Seieren glapp i sluttminuttene

Postet av Åssiden IF - Fotball den 6. Mai 2011

Åssiden A-lag møtte IBK 2 torsdag kveld. Åssiden var det førende laget i store deler av kampen og ledet lenge 1-0 men seieren glapp i sluttminuttene.

To sene scoringer av gjestene gjorde at de kunne ta med alle 3 poengene.

Det var allikevel stor fremgang fra forrige kamp. Men vi er noe urutinerte i avgjørende situasjoner som gjør at vi ikke klarer å avjøre oppgjøret.

Seriekamp 4. div.
Åssiden - Birkebeineren 2  1-2 (1-0)
1-0  26 min  Berg Hansen
1-1  78 min  IBK
1-2  86 min  IBK

Laget: Kristensen, Ø. Hansen, Dørre, Madsen, Flåterud Johansen, Karagøz, Cetin, Berg Hansen, Oland, Guvenc, Sikora (Andersen 30).

Åssiden gjør en til tider god kamp og viste stor fremgang fra forrige kamp.

Åssiden var det førende laget i store deler av kampen og burde ha dratt seieren i land. Men en god sluttspurt av gjestene med to sene mål ødela for hjemmelaget.

Første 20 minutten av første omgang er jevn. IBK skaper noe trøbbel på vår venstre side. Det nærmeste de kommer er et 45 grader innlegg som deres spiss kommer først på og ballen går like utenfor mål, men Dørre er bra med i situasjonen. Dette er det eneste gjestene skaper i første omgang. Åssiden tar mer og mer over og presser IBK bakover på banen. Skaper gode muligheter. En dårlig avklarering av IBK forsvaret som Berg Hansen plukker opp i returommet. Berg Hansen smeller til i kjent stil. Ballen fyker i hjørnet utenfor keepers rekkevidde og en fortjent 1-0 ledelse til Åssiden. Hjemmelaget fortsetter å presse gjenstene bakpå. Etter ca halvtimen får en god Sikora en vond smell i kne/lår og må ut. Åssiden mister dermed et oppspillpunkt og sin mest rutinerte spiller. Men unggutta tar ansvar og forstsetter å press IBK. Guvenc og Karagøz er nære på flerre ganger men noe ubesluttsomhet, marginer og en god IBK keeper hindrer ny scoring. En godt gjennomført omgang av Åssiden.

Andre omgang åpner også jevnt. Åssiden får, som i første, tilrevet seg initiativet i kampen og lager vanskeligheter for gjenstene. Cetin utfordrer og drar seg forbi. Blir holdt men kommer seg fri, dommeren vinker spillet videre. Cetin smeller i vei et skudd som suser i mål. Men da bestemmer dommeren seg for å blåse frispark for Cetin. Dommeren frarøver Åssiden en 2-0 ledelse.

Åssiden fortsetter derimot å føre kampen. Men IBK er vesentlig bedre fremover enn bakover og er farlige på kontringer. Bare ett teatrisk fall av IBK spissen hindrer straffe til IBK. Der er Åssiden heldige som ikke får straffe i mot.

Andre halvdel av omgangen åpner kampen seg. Kampen bølger frem og tilbake med gode muligheter til begge lag. Men IBK står kampen best og setter inn en sluttspurt. Åssiden er noe urutinerte i avgjørende situasjoner. IBK spissen drar seg fri inn på banen fra høyresiden. Smeler i vei et skudd som går i krysset og 1-1. Bare minutter før slutt skjer neste det samme. Vi er for passive i press etter dårlig avklarering. Spissen lader og smeller i vei et skudd som går i hjørnt og gjestene har snudd kampen rett før slutt.

Åssiden gir derimot ikke opp og innbytter Andersen får tidenes mulighet rett før slutt. Men en svak avslutning fra kort hold går over åpent mål. Dermed ebber kampen ut med en 1-2 tap.

Åssiden gjøre en til tider god kamp og fører kampen i store perioder. Men etter at Sikora må ut blir vi litt for lette og tynt bekledd fremover. Dette blir tydelig utover andre omgang. Samtidig gjør vi ikke en god nok jobb defensivt i avgjørende situasjoner, vi er ikke rutinerte nok. Men vi skaper de største og de fleste sjansene og bør ta hjem denne seieren.