Åssiden Idrettsforening

Åssiden Idrettsforening

Aktivt friluftsliv

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Mai 2018

Gjennom tilgang på utstyr, opplæring og trening av grunnleggende friluftslivsferdigheter skape interesse for å benytte seg av de gode arenaene som allerede eksisterer i vårt nærområde.Åssiden Idrettsforening er tildelt 175.000,- fra Sparebankstiftelsen DNB til å tilrettelegge for friluftslivsaktiviteter i vårt nærområde.

Prosjektet er et samarbeid mellom Åssiden Idrettsforening, KFUM-KFUK Speiderne på Åssia, stiftelsen ÅIF Tverken og Kirkens Bymisjon Drammen (Skattkammeret utlånssentral). Kjøsterud Skole er også involvert i dette.

Målgruppen er først og fremst ungdomsskoleelever på Kjøsterud skole, og prosjektet består av 3 deler.

Oppgradering av uteområdet rundt Tverkenhytta slik at det blir mer tilrettelagt som et naturlig friluftslivs mål for korte og lange turer i området. Her etableres en permanent bålplass med sittemuligheter, teltplasser, bord og benker.

Innkjøp av friluftslivsutstyr til utlån slik at utstyr ikke skal være en hindring. Alt utstyr skal registreres Skattkammeret utlånssentral slik at både DNT Drammen (barnas turlag og DNT ung), speidergrupper, idrettslag og skoler i byen vet hvor de kan få tak i utstyret ved behov, eller hvis noen spør.

Opplæring og trening av grunnleggende friluftslivsferdigheter gjøres gjennom et gratisarrangement for primærmålgruppen under «natt i naturen» og «kom deg ut dagen» (1.-2. september 2018) på Åssiden/Tverken. Hvis dette blir en suksess ønsker vi å gjøre dette til et årlig arrangement. Eventuelle arrangement i 2019 og videre vil ikke kreve ekstra midler.

Vi takker for støtten og gleder oss til mange gode friluftslivsaktiviteter i årene som kommer.Åssiaravnene flyr igjen

Postet av Åssiden Idrettsforening den 5. Mai 2018

Åssiaravnene flyr igjen

Etter et mørkt vinterhalvår i dvale flyr endelig Åssiaravnene igjen. Lyse kvelder blir enda lysere for bydelens ungdommer når de møter på våre hyggelig natteravner.

Takk til FAU på skolene og alle som bidrar til å skape en trygg og aktiv bydel å vokse opp i.
Jon Espen Palm takker for i år

Postet av Åssiden Idrettsforening den 22. Des 2017

Rektor på Kjøsterud Ungdomsskole, Jon Espen Palm, er en av pådriverne for samarbeidet mellom skolene og idrettslaget i bydelen vår. Under juleavslutningen for elevene på ungdomsskolen i dag holdt Jon Espen en flott tale som på mange måter oppsummerer det vi egentlig driver med i vår kjære bydel, Åssia.


https://azure.content.bloc.net/rssphotos/EC0B7AF08368EC1CD3EF965DA4575C73/kjosterud.blogg.no/images/jon_espen_avdelingsleder-2027140-11-1478170741621.jpg?&width=1024&quality=90


Her er et utdrag fra hans tale til elevene før de fikk ta juleferie.

I fjor prøvde jeg å formidle hvor viktig lokalsamfunnet er for oss. At det skal være trygt, og at mennesker blir kjent med hverandre på tvers av alder, kjønn og kultur.

Åssia vil alltid være en smeltedigel av forskjellige mennesker, noe som vi må se på en styrke: At man har mulighet til å bli kjent med mennesker som ikke er som oss selv. Det gir oss ekstra kraft når vi en gang skal ut av fugleredet vårt, og fly ut i den store verden. Jeg håper også at den store verden skal være spennende, men at det alltid skal være godt å komme tilbake til Åssia: Komme tilbake for å se på kamp på Åssiabanen eller i Berskaughallen, stoppe opp i undergrunnen ved Vårveien å kjenne stanken og se på dårlig grafittikunst, be om en medium kebab på ÅG eller flesk og duppe på Ligostua, møte en gammel klassekamerat og åpne med: "Å faèn er det deg a`", eller gå på stien bak Solåsblokka og høre lyden av sivilisasjon som forsvinner og skauen som åpner seg. Vi har alle steder som vekker minner fra bydelen vår. Og husk: Det krever en hel landsby å oppdra et barn.

