ÅIF Julelotteri 2020 er i gang!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 25. Nov 2020


I år er førstepremien overnatting med frokost, spa-tid og to-retters middag for to personer på selveste Farris Bad! 


Som andrepremie har vi sett med spraymaling levert av Quick Bengalack til verdi 2000kr som blant annet er supert til oppfriskning av gjenstander i hjemmet som 2.premie levert av Scanox AS.


Øvrige premier er gavekort til butikker Gulskogen 1000kr, Kiwi 1000kr ,Torshov Sport 1000kr. Eller gavekort til lokale opplevelser og aktiviteter for hele familien som Torggata Camping, Lucky Bowl, Rush Trampolinepark, Drammen skisenter. 


Så er det selvsagt noe for ÅIF patriotene med sesongkort 2021 og Åssiden IF skjerf! 


Lotteriet trekkes 10. desember og vinnerne offentliggjøres på hjemmesiden i uke 51. 


Det er færre som går dør til dør i år grunnet smittesituasjonen. Ønsker du allikevel å støtte klubben og vårt arbeid i bydelen så kan du ta kontakt med en utøver i ditt nabolag eller daglig leder på orjan@aif.no 



Informasjon Covid-19 23 nov

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Nov 2020


Denne uken oppsummerer vi ny informasjon, og samler også de spørsmål vi normal sett får inn.

 

Forrige uke ble det ytterligere innstramminger og ungdomstrinn ble nektet å trene inne. Det betyr håndballspillere 13-19år må trene ute for å kunne opprettholde aktiviteten. Samtidig er det noen som velger å ta pause i barn og ungdomsidretten vår. Myndighetene oppfordrer til aktivitet der man kan gjennomføre med gjeldende smittevern ivaretatt. Dette fordi det er så viktig med denne type møteplasser. Nederst i saken er det derfor forslag til alternative økter hvor fokus er på aktivitet og moro sammen.

 

Åssiden IF har også et godt samarbeid med Åssiden skole, Aronsløkka skole og Kjøsterud skole. Det er spesielt viktig i en tid som dette hvor vi må forholde oss til forskjellige regler. Gjennom hele pandemien har vi som idrettslag lagt oss på en litt strengere list enn anbefalt av «føre var» hensyn. I den sammenheng ønsker vi også at alle lag forholder seg til følgende: 

  • Barnelag med spillere i barneskolealder deler gruppen i kohorter utfra skolen spillerne går på. Er det mulig å også dele etter klasse (også for de med spillere i ungdomsskole alder) så anbefales det på det sterkeste, men vi vet dette kan være utfordrende for mange lag og derfor ikke et absolutt krav. 

 

Allidrett

Allidretten er fortsatt på pause. Det vil bli sendt ut beskjed i god tid til foresatte før en eventuell oppstart igjen.

 

Fotball

Fotball har ikke fått noen nye retningslinjer, men anbefales å vurdere de aktiviteter listet nederst som alternative om det er bekymring i gruppen for normal aktivitet.

 

Håndball

Ungdom 13-19år må trene ute, og de samt øvrige lag i håndballen anbefales også å vurdere alternative økter.

 

Alternative treningsøkter

 

Lag en liten ryddeaksjon

Plast- og annen søppel er et av våre største miljøproblem. Samtidig er det ett av de områdene det er lettest å gjøre en innsats på individnivå – alle kan bidra. Ta med en pose ut, og la målet være å fylle posen med søppel.

8) «Plogging»: jogg eller gå og rydd søppel med et positivt fokus på at en gjør sitt lokalmiljø til et renere sted: tenk globalt – handle lokalt og bærekraftig

 

Refleksløype

Voksne drar ut og henger opp refleksvester i skog og mark, så har alle barna med seg lommelykt og lyser etter refleksene på tur.

 

Capture the flag

Man deler opp i to lag og det er fint å være flere enn 10 på hvert. Hver speider får en "hale" (f.eks. en vest fra trening) som de stapper ned i buksen. Hvert lag har sin farge. Leken spilles på et stort område hvor man kan gjemme seg litt. Lagene lager en base og setter flagget sitt der. Flagget kan gjerne ha samme farge som "halene" (og f.eks være en vest knyttet på en pinne).

Det om å gjøre å stjele det andre lages flagg og få det tilbake til sin base uten å bli tatt. Hvis noen klarer å nappe halen til en annen så er den haleløse ute av spillet. Hvis en person har flagget når han/hun blir tatt må personen gi det fra seg til den som tar han/henne.

