God jul og godt nytt år til alle i Åssiden idrettsforening

Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Des 2006

Takk til alle dugnadsansvarlige, oppmenn, lagskontakter,  trenere, Husstyret, Tverken, Sportskafeen, frivillige.                                        

Tusen takk for den jobben dere gjør for Åssiden idrettsforening. Uten dere hadde Åssiden IF stoppet opp.

Som leder syntes jeg at vi har fått til mye i 2006.

Ny kunstgressbane og vi blir med i ny idrettshall på Berskaug.
Begge disse prosjektene er ferdige i 2007. Som dere kanskje vet blir vi 70 år i 2007 noe som skal markeres.
 
 

Mange av dere har sagt at vi har jobbet mye dugnad og solgt en god del for klubben i 2006. Ja, dugnad må til da vi har mistet automatintekter på kr 400.000,-  som er mye penger. Det vi skal jobbe for er en fordeling og info. så ikke alt kommer med en gang.

Ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt sportslig år !

 Med vennlig hilsen
 Rune Lislelid

 Leder Åssiden idrettsforening



God jul og godt nytt år til alle i Åssiden idrettsforening

Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Des 2006

Takk til alle dugnadsansvarlige, oppmenn, lagskontakter,  trenere, Husstyret, Tverken, Sportskafeen, frivillige.                                        

Tusen takk for den jobben dere gjør for Åssiden idrettsforening. Uten dere hadde Åssiden IF stoppet opp.

Som leder syntes jeg at vi har fått til mye i 2006.

Ny kunstgressbane og vi blir med i ny idrettshall på Berskaug.
Begge disse prosjektene er ferdige i 2007. Som dere kanskje vet blir vi 70 år i 2007 noe som skal markeres.
 
 

Mange av dere har sagt at vi har jobbet mye dugnad og solgt en god del for klubben i 2006. Ja, dugnad må til da vi har mistet automatintekter på kr 400.000,-  som er mye penger. Det vi skal jobbe for er en fordeling og info. så ikke alt kommer med en gang.

Ønsker dere alle en riktig god jul og et godt nytt sportslig år !

 Med vennlig hilsen
 Rune Lislelid

 Leder Åssiden idrettsforening



Hallkupp av Jørn og Rune

Postet av Åssiden IF - Fotball den 1. Des 2006

Som sikkert de fleste har fått med seg greide Åssiden IF å danke ut Kommunens forslag som ville betydd full styring av timer derifra. Jeg kjenner ikke alle detaljene, men vet at Jørn og Rune har jobbet hardt med dette. De har vært hos departementene, advokater osv. og gjort en kjempejobb, hvor alle detaljer har vært på plass, noe kommunen ikke hadde. Vil med dette takke Jørn, Rune og evt. andre som har bidratt med dette.

Dette vil først og fremst bety nye og bedre muligheter for håndballgruppa, men vi i fotballgruppa håper dette åpner for muligheter for bedre innetreningsfasiliteter for oss også.

les også artikkel i DT: http://dt.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20061125/NYHET/111250428&SearchID=73264650714065



Åssiden juniorlag sesongen 2006. En oppsummering.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 15. Nov 2006

Åssiden I. F.

 

Juniorlaget vårsesongen 2006.

 

Oppsummering for Åssiden juniorlag pr juni.

 

Oppkjøringen startet i desember med to treninger i uka, pluss egentrening. Fra og med januar til og med april har laget gjennomført 65 fellesøkter, i tillegg kommer egentrening og hospiteringer hos a-laget på enkelte spillere. Vi har stort sett i hele vinter og vår sett en progresjon og en utvikling i riktig retning i forhold til hva vi har ønsket å oppnå. Vi har unngått skader i stor grad, vi velger å tro at dette har med forberedelse og skadeforebyggende trening å gjør. Vi har gjennom hele vinteren trena alternativt med styrke og smidighet. Dette er noe vi har stor tro på over tid.

 

 

 

Målsettingen for juniorlaget:

 

         -Vinne fotballkampen

            -Utvikle spillere

            -Skape et godt miljø med gode holdninger og trygghet

            -skape og utvikle en identitet i vårt spill

 

Viktige stikkord her er gøy, treningskultur, lojalitet, vise respekt og dermed bli respektert. Viktig å denne sammenhengen å nevne at spillerne selv har ansvar for egen utvikling. Dette er stikkord vi har jobbet med siden starten. Vi har sett en god utvikling på disse områdene, og vi kommer til å fortsatt ha fokus på disse stikkordene hele sesongen.

 

Sportslige målsettinger for vårsesongen.

 

Vårt mål med vårsesongen var å komme blant de 4 beste og dermed kvalifisere oss til interkretsspill til høsten. Denne målsettingen klarte vi ikke. Vi har spilt 10 seriekamper. 5 seire, 2 uavgjort og 3 tap. Endte med dette på en 5. plass med 17 poeng og 19-19 i målforskjell. Og der er vi inne på vår svakhet så langt. Vi scorer for lite mål. Vi var et poeng fra vår målsetting, dvs et fattig mål unna interkretsspill. Vi har spilt to NM kamper i våres. Første runde møtte vi avdelingsvinner Strømsgodset som vi slo 3-0 en god prestasjon og et herlig resultat. Andre runde i NM var Stabæk motstander. Et meget godt lag og vi fikk se hva nivået ligger på blant de beste lagene. Det ble et 2-5 tap, skal nevnes at vi vant andre omgang 2-1, en prestasjon vi er godt fornøyd med. Hadde noen spurt undertegnede før seriestart om 17 poeng og kun 3 tap hadde holdt til kvalifisering til interkrets, så hadde svaret vært ja!

 

5. plass          10 kamper, 5 seire, 2 uavgjort, 3 tap, 19-19 mål, 17 poeng

 

 

Det er mange spillere i gruppa som trener godt. Dette ser vi resultatene av over tid. Det er mange av disse spillerne som har en meget god utvikling og gode holdninger til trening. Dette ser vi igjen i form av at det mange som nå banker på a-laget. Det er i vårsesongen 5 juniorspillere som har vært i stallen til a-laget. Ytterligere er det 2 spillere som har fått sin debut i 3. divisjon. De vil komme til å trene mer med a-laget utover høsten. Vi håper og tror

 

 

at disse kan etablere seg i a-stallen i løpet av 2006/2007. Det er også 5 spillere som har fått prøve seg for Åssiden II i 5. div.

 

 

 

Vårt spill.

 

Vi har etterstrebet en spillestil og en identitet i vårt spill. Dette har kanskje vært den største utfordringen for oss trenere. Vi har lykkes å skape en identitet i den defensive delen. Vi skal fremstå som et ”typisk Åssialag”. Dette mener vi at vi har lykkes i stor grad med. God defensiv struktur og et gjerrig og vanskelig lag å spille mot. Klare arbeidsoppgaver og klare roller med stor intensitet og arbeidsmoral. Vi har lykkes i å skape en lojalitet hos spillerne i forhold til vår stil. Her skal spillerne ha stor skryt! Ferdighetsmessig ligger vi noe bak de beste lagene i avdelingen. Vi er opptatt av hurtig ballbehandling, balltempo og gode og tydelige bevegelser. Vi er opptatt av at spillet skal gå i lengderetningen FREMOVER. Vi må innarbeide et mer tydelig spillemønster offensivt. Her har vi mye å jobbe med i fremtiden.

 

Våre prioriteringer for høsten er klare. Opprettholde og utvikle vårt defensive spill. Få et mer variert og tydelig oppspillmønster og dermed en tydeligere offensiv identitet.

 

Vi har brukt totalt 22 spillere så langt. Vi har i gjennomsnitt sluppet inn 1,9 mål pr kamp og scora i gjennomsnitt 1,9 mål pr kamp. Vi er godt fornøyd med gjennomføringen av vårsesongen, vi har prestert godt og stabilt på et brukbart nivå. Vi klarte ikke vår målsetting, og kan dermed si at vi ikke var gode nok. Men har vist at vi kan nå opp med god trening og gode holdninger.

 

 

Åssiden I. F.

 

Juniorlaget høstsesongen 2006

 

Oppsummering for Åssiden juniorlag pr oktober.

 

Vi nådde ikke vårt resultatmål for vårsesongen, som var interkretsspill, og spilte i 1. div. på høstsesongen. Vi var veldig klar over at det ville gi nok av utfordringer rent sportslig.

 

Vi startet oppkjøringen 3 uker før seriestart midten av august. Vi ville utvikle samarbeidet med guttelaget og hadde fellestreninger med guttelaget i oppkjøringen av høstsesongen. Dette for å gi guttelaget gode treningsmuligheter og de beste guttespillerne en god treningsarena. Dessverre ble dette samarbeidet noe redusert utover høsten. Selv om hospiteringer med guttespillerne fortsatte.

 

Spillerne tok et godt ansvar og var godt forberedt til første seriekamp.

 

Vårt resultatmål for høsten var å vinne 1. div. Dette klarte vi dessverre ikke, Kongsberg ble for gode totalt sett og vant 1. div. fortjent. Åssiden endte på en god 2. plass.

 

2. plass  11 kamper, 7 seire, 2 uavgjort, 2 tap. 42-21 mål, 23 poeng.

 

 

 

 

 

 

Vårt spill.

 

Vi fortsatte å jobbe med våre hovedmål for sesongen (se ovenfor). Vårt utviklingsmål fra vårsesongen var å utvikle vårt offensive spill. Vi øvde mye på oppspillsvarianter og spillestil. Vi mener bestemt at vi har sett dette igjen i kampene og har vært bedre strukturert i det offensive spillet på høsten. Skal sies at det har vært noe lettere motstand i høst i forhold til

våren, naturlig nok. Men vi ser klart at det har vært en utvikling i riktig retning. Den største ”ferdigheten” i dette laget er allikevel samhold og moral, laget har gjennom hele sesongen vist at de står sammen og har vist en enorm moral og lojalitet mot hverandre og oss trenere.

 

Det er flere spillere som har tatt store steg fremmover i sin utvikling i forståelse og ferdigheter. Dette har medført at det er flere som har spilt og trent med a-laget gjennom høsten. Hele 11 spillere med junioralder har spilt A-kamper i 3. div. Samtidig har samarbeidet og hospiteringen med guttelagspillere gjort at det er hele 6 guttespillere som har spilt flere kamper på juniornivå. Totalt sett har vi benyttet 31 spiller gjennom sesongen.

 

Vi har i perioden desember – oktober gjennomført ca 170 fellesøkter. I dette ligger det 4 fellesøkter i uka, i tillegg kommer egentrening. Fra mars –oktober ligger det 4 økter inkludert kamp i uka.

 

Treningsleir. Denne gikk til Danmark, 5-9 april. En meget vellykket og flott tur, men glimrende resultater sportslig og sosialt. Viktig med tanke på trivsel og bygge et miljø med trygghet.

 

Dugnader: Bør nevnes at gutta har jobba dugnader.

