ÅIF trekker finalelag fra Region Sør Cup

Postet av Åssiden Idrettsforening den 8. Jan 2020

Idrett skal være for alle. Håndballstyret i Åssiden IF har besluttet å trekke sitt finalelag fra finalespillet i Region Sør Cup.

Etter at Norges Håndballforbund besluttet å legge sluttspillet i Region SØR cup, Bring- og Lerøyserien til Oslofjord Arena, har det murret i Håndball-Norge. Oslofjord Arena er en del av Oslofjord Convention Center, som igjen eies av Brunstad Christian Church – også kjent som Smiths Venner. Bakgrunnen for murringen er BCC sin holdning til inkludering, seksuell legning og livvsyn, der Håndball-Norge opplever at disse går på tvers av hva Norges Håndballforbund selv står for.

På Brunstad Christian Church' internasjonale misjonsside står følgende:
 
«Seksualdriften vår er ikke en synd. Men seksuelt begjær utenfor ekteskapet mellom en mann og en kvinne er det Bibelen kaller «lyster», og å gi etter for dem er synd. Dette inkluderer sex før ekteskapet, utenomekteskapelig sex, å leve ut urene seksuelle tanker, pornografi – og å praktisere homofili.»

Håndballforbundet råd til trenere på forbundet egne sider står det følgende:
 
«Skape en trygg arena for utøvere som ønsker å være åpen om sin «seksuelle legning»  


Styret i håndballgruppa i Åssiden IF har, fra dette ble kjent før jul, avventet både Region Sør og NHF sitt utspill i denne saken. Samtidig ser vi at andre klubber rundt oss er i ferd med å trekke sine lag fra sluttspillet, nå senest Larvik Turn. Dette er i tråd med klubbens tanker og verdier.

Klubben som helhet, og laget som er berørt støtter de verdier og livssyn man har i NHF. Vi tror på den samme inkluderingen og åpenheten som man finner i resten av Håndball-Norge. Vi har i det lengste håpet på en fornuftig avklaring på dette fra sentralt hold, men når denne uteblir finner vi det riktig å selv også trekke laget fra videre sluttspill og stå solidarisk samlet med resten av Håndball-Norge.

Denne avgjørelsen er tatt etter innspill fra J12-trenere til Håndballstyret og Daglig leder i ÅIF.


Sverre Arneberg Fredriksen
Daglig leder
Åssiden Idrettsforening

Pål Landt Ourdahl
Styremedlem Åssiden Idrettsforening
Leder Åssiden IF håndball


Spørsmål kan rettes til daglig leder i Åssiden IF Sverre Arneberg Fredriksen (bilde) på telefon 93417624.



Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.