M34: 3 nye pinner og tørre krakker i Bødalen

Postet av Åssiden IF - Fotball den 25. Mai 2012

De "gamle" stjernene på Åssia fortsetter sin seiersrekke og er på stø kurs mot et nytt seriemesterskap.

Les mer i saken om "Grip" sitt, som vanlig, fantastisk morsomme referater. Da får du også et svar på illustrasjonsbildet.

Paisley og Grip hadde en dramatisk uke bak seg før kveldens hatoppgjør.
DRAMATIKK 1:
Det startet på mandagens øving. Flott oppmøte av 13 spillekåte gutter, men midt i øvinga startet dramatikken. Inn fra intet dukket en mystisk herremann opp i halvsporty antrekk. Grip skjønte raskt at det måtte være en fugl i måsan, muligens ugle. Ugla startet med å slenge smigrende anmerkninger i retning Grip. ”Du ser flott ut for tiden”, ”du virker utrolig sterk” og lignende. Grip har selvinnsikt og skjønte at dette var dikt og forbannet løgn. Da herremannen begynte å braske seg med pushups langs sidelinjen var han avslørt. Det måtte være Aston Villas agent i Drammen, Kjellis, som bød seg fram. Med vokalkrigen mellom I og Æ, ergo familiefeiden i Molde, friskt i minnet, var det ikke tvil om hva han var ute etter. Aston Villa G34 trenger ny coach. Paisley valgte å overse tilnærmingen, men ryktene hadde allerede passert Gamledammen på vei inn til Rottenes sponsor, Tverken.

Sent samme kveld ringte Tverken og hadde tre spørsmål. Paisley hadde forbredt seg godt og svarte heldigvis rett på to av tre, noe som viste seg å holde. Tverken kunne derfor raskt bekrefte at de fortsatt har tro på konseptet og at rottefamilien står tettere sammen enn noen gang. Ergo, det blir dugnad på Tverken også neste år.

DRAMATIKK 2:
Det har vært en dårlig skjult hemmelighet at Rottene har savnet Thomas Røed etter overgangen til Lier. I kulissene (en kulisse er noe som blir lagd for å skape en illusjon om hvilket miljø en handling foregår i, men det er også noe man kan skjule seg bak, og det er i den betydningen ordet her er brukt, red anm) har det vært jobbet iherdig både innaskjærs og uttaskjærs, men folk med Røed kaliber vokser ikke, i hvert fall ikke på trær, i hvert fall ikke på trær Paisley og Grip har funnet. Og så tett opp mot Euro 12 (må ikke forveksles med MGP 12 eller MGP jr 12) har det ikke vært lett i fiske signaturer på denne siden av grense til Ukraina. Men bare timer før avreise til Bødalen fikk Grip napp, og etter iherdig jobbing kunne han stolt presentere nyervervelsen.

 

Mats. Mats har tidligere hatt flere forhold, blant annet med Carlisle (United, ikke Belinda red anm) og etter å ha gjort opp noe smårusk med Bakke IF var han spilleklar, kunne Erik i fotballkretsen bekrefte. Artig og det skulle vise seg at Mats ikke er typen som sier nei på første date.

 

 

Bildet: Belinda Carlisle slik Grip husker henne. Ikke et sete var tørt…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DRAMATIKK 3: Kommer Tooji til finalen? Who cares!

Følgende samtale ble overhørt mellom Paisley og Grip kampdagen:
Grip:
”Vi har et bra mannskap i dag, Paisy. Jeg tror ikke vi trenger å ha med mer en tre innbyttere”
Paisley: ”Enig Grip, men hvem skal få bli hjemme?”
Grip: ”Vi velger han som har færrest treninger notert”
Paisley, etter finregning:Umulig å skille. Det er flere som står likt med 0 treninger”
Grip: ”Pokker. Da tar vi han med flest treninger”
Paisley: ”Ok, men er ikke det å gi feil signaler”
Grip: ”Jeg mistet troen på signaleffekten i russetiden, dessuten forblir dette mellom oss, Paisegutt!”

Kampen er i gang
og det tar bare 30 sekunder før Bødalens brumlegutt i midtforsvaret, HC, begynner å dra mistenkelig på bakbeinet, og etter 40 sekunder forlater han banen for godt. Det var allerede da fristene og selge skinnet, men han var jo ikke skutt. Det gjorde derimot Dag etter 8 minutter, og like før hadde kaptein Ole G høyt og tydelig innrømmet ”dårlig ball av meg”. Det virket både lovende og ydmykt på en gang. Men Bødalen var ikke snauere enn at de putta kampens første etter 11 min. Fint framspill på høyre og alene med Joff gjorde nr 13 ingen synlig feil. 1-0 og stor ståhei på krakkene bak Rottebåsen.

