ÅIF forlenger med Intersport/Hummel

Postet av Åssiden Idrettsforening den 30. Nov 2017

Åssiden Idrettsforening forlenger avtalen med Intersport/Hummel.


Styreleder Rune Lislelid signerte denne uken ny 5 års utstyrsavtale med Intersport Torget Vest og Hummel. Den nye avtalen løper til 2022. Her sammen med Anders Mårdalen fra AssistCo/Hummel, fotballeder Cato Brekke, håndballeder Erik Simonsen og Krister Fjeld fra Intersport Torget Vest.

Det er mange kriterier som er lagt til grunn for å velge Hummel / Intersport.

Valg av Hummel er basert på klubbens samarbeid og identitet med Hummel som merkevare.

Åssiden har i mange år hatt hummel som merke og endring ville vært krevende.

Dette gjelder særlig det økonomiske aspektet for klubben og ikke minst også for alle medlemmene som har kjøpt Hummel treningstøy for hundre tusener av kroner.

Når det gjelder valg av leverandør/samarbeidspartner ble Intersport på Torget Vest valgt etter flere møter.Det er foretatt en nøye vurdering og det vil bli jobbet med endringer  av samarbeidsformer og struktur.

Dette gjelder både hos Intersport og hos oss som kunde.

Vi gleder oss til samarbeidet.





Det er mitt valg

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Nov 2017

ÅSSIDEN IDRETTSFORENING I SAMARBEID MED MITT VALG

Åssiden Idrettsforening skal sammen med lokale stiftelser og Lions Club Drammen Vest bruke over 250.000kr på holdningsskapende arbeid i bydelen de to neste årene. MITT VALG er et Lionsprogram for holdningsskapende arbeid i barnehage, skole og idrettsmiljøer. Gjennom lekbaserte øvelser og refleksjon bygger barn og unge relasjoner, selvtillit og selvfølelse, som i sin tur gir mot til å ta gode valg.

It takes å village to raise a child Gjennom en langsiktig samarbeidsavtale med MITT VALG skal Åssiden Idrettsforening nå ytterligere styrke sitt verdiarbeid rettet mot barn og ungdom i bydelen. I samarbeid med Buskerud Idrettskrets har klubben jobbet med «aktive lokalsamfunn» i flere år. Det siste året har dette arbeidet blitt intensivert. Sammen med skolene er «Aktiv på Åssia» etablert som en prosjektparaply for mye av aktiviteten i og utenfor skoletiden. Styreleder i Åssiden IF Rune Lislelid ser frem til å komme i gang med MITT VALG i 2018. Sammen skaper vi en trygg og aktiv bydel å vokse opp i.


«Vi er imponerte over det sterke og fruktbare samarbeidet som allerede er etablert mellom idrettslaget og skolene i bydelen.  Det gjør det trygt for barna når de møter de samme holdningene blant voksne på skolen og på fritiden.»

Annica Lindén Øygard Daglig leder MITT VALG




Skolene og idrettslaget i bydelen har mange trygge voksenpersoner som også er gode rollemodeller. Klubben har lett etter en måte å sette det viktige verdiarbeidet i system slik at barna og ungdommene møtes av de samme verdiene både på skolen og i idretten.

Det har vært viktig for klubben å få på plass en stabil samarbeidspartner på verdiarbeid. Idrettsdelen av MITT VALG skal gjøre dette. I tillegg til samlingene for klubbens trenere/ledere, skal klubben også tilby gratis kurs for lærerne fra Aronsløkka, Åssiden og Kjøsterud.

   

«Tiltak som dette er med på å styrke samarbeidet mellom skolene og idrettslaget som igjen gjør det bedre å være barn på Åssia. Samtidig er nettverket og dialogen som etableres med andre MITT VALG klubber, som for eksempel Asker Fotball, viktig for oss også sportslig.»

Sverre Arneberg Fredriksen Daglig leder Åssiden idrettsforening



 

Daglig leder i MITT VALG Annica Lindén Øygard er glad for å ha innledet et langsiktig samarbeid med Åssiden idrettsforening. Innen idretten hjelper og støtter MITT VALG trenere og lagledere i arbeidet med å bygge et positivt og inkluderende trenings- og konkurransemiljø blant unge utøverne. Den mentale treningen spiller på lag med det fysiske, og bidrar også til at barna blir bedre sportslig. Trenere får verktøy og øvelser slik at alle blir beviste sitt ansvar i den viktige jobben med utøverne.

 


«I disse tider som mange unge sliter i hverdagen, tror vi et prosjekt som dette vil kunne bety et løft for hele ungdomsmiljøet. Vi ønsker klubben lykke til og følger spent med!»

Sven Christoffersen President i Lions Drammen Vest


Lions Drammen Vest er den største bidragsyteren i prosjektet. De er både glade og stolte over å kunne støtte idrettsforeningen og klubbens viktige engasjement i "Aktiv på Åssia". Lions har stor tro på at det nyutviklede opplegget for idrettsklubber vil bidra til høyere sosial kompetanse for alle. Dette skaper trygghet, trivsel og selvtillit og hjelper unge med å velge riktig i livet.


Åssiden idrettsforening skal i 2018 og 2019 tilby kurs og samlinger for alle trenere og lagledere i ungdomsfotballen. Samtidig blir det laget en modell for refleksjon med relevante dilemmaer som skal løftes på alle foreldremøter, spillermøter og trener/lagledermøter i klubben. Klubben skal også i 2018 utvikle «kapteinskolen» som blir et lederprogram for tenåringer på Åssia. Kapteinskolen vil bli gjennomført for første gang i 2019.



Eat - Move - Sleep Åssiacup 2018

Postet av Åssiden Idrettsforening den 20. Nov 2017

2.-3. juni 2018 arrangerer vi tidenes råeste barnefotballturnering på Åssia.


Det var veldig gøy å se at Åssiden IF stod på Norges Fotballforbund sin liste over 38 utvalgte klubber i Norge som får være Eat-Move-Sleep (EMS) ambassadørklubber i 2018. Dette betyr blant annet at vi skal arrangere Eat-Move-Sleep Cup på Åssia 2.-3. juni.

PÅMELDINGEN ÅPNER 15. JANUAR

Cupen blir et unikt arrangement for barn fra 6-12 år. Her blir det et kompakt og attraktivt kampprogram, tøff premieutdeling og vår egen Aktiv på Åssia hinderløype for alle lagene.


Det å bli en EMS ambassadørklubb passet oss veldig godt akkurat nå. Vi skal jobbe med NFF og BAMA når vi lager kioskkonseptet som alle skal få glede av når vi til våren åpner ny kiosk på banen.




Trenerens takketale

Postet av Åssiden Idrettsforening den 10. Nov 2017

Sesongen oppsummert 2017

Takk til klubben
Takk til støtteapparatet og safta
Takk til Pål og Marius i trenerteamet
Takk til alle som har støttet oss i tykt og tynt
Takk til Ligoboys
Takk dere som er aller viktigst, dere spillerne!


Mild vinter i Mjøndalen og innetid på DVS preget de tre første månedene. Vi har hatt noen skader gjennom sesongen; Emil ekstremt uheldig med åpent armbrudd, Kasim med flere strekkplager, Unnar og Alexander F er vel de som har vært ute i lange perioder. Alex Johnsen har dessverre vært ille skadeplaget og har vært ute hele sesongen bortsett fra noen få uker. Påstand: De som har trent best og mest, har sluppet unna belastningsskader!

Vårsesongen varierte fra fantastisk fotball til noen begredelige kamper mot SIF3, Svelvik og Konnerud. DBK kampen var heller ikke all verden, og vi skal huske at vi var heldige mot HFK flere minutter på overtid hjemme, og det samme med straffa vi fikk borte mot Slemmestad på overtid som sikret seieren.

I sommerpausen mista vi mange spillere, en opptelling viser at 8 mann ble borte og av disse hadde Magnus, Unnar og Emil spilt fast, i tillegg dro Chris på skole, som stod halvparten av kampene før han dro. I tillegg ble 4-5 spillere som hadde bidratt på trening og på begge lag borte til skole og utenlandsstudier.

Da er det godt at Simon vendte hjem, Vemund var tilbake etter juni med jobbing på Vestlandet, og Ahmed begynte å røre på seg for alvor. I tillegg kom Adnan hjem og Alexander begynte å ta steg.

Så et lite tilbakeblikk. I 2013 innførte vi SMIL, som skulle stå for våre verdier. Struktur, miljø, innstilling og læring. Når det gjelder L-en som står for læring så har jeg lyst til å si litt om en annen L. Fordi en L som har vist seg ganske avgjørende i år, så er det Lojalitet. Lojalitet til gruppa, lojalitet til spillestil og lojalitet til laget. To gode eksempler på dette er Anders og Espen. Begge spiller der hvor det er best på laget, og går foran som eksempler til etterfølgelse. Begge er anvendelige spillere, men ingen har gjort jobben som Espen har gjort, ikke bare i år – men også tidligere sesonger. Den eneste plassen Espen ikke har spilt er i mål, eller som spiss. Selv om Espen gjerne vil spille indreløper, så gjør han jobben for laget når det trengs – alltid! Det er noe å tenke på for dere alle, laget, spillestil og lojalitet til dette - betyr alt!


Konnerudkampen på forsommeren var med på å snu det meste. Vi fikk renset lufta etter kampen, og det ble gjort overfor alle.  Konflikter er ikke farlige, så lenge det er tillit og trygghet i gruppa, og det er det virkelig i denne gruppa. Det er styrken vår folkens. Ingen er viktigere enn laget. Tydelig struktur og spillestil ble prioritert - og vi unngikk store skader og vi fikk få kort i høst. Det skal ikke undervurderes! I tillegg har vi tålt å spille med press, for det har vi hatt i hele høst. Vi har ganske enkelt måtte vinne hver gang!

Høsten har vært ganske enkelt, helt suveren. Vi slipper inn færre mål enn noen av de foregående sesongene og det er en helt annen trygghet i laget enn noen av de årene jeg har vært med tidligere. Det virker som om flere er blitt mer voksne og det blokkeres, klareres og tas bedre valg i egen boks og i farligere soner. Og vi har blitt gode på dødball fremover.

Under Solbergkampen kunne det ha vippet begge veier. Husk så følgende, mot et sterkt MIF2 ledet vi etter å ha spilt disiplinert til pause, men fikk 2 på trynet før Kasim ofret alt og utlignet til 2-2, før Alexander banket inn 3-2 i det 82minutt. Vi lå under mot SIF3 til pause, men snudde det mesterlig til seier. Vi maler Svelvik i stykker hjemme, og vi avgjør mot KIF i skjebnekampen, 2.40 før full tid, etter tidligere i 2. omgang å ha brent straffe og bommet på åpent mål, sterkt å sette den Simen!

Sjelden har vel en seier som mot KIF borte smakt så godt. Den var avgjørende og de jubelscenene var ekte idrettsglede karer. Voksne supportere som feller tårer, det er skikkelig idrettglede det:)




Hjemme mot Konnerud er ikke en lett kamp. Det er indre og ytre press på alle som skal spille, og i fotballkamper kan alt skje. Tenk om: Tidlig mål i mot, utvisning på egne spillere, uheldige dommeravgjørelse og så videre, men så skjedde heldigvis ikke denne gangen, og vi er ikke truet noen gang underveis i opprykks kampen.

Vi greide opprykket gutter, takk til dere alle!

Det er så deilig at Åssia er tilbake i det gode selskap. Nå er vi er inne blant de 10 beste avdelingene i Norge, gratulerer med dagen!


Audun Fevik
Hovedtrener senior herre
Åssiden Idrettsforening



Fremtidens Åssia 13. november

Postet av Åssiden Idrettsforening den 6. Nov 2017

Vil du være med å bestemme hvor målet til Åssiden Idrettsforening skal stå? Du inviteres nå til verdikveld for å diskutere klubbens fremtid.

Vi ønsker deg som har erfaring fra strategiarbeid i frivilligheten eller næringslivet. Vi ønsker ungdommer med initiativ som vil bidra. Vi ønsker deg som er aktiv utøver i ÅIF, eller har vært det. Vi ønsker foreldre som har aktive barn i ÅIF, og foreldre med barn som har sluttet. Vi ønsker deg som har solgt pølser og malt klubbhuset i en årrekke.

