Cetin sendte Åssiden til himmels

Postet av Åssiden IF - Fotball den 24. Mai 2013

(Foto DT: Ahmed river av seg drakta i pur glede etter den avgjørende scoringen på overtid)

Det ble en veldig spennende kamp på Åssiden Stadion, hvor hjemmelaget slet med å få ballen i mål mot et hardt kjempende KIL som lå med alle mann i forsvar og ryddet lenge unna i stor stil. Det så ut til at det var en av de dagene ballen ikke vill inn, tross mange sjanser, helt til 5 minutter før slutt.

Åssiden - Konnerud 2-1 (0-1)
Åssiden stadion, 100 tilskuere.
Dommer: Ole Konrad Solbakken.

Mål: 0-1 (8) Trond Løkling, 1-1 (85) Sindre Larsen, 2-1 (90) Ahmet Cetin (str.).

Kort: To til Åssiden, ett til Konnerud

DRAMMEN: Lenge så det ut til at Konnerud skulle påføre Åssiden sitt første tap for året. Det forhindret Sindre Larsen med sin utligning noen minutter før slutt.

Da det så ut til at laget skulle gå på sitt første poengtap for sesongen, avgjorde Åssiden-kaptein Ahmet Cetin fra straffemerket.

Da hadde Åssiden stanget mot veggen i store perioder av kampen. Trond Løkling ga Konnerud ledelsen åtte minutter ut i den første omgangen etter flott kombinasjonsspill, men ellers handlet det meste om hjemmelaget torsdag kveld.

Konnerud lå lavt og forsvarte seg godt i store deler av kampen, men måtte gi tapt i sluttminuttene. Selv om laget knapt skapte en eneste sjanse utenom det tidlige målet, holdt de unna frem til det gjaldt som mest.

– Vi gjør det vi hadde planlagt, sier Konnerud-keeper Lars Holmen.

Straffe

Holmen gjorde en svært god kamp, men var involvert i de to situasjonene som avgjorde kampen i Åssidens favør. På utligningen mente han at målscorer Larsen sparket ballen ut av hendene hans, og Holmen fikk også straffe mot seg da dommeren mente han felte Christopher Hegg på et innlegg.

Etter kampen var han svært oppgitt over dommer Ole Konrad Solbakken.

– Det kan ikke være noen tvil om at det er frispark på den første situasjonen, og det er på ingen måte straffe, sier Holmen.

Åssiden-kaptein Cetin, som scoret på straffespark for tredje gang denne sesongen, opplevde situasjonene annerledes. Han følte at straffesparket var riktig, men at Holmen kanskje skulle hatt frispark i forkant av det første målet.

Cetin var uansett strålende fornøyd med tre poeng, og over at laget hevet seg etter en svak førsteomgang.

– I andreomgang brukte vi færre berøringer, mer bevegelse og høyere tempo, sier Cetin.

Beleiring foran målet

De blå- og hvitstripede gjorde tre bytter i pausen, og fremstod skarpere fremover på banen i den andre omgangen. I store deler av omgangen var det en beleiring foran Konnerud-målet, og laget hadde flere store sjanser før målene kom.

– Vi roer ned etter pause. Vi spiller veldig stresset i førsteomgang, sier angrepsspiller Christopher Hegg.

Både Hegg og Cetin skrøt av hvordan Konnerud forsvarte seg, men følte det beste laget vant til slutt.

– Alt i alt var det en fortjent seier, sier Cetin.

Åssiden har nå vunnet sine syv første kamper i 4. divisjon, og ligger syv poeng foran Slemmestad, som har spilt én kamp mindre. Konnerud befinner seg på sjetteplass med tolv poeng.