Ledig vikariat

Postet av Åssiden Idrettsforening den 24. Nov 2018

Ledig vikariat som Aktivitets- og samfunnsutvikler i Åssiden IF

Vil du være med å skape samhold, trygghet og engasjement i bydelen vår?


En av bydelens viktigste rollemodeller skal ut i foreldrepermisjon og vi søker nå etter vikar i 100% stilling i 3 måneder (1. april til 30. juni 2019).

Åssiden Idrettsforening er et av Drammens største idrettslag med over 1400 medlemmer. I tillegg til ordinær idrettsaktivitet (fotball og håndball) jobber klubben daglig sammen med skolene i bydelen for å skape en trygg og aktiv bydel å vokse opp i.

I bydelen Åssiden bor det ca 12.000 innbyggere. Barneskolene (Åssiden og Aronsløkka) i bydelen har ca 700 elever, og Kjøsterud ungdomsskole har ca 400 elever.

Åssiden IF er «klubben med hjerte for alle på Åssia».


Du vil tilbringe ca 75% av arbeidstiden på skolene i bydelen, og ca 25% av arbeidstiden på idrettslagets arenaer i Buskerudveien 54 og i Berskaughallen. Du må regne med å jobbe litt kvelder og helger.


Arbeidsoppgavene vil være varierte, og du må være i stand til å ta initiativ og løse utfordringer som oppstår underveis. Her er ingen dager like. Du skal jobbe med mange mennesker og må være i stand til å bygge relasjoner raskt.

  • Primær arbeidsoppgave er å tilrettelegge for fysisk aktivitet i skole/AKS.
  • Arbeidstid som ikke er knyttet til skolen besår for det meste av planlegging og tilrettelegging av arrangement som allidrett, åpen hall, Eat Move Sleep Åssia Cup og Liverpool fotballakademi.
  • Andre arbeidsoppgaver vil være oppfølging av aktivitetsledere fra ungdomsskolen og diverse forefallende arbeid i idrettslaget.

Stort engasjement for å jobbe med barn og ungdom er en forutsetning. Den som ansettes må beherske norsk skriftlig og muntlig, disponere egen bil og forevise gyldig politiattest.

Erfaring med å lede aktivitet for barn og ungdom, samt påbegynt eller fullført høyere utdanning med pedagogisk/idrettsfaglig retning er ønskelig.


Vi tilbyr:

  • Muligheten for en unik og spennende erfaring fra innsiden av et av Norges beste skole/idrettslag samarbeid.
  • Spennende og hektiske arbeidsdager sammen med mange fantastiske barn.
  • Gode og moderne fasiliteter for å gjøre den administrative delen av jobben.


Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Lønn etter avtale.


SØKNAD og CV SENDES TIL post@aif.no


Søknadsfrist: 15.01.19

Tiltredelse: 01.04.2019


Spørsmål om stillingen kan rettes til:
Sverre Arneberg Fredriksen                                                  Espen Forfang Paterson
Daglig leder, Åssiden IF                                                       Aktivitets- og samfunnsutvikler, Åssiden IF
sverre@aif.no / 93417624                                                    espen@aif.no / 92439213



Pensjonert rektor med hjerte for barn og unge

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Nov 2018

Lillann Fanuelsen fra Drammen er en av tre finalister når Frivillig.no kårer Årets nykommer i frivilligheten 2018.

(teskt hentet fra www.frivillighetensdag.no)

Etter mange år som rektor på Åssiden Barneskole ble Lillan pensjonist. Hun har aldri vært engasjert i foreningsliv, og aldri noe spesielt i idretten, før hun i februar 2018 meldte seg inn i bydelsklubben Åssiden Idrettsforening. Nå er hun styremedlem med spesielt ansvar for verdiarbeidet i klubben.

Lillann er frivillig i Åssiden Idrettsforening.

-Når jeg ble pensjonist hadde jeg et behov for å fortsatt være nyttig. Jeg var redd for å stagnere, ønsket å fortsatt kunne være del av noe større enn meg selv. Jeg har alltid vært opptatt av hvordan vi involverer barn og unge. De er fremtiden og jeg ønsket å engasjere meg for at denne fremtiden blir bra.

Opptatt av barna

"Hvorfor skal vi gjøre dette?" og "Har noen spurt barna om hva de ønsker?" er spørsmål som går igjen etter at Lillan entret styrerommet i klubben. Lillan er den flotte dama, som tør å stille spørsmål. Hun er ydmyk, men samtidig en tydelig stemme som sier i fra når hun mener noe er feil.

-Jeg er godt kjent I lokalmiljøet og hadde også et behov for å fortsatt være en aktiv del av samspillet i kommunen. Jeg kjente idrettslaget fra samarbeid med skolen tidligere og fant min rolle her, til tross for at jeg ikke var så opptatt av idretten og sporten. Det er barna jeg vil bruke resten av min tid på.



Trenerteam neste års J14

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Nov 2018

Nina Tuveng og Maria Løvold tar over trenergjerningen for neste års J14 lag.

Nina og Maria tar over etter Rune Andreassen. Nina og Maria er kjente profiler i senoirfotballen og skal kombinere trenerrollen på J14 med å fortsatt spille seniorfotball for Åssia. Anders Bratland blir med rundt laget neste sesong.

Åssiden IF takker Rune for en fantastisk jobb med disse fotballjentene de siste åra og ønsker Maria og Nina lykke til.



Ny hovedtrener seniorfotball damer

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Nov 2018

Simen Berg Hansen overtar som hovedtrener for damelaget i Åssiden IF.

Simen har tidligere vært hjelpetrener på damelaget og tar nå over som hovedtrener. Simen er Åssiagutt og en godt kjent spiller i stallen til senoirfotball herre. Klubben ønsker Simen velkommen i den nye rollen for damelaget.




Torshov sport ny forhandler

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Nov 2018

Åssiden Idrettsforening sin nye forhandler (klubbutikk) er Torshov Sport avd. Drammen.



Vi har signert en ny samarbeidsavtale med Hummel og Torshov Sport som løper til 2022. Klubben er veldig fornøyd med den nye avtalen som omfatter både rabatter til medlemmer, handlekvelder, kickoff i butikk, samarbeid på arrangement og mye mye mer.

Vi jobber nå intensivt med å få på plass klubbkollesksjon i butikk til julesalget i desember. Vi har også en del draktbestillinger til håndballgruppa som lå inne hos intersport som ikke er levert. Så fort vi har oversikt over leveranser og faktureringer fra tidligere butikk vil det komme nye drakter til de lagene i håndballen som ikke allerede har fått fra vår nye forhandler.



Intersport avvikler

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Nov 2018

Intersport legger ned sin butikk på Torget Vest.


Vi mottok i forrige uke informasjon fra Gresvig at Intersport legger ned sin butikk på Torget Vest. I et brev datert 22. oktober 2018 informerere Gresvig om at butikken omprofileres til "outlet" fra 01.11.2018, og at den legges ned fra 01.04.2019. Intersport Torget Vest har vært Åssiden IF sin samarbeidspartner de siste årene, og vi må nå kaste oss rundt for å få på plass en ny avtale.

Daglig leder er allerede i gang med prosessen med å få på plass en ny avtale for klubben, og vi vet mer etter styremøte torsdag denne uken (8. november).

Rammene det jobbes ut i fra er at vi ønsker å beholde hummel som merkeleverandør slik at vi ikke trenger å bytte ut mye av klubbens (og spillernes) utstyr. Samtidig ønsker vi ny butikk klar før julehandel slik at det også i år kan ligge blåhvite gaver under trærne i stuene på Åssia.
Vi skal også sikre oss en samarbeidspartner som kan levere utstyr som avtale til aktivitetene våre, og på våre arrangement. Det skal være lett å være frivillig (logistikk) i Åssia, og det skal være enkel tilgang på klubbtøy for våre barn.

Spørsmål kan rettes til daglig leder Sverre Fredriksen



Fotballhall finansiert

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Nov 2018

Fotballhall finansiert og klar for byggestart mars 2019

Drammen kommune kan endelig bekrefte at det ligger penger i kommunens økonomiplan for 2019-2022 til ny fotballhall på Åssia.

Dette betyr at finansiering er spikret og at vi er et viktig skritt nærmere planlagt byggestart i mars 2019.