Kongsberg mest effektive der kamper avgjøres.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 17. Aug 2010

Åssiden og Kongsberg møttes fredag kveld til viktig kamp i 3. div. Kongsberg viste seg som et godt lag og var mest effektive. Åssiden derimot sløste med sjansene. Men med 2 mål på hjemmebane skal holde til poeng, 4 mål bak er for dårlig! Her følger en liten forsinket oppsummering av kampen.
2-4  82 min  KIF

Laget: Oulie, Oland, Hougen, Madsen, Johansen, Buric, Hansen, Hermansen, Guvenc, Ottesen, Lim.

Det var en viktig kamp for begge lag fredag kveld. Kongsberg viste seg som et effektiv lag og gikk av med en viktig seier. Åssiden hadde mulighet til å knappe inn på topplagene og være 3 poeng bak Kongsberg. Men klarte ikke å utnytt sjansen. Et godt Kongsberglag som har gjort det svært godt så langt i sesongen tok med seg 3 poeng. KIF var det beste laget der kamper ofte avgjøres, forran mål.

Åssiden vinner sjansestatistikken men taper i målprotokollen. Vi gjør for enkle feil bakover som gir motstanderen gode muligheter. Kongsberg var flinkest til å utnytte dette. Åssiden var uheldige/udyktige ved å ikke sette flere baller i goalen på de store sjansene.

Åssiden hadde 3 store sjanser i 1. omgang.

Innkast som Buric plukker opp men i tverrligger. Johansen med et flott innlegg, Lim avslutning rett på keeper. En gedigen trippelsjanse etter corner, men ingen klarer å få ballen over streken.

Kongsberg hadde 2 sjanser. De og hadde en i tverrligger etter innkast. Målet kommer på en overgang. Vi har folk på plass men blir for passiver, KIF spissen får prikke inn skuddet inn i 16 meteren, og 0-1.

Andre omgang. Madsen får en stor mulighet men keeper redder. Hansen og Ottesen kombinerer med skudd like utenfor. En corner som blir stusset og Madsen er på rett plass og sette ballen i nota og 1-3. Hansen finner Buric som ikke gjør feil og reduserer til 2-3.

Konsberg hadde også sine sjanser i 2. omgang. En god prestasjon av KIF spissen. Lurer både Johansen og Hougen og øker til 0-2. 0-3 kommer på corner, der markeringen svikter totalt, header helt uforstyrret i mål. Johansen og Madsen blir lurt av en god KIF spss men sjansen blir spolert av en dårlig avslutning. 2-4 kommer på overgang etter at Åssiden hadde lagt om til 3 bak og presset på. Også her blir vi passive i valgene og lar KIF spilleren få fritt spillerom.

Konklusjon blir at vi ikke viser nok vilje og kynisme til å holde motstanderen unna i egen boks. Vi var ikke smarte nok eller hadde trykk nok til å sette de store sjansene tidlig i kampen. Kampen viser også at vi er fult på høyde og bedre enn et godt KIF lag i perioder. Vi er best når vi får utnyttet våre styrker. Vi ble for ofte med på KIF sitt spill og premisser.

Vi jobber videre og ser fremgang på trening og i kamper, så får vi se om det er nok til å vinne kampene fremover.