Åssiden Idrettsforening

Åssiden Idrettsforening

Nyhetsbrev mars 2020

Postet av Åssiden Idrettsforening den 31. Mar 2020

Klubben har sendt ut nyhetsbrev for mars 2020 til alle medlemmer.

Her kan du lese dette, og tidligere utsendte nyhetsbrev


0 Kommentar

Velkommen til ÅIF Ørjan Dimmestøl

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Mar 2020

Åssiden IFs nyansatte daglig leder Ørjan Dimmestøl er 27år og kommer fra Bergen. Han har studert idrettsledelse ved Høyskolen i Molde, som har gitt en bred utdannelse som passer en rolle som daglig leder i idrettslag. Parallelt med studiene hadde Ørjan flere verv. Blant annet satt han i styret i Møre og Romsdal Idrettskrets hvor han etablerte og ledet ungdomsutvalget i kretsen.

 

- Jeg var gjennom studietiden opptatt av å tilegne meg mest mulig kunnskap om idretten. Så er det bare så mye man lærer fra bøkene, og derfor var verv og konkret erfaring viktig for meg å ha i bagasjen, forteller Dimmestøl.

Studiene ble avsluttet med praksis i Norges Fotballforbund sin HR-avdeling, samtidig som bachelor-oppgaven ble skrevet. Den handlet om medieavtalene i norsk toppfotball.

- Praksisen i HR-avdelingen i NFF ga meg et godt overblikk over norsk fotball som organisasjon, godt nettverk og ikke minst kunnskap innen ledelse. Jeg jobbet med konkrete prosjekt knyttet opp til lederutvikling, og det var en veldig spennende tid.

Praksisen ble belønnet med et halvt års engasjement for å fullføre andre prosjekter. Deretter gikk veien til FK Ørn Horten, vår avdelingskollega i Norsk Tipping-ligaen, som første daglig leder i klubben på 15 år.


Det var en veldig spennende utfordring for en ung kar fra Bergen, og jeg vil være evig takknemlig for Ørn Horten som ga meg den sjansen. Jeg fikk jobbe tett på grasrota samtidig som jeg fikk lede spennende prosjekter. Vi etablerte en ny cup, nytt lag som fikk frafalt ungdom tilbake til fotball og inkluderingstiltak for flyktninger som ikke snakket språket så godt.

De siste to årene har jeg bodd på Bragernes og pendlet til Horten. Det er fordi min samboer jobber i Oslo, og da ble vi enige om å møtes på halvveien. Selv om jeg trivdes godt i Ørn Horten ble det derimot langt å pendle for en jobb med varierende dager.

Så at Sverre skulle gi seg nå ga derfor en veldig god mulighet som jeg måtte gripe. Å kunne jobbe i egen by er en ting, men jeg har også vært imponert av profilen Åssiden har og samfunnsansvaret man har tatt. Så jeg gleder meg ordentlig og er supermotivert for å komme til en så fin og viktig klubb som Åssiden IF. Jeg legger hjertet i jobben, og nå gleder jeg meg til å jobbe med hjerte for Åssia.


Ørjan starter i Åssiden IF 14. april. Sverre har sin siiste arbeidsdag i blåhvitt 30. april.
Ønsker du å komme i kontakt med Ørjan kan han allerede nå nåes på orjan@aif.no0 Kommentar

Ta vare på hverandre

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Mar 2020

Åssiden idrettsforening er klubben med hjerte for alle på Åssia og vi er stolte av våre verdier samhold, trygghet og engasjement.

I den utfordrende  tida vi opplever nå er det ekstra viktig å vise i praksis at vi bryr oss om hverandre. Hovedstyret  oppfordrer alle i klubben til å "strekke ut en hånd" til de man har rundt seg. Et smil, et hei eller noen vennlige ord kan gjøre underverker i en utrygg  hverdag. Rundt banen og i skolegårdene er det til tider mange barn og unge som samler seg. Vi håper alle vil være med å bidra i den nasjonale dugnaden og med det ikke benytte anleggene som er stengt.

Husk at dagene er veldig annerledes uten å møtes på skole eller trening. Er det noen du kunne ringt til i dag? 

Ta vare på hverandre.

Alarmtelefonen for barn og unge når du på telefon 116 111
Per Sms på 41 71 61 11
E-post alarm@116111.no 

 Mental Helse voksne telefon: 116 123


0 Kommentar

Oppdatering fra hovedstyret

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Mar 2020

På styremøte 19.03.2020 diskuterte hovedstyret hvilke konsekvenser situasjonen vi er i nå får for driften og aktiviteten. Det ble diskutert flere saker som berører oss, og det ble gjort noen vedtak som berører klubbens medlemmer.

