Åssiden Idrettsforening

Åssiden Idrettsforening

Rune er vår idrettskontakt

Postet av Åssiden Idrettsforening den 18. Sep 2020


I vår lanserte Drammen Idrettsråd en ny rolle for klubbene i kommunen kalt idrettskontakt.


Drammen Idrettsråd skriver følgende om funksjonen:

Formålet med idrettskontakt er å gi idrettslagene mulighet for å tilrettelegge slik at deres aktiviteter kan være åpne for alle, og gi like muligheter for deltagelse i idrettsaktivitet. Idrettskontaktens overordnede oppgave er å gjøre det enklere for barn, unge og foresatte å kunne delta i idrettslaget.


Rune Andreassen har sagt seg villig til å ta vervet som idrettskontakt i Åssiden IF og bygge opp denne nye rollen i klubben. Rune er allerede et kjent ansikt i klubben og sitter i dag som Fair Play-ansvarlig i sportslig utvalg fotball. Han er og en del av trener-teamene på jenter 15 og jenter 10. Så mye av fritiden går med til treneroppgaver og frivillig arbeid i Åssiden IF.


Til daglig jobber Rune som fysioterapeut ved Solbergelva Fysio- og Manuell Terapi AS. Han har tidligere vært aktiv innen ski og fotball i DBK. I dag har han stor interesse for ski og friluftsliv.


Rune ønsker i kraft av sin rolle som idrettskontakt å samarbeide tett med daglig leder i klubben, og opprette god dialog med trenere. Videre ønsker han å synliggjøre sin rolle som idrettskontakt for skolene på Åssiden, som klubben har et tett samarbeid med til daglig.

 

- Jeg ønsker å fange opp barn og unge som aldri kommer i kontakt med idrettslag, men som egentlig har lyst, sier Rune Andreasen

 

Janne Cecilie Hafskjold (Sissi) konsulent for idrett og samfunnsutvikling i Drammen idrettsråd og ansvar for etablering av idrettskontakter, er ikke overrasket over at Åssiden IF nå ønsker å etablere idrettskontakt i sitt lokalmiljø

 

Klubben har i mange år jobbet med idrett og samfunnsutvikling og gjennom prosjektet «Aktiv på Åssia» samarbeider klubb og skoler på Åssiden om fysisk aktivitet i skole til daglig.

 

I tillegg har Åssiden IF jobbet målrettet med ulike inkluderingsprosjekter, lavterskel- og gratistilbud for barn og unge i sitt lokalmiljø.

 

At Rune nå ikler seg rollen som idrettskontakt er helt i tråd med klubbens verdier og målsetting om trygge og aktive oppvekstsvilkår for barn og unge i Aktive lokalsamfunn.

 

Samhold, Trygghet og Engasjement er verdier klubben etterlever i praksis!

 

Hafskjold er tydelig på at inkludering ikke kan kapsles inn som enkeltstående prosjekter, men være en del av en helhetlig strategi med tydelige målsettinger. Like viktig er det at både klubb og samarbeidspartnere har en bred forankring og jobber mot samme mål.


0 Kommentar

Sesongen over for senior

Postet av Åssiden Idrettsforening den 18. Sep 2020

NFF har i dag besluttet at 3.divisjon herrer og 2.divisjon kvinner, og nivåer nedover, er suspendert for 2020. Det betyr ingen kamper for lag med spiller over 20år. Åssiden har 4 lag i denne gruppen. 


Dette meddelte NFF til klubbene på Teams-møte nå fredag kl. 10.00.

 

- Dette er en utrolig trist dag. Vi må nå begynne å planlegge 2021 med ulike scenarioer for det er ikke gitt at vi kan begynne å spille normalt i 2021 heller. Vi opplever et press på å få inn mest mulig aktivitet i starten av 2021, men vi må være forsiktig da det fortsatt kan være smitteoppblomstring, sier fotballpresident Terje Svendsen.

 

Norges Fotballforbund vil fortsatt jobbe for oppstart av normal trening, men ser nå at det på ingen måte er mulig å gjennomføre en sesong. Så det er nå gjort en endelig beslutning om å avlyse sesongen 2020. Myndighetene sier de ønsker å avvente smittesituasjonen i Bergen før de åpner for kontakttrening.