 

Ballen sprenger

Alle står i en ring og kaster ball til hverandre. En person står med ryggen mot ringen og roper "Ballen sprenger!" Den som holder ballen når den sprenger er ute. Dersom ballen er i luften når det ropes er det den som sist var borti ballen som er ute. Leken holder på til det bare er én person igjen.

Eventuelt kan man bruke en kjøkkentimer eller alarm på telefon i stedet for en som roper. Når klokken ringer sprenger ballen.

 

Heia Heia

Alle sprer seg utover, og når leken begynner spiller man stein-saks-papir mot hverandre. Vinner man kan man fortsette å spille mot nestemann, mens den som taper må da heie på den man taper mot. Da roper man Heia og navnet til den man tapte mot så høyt man kan. Tapende lag må alltid heie på vinnende lag. Tilslutt får man to store heiagjenger som heier på de to spillerne i finalen!

 

Utviklingsleken

En annen variant av stein-saks-papir. I denne leken skal man utvikle seg gjennom fire stadier: Kylling, Elefant, Tiger, Superhelt. Alle starter på det laveste nivået som kylling. Det er viktig at man lever seg inn i rollene og lager lyder. Kyllingen går halvoppreist, bruker albuene som vinger og sier pip-pip. Elefanten går med armen foran ansiktet som en snabel og lager lyd. Superhelt streker en arm i været og lager fly-suse-lyder. Man kan gjerne være kreativ med flere nivåer og hvordan de skal oppføre seg!

Den som vinner av de to kyllingene, går opp et nivå til å bli elefant. Taperen forblir kylling. Videre finner elefant en annen vinner (altså en elefant) og spiller saks, papir, stein med den. Vinneren av denne duellen går videre opp et nivå til tiger, mens taperen går ned et nivå til kylling igjen. Slik fortsetter det.

Det er viktig å være klar over at man bare kan spille saks, papir, stein med den som er på samme nivå som en selv. En annen ting som er viktig er at den som vinner går opp et nivå, og den som taper går ned et nivå.

Når superheltene vinner kan de gå og sette seg. Leken slutter når så mange som mulig har satt seg eller når det ikke er så gøy lenger.

 

Alfabet i naturen

Del spillerne i grupper på tre til fem personer. Hver gruppe får et stort ark med alfabetet på.

Gi spillerne 30 minutter på å finne ting i naturen og plassere disse etter forbokstav på alfabetarket. Det er om å gjøre å fylle så stor del av arket som mulig. Det er lov til å komme på kreative løsninger for å fylle flest mulig felter. Mange ting kan plasseres på flere steder, for eksempel kan en kvist fra et furutre plasseres på F for furu, T for tre, K for kvist, B for bartre og G for gren. Bestem på forhånd om det er greit, eller om hver ting kun kan legges ett sted på arket.

Når tiden er ute viser gruppene etter tur frem sitt ark til de andre og forteller hva de har funnet.

 

 

Flere av lekene er hentet fra og inspirert av speiderne. Her er for eksempel mange varianter til Kims lek: https://kmspeider.no/aktiviteter/kims-lek-article607-871.html

 

Eller en hukommelsestafett: https://kmspeider.no/aktiviteter/hukommelsestafett-article4061-871.html

 

Her er tilgang til aktivitetsbanken til speiderne: https://kmspeider.no/aktivitetsbanken/category988.html



Hjelp til kontingenten eller kjøp av utstyr?

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Nov 2020

Trenger du hjelp til kontingenten, eller til kjøp av utstyr? Da kan du søke Anthonstiftelsen om inntill 5.000kr.


Anthonstiftelsen ønsker gjennom sine ulike økonomiske bidrag å sikre at alle barn og unge skal ha like muligheter til å delta på inkluderende fritidsaktiviteter. Støtten er øremerket enkeltpersoner og kan gi støtte til blant annet: 

  • Medlemskontingenter
  • Deltakeravgift-kursavgift
  • Kjøp av nødvendig utstyr
  • Transportutgifter knyttet til deltakelse til din fritidsaktivitet


Søknad kan sendes inn av den enkelte ungdom, samt foreldre eller leder/ressursperson fra den aktuelle fritidsaktiviteten på vegne av søkeren. 


Søknadsfrist 1. desember!


Les mer her.


Trykk her for å søke!