Åssiden Idrettsforening forholder seg til de pålegg og retningslinjer som kommer fra Drammen kommune, Folkehelseinstituttet og Norges Idrettsforbund. Foreløpig er all aktivitet i klubben innstilt og styret vil vurdere forløpende når vi igjen kan starte aktivitet.

Klubben rammes hardt økonomisk av situasjonen vi er inne i nå. Vi anslår at klubben vil tape over 1.100.000,- første halvår 2020.

Styrets viktigste oppgave er å se på alle budsjetterte inntekter og utgifter, og iverksette de tiltak vi mener er nødvendige for at barna og ungdommene i bydelen skal ha et godt aktivitetstilbud å komme tilbake til når dette skal i gang igjen.
Hovedstyret Åssiden Idrettsforening


2 ansatte i klubben er permittert. Daglig leder blir ikke permittert nå.

Årsmøte utsettes på ubestemt tid, ny dato settes så fort vi har mer forutsigbarhet på hva som skjer videre.

Hovedstyret konstituerer gruppestyrer i fotball og håndballgruppa frem til årsmøte kan gjennomføres, og jobber etter et foreløpig budsjett med oppdaterte prognoser. Budsjettet legges frem endelig for årsmøte når dette skal gjennomføres.

Eat Move Sleep Åssiden Cup 2020 avlyses.


0 Kommentar

Første spadetak er tatt

Postet av Åssiden Idrettsforening den 16. Mar 2020

PEAB har startet byggingen av den nye fotballhallen på Åssiden.

Daglig leder i Åssiden IF Sverre Fredriksen og Anleggsleder i PEAB Tndre Thorsdalen er begge fornøyde med at byggeperioden endelig er skikkelig i gang.

PEAB, som bygger hallen for Darmmen kommune, sier at de er i rute til ferdigstilling i desember 2020.0 Kommentar

Banen er stengt

Postet av Åssiden Idrettsforening den 15. Mar 2020

Drammen kommune har stengt alle kommunale idrettsanlegg. Det betyr at alle aktivitetsflater på Åssiden Stadion er stengt. Banene skal ikke brukes til egentrening eller annen lek.

https://www.drammen.kommune.no/om-kommunen/aktuelt/kommunale-fotballbaner-er-stengt/

Jo raskere spredningen av koronaviruset stanses, jo før kan også banene åpnes igjen for aktivitet.


0 Kommentar

Ingen organisert aktivitet før tidligst etter påske

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Mar 2020

Det blir ingen organisert aktivitet i Åssiden IF før tidligst etter påske.

Sist oppdatert 03.04.2020


Det åpnes ikke for organisert trening før etter påske. Klubben jobber med å tilrettelegge for innkjøp av anitbac til vask av hender og baller. Garderobe og toalett er ikke tilgjengelig.

Drammen kommune har åpnet banen og følgende regler gjelder for egentrening inntil videre:

Det skal ikke være flere en fem personer sammen med en avstand på to meter. Avstanden gjelder både innad i gruppen og til andre personer.

Alt utstyr som benyttes (inkludert baller) skal vaskes med antibac før trening. Det skal ikke tas på ballen av flere, berøringsflater skal ikke berøres og ingen headinger. Det er fint om det er voksne er tilstede når barn og ungdom trener slik at dette blir fulgt opp.

Vi ønsker dere alle en fin påske og vis hensyn.

Info fra Drammen kommune:
Drammen kommune åpner utendørs idrettsanlegg for begrenset aktivitet. Vi ber om alle brukere om å følge retningslinjene og vise hensyn.

I tråd med nasjonale råd åpner Drammen kommune nå sine utendørs idrettsanlegg for aktivitet fra og med i dag torsdag 2. april.

All aktivitet skal foregå innenfor de anbefalinger og regler som er gitt:

  • Det skal ikke flere enn fem personer sammen.
  • Det skal være minimum to meter mellom de som driver aktivitet.
  • Barn og ungdom bør være i følge med en voksenperson.

Selvom det er mulig å bruke idrettsanleggene, vil ingen av garderobeanleggene være åpne.

På anleggene vil Drammen kommune henge opp plakater med retningslinjer for bruk. Vi ber om alle brukere om å følge retningslinjene og vise hensyn.
 
Hold avstand og vask hendene.

20.03.2020

På styremøte 19.03.2020 diskuterte hovedstyret hvilke konsekvenser situasjonen vi er i nå får for driften og aktiviteten. Det ble diskutert flere saker som berører oss, og det ble gjort noen vedtak som berører klubbens medlemmer.

