Juniorlaget - Oppsummering 2011

Postet av Åssiden IF - Fotball den 25. Okt 2011

 

Bildet er fra G16 i fjor, men flere av disse var på G19 i år, og de andre er med 2012.

Sesongen ble sparket i gang med vintertrening i desember2010 på Årbogen Kunstgress.  Det varmange nye ansikter fra andre klubber som ville være med ÅIF i tillegg ble dettatt opp svært mange fra juniorlaget til a-lags troppen hvilket gjorde at detvar varierende antall på treningene. I perioden fra desember 2010 til mars 2011 ble laget ledet av den svært kompetente Jarle Blikken. Dette var en avtalt løsning i en begrenset periode daBlikken selv har ansvaret for et annet lag i junioravdelingen.

 

I mars ble laget etter omdisponeringer i trenerkabelen ijunioravdelingen trent av Pål Hansen og David Aronsen.

 

De første obligatoriske kampene i 2011 var kvalifikasjon tilNM 2011. ÅIF kom i gruppe med Glassverket, Vestfossen og ROS.  Status etter endt gruppespill var at ÅIF vantgruppen med 7 poeng, 2 seiere og 1 uavgjort med målforskjellen 14-4. etter 3kamper fulgt av Glassverket med 6 poeng. Ergo var laget kvalifisert til førsterunde i Norgesmesterskapet.  Det ble entidlig exit da vi møtte FK Tønsberg og røyk ut med 1-7. Dermed var cupdrømmenover føre den egentlig var begynt.

 

Laget deltok i Drammens Cup og kom til finalen hvor vi møtteStrømsgodset og tapte fortjent på Konnerud Stadion, men vi viste til tideroppløftende spill og det gav optimisme inn mot sesongen.

 

I vårsesongen var laget meldt opp til kvalifiseringsspill forhøstens interkrets. Der endte vi på en bitter 5 plass hvor vi kjempet motDrammen FK om den 4 og siste plassen til interkretsspill frem til sisterunde. 

 

Første kampen var mot nettopp Drammen FK og der tapte vihele 5-0 med et ungt, nervøst og urutinert mannskap som bar preg av en del uroi spillergruppene på både Senior og Juniornivå.

Grunnet tett og relativt likt kampprogram med Seniorlagene i4 og 5 divisjon kombinert med interkretskvalifikasjon ble det ofte et litesamspilt Åssiden lag som  stilte til dystdenne våren. Så kampen mot Drammen gav et forsmak på hvordan vårsesongen bleseende ut, ujevnt, rufsete og ustrukturert. Den andre kampen var hjemme mot Hallingdal og der gikk vi seirende utetter en jevn og spennende kamp med 1-0.

Tredje kampen skulle vi møte våre motstandere på motsattside av Drammenselva nemlig Godset, kampen endte igjen stygt med sifrene 7-3tap, men i denne kampen spilte vi i perioder jevngodt med Godset. Dette gav håpog tente de unge guttene på ÅIF.

Trenerteamet så nemlig en jevn stigning av prestasjonene ogendring i treningsviljen. Dette gav tydelig utslag i prestasjonene for i deneste to kampene ble henholdsvis Jevnaker og Konnerud slått med sifrene 3-0.  Vi hadde igjen heng på 4 plassen og kjempetmot DFK. Vi skulle ut i en skjebneuke med kamper mot Hønefoss 22/6 og Mjøndalen 25/6.  Med seier eller uavgjort i en av de to kampeneville interkrets være et faktum. Det gikk overhodet ikke bra, Hønefoss sendteoss hjem med sifrene 1-7 og MIF som måtte vinne kampen mot oss ble for øvrigledet av A-trener Hansen og stilte et meget godt juniorlag i denne kampen ogslo oss fortjent 4-0.  Dermed måtte vi tatil takke til en 5 plass i vårsesongen med 9 poeng på 7 kamper med minus 12 imålforskjellen mot Drammen FK sine 9 poeng og 1 plussmål. 

 

Så kom sommerferien og gleden, optimismen og fotballgledenblomstret på Åssiden.  Det ble holdtfrivillige treninger gjennom hele ferien hvor det møtte opp spillere fra G14til A-laget  med et svært positivtresultat. Mange spillere tok mange og riktige steg denne sommeren.  Dette gav grunn til optimisme for juniorlagetog trenerteamet. Vi var igjen en stabil treningsgruppe med jevnt 15 spillere påtrening, med fornyet glede og mye fotballmoro tok vi med et godt humør start påhøstsesongen.

 

Høstsesongen ble en ren parademarsj av godeprestasjoner.  8 kamper hvorav 7 seiereog 1 uavgjort, hvilket innebær 22 poeng og 55-16 i målforskjell. Høstjakta 2011var en suksess.

 

I tillegg har svært mange av klubbens juniorer nå debutertfor klubbens a-lag i 4 divisjon og sågar vært bærebjelken i dette laget. Ihøstkampen mot Vestfossen som er ett av topplagene spilte man med hele 10juniorspillere likt på banen og tapte ufortjent 1-0.  I Åssiden 2011 har vi hatt hele 24 spilleresom holdt junioralder. Av de 24 forsvinner det bare 4 stykker som var født i92. Man er allerede godt i gang med planlegging av sesongen 2012 og ser fremtil at også 95 kullet blir juniorer.

 

Med sportslig hilsen

Pål Hansen og David Aronsen

 

ÅIF – Vi skal bli bedre

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.