Åssiabrevet - september

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Okt 2024

Åssiabrevet

September 2024

 

Daglig leders ord

 

Vi tok farvel med en bauta

Æresmedlem Ivar Jansen  (08.05.1931 – 27.08.2024) sovnet inn tirsdag 27 august– 93 år gammel. Han var kanskje klubbens viktigste mann gjennom klubbens 87år lange historie. Derfor var det en fin symbolikk i at han også ble gravlagt på selveste stiftelsesdatoen vår 10. september. 

Ivar vil bli husket kanskje mest for den fantastiske innsatsen med dugnadsarbeidet når fotballbanen ble bygd i tidsrommet 1946-49. Og alle dugnadstimene med de tre byggetrinnene på klubbhuset. Totalt har man regnet ut at Ivar bidro med et sted mellom 2 og 3 årsverk her! Uttrykket «ingen over og ingen ved siden» passer godt!

Klubbhuset, baneanlegget, fotballgruppa og Tverken har vært Ivars arena i mer enn 75 år! Sammen med kona Inger har de vært ansvarlig for den daglige driften av klubbhuset i mange år og 40 år som vertskap på Tverken i Drammensmarka.

Ivar har blitt tildelt Åssiden IFs hederstegn, fortjenestemedaljen og ble klubbens syvende Æresmedlem i 1993.

Vi vil aldri glemme Ivars blide åsyn og hans gode latter. Ivar og Ingers innsats for klubben kan ikke betales – bare beundres!

 

Nyhetsbrev videre

Vi gleder oss over å fast kunne informere om hva som rører seg i klubben med vårt nye nyhetsbrev. Hver av de ansatte vil ta opp tema og saker fra sine områder. Slik vil medlemmer få se hva som er nytt innen håndball, fotball, FFO, samfunnsarbeidet vårt Aktiv på Åssia, sponsorer og generell klubbdrift. Noen måneder skjer det mer og andre mindre.

I denne spalten vil jeg som daglig leder ta opp alt fra generell klubbdrift, til en spesiell sak som fortjener ekstra oppmerksomhet. 

Denne måneden ønsker jeg å ta opp en viktig sak som jobbes med i hovedstyret om dagen. Vi ser nå at det er en voksende problematikk i de yngre kullene i fotball spesielt, men også håndballen får tilsvarende utfordringer. 

Dette dreier seg i stor grad om svært utagerende oppførsel hos barn, språkbruk og handlinger som ikke aksepteres, og dessverre større andel fraværende foreldre. Dette er selvsagt svært vanskelig for en foreldretrener å håndtere. Derfor, i samråd med strategiplanen vår om å ha de beste trenerne, så jobber hovedstyret nå med en verktøykasse. Hvordan kan vi håndtere forskjellige situasjoner som oppstår? Ingen tilfeller vil være like, men det kan være noen generelle tiltak som kan dekke flere saker. 

 

Fra hovedstyret

På hovedstyremøtet sist var NFF Buskerud inne på besøk da de ønsker å bidra, da dette er et samfunnsproblem og ikke et Åssia-problem. Fair Play ansvarlige i håndball og fotball var også invitert inn. Så dette handler om å takle vår egen hverdag, og samtidig hvordan vi kan takle kampsituasjoner. Forhåpentligvis kan vi sammen med kretsen jobbe frem noen gode verktøy som flere klubber kan dra nytte av. Vi ser også til Vestland Idrettskrets og Bergen by hvor det gjennomføres et spennende prosjekt rundt samme tematikk. For det handler om å skape trygge rammer, for både spillere og trenere. Dette henger selvsagt sammen. 

 

Vi jobber også med trenerutvikling gjennom interne og eksterne kurs. Trener 1 fra Norges Håndballforbund for håndballtrenere, og Grasrottreneren fra Norges Fotballforbund for fotballtrenere vil gradvis bli obligatorisk å gjennomføre. Sammen med andre kurstilbud, trenerforum og temasamlinger hvor man kan diskutere sine utfordringer åpent på tvers av kull. Dette kan gi gode pedagogiske verktøy i kassa for trenerne våre.