-Dansegalla i Drammenshallen

-Vareopptelling Kiwi

-Vareopptelling Rema 1000

-Vasking og maling av pressehuset og Fisico.

-Vår og høstdugnad på anlegget

-Flere av spillerne har jobbet som instruktører på fotballskolen og dommere under ÅIF Cup.

 

Åssiden har her en flott gjeng spillere og personer som klubben bør ta videre vare på. Åssiden har lagt forholdene til rette med tanke på trening og kamper, vi takker for den støtten vi har fått av klubb, foreldre og andre som har støtte laget gjennom en spennende og morsom sesong.

 

 

Stor takk til: Toyota, Åssiden Trafikkskole, Engebråten transport, Bråten Rør, Normann Bilverksted, Sundsmoen varetransport, Åssiden Rør, Lilleaker Consulting as, Kiwi Åssiden, Rimi Liertoppen, Ligostua. Uten disse kunne vi ikke ha lagt opp til et så godt sportslig tilbud.

 

Ønske alle lykke til videre!

 

Åssia hilsen fra Trener og lagleder; Roger, Kenny og Åge.

 



SEMINAR MED ØYVIND LARSEN

Postet av Åssiden IF - Fotball den 2. Nov 2006

HOLD AV TORSDAG 7. DESEMBER KL 1800!

ØYVIND LARSEN KOMMER OG HOLDER FOREDRAG OM BARNEFOTBALL.

TEMAET ER "HVORDAN TILRETTELEGGE FOR TRIVSEL OG GOD FOTBALLAKTIVITET FOR DE YNGSTE I ÅSSIA".

DETTE BLIR GARANTERT SVÆRT LÆRERIKT OG MORSOMT! ALLE LEDERER OG TRENERE I BARNEFOTBALLEN (6-12 ÅR) HAR MØTEPLIKT HER!

Foreldre, trenere, lagledere og andre interesserte på alle nivåer er selvsagt også hjertelig velkomne!

 

 

SEMINAR MED ØYVIND LARSEN

BARNEFOTBALL

 

"Vi er blå, vi er hvite, vi har stolthet og vilje i hver stripe"

 

 

 

 

 

 

"Hvordan tilrettelegge for trivsel og god fotballaktivitet for de yngste på Åssia"

 

 

Øyvind Larsen kommer og holder foredrag om barnefotball for Åssiden I.F.

 

Torsdag 7. desember kl 1800.

Åssiden klubbhus.

 

Øyvind Larsen trenger vel ingen videre presentasjon, men jobber på Norges Idrettshøyskole, ansvar for videoanalyse for a-landslaget, spilt fotball i Åssia med mange sesonger på a-laget. Har vært trener for flere lag i Åssia også a-laget. Han har også skrevet flere bøker om fotball.

 

Barnefotball (6-12 år). Dette er et viktig bidrag for utviklingen i Åssiden I. F.

Dette er et ledd i å utdanne lagledere, trenere OG det viktigste ha barna i fokus. Vi streber etter å få mer kompetanse inn i klubben med tanke på barnefotball.

 

Åssiden I. F. ønsker å være en klubb med barn og ungdom i fokus. Der forholdene skal legges best mulig til rette for barn og ungdomsfotball. Stikkordene i denne sammenheng er trygghet, trivsel, miljø, holdninger, utvikling og tilhørighet.

 

Derfor er denne samlingen svært viktig og blir garantert lærerik.

 

Møteplikt for trenere og ledere for alderstrinnet jenter og gutter 6-12 år!

 

Alle lagledere, oppmenn, trenere og foreldre bes møte her! Ellers er alle med tilknytning til Åssia velkomne.

 

VEL MØTT ALLE SAMMEN!

                           



Juniorlaget 2007 info.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 31. Okt 2006

Møte for juniorlaget torsdag 9. nov. kl 1830.

Stedet er Åssiden klubbhus. Angående sesongen 2007. Sportslig opplegg for sesongen 2007. Div info: Trener, treningstider, treningssted osv. Alle juniorspillere er velkomne!

 



Årsrapport for Sesongen 2006 - Smågutt 1 – født 1992

Postet av Åssiden IF - Fotball den 25. Okt 2006

Vi startet opp i desember og i starten gjennomførte vi økter på grusbanen + 1 løpeøkt samtidig som vi var inne på  Kjøsterud en dag i uken.

Etter jul økte vi treningene med økter inne i Mjøndalshallen + treningskamper / vinterserie.  Vi var istarten hele alderstrinnet 1992 – noe som var en utfordring da mange ikke hadde – ønske / vilje / interesse til å trene såpass mye. 

I mars mnd tok så Tom Helgerud ansvar for 2 laget og vi fikk delt opp gruppene.  For kvalitetene på treningene var det helt riktig , var nok litt for sent men det viktigste var fra oss å holde hele alderstrinnet i gang i en vanskelig periode.  

Når deling var gjennomført og vi kom i gang med separerte grupper – steg kvaliteten på gjennomførelsene på treningsøktene.

I denne perioden gjennomførte vi minimum 3 til 4 økter i uka.  

Vinterhalvåret var preget av mange treningsøkter og treningskamper som hadde fokus på ”forenkling” av fotball spillet  , hvordan / hvilken  spillformasjon jeg ville at vi skulle spille , utvikling av individuelle ferdigheter + det å ”foreta” trygge / enkle valg.

Styrke / hurtighet / utholdenhetstrening har vi selvfølgelig også hatt fokus på.  Det er ikke alle i spillegruppa som virker som de har interesse i å ta ”eget” ansvar med å virkelig ville ta i nok,  noen er nok ”redde” for å bli slitne.  Dette har blitt bedre på de fleste i spillegruppa gjennom sesongen.

Ingen spillestil har noen verdi uten vilje, innsats og intensitet men det er masse treningsvillighet i spillegruppa. En stor utfordring har likevel vært for spillerne å klare å holde fokus og ansvarsfølelsen har vel ikke alltid vært den beste i forbindelse med ”egenviljen – ville ta ansvar selv ” til det som skjer på treningene.

Spillegruppa for 1 laget har bestått av 13 spillere  inkludert 2 keepere.

Dette er for få! -  Jeg ser selv om jeg føler at vi har utviklet oss den riktig veien gjennom hele sesongen er det og ikke få trent på stor bane ( med nok spillere ) var noe jeg har sett igjen i kampene i vinterserien og også gjennom kamp sesongen.

Hovedoppgaven min har vært å få spillerne til å få positive opplevelser i forhold til fotballen og ikke minst med seg selv , jeg føler at det har godt veldig fint.

Jeg har tro på at hvis man klarer å skape og gjenskape positive opplevelser vil man få en positiv utvikling av seg selv og av spillegruppa.  Positive opplevelser bygges opp ved å klare og gjenta gode prestasjoner over tid.  I lange perioder har dette fungert veldig fint.

Jeg har ønsket å utnytte de individuelle ferdighetene til spillerne til lagets beste. Vi har stort sett spilt i 4-3-3 / 4-5-1.  Jeg har ønsket (vi skulle) utnytte bakrommet hos motstanderne når det er gunstig , vi skal ha stort tempo i lengde-retningen , vi skal ”tørre” å fylle på med folk inn i ”boks” , spille oss ut gjennom bruk av backene våre , utnytte ”dødballene” + forenkle spillet gjennom trygge valg. 

Alt har ikke fungert til en hver tid, men spillegruppa har tatt  mange og riktige steg i gjennom hele sesongen.


Mye av utfordringen for videre utvikling har vært å bevisstgjøre for spillerne og være tålmodige i valgene man skal gjøre. Dette har gjennspeilet seg i treningsarbeidet også , det har vært mye fokus på ”trygge” valg + at vi har hatt en tendens til å løpe eller blitt stående og vente og stengt rommene i stede for å utnytte det. 

Videre har vi jobbet med å utvikle omstillingen (og ikke minst tempo) mellom angrep og forsvar ,  både fra angrep til forsvar og fra forsvar til angrep. Vi har blitt bedre og bedre gjennom hele sesongen på mye av dette.

Vi har hatt fine cupopplevelser (3 cup’er)  gjennom sesongen der vi har vært nære på å lykkes helt sportslig men sosialt har vi hatt kjempefine opplevelser i disse cup’ene. 

 

Stor takk til alle i foreldregruppa som har bidratt kjempefint gjennom sesongen. 

 

Vil også takke spesielt lagleder Jorun Winge og trener Egil Knudsen for et meget godt samarbeid gjennom hele sesongen

 

Dette har vært et samarbeid som er til etterfølges for andre. 

Viktig for en trener med samtalepartnere som man kan utveklse meninger med i kampens ”hete”.

 

Vi også benytte annledning til å takke Pål Hansen – Geir Andersen – Trond Haugan – Terje Gundersen – Henning Friise trenere/leder på laget under oss, gutter født 1993 -  de har virkelig bidratt og hjulpet oss til å gjennomføre en meget fin sesong. Viktig med godt samarbeidsklima på tvers av lagene.

 

Avsluttningsvis vil jeg takke alle sammen for et kjempefint år med masse gleder –

(noen tårer!) , kjempefin personlig utvikling av oss alle sammen både spillere – trenere – lagledere - foreldregruppe , føler vi har ”vokst” alle sammen.

 

Jeg mener vi har blitt et bedre fotball lag i løpet av dette året , personlig tror jeg alle sammen har hatt det en fin opplevelse av sesongen.

 

 

Vil takke for meg med dette og håper at dere alle sammen

fortsetter den fine utviklingen deres både sportslig og ikke minst med den personlig utviklingen dere alle har hatt gjennon sesongen. Siste lille tingen er at jeg håper alle  fortsetter med fotball i Åssiden.

 

 

TAKK FOR MEG

Christian



Åssiden vs Solberg 7-1, solid seier og andreplass i 1. div.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 20. Okt 2006

Kristian en glad gutt.

Åssiden juniorlag tok en solid seier over Solberg i siste kampen for sesongen. Kampen endte med 7-1 seier etter en kamp på det jevne. Solberg ble et par nummer for små og hang ikke med når tempoet ble satt opp. Det stod 4-1 til pause, etter scoringer av Meyer, Henriksen og Friise.

Meyer, Hansen og Torsteinsen sørget for tre mål i andre slik at sluttresultatet ble 7-1.

Det var imidlertid Solberg som startet friskest. Med stor fart fremover satt de Åssiaforsvaret på prøve og skapte et par gode sjanser. Åssia satte opp tempo på pasningspill og forflytniger. Solberg hadde da store problemer med å holde følge og Åssia kunne sette to baller i Solbergmålet. Solberg svarte med et godt angrep og med stor fart reduserte til 1-2. Tempoet dabbet av og Solberg kom noe mer med. Åssiagutta satte opp tempoet igjen og satt ytterligere to baller i mål og kunne gå til pause med en konfortabel 4-1 ledelse.