Så var det Mats da. Denne pur unge kraftkaren med baller og talent. 11 minutter og jomfruhinna i Åssiadrakta var historie. Med fynd og klem dro han til med høyre labb, og ballen for via keeper og inn ved stolperota. 1-1 og litt roligere på krakkene. Noen minutter etter ville Dreyer vise fram sin labb, og 1-2. Også denne gang hadde keeper på seg egen kappe og ryktene begynte å gå om at keeperen til daglig jobber hos Altinn. Men kampene mot Bødalen er aldri enkle, heller ikke i dag. Rottene sleit med det ujevne underlaget, og fikk mange brudd mot seg. Heldigvis stod Joff bak der og reddet laget. At han ikke hadde favoritt hanskene, men et innlånt par fra Kongo, var det ikke lett å se. At han ikke hadde myggspray var tidvis lettere å se, og det blir nok litt kløing i natt. Mot slutten av omgangen fikk Bødalen en fortjent utligning, men måtte ha hjelp av Blaksta’n. Først dømmer han frispark på midten, og kaller til seg den mistenkte forgriperen, Pål. Mens han skjenner på Pål lar han Bø-gjengen ta frisparket og det blir kroppskontakt i feltet. Straffe! Ja, vel. Frank og Roald ser forundret ut. Rottene teller til ti for endte gang og unngår kort. Sigurd tar straffa og later som han skal skyte til venstre. Det tror Joff også, og overraskelsen blir stor da han plutselig ombestemmer seg og skyter til høyre. 2-2.

I pausen spiller vi wordfeud og juger om gamle dager.
Neida, kødda. Vi finner i felleskap ut hva som ikke stemmer og lager en slags plan for å gjøre det bedre etter hvilen. Gulli kommer inn på back og Robert skyves fram på venstrevingen. Fremme sesong-debuterer Bøtta. Det blir en jevn omgang, men fra krakkene bak Grip og Paisley blir det stillere og stillere. De ser nå at kraften er i ferd med å ebbe ut av Bø-gjengen. Robert kommer på flere fine raid på vingen (nå må vel Grip snart skjønne at Robby er ving, ikke back) og vi kommer til noen halvsjanser og lange skudd, men egentlig ikke veldig farlig. Plutselig setter Bø-gjengen inn en langspurt, men Joffen gjør seg stor og redder laget. Ved et tilfelle må han faktisk takke stolpen. Vår afrikanske juvel, Betu, får som vanlig mange smeller og jeg tipper han har mange blåmerker på kroppen, men de er ikke lette å se. Han kjemper videre, men dette var ikke kvelden han skulle lykkes helt.

Etter 45 minutter og nok en stygg nedriving, nå som siste mann, gidder ikke Dag og telle til mer en 7. ”Feiging” glapp det og gult kort til Dag. Der burde det vært rødt til Bøddelen, og Dag hadde helt rett i sin observasjon. Blaksta’n hevdet at en Bøddel lå og lurte i sivet enda lenger bak, men den må han nok enda lenger utpå landet med. Etter 50 minutter må Joff nok en gang redde laget og like etter hadde Bøtta en stor mulighet, men skuddfinte var ikke rett trekk der og da, kjære Anders. Det så ut til å bli poengdeling, før Grip gjør et siste trekk. Bytter hele angrepsrekka. Ut med Bøtta og Betu og inn med Øss og Mats (som hadde fått skrelt av huden på store deler av ankelen og tok en hvil). Vi klarer noen minutter, sa de begge og Grip, som gjerne vil vinne, lok dem få lov. 2 minutter før slutt blir det på nytt frispark. 25 m sånn cirka. Mats tar ballen. Grip vet han skyter hard og formanet om å være frampå returen hvis Altinn skulle redde. Men den formaningen var helt unødvendig. Det blir ikke retur på sånne skudd. De fyker rett i nota. Med skru. 2-3 og lykke i laget. Derfra var det bare å cruise hjem og 3 nye poeng.

4. seriekamp M34
Bødalen - Åssiden IF 2-3 (2-2)
Bødalen gress
1-0 11 min Bødalens nr 13
1-1 14 min Holm Hansen
1-2 20 min Dreyer
2-2 25 min Sigurd Amundsen
2-3 58 min Holm Hansen

Gult kort:
Dag Vilhelmshaugen for dommerkommentaren ”feiging” etter 50 min.

Laget:
Joffen (BB) – Pål Hugo, Roald, Frank, Robert– Ole G (kaptein), Dreyer, Svorken, Dag – Mats, Betu

Supersubs:
Gulli (30 min), Bøtta Bøthun (25 min), Øss Amundsen (5 min)

Sittende tilskuere på krakk:
Sylvia (79 år), hennes hjemmeboende datter, Wenche (59 år), Wenches hjemmeboende datter, Solfrid (39 år) og Kjetil Mork (stående og ankeloperert)

Dommer:
Ove Blakstad, ROS. Feig og umyndig etter 43 år som dommer. En bragd!

Vær:
Pent og varmt



Rottebørsen:



*** Ingen gitt

** Joffen, Mats

*Robert (2 omg), Ole G, Frank, Roald

 



Alt i alt en herlig seier, ikke finspill, men god innsats. Veldig god innsats.
Jeg tror vi blir vonde å slå hvis vi fortsetter å vinne, eller no sånt… Nå kan rottene ta en velfortjent pins i bakken og slappe av i pusten, eller omvendt (det begynner å bli seint og skriveleifene florerer merker jeg, red anm). Grip skal i hvert fall hjem å varme seg en fiskesuppe og tømme neppå en Aass bayer. God helg!

Fotnote:
En ikke lokal jury kåret Dagens BB og det ble Joffen, som stod fram og reddet laget når laget trengte å bli reddet, og like bak fulgte Mats med sin herlige fulltreffer. Den lokale juryen forlot krakkene og gikk inn i huset sitt, tydelig skuffet over sine helter. Grip kikket nysgjerrig på de forlatte krakkene og kunne konstantere at det neppe blir noe på Bø-gjengen i kveld: Krakkene var tørre!

 

 

 

Ikke mye fukt på krakkene denne aften

 

 

 

 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.