 

Hjemmeside med ny look

Leverandøren vår på hjemmesiden Idrettenonline har lansert et nytt design på hjemmesiden. Dette har gjort at nettsiden har blitt endret, og vi jobber stadig med forbedringer. Har du noen tips til innhold, design eller annet? Send en mail til daglig leder orjan@aif.no 

 

Dugnad i håndballgruppen

I september gjennomførte håndballgruppen en Spond-dugnad. Her ble det solgt svært mange lodd, og det var starten på en ny ordning som satt et minimumskrav til lag, men også ga gode muligheter for ekstrainntekter til lagskassene. 

Totalt ble det solgt lodd for 215.114kr som tilsvarer 3646 lodd. I overskudd sammen med de som vippset istedenfor lodd ble det 143.394kr. Dette ga 124.714,50kr til klubb og tilførte lagskassene 18.679,50kr. Alt i alt var dette veldig bra jobbet av alle i håndballgruppen!

Et årskull skilte seg spesielt ut og må trekkes frem. HJ2012/13 var ekstremt flinke, og viste virkelig at det er muligheter om man legger ned en innsats. Lotteriet startet fredag 20. september, og formiddag onsdag 25. september hadde de solgt for ca 15.000kr, og fredag 27. september på morgenen når lotteriet var over så hadde de solgt for over 30.000kr. 

De la altså ned en kraftinnsats og sendte spillerne sine rundt med QR-koder for å selge lodd. De ble observert hvor de ringte på dører, og stoppet de som gikk på tur for å spørre om de ville kjøpe noen lodd. Uredd og flinke, og forhåpentligvis lært masse også på veien! Dette ga en enorm uttelling og laget har nå fått 4.855,50kr ekstra til lagskassen. 

 

 

Håndball

Håndballsesongen i gang

Håndballsesongen er godt i gang selv om det ikke er blitt spilt så mange kamper enda. Alle lag har vært i trening siden august og det ryktes om mange glade og ivrige håndballspillere i aksjon hver uke i Berskaughallen. Flere lag har også vært på cup, både i Drammen, Oslo og Tønsberg inn mot sesongstart, hvor vi også har sikret oss noen gode plasseringer: 

G13 (2011) klinket til med 1.plass i Haslum cup i august.  

J13 (2011) sikret seg en solid 2.plass i Nordstrand Anton sport cup i august.  

Junior Jentene sikret 1.plass i Drammenscup i slutten av august.  

Et bilde som inneholder klær, person, mann, skoAutomatisk generert beskrivelse G13 vinnere av Haslum cup 2024. (Spiller i SIF-drakter fordi de er samarbeidslag med SIF).  

 

September oppsummering

September startet med vår årlige Kick off. Her var hele håndballgruppen samlet i Berskaughallen for lek, moro og håndballaktivitet. Det var innløp og presentasjon av alle lag og ikke minst felles dans for spillerne fra 6 år til senior.  

  

15. september var det Bringkvalifisering for J16 i Berskaughallen. Vi fikk besøk av Sotra SK og HK Rygge, hvor det dessverre ble to tap for Åssiajentene. Men mye god erfaring og godt spill å ta med seg videre, og de får en ny sjanse i 2.kvalifiseringsrunde i oktober. Ikke minst var det et supert arrangement med innløp, presentasjon og maskotter med dusker. Ikke minst mange besøkende i hallen som lagde liv og stemning rundt kampene.  

  

I slutten av september var vi hjemmebanearrangør for Barnehåndballturnering. Fra tidlig morgen til ettermiddagen var det full rulle i hallen med kamper for 6-8 år på lørdag, og 9-10 år på søndag. Spillere, trenere, foreldre og heiagjenger fra både Åssia og andre steder var på besøk og bidro til en fantastisk helg. Som «belønning» ble Åssiden også stemt frem som «Rundens arrangør» for barnehåndballturneringer i september. Det hadde vi ikke klart uten alle våre frivillige som møter opp på dugnad, stiller som Fair Play-vert og passer på så alt går riktig for seg, og dommere som leder kamper med full kontroll.  