Andre omgang var det stort sett enveiskjøring og etter mange gode angrep økte Åssia ledelsen til solide 7-1 og andreplassen i 1. div ble sikret. Hvert å merke seg er at det var fire førsteårs guttespillere som var på banen samtidig i denne kampen. De har vært med juniorlaget stort sett hele høsten og har vist at de behersker dette nivået meget bra, de har bevist at det er på dette nivået de hører hjemme.

Juniorlaget har gjennomfort en meget god sesong. Selv om noen interne resultatmål ikke ble nådd. Spillerne har tatt store steg i sin utvikling, alle har jobbet godt og har gjennomgått en utvikling gjennom hele sesongen. Spillernes utvikling er tross alt det viktigste. Gutta kan se tilbake på en sesong med stolthet!

 

En fyldig evaluering og rapport av sesongen kommer senere.

Guttespiller Eirik Anfinsen i fint driv gjennom hele sesongen.
Simen Johansen trår til med en solid utvikling i sitt spill.

 

 

 

 

 

 

 

Friise og Madsen to solide gutter og fremtidige a-lagsspillere for Åssia.

Lagmoral, samhold, en identitet i Åssia.

 



Historiens første 11’er kamp for ÅIF ”94” endte med seier mot Solberg !

Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Okt 2006

Endelig var ventetiden over. 7’er fotballen er historie for denne gang, nå er det 11’er som gjelder for 12 åringene på Åssiden !

Solberg ble slått på 4-2 på eget kunstgress en regnfylt oktoberkveld.

Laget imponerte i forhold til nøkterne forventninger før kveldens kamp, trenerteamet var godt fornøyd med innsatsen og måten spillerne taklet nye utfordringer på.

Kampfakta:

Kampsted Solberg kunstgress 18.10.06 kl.18:00

Spilletid 70min (30/40)

 

Solberg – Åssiden      2 – 4

 

0-1              15 min Nicolai Aasgaard

1-1               25 min

2-1               35 min

2-2               40 min Alen Osmanovic

2-3               52 min Alen Osmanovic

2-4               61 min Hasan Ali Karagøz 

 

 

 

Allerede kvelden etter sesongens første samling med lag fra ”Aron” & ”Åssia” skolene så braket det løs med historiens første 11’er kamp for 12 åringene. Dette var en match som ble tatt på strak arm da forespørsel om kamp kom dagen før fra Solberg sin side.Av denne grunn ble dagens kamp kun spilt av spillere fra tidligere ”Åssiden skole” da gutta fra ”Aron” hadde sesongavslutning med pizza og tilbakeblikk på året som har gått. 

Vi stilte med hele 20 spillere til dyst mot Solberg i kveld og som sagt så var vi meget nøkterne til utfallet da dette var første gang med 11’er fotball for denne gjengen.

Laget spilte en 4-4-2 formasjon som fungerte ganske bra til tross for at vi aldri har spilt slik tidligere. Skepsisen som var tilstede før kampen ble fort gjort til skamme da laget overrasket Solberg med høyt press og våre raske spisser som var en konstant trussel mot Solbergs forsvar.

Laget produserte sjanser på løpende bånd og fikk utelling vel halvveis i 1omgang, et bra angrep ble avsluttet med lobb over keeper av Nicolai. Solberg økte presset mot våre gutter/jenter utover omgangen og fikk en vel fortjent scoring mot slutten av omgangen.

Annen omgang starter noe famlende vi detter litt bakpå og får en baklengs, 2-1 til vertene er et faktum. Til tross for dette klarer vi å snu spillet og etter ca.10 min kommer kveldens flotteste scoring ved Alen etter et ”kjempeflott” innlegg fra høyre kanten ved Adis.

”Åssia” laget trykker på og Alen setter ballen i nota nok en gang og vi er igjen i føringen med 3-2 ledelse. Det utspiller seg en meget jevn kamp spillmessig i perioder hvor Solberg er meget nære utlikning, i stedet fastsetter Hasan Ali sluttresultatet til 4-2 !

 

Trenerers kommentarer:

Mye bra spill, gode bevegelser som gir mange sjanser og vi klarer å holde et høyt press som gjør at vi vinner ball ofte i perioder. Defensivt fungerer laget meget bra til tider ved rette lag sammensetting i forsvaret.(mange varianter ble utprøvd) 

Potensialet i dette laget er stort, vi har våre felt hvor det trengs mer øvelse for å bli bedre men alt i alt en morsom kveld i Solberg som varmet i det sure været.

Vi ser frem i mot å få med ”gutta” fra Aron på laget med deres kvaliteter, ser for meg 2 gode lag ut i fra den stallen vi har pr. dag som teller 33spillere.

Trenerteamet og apparatet rundt laget for neste sesong begynner å ta form og ser lovende ut, vi ser frem i mot 2007 sesongen med iver og gleder oss til fortsettelsen.    

 

Spillere:

Anniken, Adis, Simen B, Simen K, Andrea, Anders, Nicolai, Kristian, Markus ND, Oda, Hasan Ali, Fabian, Alen, Della, Thomas, Robin, Sebastian, Mette, Veronica 

 

 

 



Åif2 sesongen 2006

Postet av Åssiden IF - Fotball den 18. Okt 2006

Sesongen 2006 sett med de blåhvite øynene og hjertet til Smurf

ÅIF2 Sesongen 2006

Føre sesongen tippet Headcoach Smurf utfallet av årets sesong. Tipsene var uhøytidelig oppsatt basert på løse rykter og mavefølelse omkring årets motstandere. Tipset var som følger:

  1. DBK
  2. Konnerud 2
  3. Tofte
  4. Skrim
  5. Åif2
  6. Svene
  7. Steinberg
  8. Sif/Bif
  9. Godset 3
  10. Huringen
  11. Nore/uvdal
  12. Lier I.L

Sesongen ble nok noe merkelig for flere lag som overrasket på godt og vondt. DBK gjorde ytterst få feil denne sesongen og vant fortjent serien og er klare for 4.divisjon neste år. De havnet på 1.plass med 51 poeng, 16 seire, 3 uavgjort og kun 1 tap. En solid sesong av DBK, nå gjelder det for DBK å gjøre som fjorårets serievinner Marienlyst å ligge trygt plassert i 4 divisjon. Andreplassen kapret Steinberg foran Konnerud 2 som på sin side hadde opprykk som mål og bør nok være misfornøyd både med sitt første og andrelag denne sesongen. Steinberg tok noe overraskende for min del andreplassen i denne pulja. Disse 3 lagene hadde et solid forsprang til fjerdelaget Åssiden 2. ÅIF2 har hatt en meget god sesong og har plassert seg en plass høyere enn hva jeg tippet. Derfor er det litt bittert i etterkant å tenke på noen håpløse kamper hvor vi har sløst bort poeng. Med fullt lag, det vil si at a-spillerne hadde stilt opp til alle kampene burde Åif2 hatt sjansen til å ligge i toppen av denne pulja og det skal bli spennende å se hvilke rammebetingelser som legges til grunn for sesongen 2007.

Lier kom fra 6.divisjon og overrasket undertegnede stort med sitt lag. Lier hadde et jevnt over bra 5 divisjonslag på samme måte som Steinberg. Både Steinberg med Kjell Gunnar ex drafn og Lier med Kim Kristensen ex-mif var nok best fremover på banen og noe svakere bakover.

Noe overraskende datt Skrim av etter halvspilt sesong hvor de på vårsesongen lå med i toppen og hadde også opprykk som mål, på høstsesongen måtet laget ty til guttespillere for å få unnagjort kampene så de 6.plassen er nok litt bittert etter endt sesong. På 7.plass kom de eldre herrer fra Sif/Bif2. De er blitt ett år eldre, men det bor fremdeles mye fotball i det laget og vil nok falle av når de eldste spillerne på laget gir seg så all honnør til Sif/Bif2. Uvdal havnet tilslutt på 8.plass og heldige som vi er for vi kanskje nok en gang lov til å reise oppover Numedalen for å møte de oransjekledde guttene som holder ut åt etter år med lang reisevei til alle bortekampene.

Svene hadde også som mål føre sesongen å rykke opp så de er nok svært skuffet over denne sesongen og tror nok at drømmen om 4 divisjon ligger noen år frem i tid for Svene, 9.plassen fra årets sesong gir hvertfall muligheter til fremgang neste år. Godset 3 gikk som forventet en tung sesong i vente. Gutteidyllen slo sprekker og de få som er igjen holder laget i gang. Dessverre har de ikke hatt med seg ”fult” lag denne sesongen og endte på en skuffende 10.plass. Sisteplassen tok Tofte/fremad som ny-nedrykket havnet på aller siste plass denne sesongen. Er nok nærliggende å tro at satsingen i 4 divisjon endte med at de bedre spillerne sluttet eller forsvant til andre klubber. Huringen trakk seg som kjent etter kun 3 spilte kamper denne sesongen.

  1. DBK 51
  2. Steinberg 42
  3. Konnerud 2 41
  4. ÅIF2 33
  5. Lier 29
  6. Skrim 28
  7. Sif/Bif2 26
  8. Uvdal 23
  9. Svene 22
  10. Godset 3 12
  11. Tofte 8

Slik vi ser av tabellen endte Headcoach Smurf opp med kun ett riktig tips, nemlig DBK.

Så da gjenstår det kun å se neste år hvilke spillere som nok engang trekker på seg fotballskoene for en ny sesong i den underholdene 5 divisjonen.

Åif2 er fornøyde med sesongen hvor laget endte på en 4.plass. Med fult lag og noe mer trening burde laget ligge i toppen av denne divisjonen. Sesongen sett under ett endte vi opp med 33 poeng. 10 seiere, 3 uavgjorte og 7 tap. Verdt å merke seg er av disse tapene var kun 2 på høstsesongen. Høstsesongen var mget god for Åif2 og beviste nok engang at Åif er et høstlag. Vi startet sesongen med et bittert tap 5-3 mot Skrim på bortebane, fortsatte med svake 2-2 mot Uvdal hjemme føre den første seieren kom mot Huringen 8-1 på hjemmebane. Deretter gikk vi på en smell mot DBK på bortebane med et tap med 4-1. Deretter banket vi serietoern Steinberg på en gjørmete hjemmebane 6-1, føre vi igjen tapte helt vannvittig 9-0 mot Lier. Så kom en ny hjemmeseier mot Svene 4-3 der BK scorte et utrolig flott mål på hodet rett føre kampslutt til hjemmeseier. Så følgte nok en dårlig kamp på bortebane mot Sif/Bif med uavgjort 1-1. Føre vi hjemme kjempet ned Fremad/Tofte med en solid 3-1 seier føre vi fikk nok et tap mot Team Kil med 4-3. Avsluttet vårsesongen gjorde vi hjemme mot Godset3 med utrolig tap der Smurf var bøye i 60 minutter.

Vårsesongen: 4 seiere, 2 uavgjorte og 5 tap. Den ene seieren var mot Huringen

Høstsesongen skulle bli en betydelig bedre når det gjaldt poenghøsting.

