Åssiden Idrettsforening

Åssiden Idrettsforening

Åssiden IF fotball som NFF Kvalitetsklubb

Postet av Åssiden Idrettsforening den 23. Mai 2019

Etter to år med verdiprosesser og diskusjoner om retning for klubben er fotballgruppa nå klar for å bli kvalitetsklubb.

Alt vi har jobbet med de siste årene med verdier, rammer og "hvem gjør hva" har hele tiden vært basert på at vi en gang skulle bli klare for å starte en kvalitetsklubbprosess. NFF Kvalitetsklubb er et sertifiseringssystem hvor prosessen på veil til sertifiseringen skal hjelpe oss med å skape mer og bedre aktivitet og styrke fotballgruppas rammer og identitet.

NFF Buskerud har godkjent fotballgruppas søknad om å bli kvalitetsklubb.

I kvalitetsklubb er det prosessen i seg selv som er viktig. Utviklingen bør skje nær aktiviteten, med et sterkt eierforhold til arbeidet som gjøres. Slik bygges kontinuitet og kultur.

Målet er økt kontinuitet hos klubblederne, tilrettelegging for frivilligheten og sikring av trygge omgivelser i barn og unges aktivitet. Hovedkriteriene har sitt utspring i NFFs handlingsplan og er konsentrert rundt krav til kompetanse, organisasjon, aktivitet og verdier.  Det utvikles i tillegg holdningsskapende kampanjer for både foreldre, trenere og spillere.

Målet for fotballgruppa er å sertifisieres som kvalitetsklubb nivå 1 av NFF Buskerud i 2020.

Parralelt med kvalitetsklubbprosessen i fotballgruppa vil håndballgruppa iverksette en tilsvarende prosess med de samme elementene slik at all aktivitet i klubben drives på samme måte, og etter de samme rammene.

HER KAN DU LESE MER OM NFF KVALITETSKLUBBLøkkelørdag 8. juni

Postet av Åssiden Idrettsforening den 21. Mai 2019

Sportslig utvalg fotball inviterer alle barn til løkkelørdag 8. juni 12:00-13:30 på Åssiabanen.

Alle i barn til og med J/G12 er velkommen. Tgjerne med en venn som har lyst til å prøve fotball.


Det blir aktiviteter som frilek med ball, smålagspill, fotballtennis og bobleball.

Åpen kiosk og musikk på anlegget!Gresset er åpent. Nå må vi hjelpe hverandre.

Postet av Åssiden Idrettsforening den 30. Apr 2019

I slutten av april ble det utført vårdugnad på gressbanene, og alle banene er nå klare til kamp. De aller første kampene er allerede spilt på gressbanene.

Alle banener er nå merket opp og alle målene er plassert ut. I fjor kom det en del spørsmål fra våre egne lag og gjester om hvor man finner de ulike gressbanene.

På klubbhuset er det satt opp en baneoversikt som du også finner her. Alle målene ved hver bane er også merket med banenummer.

På gressbanen er det viktig at alle plasserer målene tilbake tilbake til sin bane hvis de blir flyttet på under trening, og det er ALLTID det siste laget som har hatt trening som ansvaret for å flytte tilbake iht kart. Ettersom målene på de ulike banene er merket med banenummer er det viktig at disse ikke settes tilbake på feil bane.

På kunstgressbanen skal alle mål skal ryddes ut av banen etter endt trening, og det er ALLTID det siste laget som har ansvaret for dette. Det er kun 11er målene som skal stå igjen på banen.

Hvis dette ikke utføres vil det skape en del ekstra jobb for laget som kommer etter og kan skape forsinkelse på trening og kamp.


Vi gleder oss til en fantastisk vårsesong på vårt fine anlegg:)

Ta kontakt ved spørsmål!Med sportslig hilsen


Robert A Gebuhr
Leder sportslig utvalg
Åssiden IF Fotball

Mob 911 40 773
sport.fotball@aif.no50% av alle fotballskader kan forebygges

Postet av Åssiden Idrettsforening den 16. Apr 2019

Er du spiller, mamma, pappa eller trener? Da er du hjertelig velkommen til Åssiden Klubbhus 27 mai kl.1900 – Foredrag om skadeforebyggende tiltak.

Skader kan unngås med rett trening

Trimmen ønsker å spre kunnskapen vi sitter på med tanke på skadeforebyggende tiltak i barne- og ungdomsidretten. Vi vet i dag at ca. 50% av alle skader kan forebygges dersom man setter fokus på skadeforebyggende og prestasjonsfremmende tiltak. Det blir stadig flere skader i barne- og ungdomsfotballen og det er vesentlig bedre og billigere å forebygge enn å rehabilitere skadde ungdommer. 


Slik kan du unngå du belastning- og slitasjeskader

David Aronsen fra Trimmen har gjennom flere år som fysioterapaut for Strømsgodset og videreutdanning blitt spesialist på behandling av idrettskader. David ønsker å gi spillere, trenere og foreldre i Åssiden fotball et kurs i skadeforebygging for barne- og ungdomsfotballen.


Mandag 27. mai kl 1900-2100 på klubbhuset. 

Kurset er kostnadsfritt. For å tilrettelegge foredraget på best mulig måte ønsker vi å få en oversikt over antall deltakere. 


Treningstider Åssiden kunstgress våren 2019

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Apr 2019

Sportslig utvalg fotball har fordelt treningstider på kunstgresset for våren.

Du finner alltid oppdaterte treningstider på www.aif.no under fanen "fotball"

TRENINGSTIDER VÅR 2019
Levert av IdrettenOnline