VI ØNSKER DEG SOM BRYR DEG OM ÅSSIA!

Alle kan bidra i prosessen. Alle deltakere må være over 14 år (født 2002 eller tidligere).

Se: FACEBOOK for mer informasjon.

Styret i Åssiden Idrettsforening vedtok 11. januar å iverksette prosess med å utvikle virksomhetsplan med visjon, virksomhetside og verdier for Åssiden Idrettsforening. Prosessen skal gjøres sammen med medlemmene i ÅIF og skal starte høsten 2017. Virksomhetsplanen skal etter planen være klar for vedtak på årsmøtet 2018.

16. september ble det gjennomført en strategisamling hvor man startet arbeidet med å legge klubbens fremtid.


Vi inviterer alle interesserte til VERDIKVELD på Klubbuset 13. november kl 18:00-21:00.

Agenda: VERDIER

Hva er viktigst for oss, og hvordan skal vi fremstå/være i klubben? Verdier var det området vi måtte prioritere ned på sist samling, og vi ønsker derfor å ta dette opp på en egen samling 13. november.

Det skal landes 3 verdier som skal gjelde for alle i hele klubben. Verdiene bør utfordre hverandre og kunne fungere både på organisasjon/ledelse og på aktivitet.

Se: FACEBOOK for mer informasjon.


Hvorfor skal vi gjøre dette? Målet med virksomhetsplanen er å ha et overordnet verktøy for alle styrer og utvalg i klubben. Et felles sett med verdier og en felles retning vi ønsker å drive etter. Dette skal gjøre det mye enklere for tillitsvalgte og andre frivillige å bidra. Det skal være lett å være frivillig i ÅIF!


Virksomhetsplanen består av 3 elementer. Visjon, Virksomhetside og Verdier.

VISJON: Det vi ønsker å strekke oss etter og skape i fremtiden.

Dette ble det brukt mest tid på sist samling. Vi diskuterte oss frem til en foreløpig visjon som er «Klubben med hjerte for alle på Åssia».

VIRKSOMHETSIDE: Hva skal vi drive med for hvem?

Etter møte 13. november ser siste utkast av virksomhetsideen ut slik: «ÅIF er en arena for personlig og idrettslig utvikling i et miljø der alle i bydelen føler seg hjemme og er aktive.». Når verdier og visjon er behandlet ferdig vil hovedstyret utforme et utkast til ferdig virksomhetside.

 

VERDIER: Hva er viktigst for oss, og hvordan skal vi fremstå/være i klubben? Verdier var det området vi måtte prioritere ned på sist samling, og vi ønsker derfor å ta dette opp på en egen samling 13. november.

Det skal landes 3 verdier som skal gjelde for alle i hele klubben. Verdiene bør utfordre hverandre og kunne fungere både på organisasjon/ledelse og på aktivitet. 

   
Se: FACEBOOK for mer informasjon.



Seriemesterskap og opprykk

Postet av Åssiden Idrettsforening den 1. Nov 2017

A-lag herrer er klare for 3. divisjon i 2018!

Etter folkefest og 4-0 seier over Konnerud på Åssiden stadion er endelig A-lagsgutta klare for NorskTipping ligaen (3. dvisjon) i 2018. Gutta klarte å holde både Hallingdal og MIF 2 bak seg og avgjorde seriemesterskapet i siste serierunde med 4-0 seier over Konnerud.



(foto: Joakim Dokka Nordstad)

Etter omleggingen av seriesystemet i år måtte vi i denne sesongen ta steget ned fra den gamle 3. divisjonen. Den nye 3. divisjonen som venter oss er en nasjonal serie med kun 6 avdelinger. Her kan vi møte lag som Ørn Horten, Follo, Lyn, Strømsgodset 2 og Vestfossen neste sesong. Avdelingene settes opp 2. desember og vi venter i spenning.


Vi gratulerer alle spillere og støtteaparat på A-laget med en fantastisk sesong og gleder oss til neste år.