Høstsesongen startet borte mot Uvdal/Rov som ble banket 5-1, DBK var gjester på Åssiden stadion til 5 divisjons kanskje best kamp der gjestene ufortjent vant 2-0. Neste kamp var mot Lier hvor vårsesongens flaueste tap ble hevnet med en 5-4 seier. Så kom den berømte bortekampen mot Svene der vi var nærmere 15 mål enn Svene 1 mål, sterk borteseier 9-0. Gullrekka fortsatte med 5-1 seier over Sif/Bif2. Føre det ble en spennende uavgjortkamp mot Skrim der Dokken puttet direkte fra avspark på overtid til 3-3. Andre omgangen mot Fremad/tofte er nok den andre omgangen som huskes best dette året der Åif2 vinner andre omgangen med hele 10-1 med 10 spillere. Smurf kom tilbake fra ferie etter 2 kamper og bidro minst mulig til seier over Team Konnerud der hjemmelaget vant 6-3. Så kom høstsesongens andre tap i serien 6-4 mot Steinberg . Sesongen ble avsluttet mot Godset 3 som ble slått for første gang i historien 4-2-

Høstsesongen: 7 seiere 1 uavgjort og 2 tap.

En senhøsthilsning

Smurf



Åssiden vs Strømsgodset II 5-0, andreplass og nest best i byen.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 17. Okt 2006

Åssia avgjorde kampen om andreplassen i 3. div. avd. 8. på egenhånd. SIF II ble for små mot et godt Åssialag. Kampen endte til slutt med en solid 5-0 seier til tross for at Åssia måtte spille hjemme på SIF tomta på Gulskogen. Åssia leda 1-0 til pause etter et fin fint mål av junior Bretvik. Resten av målene ble putta av Bretvik (to stk), Merhen, Hagen og Hegg.

Kampen åpnet med gode sjanser til begge lag. Åssia fikk etterhvert satt kampen og tok komandoen. Den største sjansen fikk Åssia ved unge Bretvik. Bretvik snappa ballen bokstavlig talt forran nesa på SIF backen. Lekende lett satt han ballen bak keeper og i mål. Åssia kontrollerte greit ut omgangen.

Andre omgang startet jevnt spillemessig. SIF tilrev seg et lite ovetak men Åssiaforsvaret kontrollerte dette greit. SIF ble slitne utover omgangen og Bretvik økte til 2-0. Da var kampen over og Åssia kjørt på og putta på 3 til slik at sluttresultatet ble solide 5-0.

 

SIF stilte med et ungt mannskap. Det gjorde imidlertid også Åssia. Med hele 8 spillere som holder alder 20 år og yngre, blandt dem 5 juniorspillere. Dette viser at jobben som har blit gjort i Åssia de siste årene virkelig har båret frukter. Åssia har vært igjennom et generasjonskifte og unggutta har tatt overgangen til seniorspill utmerket. Dette viser at Åssia er en klubb som unge spillere kan utvikle seg i og at klubben ønsker å satse på unge spillere.

 

 

 

 

 

Etter kampen var det duket for en liten avslutning på klubbhuset med god mat og godt drikke. Diverse priser ble delt ut og taler ble holdt. Førsteårs juniorer Mats Theie Bretvik og Christopher Hegg ble kåret til årets unge spillere, Anders Mehren årets spiller og Morten Hagen årets toppscorer. En fin avslutning på en god sesong for Åssia. VI GRATULERER MED EN GOD SESONG OG EN FIN ANDREPLASS OG  "BEST I BY`N".



Keeperskole for 10-16 åringer - Starter 2.11

Postet av Åssiden IF - Fotball den 12. Okt 2006

Strømsgodset IF/TF inviterer til fotballskole for keepere i alderen 10 - 16 år.

Vi oppfordrer alle keepere i aldersklassene å melde seg på. Junioravdelingen betaler for kurset, men den enkelte melder seg på direkte selv, så får vi en felles faktura fraSIF etterpå.

Kurset vil foregå på torsdager kl.18:00 på kunstgressbanen på Gulskogen.

KEEPEREN I FOKUS!
 

Strømsgodset IF/TF inviterer til fotballskole for keepere i alderen 10 - 16 år

Høsten er en fin tid for å søke utvikling, så er du en keeper som ønsker å utvikle deg er du velkommen til å melde deg på vår ferdighetskole for keepere!

Vi kommer i løpet av høsten / vinteren 06/07 til å arrangere keeperskole

 del 1 og del 2

Del 1  Starter opp 2. november og holder på frem til midten av desember - tar  for seg grunnleggende keeperferdigheter ( 7 treninger )

Del 2 Starter opp i januar og holder på frem til begynnelsen av mars mnd –     vil være en videreføring av del 1. ( 7 treninger )

Dere vil få en ukentlig trening på Gulskogen kunstgress, under ledelse av klubbens meget dyktige keepertrener Rolf Morten Holm

 Vi deler inn i 2 grupper 10 – 12 år og 13 – 16 år

Keeperen i fokus vil kun koste: Kr. 300,- for hver av delene, melder du deg på begge delene betaler du kun kr. 500,-

Påmelding innen 22. oktober til: ejokstad@gmail.com

Opplysninger om keeperen  i fokus: Even Jokstad mob.  913 57 228



Strømsgodet3 - Åif2 2-4 (1-2)

Postet av Åssiden IF - Fotball den 10. Okt 2006

2006 sesongens siste kamp mot Strømsgodset 3, hvor Åif2 hadde muligheten til å spikre fast 4.plassen med en seier. Etter en fantastisk god høstsesong øynet Åif2 også muligheten til å endelig få sin etterlengtede første seier over Godset3. Nok en gang skulle Åif2 spille en kamp uten keeper og evigunge Levi Reiersrud trakk nok engang keeperdrakta over kroppen og skulle vokte Åif2 sitt revir.

Åif2 stilte med et forholdsvis godt mannskap denne lørdagen i oktober. Været var fint, kunstgresset på Gulskogen jevnt og bra og tilskuerne som samtlige var fra Åssiden blide og glade. ”Carlos” Kvennejorde uttalte i garderoben føre kampen at dersom han ikke soret i dag ville han ikke spille fotball neste sesong.

 

Åif2 troppen bestod av ungt og lovende, noen gamle grå og rutinerte og noen som ikke var gamle og ei heller lenger unge. De 11 som startet var  Levi Reiersrud, Smurf, Eldstebror Hougen, Eirik Friise, Kniven, Øistein Hansen, Spielfuehrer Eliassen, Peter Oland, JR, David Meyer og Carlos Kvennejorde.  Innbytterne var Hasan, Knuseren og Riis. 4-3-3 var formasjonen som skulle føre til seier og med lik innsats og engasjement som i de tidligere kampene denne høsten kunne man ane en endelig seier over Strømsgodset 3.

 

Åssia 2 var det førende laget og spilte seg til gode sjanser og burde tatt ledelsen ved flere anledninger, men det var Godset 3 som tok ledelsen ved ukonsentrasjon i Åif2 forsvaret der 2 godset spillere får lure seg gjennom 4 Åif2 stjerner og gir hjemmelaget ledelsen 1-0. Ante man allerede nå at godset 3 skulle ikke la Åif2 få oppleve hvordan det skulle være å slå hjemmelaget. Åif2 hadde gode sjanser ved David Meyer og ”Carlos” Kvennejorde uten å få ballen i mål. Åif2 var som sagt det klart beste laget og fikk til godt spill og utlignet endelig til 1-1 ved nettopp ”Carlos” Kvennejorde og vi kan se frem til en ny sesong med denne mannen i Åif drakta da han gjorde som han sa føre kampen. Han skjærer inn fra sin høyre ving posisjon og skal slå ett innlegg retning bakerste stolpe, men Carlos som ser keeperen er på vei ut i feltet, lar ballen med vilje gli av foten hans og ballen ruller inn utagbart bak Godset3 keeperen. Åif2 var nå det klart beste laget og når de holdt tempo i spillet holdt ikke Godset 3 følge. De slo fortrinnsvis langt opp til den gamle Åif-keeperen Stein Arne Riis som var tung, god og gjorde hverdagen litt sur for Åif2 forsvaret. Åif2 skulle derimot gå opp til en 2-1 ledelse føre pause. Åif2 kriger til seg et innkast høyt oppe på banen og Smurf instruerer unge Friise om å ta turen opp til motstanderens boks. Innkastet ender med at unge Friise får ballen på hjørnet av 16 meteren og sender i vei et skudd som skrur seg inn i nettet bak keeperen. Unge Friise uttalte til redaksjonen at han bare elsker å få ballen i denne posisjonen og at ser frem til å få ballen i denne posisjonen igjen senere og at det er nesten garantert scoring. Åif2  går til pause med 2-1 og man er kun 45 minutter unna en seier over godset 3.

 

I Pausen kommer de vanlige beskyldningene fra tilskuerne som holder med Åssia. Web-redaksjonen velger å ikke nevne navn, men det er 3 markante skikkelser i Åif miljøet som ved hver anledning hetser og sjikanerer Smurf på det groveste hele kampen gjennom. Dog er hans psykiske tilstand varierende, men ikke skjør som glass. Hasan kommer inn for Kniven og Riis hopper inn for Carlos.  Åif2 fortsatte presset og burde avgjort kampen tidlig i andre omgang til sin fordel men maktet ikke å få ballen inn i målet til tross for flere gode sjanser. Men på en corner skulle Åif2 øke ledelsen til 3-1. Spielfuehrer slår en corner inn fra vår høyre side som JR treffer på en svært uheldig måte, men Riis dukker opp som troll av eske og styrer inn 3-1 til gjestene. Etter dette dabber kampen ut og Åssia2 detter ned på et alt for lavt nivå og begge lag bidrar til en dårlig kamp. Knuseren Møller må ut med en ankelskade og er forespeilet ro i de neste 6 ukene og krykker i 2 av de. Kniven gjør sin første opptreden som sentral spiss. Tempoet i kampen krabber på et svært så lavt gir og ingen av lagene byr på noe stort spill. Åif2 burde vel også i denne perioden laget flere mål. Hjemmelaget går derimot opp til 3-2 15 min føre slutt og det blir litt nerve i kampen igjen. Smurf slår hodeløst en pasning som ikke traff Spielfuehrer i beina og ballen blir snappet opp, men forsvaret burde avklart etter dette. Slett forsvarsspill av gjestene og det er igjen en liten nerve i kampen. Åif2 gjør et bytte og Spielfueherer Eliassen går inn i mål for Levi og han tar styringen sentralt på midtbanen. Åif2 spiller opp til dans og Øistein Hansen setter sikkert inn 4-2 og kampen er avgjort og faktumet er at Åif2 for første gang har slått Godset 3 og sikrer en flott 4.plass til Åif2.