"Åssiden Idrettsforening forholder seg til de pålegg og retningslinjer som kommer fra Drammen kommune, Folkehelseinstituttet og Norges Idrettsforbund. Foreløpig er all aktivitet i klubben innstilt og styret vil vurdere forløpende når vi igjen kan starte aktivitet.

Klubben rammes hardt økonomisk av situasjonen vi er inne i nå. Vi anslår at klubben vil tape over 1.100.000,- første halvår 2020.

Styrets viktigste oppgave er å se på alle budsjetterte inntekter og utgifter, og iverksette de tiltak vi mener er nødvendige for at barna og ungdommene i bydelen skal ha et godt aktivitetstilbud å komme tilbake til når dette skal i gang igjen."
Hovedstyret Åssiden Idrettsforening


2 ansatte i klubben er permittert. Daglig leder blir ikke permittert nå.

Årsmøte utsettes på ubestemt tid, ny dato settes så fort vi har mer forutsigbarhet på hva som skjer videre.

Hovedstyret konstituerer gruppestyrer i fotball og håndballgruppa frem til årsmøte kan gjennomføres, og jobber etter et foreløpig budsjett med oppdaterte prognoser. Budsjettet legges frem endelig for årsmøte når dette skal gjennomføres.

Eat Move Sleep Åssiden Cup 2020 avlyses.12.03.2020

Vurderingene er basert på Folkehelseinstituttets (FHI) anbefalinger og fortløpende informasjon og veiledning fra Norges Idrettsforbund, Norges Håndballforbund og Norges Fotballforbund. Vi har også vært i dialog med skolene i bydelen.

Generelt har FHI anbefalt at alle innendørsarrangementer med 500 eller flere personer (inkludert deltagere, utøvere og publikum). Utendørsarrangementer med 500 eller flere personer som står eller sitter tett bør også avlyses. For alle offentlige arrangementer med mer enn 100 personer anbefales risikovurdering før gjennomføring.

  • All aktivitet, treninger og møter i Åssiden IF avlyses fra og med i dag, foreløpig i to uker (til og med uke 13).
  • Det er kun møter som er absolutt nødvendige for å drifte idrettslaget skal gjennomføres i samme periode.
  • Årsmøte utsettes til etter påske, ny frist fra Norges Idrettsforbund er 15. juni.
  • Festsalen på klubbhuset stenges.

0 Kommentar

Allidrett avlyst

Postet av Åssiden Idrettsforening den 10. Mar 2020

Åssiden IF har besluttet å avlyse allidretten inntil videre grunnet smittefare.

Vi har vurdert det som for stor risiko å samle 100 barn fra så mange forskjellige barnehager til aktivitet. SMS er sendt til alle foresatte, og vi vil holde dere oppdatert videre.


0 Kommentar

Carlsen Fritzøe med på laget

Postet av Åssiden Idrettsforening den 10. Mar 2020

Åssiden IF og Carlsen Fritzøe har inngått en to-årig samarbeidsavtale. Avtalen er spesielt viktig for klubben nå som vi skal i gang med større byggeprosjekter på stadion.

Anleggsansvarlig i Åssiden IF Knut Arviid Syvertsen og butikkleder på Carlsen Fritzøe Drammen Marthin Lauritzen ser frem til et godt samarbeid de neste årene.

Det vil også bli hyggelige rabatter for klubbens medlemmer:)


0 Kommentar

Sterk og stødig hver onsdag

Postet av Åssiden Idrettsforening den 10. Mar 2020

Gratis trening for seniorer 65+

GRUNNET SMITTEFARE VEDR. COVID-19 (KORONAVIRUS) HAR VI BESLUTTET Å MIDLERTIDIG INNSTILLE STERK OG STØDIG AKTIVITETEN I ÅSSIDEN IF.

Begynner du å bli ustø, eller merker at beina ikke lenger er like sterke som før? Ønsker du å bli sterkere og stødigere? I samarbeid med Drammen kommune starter vi opp treningstilbudet Sterk Og Stødig.

Sterk og Stødig er et gruppetreningstilbud som foregår en gang i uken. Treningen inneholder øvelser for å bedre muskelstyrken og balansen, samtidig som man får muligheten til å være sammen med og trene med andre treningsglade seniorer.

Øvelsene foregår både stående og gående, men det er anledning til å støtte seg til en stol eller sette seg ned ved behov. Du må kunne gå inne uten hjelpemidler.  Treningsgruppene blir instruert av frivillige instruktører som er kurset i sterk og stødig- konseptet, og som blir veiledet av kommunale fysioterapeuter.