 

 

Det gror godt

Andre gladnyheter er våre to spiller fra J15 som er tatt ut til RLM-samling i regi av NHF. Regional landslagssamling er et jevnt uttak som samler de fremste spillerne i gitt aldersklasse. Vi ønsker dem lykke til på samling og håper de samler mye god erfaring og inspirasjon for resten av sesongen!  Et bilde som inneholder klær, person, Menneskeansikt, smilAutomatisk generert beskrivelse

Milla og Sofia fra J15 tatt ut til RLM-samling. 

 

Også våre 1.klassinger er kommet godt i gang med håndballtreninger, men det er fortsatt mulighet for flere å bli med på laget. Vi gleder oss til å se de utover høsten og mot sin første turnering.
Vi er også veldig stolte av å nå ha trening -og kamptilbud til alle aldersklasser fra J/G 6 år til 13 år, samt fra J14 år til senior. For første gang på flere år har Åssia endelig et ungdomslag for gutter!  

I oktober er det mye gøy å se frem til! Vi starter med håndballskole i høstferien, sammen med vår gode samarbeidspartner McDonald`s Åssiden. Videre braker det løs med seriekamper for alle lag, og ikke minst ny barnehåndballturnering for 6-10 år.  

 

 

Samfunn 

Saniteten Bo- og servicesenter 
 
Etter sommeren har ÅIF inngått et samarbeid med Saniteten Bo- og servicesenter. Dette samarbeidet går ut på at en aktivitetsleder som er ansatt hos ÅIF, ukentlig kommer til Saniteten for å ha aktivitet med beboerne der. Beboerne gjennomfører alt fra styrketrening til balansetrening og lek. Det ser ut til at både beboere og aktivitetsledere stortrives med dette. 
 

Aktive seniorer
 
Etter sommeren har vi blitt en stabil gjeng på rundt 30 deltakere, like mange kvinner og menn. Hver onsdag møtes aktive seniorer og aktivitetsutvikler i ÅIF i lokalene til Drammen Tennisklubb hvor vi gjennomfører styrketrening, ofte i form av stasjonstrening. Innsatsen er alltid på topp og smilet sitter løst! I tillegg til styrketrening utfordrer vi også balansen og koordinasjonen vår, noe som byr på mye latter og artige situasjoner. Her er det rom for alle over 60 år som ønsker å være aktive 😊

 Et bilde som inneholder person, court, sportsutstyr, SportAutomatisk generert beskrivelse

 

Allidrett
 
Denne måneden har vi også hatt oppstart av allidrett i Berskaughallen. Lekne og dyktige aktivitetsledere stod klare til å ta imot barn i alderen fem til åtte år som ikke kunne vente til masse lek og moro med ungdommen. Hoppeputa er en av favorittaktivitetene til barna. 

Fotball 

Starten på en god høst

A-laget har plukka med seg 7 poeng I september etter seiere mot MIF 2 og Gamle Oslo. Spesielt Gamle Oslo kampen var imponerende mot laget på 3. plass. Dessverre så leverer Skeid også en god høst og drar i land bra med poeng. I skrivende stund ligger vi 5 poeng foran Skeid med 3 kamper igjen å spille. Det kan nervepirrende til siste kamp i år, men vi i Åssia gjør alltid vårt beste og med hardt arbeid og lagmoral så skal vi klare å overleve. 

 A group of men playing footballDescription automatically generated

 

Oppstart for nytt kull

Et nytt kull har startet med fotball og det er gledelig å kunne melde at oppstartsperioden har gått fint og foreldremøte er vel overstått. Ting ser veldig lovende ut for nesten 40 nye barn, forhåpentligvis finnes det et par fremtidige A-spillere der. 


Ungdomsavdeling

Det er mye spennende som skjer i utviklingsarbeidet. Spesielt så må vi nevne J15 som kjemper i Interkrets, og leverer stabilt godt mot de fleste. Tidligere spilte de jevnt mot Lyn i Adidas Cup, det er da verdt å nevne at Lyn er blant landets beste jentelag. Det endte med et knepent 1 målstap. 


Støtte-appen

Helt avslutningsvis så må vi nevne at vi vil lansere en ny måte å støtte klubben på. Følg med på våre sosiale medier på fredag for mer info! 


God oktober!


Hilsen Ingrid, Tobias, Anniken og Ørjan. 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.