Gresset er åpent. Nå må vi hjelpe hverandre.

Postet av Åssiden Idrettsforening den 30. Apr 2019

I slutten av april ble det utført vårdugnad på gressbanene, og alle banene er nå klare til kamp. De aller første kampene er allerede spilt på gressbanene.

Alle banener er nå merket opp og alle målene er plassert ut. I fjor kom det en del spørsmål fra våre egne lag og gjester om hvor man finner de ulike gressbanene.

På klubbhuset er det satt opp en baneoversikt som du også finner her. Alle målene ved hver bane er også merket med banenummer.

På gressbanen er det viktig at alle plasserer målene tilbake tilbake til sin bane hvis de blir flyttet på under trening, og det er ALLTID det siste laget som har hatt trening som ansvaret for å flytte tilbake iht kart. Ettersom målene på de ulike banene er merket med banenummer er det viktig at disse ikke settes tilbake på feil bane.

På kunstgressbanen skal alle mål skal ryddes ut av banen etter endt trening, og det er ALLTID det siste laget som har ansvaret for dette. Det er kun 11er målene som skal stå igjen på banen.

Hvis dette ikke utføres vil det skape en del ekstra jobb for laget som kommer etter og kan skape forsinkelse på trening og kamp.


Vi gleder oss til en fantastisk vårsesong på vårt fine anlegg:)

Ta kontakt ved spørsmål!



Med sportslig hilsen


Robert A Gebuhr
Leder sportslig utvalg
Åssiden IF Fotball

Mob 911 40 773
sport.fotball@aif.no



Blåhvit håndballglede

Postet av Åssiden Idrettsforening den 30. Apr 2019

Siste seriekamp ble spilt i god tid før påsken, men hindret ikke i alt 11 Åssia-lag å spille cup i helgen. Både Glasscup og Vestfossen Cup ble arrangert fra fredag til søndag.

Eneste ÅIF-representant i Glasscup var vårt eminente 2005-årgang, men der fikk de til gjengjeld vist hvordan håndball skal spilles. Mot flere av de beste lagene fra både Drammen, Bergen og Oslo gikk de ubeseiret gjennom seks strake kamper og kunne til slutt løfte den gjeveste pokalen.

Drammenshallen var full av Åssidenfans og Bjørndal ble slått 14-10 i en kamp på meget høyt nivå. Gratulerer!

Resten av lagene spilte i flere Eiker-haller. Først ute var de minste lagene i Mjøndalshallen. Både «parkett» og kunstgress ble slitt av kjappe føtter fra Åssia.


2008 stilte med to lag og fikk til sammen 10 kamper og noterte seg for 53 mål totalt. Jentene på 2009 fikk lørdag og søndag med seg 6 nervepirrende kamper.

Gutta våre fra 2011 hadde også to dager med festhåndball på kunstgresset i Mjøndalshallen. Fem kamper i tett program og 26 scoringer er imponerende i korte cupkamper. Jentene i samme årgang imponerte ikke noe mindre på samme kunstgress. 9 kamper totalt på jentene som i likhet med alle de andre yngste deltagerne vår fikk velfortjente deltagerpremier rundt halsen.

I Vestfossenhallen ble det en intens kamp om å komme seg til sluttspill for 2006-laget. Jentene la selvsagt alt i potten og spilte seg til semifinale i A-sluttspillet. Der ble en enorm innsats lagt ned men et meget godt Falk ble til slutt for sterke. Gratulerer med en fin 3. plass!

Nesten samtidig ble det et enormt drama i Ekneshallen hvor 2007-klassen ble spilt. Tabellposisjonene i de tre puljene endret seg helt til siste minutt. Semifinale 1: Åssiden 1 vs. Åssiden 2 !

Jentene fikk styre det meste selv og tilfeldighetene gjorde at Åssiden 1 vant med kun ett mål (12-11).  

I finalen ventet et velkjent Konnerud (som for øvrig også spilte mot seg selv i semifinalen). Disse jentene kjenner hverandre godt og det ble en herlig tøff håndballkamp. Endelig, etter å ha vært i hallen siden 07:15 kunne Åssiden kl. 17:00 løfte den største pokalen for andre gang samme dag. 1. og 3. plass for 2007-jentene. Gratulerer!

Men det var ikke helt slutt får de blå-hvite. Tilbake i Vestfossenhallen har de eldste ungdommene våre fra 2004 også spilt seg helt til A-finale mot Birkebeineren.

De to lagene møtte hverandre først lørdag ettermiddag og våre jenter ble slått ganske overbevisende 6-11. Et drøyt døgn senere sto altså er revansjelystent lag klart. Med ÅIF i føringen fulgte lagene hverandre lenge, men et godt trent Åssiden dro stadig fra og når sluttsignalet gikk kunne vi heve gullpokal nr. 3 denne søndagen. Gratulerer!


Åssiden IF vil takke alle trenere, ledere og foreldre som spiller opp for barna våre. Og selvsagt gratulerer til alle spillere med en fantastisk innsats gjennom hele helgen.



50% av alle fotballskader kan forebygges

Postet av Åssiden Idrettsforening den 16. Apr 2019

Er du spiller, mamma, pappa eller trener? Da er du hjertelig velkommen til Åssiden Klubbhus 27 mai kl.1900 – Foredrag om skadeforebyggende tiltak.

Skader kan unngås med rett trening

Trimmen ønsker å spre kunnskapen vi sitter på med tanke på skadeforebyggende tiltak i barne- og ungdomsidretten. Vi vet i dag at ca. 50% av alle skader kan forebygges dersom man setter fokus på skadeforebyggende og prestasjonsfremmende tiltak. Det blir stadig flere skader i barne- og ungdomsfotballen og det er vesentlig bedre og billigere å forebygge enn å rehabilitere skadde ungdommer. 


Slik kan du unngå du belastning- og slitasjeskader

David Aronsen fra Trimmen har gjennom flere år som fysioterapaut for Strømsgodset og videreutdanning blitt spesialist på behandling av idrettskader. David ønsker å gi spillere, trenere og foreldre i Åssiden fotball et kurs i skadeforebygging for barne- og ungdomsfotballen.


Mandag 27. mai kl 1900-2100 på klubbhuset. 

Kurset er kostnadsfritt. For å tilrettelegge foredraget på best mulig måte ønsker vi å få en oversikt over antall deltakere. 






Treningstider Åssiden kunstgress våren 2019

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Apr 2019

Sportslig utvalg fotball har fordelt treningstider på kunstgresset for våren.

Du finner alltid oppdaterte treningstider på www.aif.no under fanen "fotball"

TRENINGSTIDER VÅR 2019