Ny seier til ÅIF G16, 6-1 over Glassverket

Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Apr 2010

Glassverket gjestet Åssiden Stadion denne mandagskvelden i april og begge lag var nok noe tunge i beina etter Drammenscup i helga. Vi orket nok mest denne flotte vårkvelden og til pause stod det 5-0 og til full tid 6-1 til hjemmelaget. Hasan ble dagens målkonge med 4 mål.

Glassverket  gjestet  Åssiden Stadion denne mandagen og i siste møte slo de oss 6-1 i Drammenscupen så vi hadde litt å revansjere denne kvelden.

Dagens kamptropp: Snorre, Seb, Boldt, Adis, Korsbøen, Thomas G, Nico, Marius, Alen, Hasan, Dokka, Arbab, Jabaar, Eldin, PK og Klev

Vi gikk ut i et høyt tempo og presset Glassverket bakover på banen og tok ledelsen etter ca 8 min da Alen drar seg forbi sin oppasser og legger 45 ut der Hasan hamrer ballen utagbart i mål og 1-0 til hjemmelaget.  Etter ca et kvarters spill dobler vi ledelsen da vi varter opp med et meget bra angrep. Vi spiller på få berøringer og det går hurtig i lengderetningen, Thomas G, spiller mellom Alen, han igjen finner Hasan med innlegget og han styrer ballen med hodet sikkert i mål.

Dette var en tøff duellkamp på midten og det var klart at det laget som ville mest i dag kom til å gå seirende av banen etter kampslutt.  Vi vinner duellene og legger ned de tunge løpene fremover og ikke minst bakover på banen. Det defensive arbeidet la grunnsteinen for dagens seier noe vi tydelig så midtveis i første omgang da vi jobbet Glassverket i senk. 3-0 målet etter 27 min var også tatt rett ut av angrepets abc-lærebok.  Marius scorer sitt første av to denne kvelden da han får plassere ballen i lengste hjørnet  etter et nydelig angrepsspill. Ballen gikk på en berøring mellom 3 spillere, føre Marius fikk æren av å sette ballen imål. Nico, Hasan og Thomas G var alle involvert.

4-0 målet kommer igjen som et resultat av godt forsvarsspill. Boldt bryter i forsvarsleddet, Adis trer gjennom Hasan forbi to motstanderledd og alene med keeper gjør ikke Hasan noen feil. 5-0 målet kommer rett før pause da  samme mann lobber elegant over Glassverket sin målvakt etter at Alen fant han med en flott pasning i bakrommet til Glassverket.  Hasan satt dermed sin fjerde for dagen og 4 i samme omgang, det gjør at vi går til pause med en trygg 5-0 ledelse.

2.Omgangen er ikke en spesielt velspilt omgang, men mer preget av duellspill og rotete pasningsspill fra begge lag. Dette er en omgang uten de store høydepunkter. Det som er verdt og nevne er det flotte målet Marius setter i nettaket etter at Korsbøen bryter et Glassverket angrep og utfordrer Glassverket sin høyre side lurer seg ned til dødlinja og legger 45 ut til Marius som hamrer ballen elegant i nettaket. Glassverket får en redusering til 6-1 etter dårlig kommunikasjon og utnytter en forsvarsfeil av oss.

Summert vinner vi denne kampen fordi vi fortjener det og ikke minst fordi vi legger den innsatsen som kreves for å vinne fotballkampen. I perioder spiller vi god fotball etter de retningslinjene vi ønsker å spille fotball etter.  Men først og fremst spiller vi med et blått hvitt Åssiahjerte og en stolthet for den blå-hvite drakta vi tok på oss føre kampen!