COVID-19 OPPDATERING 16.nov

Postet av Åssiden Idrettsforening den 16. Nov 2020

Vi har lagt bak oss to uker med flere tiltak for å stoppe smitten. Dette reiser mange spørsmål og det ønsker vi å samle her. Fortsatt er det følgende tiltak vi må følge i tiden som kommer:

  • All aktivitet for voksne (over 20år) stoppes. Det betyr at det ikke vil være trening for våre seniorlag herrer og kvinner.
  • Barne- og ungdomsidretten kan fortsette med treninger, men kan ikke delta på cuper og turneringer. Heller ikke utenbys. Det vil si at barn og ungdom er begrenset til treninger.
  • Gymsaler stenges og de fotballag som trener inne må trene ute. Har ikke ditt lag treningstid på kunstgresset vil det komme oppdatert oversikt i løpet av mandag 9. november.

 

Skoler i rød sone – hva betyr det?

Det er kommet en del spørsmål i forbindelse med at skolene er gått over i rød sone. Dette innebærer blant annet at skolene praktiserer strengere bruk av kohorter.

Fra de retningslinjene og veilederne idretten følger så er det ikke noe som tilsier at vi må hensyn ta dette. Dette kan også være en vanskelig øvelse for mange lag, men vi ønsker å bidra i den felles dugnaden der vi kan. Så der lagene har mulighet til å dele inn treningsgrupper etter skole så oppfordres det på det sterkeste at dette gjøres. Er man nok til å også dele inn etter klasser er det selvsagt positivt, men vi skjønner at det er vanskelig for trenere å ha oversikt på dette.

 

Allidrett – STANS I AKTIVITET

Det er besluttet at det blir en pause fra allidrett grunnet den pågående smittesituasjonen. Dette har ikke vært en enkel beslutning da vi ønsker å fortsette, samtidig som myndighetene oppfordrer til å holde i gang der man kan.

Grunnen til at vi nå velger å ta en pause er fordi deltakerne er fra svært mange barnehager og skoler så vi blander et veldig stort antall kohorter. Dette er som sagt ikke noe veilederne sier vi må ta hensyn til, men vi synes nå er mest rimelig å ta hensyn til med tanke på nåværende smittespredning i Drammen.

Dette har regulert seg selv og flere har valgt å ta pause selv. Sist trening var det få sammenlignet med hva vi pleier å være. Samtidig har vi ikke lenger mulighet til at foreldre er tilskuere i hallen i løpet av aktiviteten.

Oppstart igjen er ikke klart, og det blir gitt ny beskjed før vi starter opp igjen.

 

Fotball – BARE UTENDØRS TRENING

For fotball blir eneste tiltaket fortsatt at det ikke er mulig å trene inne i gymsalene.

Alle lag skal være tildelt tid ute på kunstgresset, og vi minner om at man bør så langt det er mulig dele opp etter skole på trening.

Keepertrening er et annet spørsmål som dukker opp når det kommer til blanding av kohorter. Her gjennomføres trening med god avstand så dette tilbudet blir fortsatt gjennomført hver mandag kl. 17.30.

 

Håndball – FORTSETTER NORMAL TRENING

Håndballen kan fortsatt trene i Berskaughallen. Dette er fordi:

  • Man skal opprettholde aktiviteten for barn og ungdom
  • Det er større flater enn i gymsalene
  • Det er vakter som sørger for forsterket renhold

 

Drammen kommune har besluttet at treningsaktivitet for barn og ungdom opprettholdes og det er vi i Åssiden svært glad for. Det er svært viktig og helt i tråd med nasjonal smittevernveileder som sier:

Opprettholdelse av fritids- og idrettstilbud for alle barn og unge er viktig for trivsel og legger til rette for lek, fysisk aktivitet og sosialt samspill m.m. For utsatte barn kan deltagelse i fritids- og idrettstilbud ha stor betydning fordi dette er en trygg og kjent arena som kan være et viktig holdepunkt i en vanskelig hverdag. Det er viktig å være oppmerksom på barn og unge som under normale forhold ikke ville vært utsatt, men som har blitt det som konsekvens av pandemien.

 

Trenere og lagledere har nå et ekstra ansvar for å sørge for at smittevernrutiner følges.

God hånd- og hostehygiene er enda viktigere, en meter avstand utenom aktivitet, og alltid ha såpe og vann (evt antibac) tilgjengelig. 

Trenere som mangler dette skal ta kontakt med daglig leder omgående på epost orjan@aif.no.