 

- Det er utrolig viktig å komme i gang med kontakttrening for de over 20år også for å forhindre frafall, sier fotballpresidenten.


NFF vil vurdere nedrykk fra 2. divisjon og 1. divisjon kvinner som er i gang med sine sesonger.


Les mer her: https://www.fotball.no/tema/nff-nyheter/2020/seriefotball-bredde-utsettes-til-neste-ar/


0 Kommentar

Gratis håndball- og aktivitetsdager i høstferien

Postet av Åssiden Idrettsforening den 16. Sep 2020

Håndballgruppa i Åssiden arrangerer håndball- og aktivitetsdager i høstferien for 5-9år. 


Det er kort påmeldingsfrist og grunnet Covid-19 begrenset antall som kan være med, så her gjelder det å være kjapt ute med påmelding!


Tid:                28. – 30. september kl. 09:00 – 15:00

Sted:              Berskaughallen, Ingeniør Rybergsgate 115, 3027 Drammen

Påmelding:  Bindende påmelding her: Påmelding håndballskole 

                       Frist: 21. september

Ingen påmeldingsavgift.0 Kommentar

Kunstgress i hallen!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Sep 2020


En viktig milepæl er nådd i bygging av fotballhallen. Forrige uke begynte man å legge kunstgresset. PEAB Anleggsleder André Thorsdalen er svært positiv til fremgangen og forventer fortsatt at hallen er ferdig i henhold til fristen 15. desember. 


Foto: Åssiden IF 
Flere ruller med kunstgress. Foto: Åssiden IF

 

Granulaten ligger klar som fyllmasse i banen. Foto: Åssiden IF

 


Bilde fra befaring 13. august. Til høyre er Åssidens representanter: daglig leder Ørjan Dimmestøl Anleggsansvarlig i styret Knut Arvid Syvertsen. Foto: Åssiden IF

0 Kommentar

Sportslig leder ansatt!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Sep 2020

Åssiden Idrettsforening har fått sin første ansatte sportslig leder. Han tiltrer allerede 1. oktober!

 

Et bilde som inneholder gress, utendørs, person, mann
Automatisk generert beskrivelse

 

I sommer ble stillingen som sportslig leder lyst ut. En helt ny stilling i klubben som skal løfte Åssiden til neste steg. Det var viktig å finne en som kunne matche klubbens verdier og strategi. Med fokus på å tilrettelegge for at det skal være mulig å bli så god hver spiller kan og vil.


Det føler klubbens ledelse at man har funnet i Bo Braastrup Andersen. Han er 44 år gammel og kommer opprinnelig fra Danmark, men har bodd i Norge og Stavanger i over 15 år. Han har en karriere som fotballspiller, men som han sier selv kommer han fra en håndballnasjon og spilte håndball i tidlig ungdom.

­


- Jeg søkte etter nye utfordringer etter mange år i Stavanger som spiller og trener. Etter å ha vært trener i nesten 7 år, hadde jeg lyst på en ny rolle. Sportslig leder stillingen synes jeg på mange områder er interessant og meget spennende, sier Bo.


Hva kan de frivillige i Åssiden forvente av deg som fulltidsansatt sportslig leder og hvordan vil de merke at det nå ikke lenger er et frivillig verv? 


- De kan forvente en sportslig leder som er ærlig, målrettet og arbeider hardt. Dette en livsstil for meg. Jeg vil være tilgjengelig for alle trenere, spillere og frivillige i fotball og håndball. Det er viktig for meg når jeg begynner i Åssiden. 

 

Et bilde som inneholder person, utendørs, mann, bygning
Automatisk generert beskrivelse

 

Tidligere toppspiller

 

Bo har en lang erfaring som keeper på toppnivå. Han slo gjennom i Lyngby i dansk superliga, og har spilt på toppnivå i England, Sverige, Spania og Norge. Her i landet er han mest kjent for tiden i Viking 2000-2002, deretter i Tromsø og Sandes Ulf. Bo har også spilt på alle ungdomslandslagene til Danmark. Gjennombruddet kom sent, og han har også spilt på lavere nivåer på tampen av karrieren.

 

- Jeg tro det er en fordel at jeg selv har spilt fotball, Jeg har vært spiller på alle nivåer og har merket det på egen kropp.

