Åssiden ute av NM etter straffer mot Kongsberg

Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Apr 2011

Noen ganger er fotball blodig urettferdig, dette var en slik kveld.

Åssiden kjørte kampen stort sett fra start til slutt men var ikke effektive nok. Til tross for stort spillemessig og sjansemessig overtak stod det 1-1 etter ekstra omganger.

Dermed måtte oppgjøret avgjøres på straffer. Der viste hjemmelaget mest rutine og vant til slutt 6-5.

Åssiden gjør en meget god kamp men er ute av NM etter ett surt tap.

2. runde NM kval

Kongsberg - Åssiden  6-5 eeo (1-1)
0-1  50 min  Buric
1-1  85 min  KIF

Straffer: Berg Hansen, Cetin, Ø. Hansen, Madsen, Buric.

Laget: Eriksen, Ø. Hansen, Dørre, Madsen, Flåterud Johansen, Karagøz, Andersen, Cetin, Oland (Berg Hansen 115), Knudsen (E. Hansen 75), Buric.

Åssiden gjør en god kamp og var klart best totalt sett. Flust av sjanser men klarte å overliste en god KIF keeper kun en gang. Kongsberg utligner bare få minutter før slutt.

Åssiden kommer godt i gang og setter KIF under press. Allere etter få minutter må KIF-keeper ta ut sitt beste. Buric innlegg, Andersen plukker opp returen og fyrer av et godt skudd. En god KIF-keeper redder. God sjanse!

Bare få minutter senere setter Knudsen en ball i nota med en god heading. Men en marginal offside hindrer ledelse.

Åssiden er klart det førende laget i første 25 minuttene, har full kontroll bakover og klarer å sette hjemmelaget under press. Vi skaper mange god muligheter men må bruke de bedre. KIF kommer noe mer med i en 10 minutters periode men skaper ingen sjanser. De har et par skuddforsøk som Eriksen har god kontroll på. I siste 10 minuttene før pause setter Åssiden inn en sluttspurt. To store sjanser som bør gi ledelse til pause. Corner fra høyre. Andersen er på bakre og header godt mot mål. Nok en gang er KIF-keeperen i veien med en god redning. Returen settes over fra kort hold. Stor dobbelsjanse! Rett før pause nok en gedigen sjanse til gjestene. Et hard skudd som stoppern sleiver mot eget mål. Keeper gjør en fantastisk reaksjonsreddning. Åssiden har to på returen som nærmest triller på strek. Ubeslutsomhet gjør at keeper nok en gang får ballen på kroppen og ut til corener. Corneren går i tverrligger og ut. Her skulle Åssiden gått til pause med ledelse.

Åssiden gjennomfører en god omgang. KIF slipper ikke til med en enestet sjanse, samtidig som vi skaper store sjanser fremover.

Andre omgang forsetter der første slapp. Åssiden setter KIF under press og etter 10 minutter kommer endelig uttellingen.

En glitrende overgang. Ø. Hansen vinner andreballen etter innlegg. Sender Andersen fremover og spiller Andersen nesten igjennom. Andersen ser Buric på motstatt og setter Buric allene med keeper. Denne gangen er Buric sikker og en fortjent 1-0 ledelse til gjestene. Åssiden forsetter å ha full kontroll på kampen. Men midtveis blir enkelte slitne og KIF får satt et press på forsvaret. Vi blir passive i duellspillet forran egen 16 meter. KIF spiller fint spissen fri men en svak avslutning utenfor. Like etter et godt innlegg som Ø. Hansen feilberegner litt. En god heading over men Eriksen har kontroll. KIF er inne i sin beste periode nå. Bare minutter senere. Vi har kontroll på KIF banehalvdelen men misser på en svak tversoverpasning og KIF kontrere. Spiller spissen fint fri men svak avslutning også nå. Der er Åssiden heldige. Vi gjør småfeil som gjør at KIF får muligheter. Vi har holdt høyt tempo og merker dette mer og mer.

Men Åssiden får justert seg og sette inne E. Hansen. 10 min før full tid. Karagøz setter fart er på vei igjennom, blir tatt. Par minutter senere. Langt fremspill. Buric vinner ballen og kommer klink allene med keeper, men sette ballen svakt utenfor stolpen. Her burde Åssia avgjort kampen.

Når et lag ikke klarer å sette store sjanser skjer det som ofte skjer. Motstanderen kontrer og utligner. Åssiden har corner, KIF vinner ball og kontrer. Vi har mange folk bak ball men en lite kjipp og spissen er fri. Denne gangen gjør han ingen feil og scorer. Blodig urettferdig, men slik er fotball.

Kampen går til ekstra omganger. Her åpner kampen seg mer og begge lag har muligheter til å score. Men også her har Åssiden de største sjansene med blandt annet en i tverrligger. I sluttminutten har også KIF en i tverrligger som kunne ha avgjort, men kampen må avgjøres på straffer.

KIF setter sine 5 mens Åssiden setter 4 i mål og en i tverrligger. Eriksen i mål er bare millimeter fra å ta 3 KIF straffer men har ikke marginene med seg. Dermed vinner KIF 6-5 etter straffer. KIF viste rutine og vi ønsker de lykke til i NM.

Det surt og synd at vi ikke får 1. NM runde etter en god kamp. KIF har sin klart beste spiller i en rutinert keeper, han redder hele kampen for hjemmelaget. Vi slipper til 6 juniorspillere og de viser at de har vokst gjennom hele vinter og våren. Vi har en ung spillerstall og vi har vist at vi holder et godt nivå på vårt beste.

Selv om resultatet ikke gikk vår vei kan vi love en god nyhet før påske!