Covid-19 oppdatering

Postet av Åssiden Idrettsforening den 8. Nov 2020

 

Denne uken har vært preget av flere nye strengere tiltak nasjonalt og lokalt. For aktiviteten vår er det følgende tiltak som vi må følge den kommende tiden:

  • All aktivitet for voksne (over 20år) stoppes. Det betyr at det ikke vil være trening for våre senior lag herrer og kvinner.
  • Barne- og ungdomsidretten kan fortsette med treninger, men kan ikke delta på cuper og turneringer. Heller ikke utenbys. Det vil si at barn og ungdom er begrenset til treninger.
  • Gymsaler stenges og de fotballag som trener inne må trene ute. Har ikke ditt lag treningstid på kunstgresset vil det komme oppdatert oversikt i løpet av mandag 9. november.

 

Drammen kommune har besluttet at treningsaktivitet for barn og ungdom opprettholdes og det er vi i Åssiden svært glad for. Det er svært viktig og helt i tråd med nasjonal smittevernveileder som sier:

Opprettholdelse av fritids- og idrettstilbud for alle barn og unge er viktig for trivsel og legger til rette for lek, fysisk aktivitet og sosialt samspill m.m. For utsatte barn kan deltagelse i fritids- og idrettstilbud ha stor betydning fordi dette er en trygg og kjent arena som kan være et viktig holdepunkt i en vanskelig hverdag. Det er viktig å være oppmerksom på barn og unge som under normale forhold ikke ville vært utsatt, men som har blitt det som konsekvens av pandemien.


Trenere og lagledere har nå et ekstra ansvar for å sørge for at smittevernrutiner følges. God hånd- og hostehygiene er enda viktigere, en meter avstand utenom aktivitet, og alltid ha såpe og vann (evt antibac) tilgjengelig. Trenere som mangler dette må ta kontakt med daglig leder omgående på epost orjan@aif.no.

 

Håndballen kan fortsatt trene i Berskaughallen. Dette er fordi:

  • Man skal opprettholde aktiviteten for barn og ungdom
  • Det er større flater enn i gymsalene
  • Det er vakter som sørger for forsterket renhold

 

Keepertrening i fotballen vil fortsette da dette er trening hvor det vil være naturlig avstand under økten.



Keepertalent vender hjem!

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Nov 2020


Eirik Stenberg Johannessen vender hjem til Åssiden!



Navn: Eirik Stenberg Johannessen

Alder: 23 år

Posisjon: Keeper

Tidligere klubber: Vestfossen, Strømsgodset, Åssiden

3 landskamper for aldersbestemt landslag

 

Nå har vi Norsk Tipping Ligaens beste keeper-duo! Eirik kommer tilbake til Åssiden etter noen års opphold i Strømsgodset og Vestfossen. Han debuterte for vårt G19-lag som 14-åring. Han spilte G19 interkrets og 4-divisjon som 15-åring og har ved 3 anledninger representert Norges aldersbestemte landslag.

 

Sammen med Burak, danner Eirik en solid keeper-duo som har alle intensjoner om å stenge buret i den kommende 2021-sesongen.

 

Vi gleder oss veldig til å se Eirik med Åssiden-logoen på brystet igjen.

 

Velkommen hjem Eirik!



En strålende fornøyd hovedtrener Kenneth Myhrvold sammen med A-herrers hjemvendte Eirik Stenberg Johannessen!

 




Oppstart keepertrening

Postet av Åssiden Idrettsforening den 3. Nov 2020

Mandag ettermiddag hadde klubben oppstart med keepertrening!

Her møtte 6 keepere, 3 jenter og 3 gutter, fra barn- og ungdomslagene i klubben. Keeper på A-herrer Burak Dogan ledet økten og skal lede faste treninger hver mandag.


Jenter 11 år har denne sesongen hatt jevnlig besøk av Maria Løvold, keeper på A-kvinner. De har dermed fått tre ivrige keepere som viser hvor viktig denne type trening er for å motivere. Altså blir dette et viktig tilbud for å utvikle gode keepere i klubben!


Ønsker du å du eller ditt barn å ddlta på keepertrening? Send mail til sportslig leder bo@aif.no 



Informasjon koronaretningslinjer

Postet av Åssiden Idrettsforening den 2. Nov 2020

Det er den siste uken kommet nye retningslinjer i samfunnet. Her er hva som gjelder idretten og oss som klubb.

Under følger viktigste informasjon fra nasjonal veileder for smittevern i idrett. Per nå har ikke Drammen kommune valgt å være strengere på de nasjonale retningslinjene for idrett. Det er sendt en epost til kommunen for å kvalitetssikre at dette stemmer.

For ytterligere spørsmål kontakt daglig leder på epost orjan@aif.no eller telefon 93490714 hvis det er akutt.

