om deltagelse i høstens interkretsserie gjorde at ÅIF skulle første seriekamp den 6 .april. Årets første motstander var IBK, kampen skulle egentlig bli spilt på Årbogen, men grunnet dobbeltbooking på Årbogen, ble kampen flyttet til Festung Åssiden Stadion.

Vi har en vinter-/vårsesong med varierende resultater bak oss og vi var nok litt usikre på hvor vi stod i forhold til dagens motstanderlag. Vi møtte de for none knappe uker siden i treningskamp hvor vi vant 3-0. Enhver kamp lever sitt eget liv, finnes det en rekke ekspertkommentatorer som maser til oss hver søndag på tv-ruta. Vi har jobbet godt de siste ukene føre seriestart og det var en spent spillergruppe og støtteapparat som stilte til dagens oppgjør med forventninger om en reprise fra sist kamp mot IBK. Vi stilte med følgende tropp til tirsdagens oppgjør:

· Snorre, Seb, Adis, Boldt, Korsbøen, Nico, WG, Marius, Hasan, Alen, Dokka, Hamno, Arbab, Klev, Brenne og Daniel.

1.Omgang:

De første 10 minuttene er relativt jevnspilte, men dog med et lite overtak i vår favør. Vi forsøker å spille vårt spill og sliter litt med rytmen og tempoet, men vi produserer likevel noen sjanser. Vi tar uansett ledelsen etter 11 minutter da vi har godt ettertrykk etter vårt angrep og Korsbøen finner Hasan som besluttsomt banker inn 1-0. Jubelen har nettopp sluttet da vi i neste angrep på corneren etter litt surr og rot, ser et flott samspill mellom Hasan og Adis, setter sistnevnte inn 2-0. Vi glir litt inn i komfortsonen vår og IBK kjemper seg tilbake i kampen, først ved en redusering etter 16 min og setter oss på prøve ved et par anledninger. Vi tar tak i kampen igjen etter halvspilt omgang og bestemmer oss for å avgjøre omgangen til vår fordel. Etter flott spill banker Hasan inn et skudd fra ca 20 meter og vi fører 3-1. Så får IBK et meningsløst frispark som de smeller i vei i mål og dermed stod 3-2 til oss til pause.

Målscorere:

Hasan x2 og Adis x1

2.Omgang:

Etter en klok gjennomført pauseprat av spillergruppa blir 2.omgang en mer hyggelig opplevelse for oss fordi at gutta selv vil og ikke minst gjennomfører det de prater om i pausen. Det skal dog ta 11 minutter føre vi endelig får den forløsende scoringen, Hasan scorer sitt tredje for dagen etter et flott gjennomspill av WG. Vi bryter IBK sitt angrep og kjører en kjapp overgang der Alen scorer sin første for kvelden etter 12 min spill. Det angrepet gikk så fort at undertegnede ikke fikk med seg hvem som hadde den målgivendepasningen. Nå spiller vi virkelig ut IBK i store deler av omgangen og målene fortsetter å rulle inn. 18 minutter og Dokka sender en fantastisk flott pasning til Alen som sikkert setter sitt 2 for dagen. 28 minutter av andre omgang og Hasan setter en corner i mål. Vi har funnet flyten og vi skal nette ytterlige to mål først i det 39 minutt der Arbab setter en retur fra keeper i mål og Thomas skal fastsette

Dagens sluttresultat til 9-2 på straffe.

Målscorere: Hasan x2, Alen x2, Arbab x1, Thomas G x1

Kort oppsummert:

Vi vinner fortjent denne kampen etter min mening med sifrene 9-2. Det stod dog kun 3-2 til pause og kampen hadde den ”såkalte” nerven lenger enn hva sifrene skulle tilsi. IBK stod ikke distansen ut 2.omgang slik vi gjorde og vi var det klart beste laget etter 80 minutter. Vi takker IBK for kampen og ønsker de lykke til videre denne sesongen.