Seier mot Godset3!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Mai 2012

Christopher Hegg og resten av Åssiagutta vant til slutt 5-2 i kveldens hjemmekamp, men kom på ingen måte lett til det mot tekniske unggutter fra Gulskogen!
Etter en meget svak 1.omgang, viser hjemmelaget seg fra en helt annen side de siste 45` av kampen!

Tirsdag kveld gjestet Strømsgodsets tredjelag Åssiden stadion. Dette er et lag bestående av gutte- og jr. spillere, men med den gode talentutviklingen som nå gjøres i Godset, var vi fullt klar over at vi ville møte en motstander med høye tekniske ferdigheter.

Og nettopp dette kom godt til syne i kampens første omgang! Kampbildet; Godset triller ball, og Åssiaspillerne flyr som ville høns i mellom. Forsøket og planen med å ligge høyt for å nekte de rom, fungerte særdeles dårlig, da Godset gang på gang klarte å sette i gang spillet bakfra. Dårlig trykk i presset, samt for store avstander mellom midtbane og angrepsrekke må ta skylden for dette.

Allikevel; hjemmelaget åpner kampen best! Kampen er kun 4 minutter gammel når vi tilriver oss frispark i farlig posisjon rett utenfor Godsets 16- meter. Øystein lar seg ikke be to ganger, og plasserer ballen kontrollert nede i hjørnet for keeper.
Etter dette tar Godset fullstendig over med et usedvanlig høyt ballinnehav på Åssiabanen! Dette resulterer i 2 mål for Strømsgodset. Men foruten scoringene, skaper de svært få sjanser sett i forhold til det allerede nevnte ballinnehav. Begge bortelagets mål er tilnærmet identiske, hvor de kommer seg forbi på kanten, skjærer inn og avslutter på mål.

Helt på tampen av 1.omgang, finner Øystein kraftspissen Hegg med en bakromspasning. Alene mot keeper gjør han ingen feil, og legger ballen trygt nede i høyre hjørne. 2-2 til pause, og lagene var like langt!

Foran 2.omgang var det masse å rette på! Men i bunn bør alltid innsatsen ligge, noe som hadde vært fraværende hos mange på hjemmelaget i store deler av 1.omgang!
Pausen syntes heldigvis å ha gjort godt, for det var et helt annet hjemmelag ute på matta i 2.omgang!
Vi tar opp arbeidshansken, og legger ned en mye større jobb i det defensive arbeidet enn hva som var tilfellet i 1.omgang. Samtidig klarte vi nå å holde ballen mer i laget, og kom etter hvert til store målsjanser!
2.omgangs første mål kommer på corner, hvor Haris Buric ruver i feltet. Med et knallhardt hodestøt sender han hjemmelaget opp i ledelsen 3-2!
Den samme historien finner sted i det 66.minutt. Ny corner fra Øystein finner igjen den notoriske måljegeren Buric. Luftens baron er nådeløs og hamrer på ny ballen inn med hodet!

Åssiden er gode nå, og varter opp med det ene angrepet etter det andre! Unge Espen Hansen og noe mer rutinerte Ahmet Cetin legger ned en STOR arbeidsmengde kampen igjennom, og kriger på midtbanen med bravur! Den forferdelige 1.omgangen synes nå helt glemt, og bare uflaks hindrer oss i å øke ledelsen mer.
Det siste forløsende målet skal allikevel komme, og etter 79.minutter oppdager midtbanegeneral Ahmet Cetin at Godsets keeper står noe langt ute. Ahmet’s smeller til fra 40 meter, og ballen går i en pen bue over den utrusende Godset- keeperen! 5-2, og den berømte spikeren i kista syntes satt! De siste minuttene av kampen er Godsets unggutter resignerte, og hjemmelaget var nærmere 6-2, enn de var redusering.

Etter å ha spilt én dårlig og én god omgang, vinner til slutt Åssiden 5-2 over Strømsgodset3!

ÅIF – Strømsgodset3 5 – 2 (2-2)

4. min: 1-0 Øystein Hansen
29. min: 1-1
43. min: 1-2
45. min: 2-2 Christopher Hegg
61. min: 3-2 Haris Buric
66. min: 4-2 Haris Buric
79. min: 5-2 Ahmet Cetin

Laget:
Knut Harald Oulie, Simen Hansen (82.min: Alen Osmanovic), Sindre Larsen, Andreas Andersen, Øystein Hansen, Ahmet Cetin, Espen Hansen, Christoffer Burud (20.min: Haris Buric), Peter Oland (55. min: Tobias Torgersen), Sai Lim (55.min: Valdemiro PV)

NB! Åssiden spiller neste hjemmekamp mot Skiold allerede førstkommende torsdag 24.mai. Kampen spilles på Åssiden stadion kl. 20.00.