 

Foreløpig er det svært få endringer som får innvirkning på den daglige aktiviteten for oss som klubb. Myndighetene er også klar på at det er viktig å opprettholde aktivitetstilbud for barn og unge:

 

Opprettholdelse av fritids- og idrettstilbud for alle barn og unge er viktig for trivsel og legger til rette for lek, fysisk aktivitet og sosialt samspill m.m. For utsatte barn kan deltagelse i fritids- og idrettstilbud ha stor betydning fordi dette er en trygg og kjent arena som kan være et viktig holdepunkt i en vanskelig hverdag. Det er viktig å være oppmerksom på barn og unge som under normale forhold ikke ville vært utsatt, men som har blitt det som konsekvens av pandemien. (Sitat Nasjonal veileder smittevern for idrett (covid-19)). 

 

Retningslinjer for gruppeinndeling er fortsatt 20 personer, men med mulighet for flere om det er behov for det for å gjennomføre treningen:

 

Det anbefales at antall utøvere per gruppe begrenses til 20 personer. I enkelte lagidretter, slik som fotball, håndball, ishockey mv. der det er vanskelig å gjennomføre enkelte treningsaktiviteter innenfor denne gruppestørrelsen, kan imidlertid gruppestørrelsen utvides noe. Et eksempel er blant annet gjennomføring av treningskamp mellom to fotballag (2 x 11 spillere + dommere) innen samme idrettslag. Kroppsøving i skolen kan gjennomføres for hele kohorten samlet selv om kohortstørrelsen overskrider 20 personer (Sitat Nasjonal veileder smittevern for idrett (covid-19))..

 

Utøvere som tilhører forskjellige klasser og kohorter kan møtes på trening som normalt, men det anbefales å holde treningsgrupper inndelt etter skoleklasser. Om spilleren deltar på flere idrettsaktiviteter må foreldre vurdere hvorvidt dette bør begrenses:

 

Noen utøvere driver med flere idrettsaktiviteter parallelt og kan således delta i flere grupper per uke; for eksempel fotball en dag, svømming en annen dag og langrenn en tredje dag. For å begrense antall nære kontakter og således redusere risiko for smitte, bør det vurderes å begrense antall aktiviteter per utøver dersom det innebærer deltagelse i mange ulike grupper. Av samme årsak bør bytte mellom ulike grupper innenfor samme idrett også begrenses (Sitat Nasjonal veileder smittevern for idrett (covid-19))..

 

Innendørs aktiviteter utgjør en større smitterisiko. For fotballgruppen anbefales det derfor å holde treninger utendørs lengst mulig. Grunnet også små arealer i gymsalene bør antall foreldre til stede i hallen holdes lavest mulig. Ideelt sett bør foreldre vente utenfor gymsaler eller gå en tur i nærområdet. Skal foreldre se på treninger må de sitte på stoler med 1 meters avstand og opprettholde godt smittevern.

 

Generelle kontaktreduserende tiltak

De kontaktreduserende tiltakene under gjelder for alle utøvere ved trening innen organisert idrett.

  • Det anbefales å trene med eget lag/faste treningspartnere.
  • Smitterisikoen er lavere utendørs. De deler av aktiviteten som kan gjøres ute bør gjøres ute (for eksempel oppvarming før hallidrett). Ved hard fysisk aktivitet innendørs er det ekstra viktig med god avstand mellom deltakerne gjennom hele aktiviteten.
  • Deltakere bør oppfordres til å ikke møte opp før planlagt oppstart og til å forlate treningsområdet ved aktivitetens slutt for å unngå samlinger i for store grupper.
  • Unngå trengsel der deltakere forventes å lage kø eller samles i klynger. God oppmerking (for eksempel tape på gulvet, markering på bakken e.l.) kan gjøre det enklere å holde minst 1 meters avstand der det lett blir kø. Der flere grupper skal samles kan ulike oppmøtetider vurderes, og oppmøtested for gruppene bør være tydelig merket med fargekodede skilt, bånd e.l.
  • Deltakerne bør oppfordres til å benytte alternativer til kollektivtransport til og fra aktiviteten.
  • Idrettslaget bør sørge for god oversikt over grupper slik at kontaktsporing er mulig dersom det blir aktuelt.
  • Digital påmelding kan benyttes der det er hensiktsmessig for å sikre oversikt over de som er tilstede og underlette en eventuell smittesporing.
  • Man bør unngå å utstøte rop eller liknende da dette kan øke faren for utånding av dråper som bærer lenger enn 1 meter.

(Punkter hentet Nasjonal veileder smittevern for idrett (covid-19)).