Sted: Åssiden Klubbhus. Buskerudveien 54, 3024 Drammen.  

Tid: Hver onsdag kl.11:30-12:30 (vi følger skoleruta). Oppstart 11. mars. Siste trening før sommerferien er 17. juni.  

Pris: GRATIS 

Vi anbefaler bevegelige klær og joggesko. Alle deltakere får drikkeflaske på første trening 😊 Ta gjerne med matpakke til kaffekoppen etter treningsøkta: 

Velkommen!

Har du spørsmål, eller ønsker du å melde deg på? Ta kontakt med fysioterapeut Cathrine Enstrøm Simonsen på tlf: 993 64 618. NB! Begrenset plasser. 

GRUNNET SMITTEFARE VEDR. COVID-19 (KORONAVIRUS) HAR VI BESLUTTET Å MIDLERTIDIG INNSTILLE STERK OG STØDIG AKTIVITETEN I ÅSSIDEN IF.


0 Kommentar

Landslagsspiller klar for Åssiden IF

Postet av Åssiden Idrettsforening den 9. Mar 2020

Hasan Duman er en av årets beste signeringer i Norsk Tippingligaen.

Hasan Huseyin Duman
Alder: 20 år
Posisjon: Sentral midtbane/10'er
Tidligere klubber: Strømsgodset TF, Fjell SK
Hele 29(!) kamper på aldersbestemt landslag, deriblant 2 for Norges U21 landslag.

Hasan er klasse, rett og slett klasse. Han spiller med autoritet, tar ansvar, har god fotballforståelse, fantastisk teknikk og en livsfarlig avslutter.
Det lukter rett og slett målpoeng lang vei så lenge han er på banen.
Vi gleder oss til å se han herje i blå og hvit drakt når sesongen starter opp.


0 Kommentar

Ilmi Sulimani klar for blåhvitt

Postet av Åssiden Idrettsforening den 9. Mar 2020

Senior herre har signert Ilmi Sulimani.

Alder: 21
Posisjon: Sentral midtbane/kant/10'er
Tidligere klubber: Flint, Strømsgodset TF, Solberg, Fjell SK


Ilmi er en spiller som bobler over med X-faktor.
Han har en dødelig venstrefot som kommer til å servere både pasninger og assister i sesongen som kommer.
Uredd, bra blikk for spillet, flott teknikk og tempo og er enhver forsvarers værste mareritt å møte 1v1.

Til tross for at han kun er 21 år har han den nødvendige erfaringen til å kunne lykkes i Norsk Tipping Ligaen for Åssiden IF.


0 Kommentar

Møte for klubbdommere

Postet av Åssiden Idrettsforening den 6. Mar 2020

Sportslig utvalg i Åssiden IF fotball ønsker å samle alle klubbdommere til et møte 25.03.20 kl 18:00-20:00


Møtet er for de som har tatt klubbdommerkurs tidligere.Alexander Jæger og Tomke Poppen er dommeransvarlige i ÅIF og ønsker å bygge opp og styrke dommerutviklingen og dommermiljøet i klubben.

Hva betyr dette?
Vi ønsker å følge opp våre klubbdommere bedre og gi bedre veiledning for disse gjennom sesongen 2020. Målet vårt er å rekrutere flere dommere og få flere av disse til å ville bli kretsdommere etterhvert. Vi trenger derfor en oversikt over alle klubbdommere som vil dømme for klubben i sesongen 2020.

Møtet inneholder en faglig del og våre planer om oppfølging og veiledning. Kampoppsettet for 2020 og ikke minst bidra at man kan bli kjent med andre dommere og utveksle sine erfaringer og ønsker. Det severes pizza og brus.

NB! Møtet er et krav for å kunne dømme i sesongen 2020. Derfor er det viktig at alle møter opp! Vi håper å se mange av dere og gleder oss til å bli bedre kjent.

Vennligst gi beskjed via mail eller melding hvis du ønsker å delta.

Epost: Tomke.poppen@gmx.de Mobil: 412256110 Kommentar

Parkeringsplasser stenges i byggeperioden

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Mar 2020

Drammen eiendom starter i disse dager arbeidet med å oppføre fotballhall på området hvor det i dag er grusbane.

Byggetid er planlagt fra 15.03.2020 til desember 2020. Når tiltaket er ferdigstilt vil det ha 36 parkeringsplasser i området dagens parkeringsplass, og to HC plasser ved den nye hallen.