Steinberg - Åif2 6-4 (3-3)

Postet av Åssiden IF - Fotball den 6. Okt 2006

Åif2 skulle tirsdag 3.oktober kl 17.00 spille mot tabelltreer Steinberg på Steinberg stadion. Steinberg var et lag som vi på vårsesongen slo 6-1 på hjemmebane. Åif2 har vært gode i høstjakta etter poeng og hadde kun et tap og en uavgjort føre kampen mot Steinberg. Steinberg på sin side har også vært gode denne sesongen og kunne ta over 2.plassen i puljen med seier over Åif2.

Åif2 stilte med en redusert tropp til denne kampen. Levi Reiersrud skulle ikle seg keeperdrakta da vi utrolig nok ikke fikk låne keeper av a-laget. Smurf, Peter Hougen, Dokken og Carlos utgjorde forsvarsrekka.  Fiesta-Martinsen, Spielfuehrer Elias og JR utgjorde midtbanetrioen og BK, Riis og David Meyer var de tre musketerer på topp fra start i første omgang. Innbyttere var Hasan med strekkskade og Knuseren Møller.

 

På en regntung høstbane tok Steinberg imot Åif2 til sesongenes nest sist kamp. Det var tydelig at Steinberg tok kampen seriøst og hadde en god oppvarming, mens Åif2 derimot satset på at setevarmeren i bilene på turen opp til Steinberg gjorde sitt. Etter en dårlig oppvarming er spillet preget av en del Hawai-spill tok Steinberg tok de initiativet i kampen. De spilte seg til flere sjanser som de ikke fikk uttelling på. Hjemmelaget tok ledelsen 1-0 etter markeringssvikt og dårlig kommunikasjon i forsvarrekka. Åif2 svarer direkte på dette og spiller flere gode kombinasjoner over vår venstre side der Elias serverte flere lekre fremspill mot BK. Scoringen skulle derimot komme over vår høyre side der Riis tilslutt får ballen og legger inn foran mål der junior David Meyer stiger til værs og møter ballen føre keeper og utligner til 1-1. Åif2 er nå inne i en bedre flyt og spillet sitter noe bedre. Derimot er det Steinberg som skal gå opp til 2-1 på nok en glipp i markeringene i forsvaret. Levi hadde i hele første omgang flere gode redninger.  Åif2 spilte seg også til gode sjanser i første omgang og utlignet til 2-2 føre pause ved Martinsen. ”Fiesta” møtte ballen på en tverrsoverpasning inne i 16 meter og satte ballen nesten fra skrå vinkel ballen i tomt mål i nettaket. Etter dette går Steinberg går nok en gang opp i ledelsen 3-2. Vi utligner igjen etter fremspill av Smurf til David Meyer som alene med keeper ikke gjør noen feil og reduserer til 3-3 som også blir pauseresultat.

 

Andre omgangen skulle bli en høstpreget og surrete 2 omgang som var preget av et ukritisk spill fra Åif2 sin side. Åif2 havnet etter 4-3 tidlig i andre omgang og ble jagende redusering i hele andre omgang.  Åif2 utlignet til 4-4 ved Knuseren 5 minutter føre slutt. Dokken kjørte to tunneller ute på vår venstre side som legger inn der Knuseren møter og setter ballen utagbart mellom beina på keeper. Åif2 ønsket seg seier i dette oppgjøret og hadde troen på det og spilte 4-2-4 i store deler av andre omgang og slo fortrinnsvis lange baller. I stedet for å få med oss ett poeng hjem til Åssia går Steinberg mer eller mindre opp i 5-4 og tilslutt 6-4 for hjemmelaget med under 5 minutter igjen å spille.

 

Høstsesongens andre tap for Åif2. Vi har kun tapt to kamper denne høsten mot puljevinner DBK og tabelltoer Steinberg. Kampen mot Steinberg kunne nok vært vunnet dersom vi hadde hatt med en keeper til denne kampen. Levi stod bra i målet, men med en keeper i mål og ikke utespiller tror jeg nok det ville gått veien for Åif2.

 

Til lørdag er det sesongens siste kamp. Borte mot Godset 3 på gulskogen kl 12.00



Åssiden - Hokksund. jnr-kamp avlyst!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 5. Okt 2006

Åssia jnr-lag skulle møte Hokksund onsdag kveld på Gulskogen kunstgress. Hokksund meldte et par timer før kampstart at de dessverre ikke kunne stille lag. Kampen ble da selvfølgelig avlyst. Hvorfor Hokksund ikke kunne stille lag kunne de ikke gjøre rede for, men det er deres problem. Dette var en kjedelig beskjed å få så kort tid før kampen, men ikke mye å få gjort med dette. Vi har nå vært med på to kjedelige opplevelser. Nå gjenstår to kamper, MIF og Solberg. Der skal vi sørge for å få to store oppturer og gode opplevelser på tampen av sesongen.


Konnerud vs Åssiden 2-2 (2-0), en godkjent omgang ga viktig poeng.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 5. Okt 2006

Det ble uavgjort 2-2 etter at hvert av lagene hadde en omgang hver. Konnerud startet best i dette oppgjøret, hadde mer bevegelse og plan over sitt spill. Åssia var stillenstående og lite agressive i spillet sitt. Konnerud tok ledelsen etter et frekt frispark. Mens keeper dirigerte muren satte Konnerudspilleren ballen i nesten tomt mål. Et lettkjøpt mål og særdeles lite rutinert av Åssiaspillerne. Konnerud gikk opp til 2-0 etter et flott angrep. Holm var noe uheldig som var borti skuddet og lurte Syvertsen i mål. Konnerud gikk til pause med en konfortabel 2-0 ledelse. Åssia var tamme fremover men skapte allikevell tre, fire gode sjanser som burde ha gitt uttelling.

Åssia gjorde en dårlig første omgang. Lite struktur og plan i spillet, stillenstående og tamt angrepsspill. Konnerud leda fortjent til pause. Åssia gjorde noen bytter i pause og begynnelsen av andre omgang. Dette gjorde at det ble en større bevegelse, trua bakrom mye mer enn i første. Konnerud ble av en eller annen grunn liggende lavt med 7-8 stk i forsvar. De var lite villige til å gå i angrep. Åssia festa mer og mer grep om kampen og Mehren kunne fortjent redusere til 2-1 etter en noe heldig scoring. Åssia presset på og skapte gode muligheter, vant dueller og satte Konnerud under større og større press. Et langskudd av Svork sørget for fortjent utligning og poengdeling.

Lagene hadde en omgang hver, så uavgjort var et greit resultat. Åssia skapte flest målsjanser og kunne fort ha tatt med seg alle poengene. Åssialaget løfter seg vesentlig i andre omgang og dominerer stort utover kampen. Et viktig poeng med tanke på best i byen.



Åssiden vs Asker 0-4, klasseforskjell på nr 1 og 2 på tabellen.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 2. Okt 2006

Denne kampen ble flyttet fra Berskaug til Gulskogen kunstgress av Drm Kommune. I øs pøs regnevær stod lagene å ventet på at SIF skulle komme å låse opp garderrobene, det kom selvfølgelig ingen. Kampen ble utsatt i 20 min. Asker tok raskt tak i kampen og dominerte relativt greit fra begynnelse til slutt. Det var klasseforskjell på lagene når sant skal sier og det skal det jo. Asker tok ledelsen etter ca 15 minutter, hadde noe store sjanser til å øke men var noe unøyktige forran mål. Åssia hang ikke med i bevegelsene til Asker. Åssia kom noe mer med utover omgangen og skapte noen brukbare muligheter, da svarte Asker og gikk opp til 2-0 ledelse. Noe som ble pauseresultatet. Asker kontrollerte stort sett hele andre omgang og tok en fortjent seier med 4-0 overt et noe tamt Åssialag. Thomas Tollefsen var kanskje Åssias beste i denne kampen, kompis Hagen var ikke med. Tollefsen burde ha putte på en av de sjansene Åssia spilte seg til. Forskjellen på legene var stor kampen sett under ett. Åssia var trege i forflytingene og var sløve i duellspillet spesielt i egen 16 mtr. Asker har mye bedre ferdigheter spesielet i kvaliteten på forflytningene og ballbehandling. Forskjellen var som forventet men hadde trodd at Åssiaspillerne skulle vært bedre i duellspillet. En grei seier til serievinner Asker. Og det er bare å ønske lykke til i kvalikk og jakten på 2. div spill. Åssia får konsentrere seg om å bli best i byen.


Konnerud II vs Åssia 2-1, flaut og unødvendig tap av juniorgutta

Postet av Åssiden IF - Fotball den 27. Sep 2006

Åssia møtte Konnerud II på Konnerud kunstgress tirsdag kveld. Dette var en toppkamp i 1. div, ikke mange som kunne se det ut ifra spillet. Konnerud åpna kampen bra og skapte trøbbel for et Åssialag som ikke var helt med. De første 20 minuttene var Konnerud beste, Åssia jobbet seg inn i kampen og tok mer og mer over de siste 15-20 min. Åssia hadde tre store sjanser som burde ha gitt ledelse til pause, men alt i alt greit med uavgjort halvveis. Åssia dominerte andre omgang uten å være i nærheten av nivået vi bør ligge på. Skapte store sjanser uten å lykkes. Helt til Hansen ble felt og straffe. Friise satte den sikkert i kassa og Åssia leda 1-0. Åssia forstatte å skape store sjanser uten å sette de. Da skjer det som har skjedd mange ganger før. Motstanderen kontrer inn utligning ut av ingen ting, minuttet senere kontrer Konnerud inn ledelse 2-1. Åssia forsetter å presse Konnerud og skaper mer enn nok sjanser til vinne greit men klarer ikke å sette sjansene. Kampen ender dermed med et unødvendig og flaut tap for Åssiagutta. Kampen sett under ett var dette ingen god kamp. Var vanskelig å se at dette var to av topplagene. Vi må og skal opp på et høyere nivå i prestasjoner i de kommende kamper. Et tap med smerte, men vi reiser oss igjen!


Åssia vs Vollen 5-3, Hawaii fotball og lekk i begge ender.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Sep 2006

Åssia tok i mot Vollen onsdag kveld i en utsatt kamp. Det var to ruskete forsvar som skulle sette sitt preg på kampen. Lagene fulgte hverandre i første omgang, Åssia leda to ganger men Vollen kom tilbake begge gangene slik at det sto 2-2 til pause. Vollen tok ledelsen 2-3 litt ut i andre omgang. Åssia svarte tre ganger og kunne ta med 3 poeng inn i garderroben etter en 5-3 seier. Hagen ordnet 1-0 etter et perfekt innlegg fra Røed. Vollen svaret imidlertid bare noen minutter senere. Junior Hegg ordnet 2-1 fra samme servitør. Så ut som Åssia skulle ta kontrollen, men Vollen ville det anderledes. De utlignet til 2-2 som stod seg omgangen ut. Vollen har mye stå på vilje og kunne ta ledelsen 3-2 ca 5 minutter ut i omgangen. Etter dette tok Åssia over og satte 3stk i Vollen målet på 20 minutter. Og kunne etter dette kontrollere seieren inn. Hagen, Røneid og Mehren ordnet målene. En fortjent seier til blå/hvit men Vollen ga god motstand. Det var ingen god forestilling men en underholdenes kamp med mange mål og gavmildt forsvar.


