Postet av Åssiden IF - Fotball den 6. Mai 2012

Vant 0-4 i bortekampen mot Slemmestad

Fredag kveld ventet nye utfordringer for A-laget. Etter mye positivt spill som resulterte i storseier mot ROS forrige serierunde, var det knyttet spenning til om Åssiagutta ville klare å gjenskape de gode prestasjonene, når de nå skulle ut i tøff bortekamp mot Slemmestad.

Forrige sesong gikk Slemmestad seirende av banen i begge oppgjørene mot Åssiden, og med dette utgangspunkt var det mye å revansjere for de blå-hvite!
Slemmestad på sin side, ønsket sannsynligvis å rette opp en litt tung start på sesongen, hvor de stod med én seier (Åmot) og to tap (JIF 2 og Hallingdal).

1.omgang:
Det er en spillesugen gjeng som ankommer Slemmestad stadion! Dette kommer til syne allerede under oppvarmingen, hvor Åssiagutta virker skjerpet og fokuserte.
Matchen åpner jevnt, og det er to disiplinerte lag som ligger å føler på hverandre.
Slemmestad står høyt med pressleddet, og nekter oss i å sette i gang spillet bakfra. Dette resulterer til at det blir mye kriging på midten i innledningen av kampen. I krigen på midtbanen står unge Åssia-spillere frem, og godt anført av kaptein Ahmet Cetin, vinner vi de fleste duellene! Vi tilriver oss derfor initiativet i kampen, og får satt Slemmestad under et visst press.

Når omgangen er 25 minutter gammel har vi notert 3 store, forspilte sjanser. Vi skaper overtallssituasjoner på kantene, og det slås mange innlegg inn foran motstanderens mål. Litt unøyaktighet på innleggene, samt spede avslutninger hindrer oss i å ta ledelsen på et tidligere tidspunkt.

Slemmestad skaper få sjanser denne omgangen. Det som skapes av farligheter, kommer av dødballer som slås inn i boks fra midtbanen. De får også slått et par innlegg etter å ha kommet rundt på kantene. Dette tar forsvaret, inkludert den solide sisteskanse Knut Harald Oulie seg greit av.

Etter 32.minutter får vi kampens første nettkjenning! Et hardt innlegg fra høyresiden, finner Haris Buric på bakre stolpe. Buric er trygg som banken og smeller ballen kontant opp i nett-taket! En meget forløsende scoring for et oppofrende Åssia- lag!
10 minutter senere krydres et godt angrep hvor vi har raskt spill i lengderetningen, med scoring av Christoffer Burud. Dette er midtbanespiller Burud’s 4. mål for sesongen, etter like mange kamper spilt!
Bortelaget tar dermed med seg en fortjent 2-0 ledelse inn i pausen, etter å ha levert årsbeste under kampens første 45 minutter.

2.omgang:
Med et klart ønske om å holde trykket oppe, tråkker de blå-hvite til fra start også i 2.omgang! Vi fortsetter å skape store sjanser, og kun metallet hindrer oss i å øke ledelsen ved et par anledninger.
Men da vi ikke evner å score vårt tredje mål, og samtidig langt på vei avgjøre kampen, mister vi i stedet litt av trykket i banespillet. Det blir derfor en 10.minutters periode i midten av omgangen, hvor Slemmestad styrer mer av spillet. På et frispark fra Slemmestads høyre side, er vi heldige som unngår baklengs. Ballen treffer stolpen, og vi får med nød og neppe avklart! Vi rir av stormen, og hindrer Slemmestad i å komme til spesielt med sjanser etter dette.

I det 73. minutt skal vi langt på vei avgjøre kampen. På et frispark finner Simen’s presise høyrefot en umarkert fetter Espen, som på sikkert vis plasserer ballen nede i høyre hjørne! Åssiden ledet dermed 0-3, og det var lite som tilsa at Slemmestad skulle greie å hente igjen bortelagets ledelse.

Kampen blir definitivt punktert når Simen Hansen etter 82 minutter fyrer av ei salve fra 25 meter. Ballen limes knallhardt oppe i nett-taket; og en vakker scoring av kanskje kampens beste aktør!

En meget solid forestilling ender til slutt med en sterk og overbevisende 0-4 seier!
Vi er trygge bakover, og spillerne står virkelig på for hverandre i denne kampen!
Åssiden står nå med 9 poeng etter sesongens 4 første kamper, og er et av flere lag på toppen av tabellen. Førstkommende fredag møter vi Svelvik, en av divisjonens forhåndsfavoritter.
Kampen spilles på Åssiabanen 11.mai kl. 19.00, og vi håper flest mulig Åssia- tilhengere tar turen på kampen for å støtte laget til ny seier!

Slemmestad – Åssiden 0-4 (0-2)

0-1          Haris Buric (32. min)
0-2          Christoffer Burud (42. min)
0-3          Espen Hansen (73. min)
0-4          Simen Hansen (82. min)