Etter endt spillerkarriere har Bo jobbet i breddeklubber. I Vaulen IL etablerte og bygde han opp FFO og gjorde det samme senere i Ålgård. I siste klubb har Bo gjort en viktig jobb som trener- og spillerutvikler i tillegg. Denne rollen fikk han skryt fra sin tidligere arbeidsgiver.


Hvorfor er det viktig med dokumentasjon og sportsplaner? 


- Det er viktig at alle dra i samme retning og derfor er sportsplanen et viktig redskap, men samtidig så må vi ikke tro at dokumenter løser alt, det som står i sportsplanen skal også ut på feltet og det skal være kulturen i klubben.

 

- Vil være synlig på feltet

 

Bo er med andre ord opptatt av klubbstyring. Med dette betyr det at det vil bli utarbeidet gode sportsplaner, dokumentasjon og aktivitetsplaner om hvordan man trener i forskjellig alder. Her vil trenerne få en helt annen støtte og oppfølging enn tidligere.


Et bilde som inneholder gress, utendørs, mann, felt
Automatisk generert beskrivelse

Hvordan vil du hjelpe mamma og pappatrenere på feltet i både fotball og håndball? 


- Jeg kan være med på hvordan en planlegger en trening slik at treningene henger sammen, gir mål og mening. Jeg vil også være synlig på feltet og være på å veilede klubbens trenere, sier Bo og sier noe om hva som er en viktig erfaring for han fra tidligere klubber,


- I klubb kan det fort bli for mye snakk og for lite som faktisk kommer ut i hverdagen og på feltet. Det ser jeg som en viktig oppgave at jeg er med på at få ting ut på feltet og i hverdagen.

 

- Til sist vil jeg si at jeg gleder meg til å treffe alle i Åssiden, og til å flytte til Drammen! Sees 1 oktober, avslutter Bo.

 

Vi og gleder oss Bo, og ønsker deg velkommen til Åssia-familien!

 

 


0 Kommentar

Bli med i Åssidens Fantasy-liga!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Sep 2020

Vi har opprettet en egen Fantasy-liga for våre trenere, lagledere, spillere, medlemmer og alle andre på Åssiden som ønsker å delta. Dette håper vi er med å bygge samhold og engasjement på fotballbanen og i håndballhallen!

Fantasy er et morsomt spill for de som følger Premier Leauge i England og skaper ekstra engasjement! Dette håper vi også kan starte gode samtaler på feltet og bygge samhold i klubben!

Ligaen skal først og fremst være morsom å være med i, men vi vil i løpet av sesongen se om ikke vi har noen premier til de beste spillerne i ligaen!


For å bli med i ligaen Åssiden Idrettsforening benytt liga-kode: w9hbt8 

Eller følg denne linken: https://fantasy.premierleague.com/leagues/auto-join/w9hbt8


OBS! Husk frist for å registrere lag til første runde er lørdag kl. 12.00, men det er mulig å melde seg på hele sesongen!


0 Kommentar

Åssiden IF og DBK inviterer til kurs for trenere og lagledere

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Sep 2020


Innen alle typer av idrett er det trenerens oppgave å skape best mulige forutsetninger for utøvernes utvikling. I tillegg til rent fysisk utvikling skal utøverne også trenes i å snakke sammen, bygge relasjoner og i å samhandle. Da utvikles et trygt miljø der alle i gruppa trives.

Kurset går over 3 kvelder (2 høst 2020 og 1 vår 2021) og klubbene har i samarbeid satt opp to kurs.

Kurs A og kurs B er like og du deltar på en av de. Kurset er gratis for deltakerne.

 

KURS A: Mandag 21. september, onsdag 23. september og onsdag 10. mars, ÅIF klubbhus. AVLYST. NY KURSDATO KOMMER

KURS B: Mandag 05. oktober, torsdag 08. oktober og (siste del kurs i mars. Dato kommer), DBK klubbhus


Alle kurskvelder er 17:00-21:00 og inkluderer selvfølgelig frukt og kaffe.

Påmelding her: PÅMELDINGSSKJEMA


OBS! Det er en begrensning på 20 deltakere per kurs så første mann til mølla. 


SPØRSMÅL? ÅIF (post@aif.no); DBK (klubbkoordinator@dbk.no).