Solberg vs Åssiden 0-2, fortjent seier til slutt.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Sep 2006

Solberg på Solbergbanen stod for tur for Åssialag i medgang. En alltid vanskelig kamp for Åssia dette. Blir alltid en tøff og tett match mot Solberggutta. Det ble det til tider også i dette oppgjøret. En jevn og lite velspilt første omgang endte med 0-0 til pause. Åssia var noe bedre i spillet men Solberg fikk den første store sjansen. Åssia hadde allikevell mange gode muligheter. Åssia tok over mer og mer siste kvarteret i første og var dominerende i store deler av andre omgang. Etter mange gode sjanser fikk Åssia straffe. Den sikre Hagen bommet, Åssia forsatte å produsere sjanser. Solberg var imidlertid farlige på kontringer som alltid, og ropte på straffe et par ganger. Dommerne lot seg imidlertid ikke lure. Røneid var sterkest på en corner og ordnet endelig en 1-0 ledelse til Åssia. Røed fastsatte resultatet etter en glimrende stupheading etter fantastisk forarbeid av unge Theie Bretvik. Åssia var klart best i andre omgang, selv om Solberg var småfarlige på kontringer og dødballer. En fortjent seier til Åssiagutta til slutt.



Åssia vs Kongsberg 4-2, sterk seier av jnr-laget.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 20. Sep 2006

Perry i form.
Åssia vant fortjent 4-2 over topplaget Kongsberg i 1. div for jnr. Åssia startet glimrende i denne kampen og satte press på Kongsberg direkte fra start. Allerede etter 25 minutter leder Åssia 4-1. Kongsberg reduserer til 4-2 like før pause, noe som også ble sluttresultatet. En godt gjennomført kamp av Åssiagutta sørget for en fortjent seier over et godt Kongsberglag.
Nok en god kamp av Simen F. Johansen

Åssia staret meget godt i denne kampen. Vi skulle sette Kongsberg under press fra start, noe vi lykkes med. Et godt kollektivt press i midtleddet skulle sørge for gode overganger. Vi skaper gode sjanser og mange cornere, noe som skulle bli utslagsgivende. Allerede etter knappe kvarteret banker Madsen inn en 1-0 ledelse, etter retur fra en corner. Kongsberg svarer imidlertid raskt, fire minutter senere utligner Kongsberg til 1-1 på sitt første angrep, et godt angrep. Åssia forsatte kjøret og presset Kongsberg bakover. I løpet av en 5 minuttersperiode øker Åssia til 4-1 og avgjør kampen. Hansen skrur en corner i mål via keeper. Theie Bretvik driver fremmover og smeller ballen i mål fra 16mtr. Meyer møter en Hansen corner og skaller ballen utagbart i goalen. Kongsberg kommer mer med utover omgangen og reduserer til 4-2.

 

Vi gjør en god gjennomført andre omgang og kontrollerer greit inn en seier. Selv om en meget god høyrekant skaper trøbbel for Åssiaforsvaret i perioder. Kongsberg bommer på straffe midtveis i omgangen noe som selvfølgelig er avgjørende for kampen. Åssia skaper mange sjanser, tre ganger i stolpen, Friise vinner nesten alt av corenere og burde ha treffi mål et par ganger, et par store redninger av Kongsbergkeeperen gjør at kampen ender med 4-2 seier til Åssia. Kongsberg var et godt lag med gode ferdigheter offensivt, Åssia skaper mange og store sjanser og er effektive i starten, noe som avgjør kampen. Tre viktige og fortjente poeng til Åssiagutta.

 



Åif2 tok imot Sif/Bif2 (1-1) 5-1

Postet av Åssiden IF - Fotball den 16. Sep 2006

Åif2 tok imot Sif/Bif 2 onsdag 13.september kl 18.00 til siste gresskamp på Åssiden stadion for Åif2. Åif2 hadde planer om å fortsette det gode spillet fra tidligere kampene denne høsten og ta nok en seier.

 

Høstlaget Åif2 var nok en gang vertskap for en ny fotballkamp i 5.divisjon. Denne onsdagen i midten av september var Sif/Bif2 gjester. Tradisjonelt sett pleier oppgjørene mot gjestene å være jevne fotballkamper hvor begge lag som regel er opptatt av å spille fotball. Sif/Bif2 består av en rekke rutinerte herremann og noen unggutter fra a-laget deres i 4.divisjon. Om Åif2 kan det jo sies at de er et formlag om dagen, om de tidligere har luktet og smakt på den søte smaken av flytsonen, har de nå tatt et godt stykke av den. Det smaker godt og etter den 9-0 sterke borteseieren mot Svene i begynnelsen av denne uka var de blide guttene på jakt etter nye 3 poeng.

 

Troppen til kampen var nesten lik som til sist kamp.  Eneste forandring var at ”Fiesta” Martinsen måtte stå over grunnet jobb.  BK og Knive var tilbake fra skade og gjorde troppen komplett. Det er viktig inn mot høsten å ha et skadefritt mannskap og vikarierende trener Eliassen skal i de neste to ukene jobbe med skadeforebyggende trening samt forbedre lungekapasiteten til spillerne. Han har fått overlevert treningsplanen som skal følges til punkt og prikke de neste to ukene. Når hovedtrener Aronsen kommer tilbake i begynnelsen av oktober skal Åif2 gjennom en løpstest for å sjekke at Eliassen har gjort god nok jobb.

 

Det var tydelig føre kampstart at guttene tok noe lett på oppgaven, smilet og stemningen satt løst. Oppvarmingen og tenningsnivået føre kampen ble for dårlig. Det var faktisk høyere temperatur i garderoben da internasjonal politikk ble diskutert mellom åif-guttene. Konklusjonen var det enkle, ”Hvorfor kan vi ikke alle bare leve i fred?”

 

Åif2 gikk inn mot kampen med like arbeidsoppgaver som føre de tidligere kampene denne høsten. Fokuset ble igjen å ha tempo i ballforflyttning, kvalitet i pasningene og glede ved å spille fotball. Åif2 har virkelig fått mange nye tilhengere denne høsten, med deres flotte spill. Periodevis også under gårsdagens kamp ble det spilt god fotball.  Når Åif2 lot ballen spilles på få touch mellom hverandre og samtidig forflyttet og plasserte seg klokt i forhold til hverandre var det meget bra spill. Samhandlingen og relasjonene mellom flere av spillerne i går var telepatisk og dermed kom Åif2 ofte til gode sjanser i første og andre omgang grunnet godt spill.

Åif2 startet første omgangen godt og spilte seg til flere gode muligheter spesielt etter gode relasjoner mellom Spielfuehrer Eliassen og Hoffservitør Dokken. Denne velkjente kombinasjonen fra ”Makrellen” Teigen sine trenerglansdager på Åssiden stadion er blitt høstens suksess for Åif2. Anders F er blitt omskolert til høyre kant i de siste 2 kampene og dette har tydelig vært en suksess for unggutten. På to kamper har han nå 3 mål for Åif2. Det virker som om han tilsynelatende trives godt i sin nye kantrolle, men har fremdeles noe å lære av de rutinerte spillerne på Åif2. Åif2 var det klart førende laget under hele kampen, men mot spillets gang tok Sif/Bif2 ufortjent ledelsen etter slapphet i forsvaret til Åif2. Smurf, Blokka, Hasan og Espen var 4 blide forsvarspillere i første omgang. Midtbanen bestod av Carlos, Elias og JR.  Angrepsrekka var Dokken, Dag og Anders. Åif2 burde scoret minst 5 mål i første omgang, men som tidligere denne sesongen har de slitt med å få ballen i mål. Åif2 trengte en dødballsituasjon for å få åpnet kontoen. Første cornerforsøk fra Elias i retning Blokka ble headet over, men vi satt allikevel med følelsen at ballen snart ville finne veien inn i nettmaskene til lett erotisk lek og kjærtegn mellom ballen og nettet. Etter ca 30 minutters spill foretok Åif2 et taktisk bytte og Henrik H kom inn for Cenar som stopper. På neste cornerforsøk stiger Blokka til værs og møter Spielfuehrer sin perfekte corner med pannebrasken og setter den rett i nettet til trampeklamp fra de fremmøtte ungpikene på Åssiden stadion. 1-1 og Åif2 var igjen på rett spor. Åif2 kan være fornøyd med godt spill i første omgang, men bør være noe misfornøyd med uttellingen på sjansestatistikken, kun 1-1 til pause. I pausen ble vi enig om å skru opp temperaturen på intensiteten og ikke minst fortsette med det gode spillet, men igjen øke hurtigheten og presisjonen i ballbehandling for å tilstrebe oss et endre bedre overtak.

Til forandring ble det ikke foretatt noen bytter i pausen slik Åif2 ofte har gjort og trykket ble opprettholdt og forsterket i andre omgang. Åif2 presset tyngre og fikk tvunget spillet mer og mer inn i vår retning. Sif/Bif2 ble utspilt i perioder og Åif2 kom til flere gode sjanser også i andre omgang. Hjemmelaget får presset seg til nok en ny corner og igjen stiger Blokka til værs møter ballen og header bestemt i nettet. Blokka tegnet seg for 2 scoringer denne kvelden og med tanke på at samboeren så på kampen fra tribuneplass er det ikke umulig at det ble flere scoringer denne høstkvelden på sjarmtrollet fra brøttet. 2-1 til hjemmelaget og det virker som Åif2 tilsynelatene har full kontroll på kampen. Forsøkene Bif/Sif2 har fremover blir kontrollert stoppet av forsvaret. Anders F som har en ny vår på høyre kant har spilt seg til flere sjanser fra kanten enn som sentral spiss og fikk nok en fulltreffer denne kvelden. Det hele begynner med at JR skrur et innlegg fra vår gode høyre kant, der ”Smurf” stadig vekk var frempå fremover på banen denne kampen, som blir skrudd bak forsvaret til gjestene Anders stuper frem mellom to forsvarere og setter ballen i nærmeste hjørnet utagbart for keeper. 3-1. Backene til Åif2 var gode kampen til å trykke etter for å forsterke presset fremover på banen og gi støtte til kantene. 4-1 scoringen skulle bli ”Såpa” sin første for sesongen. Henrik ”youngest” Hougen brother skulle opprettholde straffestatistikken for familien. Han kommer på et nydelig og bestemt langt løpt og blir felt innenfor 16 meteren og en god dommer for anledningen Rolf Mauritson blåser straffe til hjemmelaget. Vår faste straffetager Spielfuehrer Eliassen var akkurat byttte ut og dermed åpnet muligheten seg for ”Såpa”. Unggutten tok den lange veien fra egen 16 meter og opp til motstanderens 11 meter og la ballen til rette.

