Fantastisk tur til Liverpool for G16

Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Okt 2010

Søndag 03.10 dro 28 spente (23 ungdommer og 5 voksne) fra Torp Lufthavn i Sandefjord. Pass og andre nødvendige ting ble sjekket på klubbhuset før avreise så innsjekkingen gikk raskt og smertefritt.

Vi ankom John Lennon Airport i Liverpool ca 17:30. Der ble vi møtt av Ian Thompson og Robbie McCaldon som sto med 2 minibusser med sjåører som fraktet oss til alle stedene vi var hele uken. Vi blir kjørt til leilighetene som lå midt i sentrum. 5 6-mannsleiligheter med 2 soverom, 2 bad, stue, kjøkken og balkong. De var kjempefine, og hadde alt tenkelig utstyr. Etter at vi kom i orden dro vi ut og spiste buffet på Liverpool One. Veldig bra sted med mat for alle ganer, og sinnsykt bra desserdbord. Etter det var det bar det til leilighetene og etter hvert i seng, klare til å utforske byen neste dag.

Mandag 04.10:

Etter frokost som var kjøpt inn dro vi på shopping og for å gjøre oss kjent i sentrum. 16.45 Avreise til Liverpool County FA Grounds for å spille treningskamp mot Wood Lane Legion. En stor klubb som består av de beste spillerne fra flere skoler og som har hatt flere stjerner i klubben. Fasilitetene kan vi ikke klage på. Strøken bane (som hadde fått en pris for at den var så velstelt) som var eid av FA. En Dresskledd eldre herre viste oss til garderoben hvor det sto "Norway FC" på døra. Om ikke det var nok så kom familien Bøthun fra Åssiden for å se på kampen. Anders Bøthun endte også opp som linjedommer :-) Det ble et tett og jevnt oppgjør, og gutta spilte en veldig god kamp. Begge lag hadde sine store sjanser så det kunne bikket begge veier, men vi tapte dessverre 3-2.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hele laget fikk skryt av Ian Thompsen for bra spill, men Hasan imponerte litt ekstra denne dagen med storspill og begge våre scoringer. Dette ble lagt merke til av både Ian (jobber på akademiet til Liverpool) og av en speider og en som jobbet på Blackburn sitt akademi. Undertegnede ble kalt inn "på teppet" like før kampen var slutt og de lurte på om Hasan kunne tenke seg å trene med U16 på akademiet til Blackburn. Vi skulle hentes neste morgen. På kvelden tok vi turen til "Star Buffet", Simen og min sin faste favoritt. :-)

Tirsdag 05.10:

Etter frokost i leilighetene dro vi på ny shopping og sightseeingrunde i byen. Hasan og meg ble hentet av Blackburn-spionen og kjørt til Blackburns akademi. Her ble vi godt mottatt og vist rundt. Plutselig fikk beskjed om at "Big Sam" - Manager i Blackburn hadde avlyst treningen da de i steden skulle ta samme psykoligikurs som A-laget hadde hatt på morgenen etter tapet mot Stoke helgen før. De beklaget så mye, men vi forsto jo at de ikke rådde over det som hadde skjedd. I stedet ble vi tilbudt en privat omvisning på Eawood Park - banen til Blackburn, som ble en artig og flott opplevelse. Deretter ble vi kjørt tilbake til Liverpool hvor vi rakk feiringen av Seb sin bursdag på Pizza Hut. Etter dette dro vi til Prenton Park (Banen til Tranmere) hvor vi skulle se Liverpool reservene mot West Ham. Det ble et ufortjent tap 1-0, men alikevel en artig opplevelse, selv om det nok ikke ble like bra som den planlagte kampen Wolwes-Wigan som dessverre ble flyttet.

Onsdag 06.10

09:30 ble vi hentet for å dra på Anfield på omvisning på banen og museet. Vi fikk da høre om oppkjøpet så det var en del pressefolk utenfor stadion.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Som vanlig var omvisningen på Anfield både morsomt og interessant, hvor vi bl.a. var i garderoben hvor draktene hang klare:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deretter bar det inn på museet for å se på gamle drakter og effekter samt en imponerende premiesamling, med bl.a. 5 CL pokaler! Etter museet fikk undertegnede stukket en mikrofon og kamera opp i ansiktet og ble spurt om hva jeg syntes om oppkjøpet av liverpool. Jeg gjennomførte intervjuet uten å legge merke til hvor de kom fra, men på kvelden fikk jeg en sms fra Roger som hadde sett innslaget på Euronews. Morsomt for ham, men heldigvis har jeg ikke hørt om flere som fikk med seg dette, som sikkert var like greit.

Deretter dro vi rett fra Stadion til et treningsfelt der vi spilte kamp på mandag. Her ble det trening på et merkelig kunstdekke da det var for vått i gresset, men med trenere fra Liverpool akademiet gikk dette helt fint og det ble en bra økt. Det ble avsluttet med konkuranse om å treffe tverrliggeren på målet, som det kun var Alen som klarte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liverpool hadde "våknet" ang. Hasan så han ble invitert til deres akademi på kvelden. Ian hentet Liesl, Tobias, Hasan og meg som ble med på kvelden. Der fikk han fullt utstyr og gjennomførte en trening med gjevnaldrene på akademiet. Det gikk helt greit, men Hasan var ikke selv helt fornøyd med avslutningene. Dette skyldtes nok både en treningsøkt tidligere på dagen, nye sko og uvant nivå. Deretter dro vi på buffet og traff resten av gjengen for et nytt godt måltid. Deretter dro gutta på kino mens vi voksne slappet av litt "for oss selv" en liten stund. Blackburn tok kontakt igjen og ønsket Hasan opp neste dag for å trene med U18 (17-18 åringer).

Torsdag 07.10

Hasan og jeg blir hentet av en sjåfør fra Blackburn, mens resten av gjengen drar litt senere til Manchester for en omvisning på Old Trafford.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hasan gjennomførte en kjempebra økt, selv med enormt tempo og intensitet med 17-18 åringer gjorde han det veldig bra. De ønsket at Hasan skulle komme tilbake å trene en hel uke senere i høst. Hasan hadde til alt overmål bursdag samme dag. Han fikk et håndskrevet Blackburnkort med gratulasjoner, og de håpet at han hadde hatt det fint hos dem og at de ønsket ham tilbake.

Faktisk mens jeg skriver denne nyheten fikk jeg nettopp sms og mail fra sjefen på Akademiet som ønsker at han kommer førstkommende mandag og at han skal være til mandagen etter. Det blir spennende!

Vi får en Blackburnpose hver med lunch og drikke som vi kan spise i bilen til Steve, sjefen for ungdomsavdelingen der, og han kjører oss til Manchester hvor vi treffer de andre gutta. Vi drar sammen tilbake til Liverpool hvor siste innkjøp gjøres unna. Deretter drar vi til siste middag på Carraghers restaurant "Sports Bar". Her blir også Ian og Robbie, samt deres barn med. I tillegg kommer Jordan, speideren fra Blackburn. Det blir en hyggelig kveld med utdeling av medaljer til alle, taler hvor ungene roses for eksemplarisk oppførsel av Ian. I tillegg deler han ut 3 priser til. Vi takker Ian og Robiie for et fantastisk opplegg til en svært hyggelig pris. Jeg håper og tror at dette ikke blier siste Åssiden lag som tar turen over til Liverpool.

Jeg vil til slutt takke Liesl, Ronny, Reider og Marianne som ble med som voksne sammen med meg på turen. Stor takk til ungene også som oppførte seg eksemplarisk hele turen!

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.