God seriestart for Kvinnelaget mot Skarphedin

Postet av Åssiden IF - Fotball den 9. Apr 2014

Mandag bar det i vei oppover og innover i landet blant skau, kvist og områder uten mobildekning.

Endestasjonen var Telemarkshallen i Bø hvor Skarphedin var kveldens motstander. De spilte i 2.divisjon i fjor med det samme laget, men de mister 7 spillere til sommeren og trakk derfor laget ned i 3.divisjon denne sesongen. At vi skulle møte et godt lag i vår debutkamp i interkrets 3.divisjon var vi klar over på forhånd.

Kampens dommer (60-40) fra Ulefoss var opptatt av at han hadde røket et korsbånd i fjor og var best til å løpe rett fram. Han greide seg bra.

Bildet: Tonje Simensen med to mål, og som treneren til Skarphedin kalte for "et sant mareritt".

Vi blir enige om at vi nå må være 100% med fra start og det skal vise seg at vi overrasker Skarphedin med akkurat dette. Vi dominerer midtbanen, gjøre enkle valg bakover og opplagte spisser skaffer oss et overtak i banespill.

Så, allerede etter 7 min. spill slår Nora en perfekt pasning til Tonje som alene med keeper scorer til 0-1.

Etter 22 min utnytter Carina en feil hos deres forsvar og alene med keeper scorer hun sikkert til 0-2. Og som ikke det var nok så finter Tonje seg i gjennom hele deres forvar og setter 0-3 etter 35 min. En fantastisk prestasjon av Tonje som også var syk og knapt kunne stå på beina etter kampen. Vi har i tillegg flere store sjanser og er nære å øke ytterligere. Litt uheldig slipper vi derfor inn et skudd fra langt hold 5.min.før pause til 1-3.

I 2.omg.tar Skarhedin over spillet og deres meget raske vinger kommer stadig til innlegg og farlige situasjoner. Vi faller i kvalitet og får lite til kollektivt. Og etter 65 min går et utspark fra keeper rett i gjennom vårt forsvar og deres spiss scorer til 2-3.

Minuttet senere slipper vi inn et unødvendig mål hvor det er passivt og ubesluttsomt - altså 3-3.

Vi sikrer oss litt på slutten og safer inn til uavgjort. Lagene dominerer en omgang hver og sluttresultatet gir et greit bilde av kampen. Vi har også noen få muligheter i 2.omgang og mot slutten kan Vikki avgjøre etter et fin spill mellom henne og Tonje, avslutningen blir reddet av deres keeper fra kloss hold.

Litt surt å lede med tre mål og allikevel ikke vinne. Men vi møtte et bra lag og vi får ta med oss det ene poenget hjem og være trygge på at vi på vårt beste holder et bra nivå. Runar på Åssiden Stadion 2.påskedag er neste match.

*Skarphedin`s trener kalte Tonje Simensen for et sant mareritt.
*Runa Marthinsen gjør også en meget god kamp og årsbeste.

0-1 Tonje Simensen(ass.Nora B Nilsen)
0-2 Carina Fredriksen
0-3 Tonje Simensen

Laget: Linn – Andrea, Malin, Nora, Vikki – Nanger, Tanja, Runa – Carina, Tonje, Madeleine.
Innb: Tine, Mirjam, Iselin, Celine.