 Kikket lett skrem bort på egen innbyttervenk trakk pusten dypt inn, fikk følelsen tilbake i de skjelvende beina og satte ballen i krysset, etter egen mening, til trygg og solid føring til hjemmelaget.

Dagens siste mål skulle vårt italienske alibi sørge for. Bk med sitt halvlange fotomodell hår og nylig påførte kapteinsbind på sin muskuløse overarm løp opp fra sin venstre kantrolle. Han følger nøye med når Hasan legger inn fra høyre siden, stormer mot målet, håret blafrer i vinden og ungpikene hjertene sukket høyt, kameralinsene rettet seg mot mannen som kontrollert styrer inn 5-1 til hjemmelaget. En tydelig fornøyd mann, strekker armen med det røde kapteinsbindet opp i været og feirer scoringen på et bestemt vis.

 

Lagbilde Åif2 med dommer Rolf Mauritzson

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bak fra venstre: Espen A, BK, HASAN; Carlos, Knusern, Yngstebror Hougen, Riis, Blokka, Anders og Spielfuehrer.

Sittende fra venstre: Smurf, Dokken, JR, Kniven, Dag, Dommer Mauritzson

Liggende: Såpa

 

Åif2 har hatt en svært god start på høstsesongen og vunnet 4 av 5 kamper. Har seire over Sif/Bif2 (5-1), Lier (5-4), Svene (9-0) og Nore/Uvdal (5-1) og kun tap for DBK (0-2). På høsten har Åif2 en solid målforskjell med 24- 8 på 5 kamper. Etter trenerteamet innførte sexforbud så lenge man er i flytsonen med seire virker spillerne mer konsentrerte, målrettet og har bedre kondisjon enn tidligere.

 

Blokka mål nr 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anders F

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Åssia vs Øvrevoll 4-1, grei seier.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 15. Sep 2006

Åssiden IFÅssia tok imot Øvrevol på Åssia stadion lørdag. Det ble en grei 4-1 seier til Åssia uten å overbevise rent spillemessing. Det vare en relativt jevn kamp, men Åssia hadde stort sett god kontroll og vant til slutt fortjent 4-1.

 Det ble en jevn start på kanten. Øvrevoll var farlig frempå et par ganger. Åssia hadde dog de største sjansene, bla et par i stolpen og noen som keeperen måtte jobbe for, for å hindre mål. Tollefsen var på hugget i denne kampen og etter en drøy halvtime så smalt han inn 1-0 ledelse med venstra, etter en elegant vending. Det finnes forstatt kvalitet i den gamle kroppen. Stillingen sto seg til pause, noe gjestene bør være mest fornøyd med.

Andre omgang kontrollerte Åssia greit. Tollefsen viste gamle takter med et godt løp inn i 16mtr og kunne skalle inn en 2-0 ledelse etter et godt angrep av blå/hvit. Hagen ordnet 3-0 på vakkert Hagen vis. Presis fremspill av Svork som Hagen dempet på brystet og smalt ballen bak Øvrevollkeeperen. Øvrevoll reduserte til 3-1 etter at Åssiaforsvaret var i det svært gavmilde humøret. Trener Røed byttet seg selv inn og ordnet sluttresultatet til 4-1 etter et vakkert hodestøt.

 

En grei og fortjent 4-1 seier over tabelljumbo Øvrevoll. Ingen stor forestilling, men en grei arbeidsøkt ga fortjent 3 poeng.



Poengdeling mot Haugfoss i en marerittaktig kamp.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 14. Sep 2006

Friise på plass igjen etter skade, to scroringer, den med leppa.
Det ble en vanskelig kamp bort mot Haugfoss. Vi forventet en tett og tøff match borte mot fysisk sterke Haugfoss. Og det ble det, akkurat som sist. Vi var enige om å ikke bli med på deres spill men konsentrere oss fult og helt om vårt eget spill. Noe vi lykkes med i de første 25 minutter av første omgang. To vakre angrep ga uttelling og vi leda 2-0 med full kontroll. Siste 10 min av første omgang startet marerittet, som varte kampen ut. God moral og et godt stykke arbeid ga til slutt 1 poeng. Kampen endte med det rare resultatet 5-5! Åssia staret godt i denne kampen og dro opp det ene angrepet etter det andre. Etter god kombinasjon på kanten la Hegg inn et perleinnlegg til Meyer som ikke gjorde noen feil med hodestøtet. Etter godt press høyt på Haugfoss banehalvdel ble Perry lagt i bakken. Friise satte ballen sikkert i mål på frisparket like utenfor 16 mtr. Åssia dominerte første halvdel av omgangen og hadde god kontroll. Så begynte marerittet. Haugfoss jobbet seg inn i matchen og kunne utligne til 2-2 minuttet før pause. Meyer ga Åssia ledelsen sekunder før pause med nok et hodestøt fra en perfekt servering fra Hegg. Vi sleit defensivt i hele andre omgang. Vi ble rett og sett kjempet i senk av et Haugfoss lag som sto frem og ga alt. De vant de fleste dueller. De gikk opp i en 4-3 ledelse. Friise utlignet til 4-4 men Haugfoss gikk raskt opp i en 5-4 ledelse. Noen minutter før slutt fastsatt Henriksen resultatet til utrolige 5-5. Dette ble en marerittaktig andre omgang. Vi var slurvete i den defensive jobben. Både lagdelmessing og individuelt, både bakleddet og midtleddet. Dette ga Haugfoss gode overgangsmuligheter. Vi viser tross en vanskelig kamp god moral og arbeidsinnsats, noe som ga oss 1 poeng på en svært dårlig dag.


Svene - Åif 2 0-9 (0-2)

Postet av Åssiden IF - Fotball den 12. Sep 2006

ÅIF gjestet Svene gress mandag 11 september kl 18.00. Dette skulle bli en festforestilling av ÅIF2. Som endet med at målkåte Åif2 seiret på bortebane.

ÅIF2 tok veien gjennom sølvbyen for å komme frem til Svene gress denne flotte høstkvelden. Kampstart var kl 18.00 og allerede kvart på fem satt det topp motiverte og blide gutter fra ÅIF2 utålmodig foran klubbhuset på idylliske Svene. Svene er vel mer kjent for å være fotballbanen under hoppbanken der velkjente Per Bergerud la grunnlaget for VM seieren i Seefeld 1985. Kampen i vårssesongen endte jo som kjente 4-3 til de blide guttene fra Åssiden.

 

Denne kampen skulle være en fortsettelse på trenden i fra høstsesongens allerede spilte kamper. ÅIF2 har tydelig løst billett på bussen som går kirkefritt og holder seg i kollektivtfeltet og får lov til å valse forbi motstandere der de skvulper videre i, den berømte allerede omtalte, flytsonen. Mon tro om dette er gjenoppbyggingen av den gamle og berømte Åssiabussen som stod i skuret ved siden av klubbhuset.

 

Fokuset inn mot kampen var å presse høyt, holde tempo i ballforflytning og ha det gøy. Spielfuehrer Eliassen var en het potet denne mandagen ok tok ansvar allerede føre oppvarmingen og varmet opp gutta med practial jokes (Riis og lekebilen) og morsomme kommentarer om diverse middagsønsker hos undertegnede. På oppvarmingen var det høy temperatur og tunnelene satt løst hos flere.

 

Endelig klart for teppefall og første akt. ÅIF2 gikk hardt ut og presset på fra første minutt. Svene noe uforutsigbart stod veldig høyt og gav løpsvillige Dag W masse bakrom å løpe i. Denne kloke mannen gav ÅIF2 ledelsen 1-0 og 2-0 hvilket gjorde at de fremmøte satte kaffen og de hjemmelagde vaflene i vrangstrupen. 1-0 gjorde Wilhelmshaugen etter at han JR spiller han alene med keeper og setter den iskaldt i høyre hjørne utagbart for hjemmelagets keeper. Kveldens konto var blitt åpnet og Åif2 fortsatte sitt stormløp mot hjemmelaget de første 25 minuttene. 2-0 kommer etter en duellsituasjon i feltet hvor det er liv og røre og klabb og babb på en gang mens kloke og evigunge Dag banker ballen bestemt inn i venstre hjørne. 2-0 til gjestene og kampen var avgjort. ÅIF2 hadde god kontroll bakover, hvor de eneste farlige sjansene Svene fikk var når Åif2 ble for selvsikre og ikke lot ballen gjøre jobben. Til tider ble Åif2 for opptatt av å drille motstanderne enn å spille effektiv fotball. Hvilket gjorde at vi i midtfasen av første omgang sank ned på et for lavt nivå. Dokken var en konstant trussel og slet ut to backer i løpet av 90 minutter. Hvor begge backene nok lå og holdt seg fast i senga i det våte lakenet og rope på mamma når svimmelheten tilslutt utpå natta en gang ga seg. Han kom til masse flotte innlegg, som målkåte Åif spillere stod i kø for å putte. Anders F, Smurf og Martinsen hadde alle sine klare sjanser på utrolig gode innlegg fra kanten. Åif2 burde ledet med 5-6 mål etter første omgang, men pause resultatet var ”bare” 2-0.

 

Riis kom inn på høyre kant i andre omgang og hadde to målgivende. Den første var en noe utradisjonell heading med øvre del av ryggen i tverrliggeren som han fikk tilbake i beina, fikk lurt videre til Blokka som kriget ballen inn i mål. Blokka var svært tilfreds med å ha åpnet ÅIF2 kontoen, men spørs om han rekker avslutningsfesten da han kun står bokført med 1 kamp. Espen som også gjorde en svært god figur i back-rollen headet inn en Riis-corner i krysset. Han fintet bort forsvareren sin gikk opp på bakre stolpe og satte den kontant i nettet. Unggutten gikk bare å gliste etter denne scoringen og spilte på seg mer og mer selvtillit. For øvrig spilte han uten å bli lurt en eneste gang i fulle 90 minutter. Føre kampen ble han derimot lurt av Dokken og Smurf da han trodde at vi kun spilte 2x30 minutter i 5 divisjon. ÅIF2 dominerte og kontrollerte andre omgangen totalt og var det eneste laget på banen. Og alle tilløp til sjanse ble rolig avklarert av et svært godt Åif2 forsvar i denne kampen.

Knuseren Møller ble spart til det 60 minutt og var tent som en prince mild da han kom innpå banen.  Etter noen minutters spill på banen som sentral spiss forfølger han en tilsynelatende fortapt ball, lurer den til seg fra forsvarspilleren setter fart alene mot keeper og gjør ingen feil da han setter ballen mellom beina til keeper. Møller skulle få oppleve dobbel glede denne kvelden og gjorde sin scoring nummer to for dagen da han etter et innlegg fra vår venstre side banker ballen bak keeper. For å fortsette triumfferden byttet man igjen innpå Anders F som etter en liten pustepause og kloke korreksjoner fra trenerteamet og de eldre spillerne endelig fikk hull på byllen i denne kampen. Han hadde tydelig studert Dokken sitt bevegelsesmønster og kopierte de offensive løpene hans. Han får ballen i bakrommet og opprettholder farten mot keeper og gjør ingen feil alene med keeper. Runder keeper og triller den inn i et tomt mål til sin første for dagen. Hans andre for dagen lignet på det første hvor han igjen skjærer inn fra kant i god fart etter å ha kranglet til seg ballen fra backen og setter ballen utagbart bak keeper i lengste hjørnet.