I byggeperioden vil dagens parkeringsplass benyttes som riggplass for entreprenøren og vil bli stengt for all parkering frem til alle arbeider med hallen er ferdigstilt. Alle som kjører til Åssiden stadion / klubbhuset må benytte seg av gateparkering i Buskerudveien i hele anleggsperioden.


0 Kommentar

Vil du bli en bedre trener?

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Mar 2020

Bilderesultater for mitt valg lionsBilderesultater for drammen ballklubb


Åssiden Idrettsforeing og Drammens Ballklubb inviterer til kurs for trenere og lagledere


Innen alle typer av idrett er det trenerens oppgave å skape best mulige forutsetninger for utøvernes utvikling. I tillegg til rent fysisk utvikling skal utøverne også trenes i å snakke sammen, bygge relasjoner og i å samhandle. Da utvikles et trygt miljø der alle i gruppa trives.

Kurset går over 3 kvelder (2 vår og 1 høst) og klubbene har i samarbeid satt opp to kurs i 2020. Kurs A og kurs B er like kurs, og du deltar på det ene, eller det andre.

Kursene er gratis for deltakerne.

KURS A: Tirsdag 31. mars, torsdag 2. april og tirsdag 15. september, på DBK klubbhus.
KURS B: Mandag 20. april, onsdag 22. april og mandag 12. oktober. på Åssiden IF klubbhus.


Påmelding her

Alle kurskvelder er 17:00-21:00 og inkluderer selvfølgelig mat, frukt og kaffe.

SPØRSMÅL? ÅIF (post@aif.no); DBK (klubbkoordinator@dbk.no).

Vi jobber med konkrete problemstillinger treneren møter i sin hverdag på feltet. Fokus er hvordan skape arena for mestring og trygghet og hvordan bygge gode relasjoner og vennskap. Du vil få påfyll av praktiske øvelser og aktiviteter som hjelper utøvere med å holde konsentrasjon over tid og å bygge selvtillit i din treningsgruppe.

På kurset for du reflektere over egen trenerrolle og trenerstil. Du får tilgang til enkle øvelser og praktiske tips som skaper trygghet på trening og hjelper deg med å ivareta den helhetlige utviklingen av utøveren. Gjennom teori og praksis får du konkrete tips til hvordan du kan styrke de sosiale og psykiske elementene i basistreningen og bygge et lag sportslig og sosialt.

Kurset er utformet for å samsvare med verdiene til Norges idrettsforbund. NIF jobber for at alle mennesker skal ha mulighet til å drive med idrett ut ifra sine ønsker, behov og eventuelle begrensninger. MITT VALG stiller seg helhjertet bak dette verdigrunnlaget.

«Dette er det eneste kurset jeg har opplevd av trenere på G19 fotball og J7 håndball deltar på
 samme kurs og begge forteller at de har hatt veldig godt utbytte etterpå.»

 
Sverre Arneberg Fredriksen, daglig leder Åssiden IF

«Jeg må bare varmt anbefale dette kurset til dere alle sammen! Inspirerende og mye som ga ettertanke rundt trenergjerningen, mange gode tips og råd. Vi var en gjeng rundt bordet som var enige om at dette bør alle i ÅIF få med seg, for så nyttig var det.»
 
Linn Marie Brattvold, trener Åssiden IF håndball

https://www.determittvalg.no/


0 Kommentar

Vil du være med å skape barnefotballfest?

Postet av Åssiden Idrettsforening den 3. Mar 2020

Vil du være med å føre Eat Move Sleep Åssia cup videre for 2021.


Åssiden IF ble Eat Move Sleep ambasadørklubb for Bama i 2018 og i 2020 er tredje året vi arrangerer denne flotte barnefotballcupen som vi er veldig stolte av.

Turneringsledelsen ønsker nye mennesker inn for å bidra til å skape fotballfest på Åssia fra 2021.
Vi ser etter en turneringsleder og noen andre i definerte avgrensede roller som kan bidra inn i planleggingen og gjennomføringen av turneringen fra 2021.

Vi har  det veldig gøy og jobber sammen i team.

De som er nysgjerrig på dette kan allerede i år bli med sammen med oss for å få et innblikk. Det skaper både trygghet og forutsigbarhet. 


Ta kontakt med Laila som er turneringsleder av Eat Move Sleep Åssiacup for mer informasjon.

fotball@aif.no


Sportslig hilsen

Laila Myrholm
Styremedlem/ gruppeleder fotball
Åssiden Idrettsforening

E-post : fotball@aif.no
Telefon: (47) 47015070

http://aif.no/

Samhold - Trygghet- Engasjement


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline