Åssiden Idrettsforening

Åssiden Idrettsforening

Gresset er åpent. Nå må vi hjelpe hverandre.

Postet av Åssiden Idrettsforening den 30. Apr 2019

I slutten av april ble det utført vårdugnad på gressbanene, og alle banene er nå klare til kamp. De aller første kampene er allerede spilt på gressbanene.

Alle banener er nå merket opp og alle målene er plassert ut. I fjor kom det en del spørsmål fra våre egne lag og gjester om hvor man finner de ulike gressbanene.

På klubbhuset er det satt opp en baneoversikt som du også finner her. Alle målene ved hver bane er også merket med banenummer.

På gressbanen er det viktig at alle plasserer målene tilbake tilbake til sin bane hvis de blir flyttet på under trening, og det er ALLTID det siste laget som har hatt trening som ansvaret for å flytte tilbake iht kart. Ettersom målene på de ulike banene er merket med banenummer er det viktig at disse ikke settes tilbake på feil bane.

På kunstgressbanen skal alle mål skal ryddes ut av banen etter endt trening, og det er ALLTID det siste laget som har ansvaret for dette. Det er kun 11er målene som skal stå igjen på banen.

Hvis dette ikke utføres vil det skape en del ekstra jobb for laget som kommer etter og kan skape forsinkelse på trening og kamp.


Vi gleder oss til en fantastisk vårsesong på vårt fine anlegg:)

Ta kontakt ved spørsmål!Med sportslig hilsen


Robert A Gebuhr
Leder sportslig utvalg
Åssiden IF Fotball

Mob 911 40 773
sport.fotball@aif.no50% av alle fotballskader kan forebygges

Postet av Åssiden Idrettsforening den 16. Apr 2019

Er du spiller, mamma, pappa eller trener? Da er du hjertelig velkommen til Åssiden Klubbhus 27 mai kl.1900 – Foredrag om skadeforebyggende tiltak.

Skader kan unngås med rett trening

Trimmen ønsker å spre kunnskapen vi sitter på med tanke på skadeforebyggende tiltak i barne- og ungdomsidretten. Vi vet i dag at ca. 50% av alle skader kan forebygges dersom man setter fokus på skadeforebyggende og prestasjonsfremmende tiltak. Det blir stadig flere skader i barne- og ungdomsfotballen og det er vesentlig bedre og billigere å forebygge enn å rehabilitere skadde ungdommer. 


Slik kan du unngå du belastning- og slitasjeskader

David Aronsen fra Trimmen har gjennom flere år som fysioterapaut for Strømsgodset og videreutdanning blitt spesialist på behandling av idrettskader. David ønsker å gi spillere, trenere og foreldre i Åssiden fotball et kurs i skadeforebygging for barne- og ungdomsfotballen.


Mandag 27. mai kl 1900-2100 på klubbhuset. 

Kurset er kostnadsfritt. For å tilrettelegge foredraget på best mulig måte ønsker vi å få en oversikt over antall deltakere. 


Treningstider Åssiden kunstgress våren 2019

Postet av Åssiden Idrettsforening den 4. Apr 2019

Sportslig utvalg fotball har fordelt treningstider på kunstgresset for våren.

Du finner alltid oppdaterte treningstider på www.aif.no under fanen "fotball"

TRENINGSTIDER VÅR 2019
Klubbdommerkurs

Postet av Åssiden Idrettsforening den 18. Mar 2019

Er du født i 2004 (blir 15 år i 2019), glad i fotball og har lyst til å tjene litt lommepenger?

Fotballgruppa inviterer til klubbdommerkurs på Åssiden barneskole

Tid: torsdag 2. mai (kl. 18.00-21.00)
Sted: Åssiden barneskole
Ta med: penn og papir til å notere med

Åssiden arrangerer klubbdommerkurs for medlemmer som har lyst til å dømme barnefotball i klubben. Dette er en flott mulighet til å lære mer om regler, dømming og bli kjent med flere dommere i klubben. Også er det en god måte å tjene litt ekstra lommepenger på! Kurset gir en innføring i spilleregler i 3'er, 5'er og 7'er-fotballen, og hva som skal til for å være en god veileder i barnefotballen.

Alle klubbdommere i Åssiden IF som ønsker får dekket videre kurs i regi av NFF Buskerud som gjør at man kan dømme 9er og 11er fotball. Aldersgrense på disse kursene er 15 år.


Den praktiske delen av kurset er under Åssiden cup 1.-2. juni. Her vil alle kursdeltakerene få prøve seg på å dømme under turneringen. Dette er en del av kurset og er ikke honorert.

Påmelding til dommerkontakt Aleksander Jæger (aleksander_jaeger@outlook.com).

Ny organisering av 4. divisjon

Postet av Åssiden Idrettsforening den 12. Mar 2019

Åssiden IF har i dag levert vårt forslag til ny organisering av 4. divisjon fotball herrer i NFF Buskerud og NFF Telemark.

Etter at forbundstinget vedtok å redusere antall lag som rykker ned fra Norsk Tipping ligaen (3. divisjon) fra 4 til 3 lag ble det samtidig bestemt at kun 18 (tidligere 24) lag rykker opp fra 4. divisjon i kretsene.

Vedtaket om nedrykk fra Norsk Tipping ligaen gjelder allerede fra og med denne sesongen.

Det ble samtidig vedtatt at NFF Buskerud og NFF Telemark sammen har en opprykksplass til Norsk Tipping ligaen.

Dette betyr at vinner av 4. div NFF Buskerud allerede denne sesongen må spille kvalifisering mot vinner av 4. divisjon i NFF Telemark.

Åssiden IF har på egenhånd utarbeidet et forslag til organisering av 4. divisjon i NFF Buskerud og NFF Telemark fra 2020, med anbefalt overgansordning i 2019. Endelig beslutning fra kretsenen kommer før seriestart, da alle lag i 4. og 5. divisjon skal vite hvordan dette blir før serien starter.

Vårt forslag kort oppsummert:
En 4. divisjon bestående av 9 lag fra 2020.
De 3 beste lagene etter 9-lags serien møter de 3 beste lagene fra NFF Telemark i ny 6 lags serie om opprykk.
De 6 svakeste lagene i 9-lags serien møtes i ny buskerudserie om å unngå nedrykk.

1 lag fra 5. divisjon rykker opp hvert år.

Vi mener dette er en fremoverlent og god løsning som ivaretar en spissing for å forberede lagene på nivået som møter de i Norsk Tipping ligaen, uten å øke kostnader og tidsbruk til reiser.


SE HELE VÅRT FORSLAG TIL ORGANISERING OG OVERGANGSSYSTEM HER

Vi venter i spenning på kretsenes avgjørelse om hvordan 4. divisjon skal bli fra 2020, og hvilke konsekvenser det får for sesongen 2019.Levert av IdrettenOnline