Om kurset.

Vi jobber med konkrete problemstillinger treneren møter i sin hverdag på feltet. Fokus er hvordan skape arena for mestring og trygghet og hvordan bygge gode relasjoner og vennskap. Du vil få påfyll av praktiske øvelser og aktiviteter som hjelper utøvere med å holde konsentrasjon over tid og å bygge selvtillit i din treningsgruppe.

På kurset for du reflektere over egen trenerrolle og trenerstil. Du får tilgang til enkle øvelser og praktiske tips som skaper trygghet på trening og hjelper deg med å ivareta den helhetlige utviklingen av utøveren. Gjennom teori og praksis får du konkrete tips til hvordan du kan styrke de sosiale og psykiske elementene i basistreningen og bygge et lag sportslig og sosialt

Kurset er utformet for å samsvare med verdiene til Norges idrettsforbund. NIF jobber for at alle mennesker skal ha mulighet til å drive med idrett ut ifra sine ønsker, behov og eventuelle begrensninger. MITT VALG stiller seg helhjertet bak dette verdigrunnlaget.

«Dette er det eneste kurset jeg har opplevd av trenere på G19 fotball og J7 håndball deltar på
 samme kurs og begge forteller at de har hatt veldig godt utbytte etterpå.»

 
Sverre Arneberg Fredriksen, tidligere daglig leder Åssiden IF

«Jeg må bare varmt anbefale dette kurset til dere alle sammen! Inspirerende og mye som ga ettertanke rundt trenergjerningen, mange gode tips og råd. Vi var en gjeng rundt bordet som var enige om at dette bør alle i ÅIF få med seg, for så nyttig var det.»
 
Linn Marie Brattvold, trener Åssiden IF håndball

https://www.determittvalg.no/


0 Kommentar

Vikar på plass

Postet av Åssiden Idrettsforening den 3. Sep 2020

Vi ønsker Bendik Sørensen velkommen til Åssiden IF. Bendik er ansatt som vikar for Karianne frem til jul, og jobber tirsdag-torsdag.

 

Bendik er 24år gammel og har bachelor i ernæring, idrett og helse fra Bakkenteigen Universitet. De siste årene har han jobbet ved Mjøndalens FFO, og ved G-sport på Buskerud storsenter.. I tillegg er Bendik eliteseriespiller i bandy for Mjøndalen. Så idrettsinteressen er stor.

 

Arbeidsdagene for Bendik blir å levere aktivitet Åssiden og Aronsløkka skole, allidrett og oppfølging av våre aktivitetsledere

 

Ønsker du å komme i kontakt med Bendik kan du sende han en mail på bendik@aif.no

 

Karianne jobber foreløpig redusert stillingsprosent og er tilgjengelig på epost karianne@aif.no


0 Kommentar

Vi møtte Idrettspresidenten til podcast

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Sep 2020

Fra venstre: Daglig leder i Åssiden Ørjan Dimmestøl, Idrettspresident Berit Kjøll, og kommunikasjonsansvarlig i NIF Finn Aagaard 


Tirsdag var Ørjan Dimmestøl, daglig leder i Åssiden Idrettsforening, på Ullevål hvor han møtte idrettspresident Berit Kjøll til podcast-innspilling. Tema var korona og hvordan pandemien har påvirket idretten.

Ørjan forteller om hvordan man har opplevd tiden fra 12. mars fra grasrota, hvilke konsekvenser det har hatt for klubben, hvordan det er for de som venter på å komme i gang, og tanker rundt kompensasjonsordningen.

Ørjan løftet også problematikken om at trenere og lagledere som pleier å ivareta spilleren på laget som ikke har det greit hjemme, vil nå ha enda flere oppgaver med tanke på renhold og smittevern. Dermed risikerer man å bruke opp det overskuddet med tid som gjør dette mulig. Det er en av ringvirkningene rundt korona som ikke har vært løftet godt nok frem tidligere. 


Hør podcasten her: https://www.idrettsforbundet.no/nyheter/2020/idrettspodden-koronasituasjonen-i-norsk-idrett/ 


Eller hør den her på Spotify: https://open.spotify.com/episode/6iNcP2j1HJIBXk6Kt4LnQo
0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline