Åssiden Idrettsforening

Åssiden Idrettsforening

Åssiadommer på NORCORE 2

Postet av Åssiden Idrettsforening den 26. Mai 2017

Åssiadommer Mari Hellum Bjørnstader tatt ut av Norges Fotballforbund til NORCORE trinn 2. NORCORE er NFFs utviklingsprogram for dommere.


NORCORE trinn 2 gjennomføres av NFF hvert år under Norway Cup. Fotballkretsene oppnevner hver én jente og én gutt som de mener er klare til å ta det neste steget videre som dommer. Under Norway Cup dømmer man to til tre kamper om dagen med dyktige og erfarne veiledere med bred internasjonal erfaring. Mellom kampene er det evaluering og kurs.


Jeg ser frem til Norway cup fordi dette er en utfordring som påvirker meg som dommer, men også som person. Man lærer ufattelig mye på en uke. Dette gjør man fordi man er omgitt av gode fagpersoner og ikke minst andre i samme båt fra hele landet som kan komme med innspill. Spesielt gøy er det å treffe på flere jenter som dømmer siden dette er en mangelvare i Buskerud.


Lykke til Mari!ÅIF Trenger banemerker

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Mai 2017

ÅIF Trenger Baneoppmann/ banemerker!


Etter mange år i tjenesten som banemerker har Øyvind Langseth gått over i andre roller i klubben og har ikke mulighet til å merke banene lenger.

Det betyr at vi ( ÅIF) trenger en/to frivillige til å ta dette oppdraget i sesongen.

Kommunen merker kun første merking på våren og vi som klubb må besørge merking resten av sesongen.

Banene må være tilfredstillende merket hver dag til kampene starter kl 17.Arbeidsoppgaver:

  • Merking av spillerflatene på gress arealet 1-2 ganger i uka
  • Gå over å påse at mål og nett er tilfredstillende

Kommunen klipper gressflatene 1 gang pr uke, det må merkes etter at det er klippet og hvis det har vært mye regn.

Åssiden har merkemaskin og opplæring på utstyret vil bli gitt.

Er dette en oppgave for deg som du kan bidra med i klubben?Ta konntakt snarlig med:

Cato Brekke, 90091958, fotball@aif.no

Sverre A Fredriksen, 93417624, sverre@aif.noÅssiatrener med UEFA B-lisens

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Mai 2017

Åssiatrener Kenneth Myrvold har endelig fått sin vel fortjente UEFA B-lisens. Her deler han sine tanker og opplevelser fra året.
For et år siden møtte jeg opp på Isachsen Stadion for å prøve og gjøre meg fortjent til en av Buskeruds få plasser i UEFA-B kurset 2016/17. Usikker og nervøs, men håpefull og motivert. 3 måneder senere fikk jeg beskjeden: Du har fått plass i kurset i Kristiansand. Dette skulle være starten på en fantastisk og lærerik reise i fotballens verden.


I november møtte jeg opp på Thon Hotell Sørlandet, omringet av trenere med Tippeliga-erfaring, tidligere landslagsspillere og andre dyktige trenere fra hele Norge. En beinhard uke med 14-timers dager, Red Bull og nerver i høyspenn var i gang.

Men for en gjeng vi ble og kommer til å være. At en gruppe ukjente mennesker er så genuint interessert i andres suksess var en overveldende og motiverende opplevelse. At man dedikerer så mye tid og energi til hverandre, alle som en, til trenere som på en måte kan anses som "konkurrenter", er stort i mine øyne. Takk til alle, for at dette ble en uforglemmelig uke med utelukkende positive fortegn, til tross for beinhard jobbing.

Det samme med selve teori-oppgaven, der alle som ble spurt stilte opp uten å nøle, med synspunkter, tips, diskusjoner og støtte.
Derfor føltes den avsluttende "eksamenshelgen" i februar mer ut som en gjenforening enn en vurdering og resultatet ser man på bildet:
Et skinnende bevis på at jeg faktisk kan regne meg selv som en av de (mellom)store gutta i fotballtrenernes verden.

Jeg føler meg rett og slett stolt 😊

Tusen hjertelig takk til Åssiden IF som satset på meg og til NFF Buskerud som tok meg inn i varmen som kretslagstrener 👍🏼

Tusen takk til Åssiden G19 for det halvåret jeg fikk bryne meg på testosteronfylte, gode fotballspillere 👍🏼

Tusen takk til Jørn og alle Buskerud-jentene i årsklassene 2002 og 2003 for eksemplarisk treningsiver og muligheten for å bidra med spillerutvikling på et så høyt nivå 👍🏼

Tusen, TUSEN takk til alle dere fantastiske Åssiden-jenter, som i 5 sesonger har gjort hverdagen mer spennende og givende. Dere er ikke bare flotte fotballspillere, men herlige personer, og jeg føler jeg har fått en hel haug med lillesøstre og venner 💙👍🏼

Tusen takk til pappa som har vært en inspirasjon og pådriver til å fortsette med fotballen, selv om det ikke ble som fotballspiller 👍🏼

Ikke minst takk til deg Brede, som åpnet døren inn i Åssiden-varmen, som har gjort alt for å tilrettelegge for at jeg kunne stortrives og utvikle meg som trener. Uten deg hadde jeg nok fortsatt sett fotball fra sofaen og ikke fått oppleve all den gleden dette har gitt meg 😊👍🏼

Og til slutt, kjære Veronica, Jenta Mi, som holder ut med denne fotballgale karen, som kommer hjem pottesur, smørblid, frustrert eller tom etter en kamp. Som du alltid gleder, trøster, motiverer og tilrettelegger for, så hverdagene hans blir bedre ❤️ Som du støtter fullt selv om han blir borte kvelder, helger og uker. Som finner deg i at tacofredag blir til taktikkfredag og slækkesøndag blir til statistikksøndag.
Uten deg hadde ikke hverdagen gått opp og du lar meg få drive med det jeg elsker nest mest, uten å gi det et eneste surt mine ❤️❤️

Ja, det kan nesten virke som om jeg har vunnet en Oscar. Men for meg, akkurat nå, så føles det ikke så jævla langt unna 😄

Da er det bare å jobbe fremover mot UEFA A-Lisensen, som en vakker dag skal bestås den også ⚽️

Takk


Sommeravslutning for åpen hall

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Mai 2017

Åpen hall gjennomførte fredag 19. mai en vellykket sommeravslutning. Mye aktivitet inne og ute, og gratis pølser og brus til alle. Åpen hall har vært en suksess i hele vinter og vi kommer til å utvide tilbudet når vi starter opp igien til høsten slik at vi kan gi et tilbud til flere barn også fra Aronsløkka og Åssiden Skole.

Åpen hall er en del av Aktiv på Åssia hvor Åssiden IF sammen med skolene i bydelen jobber for å skape et trygt og aktivt lokalsamfunn.

Hver tredje fredags kveld i hele vinter har Berskaughallen vært åpen med gratis aktivitet for alle ungdommene i bydelen. Vi sees til høsten:)Åssiden Cup avlyst

Postet av Åssiden Idrettsforening den 18. Mai 2017

Åssiden Idrettsforening må dessverre avlyst Åssiden Cup som skulle vært gjennomført 20.-21. mai 2017.

Vi beklager dette ovenfor lag og spillere som hadde gledet seg til cup.Det er flere årsaker til at vi dessverre ikke klarer å gjennomføre cup denne helgen.

Få påmeldte lag , mange endringer de siste dagene, tekniske problemer med dataprogrammer og lag som har trukket den siste uken er hovedgrunnene til at vi må ta denne sure beslutningen.

I tilegg har det vært mye nedbør de siste dagene på en sessong fersk gressmatte som igjen har forårsaket en meget våt gressbane. Det meldte været mot helgen er lik det vi har i dag.Dette ville også medført utfordringer vedr baner.

Cupkomiteen starter allerede i dag jobben med å planlegge cup høsten 2017.


Mvh

Åssiden IF - Fotball

Cato BrekkeNM fotball G19

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Mai 2017

7. mai gjestet Ham Kam sitt G19 lag Åssiden Stadion for å spille 1. rundekamp i NM mot våre gutter. Det ble en tøff match mot et lag som var bedre enn våre gutter.


"Vi møter et meget godt lag som er bedre enn oss. Hadde ønsket at vi hadde klart å spille litt mer i eget lag. Ble for mye lange baller, men laget kjempet og ga ikke opp!!" sier hovedtrener Levi etter matchen.Gjestene i grønt tok med seg en 5-0 seier hjem til Hamar. Vi ønsker HamKam lykke til videre i NM.Aktiv integrering på Åssia

Postet av Åssiden Idrettsforening den 7. Mai 2017

Hver torsdag møtes 8 glade jenter fra Åssia 15 jenter fra velkomstklassen på Kjøsterud Skole for å drive aktivitet sammen. I dag var gruppa litt redusert, men det la ingen demper på aktiviteten:)


Varierte aktiviteter som Klatring, svømming, CrossFit og fotball har stått på programmet og vi håper dette er med på å tilrettelegge for en aktiv start på livet i Norge. Sammen skaper vi et aktiv lokalsamfunn!Fotballsesongen er i gang også for de små

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Mai 2017

10-åringene fra Aron og Åssia hadde sin kick-off etter årets første økt på kunstgresset. Selv om vi ikke fikk samlet alle denne gangen var det en aktiv liten gjeng som fikk gjennomført sitt første spillermøte med næringstilskudd fra støtteapparatets gode kjøkken.


Målsetninger ble satt, interne regler spikret og trenerne fikk glassklare ønsker for innhold på treningene.Vi har gjennom vinteren hatt treninger i gymsalen på Åssiden skole, men gleder oss skikkelig til å få grønt gress under knottene, og at serien sparkes i gang – for første gang på 7´er-bane!

Generalprøven mot våre venner i Spa/Bra viste at alt ligger til rette for et morsomt og utviklende år for jentene.G12 og G13 på PW-Cup i Larvik

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Mai 2017

Siste helgen i april deltok G12 og G13 på Petter Wessel Cup (PW-cup) i Larvik. PW-cup er en av satsningscupene for aldersbestemte lag i Norge, og har derfor deltagere med fra hele landet. Trenere, oppmenn og spillere har forberedt denne helgen i lang tid siden mye må klaffe for at helgen skal gå smertefritt. Målet for helgen var å spille god håndball og knytte sterkere bånd mellom gutta.


Vi ankom Sandefjord Park Hotell fredag kveld, der guttene, trenertemaet og foreldrene skulle overnatte. Alle gutta bodde på 3- eller 4-mannsrom, der en gutt på hvert rom ble utpekt til rom-sjef. Rom-sjefene fikk ansvaret for at alle møtte opp til avtalt tid og holdt "orden" på rommet. Fredag kveld spiste vi taco-buffet i restauranten, og avholdt et spillermøte der trenerne informerte om helgen. Vi gikk igjennom spilleroppsett, viktigheten av å spise riktig, søvn, oppførsel utenfor banen og at alle skulle passe på hverandre, samt at vi delte ut nye drakter fra Glitre Energi.Lørdag spilte G12 fire kamper, første kampen kl 09:00 og siste kl 16:30. G13 spilte sin første kamp kl 11:00 og sin siste kamp kl 1830. Mellom kampene fikk gutta servert frukt, baguetter, yoghurt og drikke av foreldrene.

Lagene spilte i to forskjellige haller, men de fikk likevel muligheten til å heie på hverandre i noen av kampene.

Lørdag kveld spiste gutta buffet på hotellet, mens de voksne spiste middag på en restaurant nede på brygga.

Søndag var det sluttspill der G13 spilte 1/32-finale mens G12 spilte 1/8-finale.

Tusen takk for en strålende helg der spillere, oppmenn og foreldre bidro til at det ble en fantastisk helg for gutta.

Thomas og Vegard