G 16 videre til 2.runde i NM etter 2-0 seier borte mot Halsen

Postet av Åssiden IF - Fotball den 24. Apr 2010

I en merkelig kamp trakk G16 det lengste strået etter 80 min. Åssia var klart best i den første omgangen og scoret 2 mål. Andre omgangen var svært rotete, men vi forsvarte ledelsen fra første omgang og kunne reise hjem med avansement i Norges Mesterskapet.  Ullevål skimtes i det fjerne.

Dagens kamp var 1.runde i NM og motstanderen var Halsen i fra Larvik. Det ble busstransport og avreise var satt kl 16.30 dermed skulle gutta avslutte ei god skoleuke med topp innsats og godt humør med jakt på seier.

Dagens tropp: Snorre, Seb, Boldt, Brenne, Korsbøen, WG, Nico, PK, Alen, Dokka, Hasan, Simen, Eldin, Bill, Daniel og Klev.

Vi fikk en pangstart etter 2 minutter og går heldig opp i en 1-0 ledelse på frispark. Alen slår en fin serv som får en lei medvind for Halsenkeeperen og ballen går rett inn. Vi sliter litt med å finne den riktige rytmen og roen i kampen og det er mye upresist spill for vår del i store deler av første omgang. Vi får i perioder til det i ønsker og ruller opp noen fine angrep, men dårlig presisjon i siste tredjedel av banespillet gjør at vi ikke kommer til flere gode målsjanser. Vi får et mål anulert pga offside på Hasan som setter en retur i mål. Videodømming må nok innføres da undertegnede sitt vidvinkeløye så tydelig at han ikke stod i offsideposisjon da skuddet gikk. Halsen kommer på noen sporadiske angrep, men vi har stort sett grei kontroll bakover på banen. Vi kjemper brukbart og blir belønnet med et  straffespark etter ca 30 min spill da Hasan blir dratt ned bakfra innenfor 16 metern.  WG setter straffen utagbart i hjørnet og vi fører 2-0. Første omgangen er godkjent for vår del, men vi føler i pausen at vi har mer å gå.

I pausen blir vi enige om en del arbeidsområder for 2.omgangen og er topp motivert helt til vi gikk ut av garderobedøra. Derfra og ut var Halsen klart best i hele 2.omgang. Vi har dårlig pasningskvalitet, dårlig forflyttning uten ball både fremover og bakover på banen og Halsen dominerte stort. De hadde en stor sjanse etter ca 15 min spill da en corner blir styrt i stolpen og vi kan puste lettet ut med vår 2-0 ledelse. Dette resultatet skal holde seg kampen ut og dermed blir ÅIF G16 i 2010 historiske da det er ingen tidligere guttelag i Åssia som har kvalifisert seg til 2.runde i cupen.

Det var en blid og glad gjeng som kjørte buss hjem, men Espen var kanskje den blideste av alle sammen og vi kan vente i spenning på NM runde 2.