Seier over Modum i 1. NM kval kamp

Postet av Åssiden IF - Fotball den 4. Apr 2011

Åssiden er klar for 2. NM kval runde etter å ha beseiret Modum FK lørdag. Det er få ting som påvirker kamper som mål og utvisninger. Modum stod for utvisningen og Åssiden for målene.

Åssiden tok en fortjent seier lørdag ettermiddag. Når Åssiden satte opp tempo hang rett og slett ikke Modum med. Dermed er Åssiden klare for 2. kval runde i NM.

4-1  60 min  Ø. Hansen

Laget: Eriksen, Ø. Hansen, Dørre, Madsen, Flåterud Johansen, Guvenc, Oland, Cetin (Berg Hansen 80), Buric (E. Hansen 80), Karagøz, Meyer (Andersen 67).

Åssiden gikk til denne kampen med litt spenning etter en laber kamp sist. Det var Modum som åpnet best i de første minuttene. De var gode til å slå diagonalt mot deres høyre kant. Ø. Hansen trøblet litt med dette og slapp kantspilleren forbi et par ganger. Modum var også småfarlige på dødballer. Men hjemmelaget fikk justert seg bra.

Åssiden satte Modum under press og Guvenc snappet opp et svakt utspill fra keeper. Guvenc prøver å lobbe ballen over keeper og i mål, men keeper tar ballen med hendene utenfor 16 meteren og ett sikkert rødt kort. Dette allerede etter 13 minutter. Frisparket derimot er svakt rett i muren.

Etter dette tar Åssiden totalt over og kjører Modum bakover. Etter et godt fremspill som Modum stopper misser totalt på er Meyer helt alene igjenom, Guvenc stormer frem og er klink alene forran mål. Men Meyer velger å avslutte, svakt langt over mål. Stor sjanse som burde vært utnyttet bedre.

Like etter en god overgang. Karagøz snapper ballen, spiller Guvenc som setter opp Meyer men igjen over fra kort hold.

Etter 22 minutter skal utellingen komme. Dørre utfordrer bakfra, sender en krempasning til Buric bak Modum forsvaret. Buric gjør ingen feil og setter inn en fortjent ledelse.

Ett godt tidlig innlegg av Ø. Hansen som Karagøz kommer fint inn på men headingen like utenfor fra kort hold. Her burde ballen treffe mål.

Åssiden er gode i denne perioden og burde ha scora flere. Men i stedet får Modum ett drømmetreff fra 30-35 meter som suser i hjørnet. En litt dårlig klarering etter dødball faller ned midt på banehalvdelen. Modumspilleren klinker til og ut av ingenting står det 1-1. Etter dette faller intensiteten og kampen jevner seg ut, uten at lagenen klarer å skape all verden.

Åssiden er klart best i store deler av omgangen og skaper store sjanser i tillegg til scoringa. Vi bør sette flere av disse og gå til pause med ledelse. Vi gir bort for mange dødballer utover omgangen. Modum er småfarlige på dødballene og vi er for passive på disse dødballene, dette må rettes opp i andre omgang.

Åssiden starter i stort tempo i andre omgang. Dette er ikke Modum klar for og får trøbbel fra start. Alleredet etter få minutter holder Guvenc show på kanten, innlegget er ikke all verden men stopperen klarer å slå ballen opp i hånda og straffe. Guvenc er sikker og ledelse 2-1. Bare få minutter senere. Guvenc får slått inn til en fremadstormende Buric som enkelt setter inn 3-1.

Fisico fornøyd!
Guvenc forstetter å utfordre Modum forsvaret. Blir lagt i bakken rundt 17-18 meter. Frisparket setter Ø. Hansen rundt muren på yttersiden og i mål bak en overasket Modumkeeper. Åssdien leder fortjent 4-1. Etter dette kontrollerer Åssiden greit inn. Modum har ingen ting å svare med og kampen ender med en fortjent seier til hjemmelaget.

Merk også at Simen Berg Hansen og Espen Hansen fikk sin debutt i denne kampen.

Utvisningen er med på å prege kampen og måten Modum spiller på. Men det er ikke nødvendigvis lett å skape sjanser mot et lag som er redusert med en spiller. Jobben må gjøres og vi setter 4 baller i nota samtidig som vi skaper store sjanser i tillegg. Dette skal gutta ha ros for. Vi vinner fortjent og er klare for 2. kval runde. Men det er til torsdag serien starter og poeng deles ut.