I høst gikk jeg rundt til alle klassene og gjorde et forsøk på å fortelle om viktige kriterier for å skape en god flokk. Gode klasser, altså. Det at alle har verdi, at menneskeverdet skal stå høyt, var det ene poenget mitt. Det andre poenget mitt var at i utgangspunktet vil alle hverandre godt, men det kan være noen følelser som blir utløst, som gjør at det blir konflikter/vanskeligheter mellom oss. For å løse konflikter må vi snakke med hverandre om de følelsene. Hva var det som gjorde at jeg ble så sint i friminuttet? Hva var grunnen til at han sendte ut det bildet til alle vennene sine på snap? Det krever kommunikasjon å løse opp i konflikter. Når vi snakker med hverandre kan vi forstå hverandre, og da er det mye lettere å gjøre noe magisk: Si unnskyld og ikke minst: tilgi. Lære av de feilene vi har gjort. 

Fra lokalsamfunnet Åssia, til flokken/klassen og nå i denne talen skal konsentrere meg om oss som enkeltpersoner. Hvordan skal jeg fungere i et felleskap/i flokken? Hvordan kan jeg ha noe å gi til andre mennesker? Hvordan kan jeg være betydningsfull for andre?

For å finne svar vil jeg fortsette litt der Danie slapp. Hun er opptatt av å finne en balanse i livet, klare å lede seg selv på en god måte. Det er to faktorer som jeg gjerne vil ta opp med dere og utdype enda mer, to ord som jeg synes er viktig for å skape denne balansen, for få en kontroll på livet.

Det første ordet jeg vil legge frem er ordet energi. Hva er det egentlig som gir deg energi? Gir det deg energi av å spille håndball? Gir det deg energi å sette opp lydutstyr og være med på å skape noe kreativt med musikk? Det er viktig at du finner noe som gir deg energi. Mye av den energipåfyllingen skjer utenom skolen, men det kan også være i sammenheng med noe vi gjør her. Jeg vil at dere skal fylle hverdagene deres med noe som gir dere energi.

Mange i dag fyller nettopp denne hverdagen med å kommunisere med andre via sosiale medier. Det kan gi energi av å få oppmerksomhet fra andre, få anerkjennelse for at man er bra i noe og at andre liker deg. Men sosiale medier kan også være energitappende. Det kan få frem følelser i oss som sjalusi og misunnelse: Det ser ut som om de andre har det mye morsommere enn det jeg har det. Jeg har kjent på det selv. Kjent på misunnelsen når noen legger ut noe som jeg gjerne vil ha inn i mitt liv.

Sosiale medier kan også være med på å bygge opp en skadelig grunnfølelse som kan etter hvert bli en sannhet: Jeg er ikke bra nok! De andre er mye bedre enn meg. Jeg tror det er lurt at vi er bevisst vår bruk av sosiale medier. At vi vet hva den kan gjøre med oss. Få kontroll over bruken.

Det andre ordet jeg vil trekke frem er det kjedelige ordet plikt. Plikt er noe du gjøre, og det er ikke alltid det gir deg energi av å gjøre det. Foreldre og samfunnet kan pålegge deg plikter. Du må rydde rommet ditt. Du må besøke bestemor før jul. Eller: du må gå på skolen, og etter hvert: du må ha en jobb for å kunne være en del av samfunnet. Mange pålegger seg selv plikter også: Jeg må kjøre intervaller i Dalegårdsveien for å bli en bra fotballspiller. Jeg sykler til jobben for å få en god helse.  Dette gjør man fordi man vet at det gir gode resultater senere. 

