Dårlig bane, dårlig kamp, dårlig prestasjon

Postet av Åssiden IF - Fotball den 2. Mai 2011

Åssiden spilte fredag kveld mot nabo Solberg. Kampen gikk på Solberg gress i typisk aprilgressbane. Høyt gress, lavt gress og ingen gress. Solberg håndterte dette best og vant 1-0 etter scoring sekunder før pause.

Her kommer et noe forsinket referat.

Seriekamp 4. div
Solberg - Åssiden  1-0 (1-0)
1-0  45 min  SSK

Laget: Eriksen, Ø. Hansen, Dørre, Madsen, Flåterud Johansen (Gundersen 63), Guvenc (Walseth 46), Andersen (E. Hansen 75), Cetin, Oland (Berg Hansen 63), Knudsen (Karagøz 46), Sikora.

Vi viste hva som kom til å møte oss i denne kampen. Vanskelige forhold, et Solberglag som ville gi alt i dueller og kjempe godt.

Baneforholdene er likt for begge lag men det var Solberg som håndterte underlaget best. Men det var Åssiden som startet best. Vi klarte å stå høyt og legge press på Solberg. Første 20 minuttene ble hjemmelaget presset bakover og var knapt over midten i denne perioden. Åssiden klarte imidlertid ikke å skape målsjanser. Etterhvert ble det større avstand mellom lagdelene og Solberg fikk mer og mer rom. De duellerte godt og vant flere og flere baller. Åssiden begynte å lage flere og flere unødvendige frispark og dødballer til hjemmelaget. Dette gjorde at Solberg fikk satt et trykk på Åssiden i siste kvarteret og tok over kampen. Med så mange dødballer i mot måtte det oppstå situasjoner forran mål. Og det gjorde det i siste sekund før pause. En corner som Eriksen feilberegnet noe og Solberg fikk satt ballen i goal etter en flott prestasjon av Solbergspissen.

Dette var en omgang langt under pari for Åssiden. Solberg viste myer mer vilje i dueller og løp mer enn gjestene. Vi lagde mengder av unødvendige frispark som gjorde at Solberg fikk satt trykk på oss i sluttfasen av omgangen. Forsvaret ble stående for lavt og avstandene ble for store. Ut ifra dette kan man si at Solberg gikk til pause med en fortjent ledelse.

Det ble gjort noen justeringer i pausen. Om ikke Åssiden fremstod som et helt annet lag så var det betydelig bedre enn i først omgang.

Åssiden var klart best i andre omgang og skapte store sjanser. Solberg kjempet med nebb og klør og var smarte i valgene og forsvaret seg godt. Åssiden var for lite kloke i mange av valgene. Forsatte å lage unødvendige frispark. Solberg slo disse inn forran mål og holdt på å få uttelling. Bare en god reddning av Eriksen hindret en 2-0 ledelse. Åssiden trykket imidlertid Solberg langt inn i egen 16 meter, men hadde ikke marginene på sin side. To baller smalt i stolpen, en rett på innsiden etter et flott skudd fra Sikora. Walseth med en flott stupehading bare mm utenfor. Redning på streken i sluttsekundene.

Åssiden gjorde et godt forsøk etter pause men var ikke gode nok i denne kampen. Åssiden hadde de fleste og størst sjansene men Solberg var smarte og kjempet god hele veien inn. Dermed gikk Solberg av med seieren etter en real møkkakamp der Solberg vant på viljen.

Vi fikk en påminnelse om at ingen poeng er gratis og viljen til å vinne må ligge i bunn uansett motstand.