Det vil jo alltid være plikter i livene våre.

Jeg tror at hvis vi fyller livene våre med noe som gir oss energi, så vil pliktene bli enklere å gjennomføre. Men man må finne sin egen balanse der. Det vil jeg at du skal tenke over når vi går inn i en litt stille tid. Hvordan kan jeg finne balansen i livet mitt? Hvordan kan det energigivende og pliktene skape gode dager i livet mitt?

Helt til slutt vil jeg takke dere elever og personalet på Kjøsterud for mange uforglemmelige minner i 2017. Jeg ønsker alle i salen en riktig god jul! Jeg gleder meg til å se dere i 2018! Påmelding til Allidrett skoleåret 2017-2018

Postet av Åssiden Idrettsforening den 17. Aug 2017

Allidrett skoleåret 2017-2018

Åssiden IF ønsker å invitere til allidrett i Berskaughallen fra uke 35!


Vi leker hver tirsdag fra 29.08.2017. Allidretten blir delt inn i to grupper.

Allidretten i Åssiden IF er gratis for medlemmer i idrettslaget. Er ikke ditt barn medlem så kan du melde det inn på våre nettsider www.aif.no under fanen «bli medlem».

Er det medlemmer i din husstand fra før kan du registrere barnet ditt i en familiekontingent. Dette gjøres også på nettsiden under «bli medlem». Oppgi da navn på eksisterende medlem i familien under kommentarer.

Treningstidene for de forksjellige gruppene er:

Gruppe 1 (4–5år) 17.00 – 17.50

Gruppe 2 (1. og 2. klasse) 18.00 – 19.00

Detaljerte periodeplaner blir lagt ut i SPOND 

 

For å melde på ditt barn til allidretten må du sende følgende informasjon til espen@aif.no

Barnets navn og fødselsdato

Foresattes navn og adresse + telefonnummer og epostadresse.

Hvis det er flere foresatte som skal ha tilgang til informasjon, oppgi informasjon på begge foreldre.

Allidretten i Åssiden IF benytter SPOND som kommunikasjonskanal.

Her vil informasjon om treninger, endringer og alt annet gå.

Vi anbefaler alle som har smarttelefon å laste ned appen SPOND. De som ikke ønsker å gjøre dette må følge med via nettsiden www.spond.comEspen Forfang Paterson 92439213 / espen@aif.no

Aktivitets- og samfunnsutvikler Åssiden IdrettsforeningEspen ansatt i fast stilling

Postet av Åssiden Idrettsforening den 14. Aug 2017

Espen Forfang Paterson signerte i dag ny arbeidsavtale med Åssiden Idrettsforening. Espen har siden 1. september 2016 vært ansatt i en prosjektstilling som FYSAK-koordinator. Fra 1. september 2017 går Espen over i fast 100% stilling som "aktivitets- og samfunnsutvikler" i Åssiden Idrettsforening.

Innholdet i stillingen blir mye det samme som var i prosjektstillingen, men oppgavene har tatt form det siste året og stillingstittelen er derfor endret.Avtalen kom på plass etter at det ble signert en langsiktig intensjonsavtale mellom klubben og rektorene ved Aronsløkka, Åssiden og Kjøsterud skole. Intensjonsavtalen sikrer forutsigbarhet i finansieringen og er med på å styrke samarbeidet mellom skolene og ÅIF.

Espen selv er veldig fornøyd med at prosjektet går over i fast stilling.
"Det har vært et fint år med mye å sette seg inn i. Mange nye mennesker og mye aktivitet. Nå skal vi skape enda mer aktivitet samtidig som vi må bli bedre på å beskrive hva vi faktisk gjør. Det å få en fast stilling er en tillitserklæring fra både skolene og klubben og jeg gleder meg til alt det spennende som kommer"

Vi i Åssiden IF er veldig glade for at Espen er med oss videre og gleder oss til videre samarbeid og mye ny aktivitet i bydelen.