Spielfuehrer Eliassen fikk også sitt mål denne kampen, hvor eldstebror Hougen kom på et kjempeløp fra egen halvdel snurrer bort noen Svene spillere og blir lagt ned innenfor Svenes 16 meter. Dommeren var absolutt ikke tvil og målrettet gikk Eliassen frem til straffefeltet. Iskaldt satte han straffen og kronet en god kamp med scoring. Gårsdagens kamp var slik vi forventet av Eliassen. Han kunne dog duellert og hatt flere ballvinninger enn han hadde, men hans kloke fotballhode dirigerte og satte i gang angrep på angrep for Åif2 og styrte skuta og sikkert inn til seierens trygge havn.

 

 

Dagens målscorere:

Dag W x2

Anders F x2

Knuseren x2

Eliassen x1 (straffe)

Espen x1

Blokka x1

 

 

JR x 9 tunneler !!!!!! Hvor en dobbel tunnel der til og med Svene spilleren applauderte denne eminente teknikeren.

 

Ny kamp allerede i morgen, for øvrig tidenes siste Åif2 kamp på Åssiden stadion med naturgress. Vi møter Bif/Sif2 hjemme og kampstart er kl. 18.00. Oppgjørene mot Bif/Sif2 er som regel jevne og vi forventer en ny morsom kamp for Åif2. Det blir spennende å se om ÅIF2 klarer å opprettholde resultatet fra den gode høstsesongen. Vi har spilt 4 kamper, hvorav tre seire, Svene 9-0, Nore/Uvdal 5-1 og Lier 5-4. Kun tap mot DBK 0-2.

 

ÅIF2 ligger nå på 7. plass med 20 poeng. Med gårsdagens seier bikket vi 20 poeng og samtidig positiv målforskjell, 43-40, altså 3 plussmål.

Med seier i morgendagens oppgjør vil vi få 23 poeng og det er like mange poeng som Lier og Sif/Bif2. Lier vil dessverre beholde 4.plassen pga bedre målforskjell 54-36, men vi vil få kapret 5.plassen og topp 4 er da innenfor rekkevidde. Skal det bli seier i morgendagens kamp må innsatsen være på nivå som i de tre siste kampene og unngå downperiodene vi tillater oss innimellom.

 



ÅIF2 gjester Svene

Postet av Åssiden IF - Fotball den 11. Sep 2006

Viktig nyhetsoppdatering om kampen mellom Svene og Åif2 kl 12.00. Følg med på www.aif.no kl 12.oo idag for en oppdatering omkring kampen Svene - Åif2


Forhåndsinformasjon Svene - ÅIF2

Postet av Åssiden IF - Fotball den 11. Sep 2006

Her er en kort kommentar fra trener og spillere foran kveldens kamp. 

Med 6 timer til kampstart blir både troppen og trenerens kommentar innenfor kampen mot Svene offentliggjort for alle interesserte.

                 

Åif2 gjester som kjent Svene Gress kl 18.00 i dag. Åif2 tar i dag på seg den tunge kappen, kappen som kalles forhåndsfavoritt. Dette er ofte en kappe det knyttes store forventninger til og ikke minst svært ofte kan være tung å bære. Men med de siste kampene friskt i minne fra det ”uheldige” 0-2 tapet mot DBK og lagseieren 5-4 over Lier I.L skal Åif2 nå reise oppover Lågen for å spille ball. For det er virkelig det å spille ball som har kjennetegnet Åif2 denne sesongen i forhold til foregående år. De tidligere sesongene har ofte vært preget av Hawaii-fotball, ringerunder i siste liten for å få nok spillere og mange tap. Sesongen i år står i sterk kontrast til disse sesongene. I enkelte kamper denne sesongen har ÅIF2 vist et snev av kvalitetsfotball, med flere kloke fotballhoder på og utenfor banen, med fart i angrepsspillet og kollektiv trygghet bakover. Derfor må ÅIF2 finne seg i å være favoritt mot Svene denne mandagskvelden. Og ja dere det må være lov å si at dette er en flott dag for fotball.

 

Troppen og startformasjon til kveldens forestilling er som følger:

(4-3-3)

Keeper: ”Såpa” Lundteigen

Forsvar: ”Smurf” Aronsen, Jørgen ”Blokka” Holm, Hassan Cenar og Espen

Midtbane: JR, Eliassen (spielfuehrer) og ”Gol-Fiesta” Martinsen

Angrep: ”Hoffservitør” Dokken, Dag ”er en klog mann” Wilhelmshaugen og Anders Fyrand

 

Innbyttere:

Henrik ”Lillebror” Hougen, Peter ”Storebror” Hougen, Christian ”Knuseren” Møller og Ole Martin Riis.

 

Noe overraskende nok er de halvt danske brødrene Hougen satt ut. Dette er en disiplinærsak og er tatt opp internt i gruppa og valget ble altså å sette de ut. Når det gjelder videre kommentarer er det lagt et lokk på denne saken, men Headcoach Smurf har denne kommentaren til den noe overraskende åpenbare vrakingen av brødrene. ”Altså i fotball er det viktig å dyrke det kollektive, det vil si at vi ikke kan finne oss i at enkelte av våre spillere reiser på frierferd til Tyrkia midt i høstavsluttningen. Den spilleren det gjelder har i tillegg terrorisert meg med sms fra utlandet om utallige byturer med piker vin og sang. Å straffe broren i tillegg da ble en lett avgjørelse for å sette ett eksempel for resten av spillergruppa! ” var den knappe kommentaren om vraking av ”The Hougen Brothers”, til en ellers pratelysten trener for Åif2.  Videre forteller han at han ønsker at spillerne tar med seg det gode spillet fra de tidligere kampene, den kollektive forståelsen og samhandlingen og de individuelle prestasjonene og bruker dette til å vinne fotballkampen. Han nevner også savnet av å omsette målsjansene til scoringer for å gjøre hverdagen hans enklere.

 

Redaksjonen i www.aif.no har også kommet i kontakt med noen av de etablerte spillerene og fått deres kommentar til kvelds kamp.

På spørsmålet om forventningene til kveldens kamp svarte sympatiske Hoffservitør Dokken følgende, ”Forventingene er store etter sist kamp. Vi stiller topp skjerpet og med god følelse. Har tatt det rolig i helga og ladet opp til kampen”.  Spielfuehrer Eliassen kommenterte ”Med en smertefri ankel skal jeg bidra til at jeg blir avbildet i laagendalsposten og nevnt i samme åndedrag som sirkus Merano. I tillegg regner jeg med at bindet og straffene etter soning. Tror dessuten Svenes keeper frykter slegga etter sist frispark”.  At brødrene Hougen overraskende er satt ut parerte han glatt vekk med følgende, (avtalt svar fra trenerteamet??) ”slipper å ta feil hele tiden av de to”.  Han tippet slutteresultatet til å bli 5-2 til ÅIF2.

 

www.aif.no redaksjonen ønsker i hvert fall ÅIF2 lykke til med kampen og håper på seier.



ÅIF2 vs Lier I.L 5-4 (3-2)

Postet av Åssiden IF - Fotball den 9. Sep 2006

ÅIF2 tok imot Lier I.L denne mandagen. På en regntung stadion skulle gjestene sendes opp til Tranby med sekken full etter vårsesongens ydmykelse ÅIF2.

Åif2 tok imot Lier I.L på en regntung høstbane den 4.september. Gjestene som ydmyket Åif2 i vårsesongens kamp med hele 9-0 skulle få oppleve at Åssia er et høstlag. Gjestfriheten ble lagt igjen i garderoben og ermene var brettet opp for anledningen. Åif2 stilte et relativt sterkt lag denne mandagen. ”9 av 10” Svorkmo, Mr.Martinsen, Lundteigen, Dag ”er en klog mann” Wilhelmshaugen og JR var stjernene som skulle bidra fra a-laget sin side.  Sammen med de blide Åssia2 spillerne var troppen spikret inn mot revansjeoppgjøret mot Lier I.L

 

Ryktene svirret i garderoben om at man måtte ha 5 b-lags kamper for å få lov til å delta på sesongavslutningsfesten til Åssia 2. Dag og Svork hang som sultne hyener utenfor garderoben og lusket frem og tilbake foran døra og nærmest skrapte på den for å sitt første napp i en eventuell kamp for Åif2, slik at de nærmer seg adgang til den lukkede festen Åif2 skal oppleve etter sesongslutt.

 

Inspirert av sist kamp mot DBK var ønsket nok engang å stå høyt oppe på banen og presse Lier fra starten av. Lundteigen var nok en gang keeper for de blå-hvite, Smurf, Henke, Hasse og Carlos var forsvarsrekka. Stjernerekka fra a-laget på midtbanen var JR, Svorkmo (k) og Martinsen. Superspissene som skulle sørge for underholdning var Dokken, Dag og Riis.  Og underholdning skulle det bli. Første omgang ble jevnere en hva hjemmelaget ønsket. Med innsats og tempo i ballforflytning startet ÅIF2 kampen bra. Erfaren coach for anledningen var ”Spielfuehrer” Eliassen som sonet for 3 gule kort og manet spillerne sine fremover og kom med kloke korreksjoner underveis i omgangene. Åif2 var det klart beste laget de første 20-25 minuttene og gikk fortjent opp i ledelsen etter en scoring av Kristian Martinsen etter et flott angrep. Ballen ble forflyttet raskt og innlegget var kirurgisk presist fra servitør Dokken og Martinsen møtte innlegget perfekt og skled ballen i mål. (Se for øvrig billedserie 1.) Åif2 luktet på den berømte flytsonen og rullet opp flere gode angrep etter flotte kombinasjoner. Ballen ble rullet opp fra forsvarsrekka til midtbanen som spilte forbi midtbaneleddet til Lier og gav Åif2 muligheten til å utfordre forsvaret til Lier i overtallsituasjoner og med stor fart i angrepene.  Scoring nr 2 kom etter en besluttsom dommer bestemte seg for å håndheve 6 sekunders regelen. Lier sin keeper kjælte litt for mye med fotballen og dommer Karagøz blåste bestemt indirekte frispark for ÅIF2. 9 av 10 ”Svorken” bestemte seg for å gjøre statistikken til 10 av 10.  Svorken stilte opp, dirigerte egne spillere og muren. Første forsøket ble avblåst pga at muren til Lier bevegde seg for tidlig.  Svorken, upåvirket av de ytre stress-rammefaktorene, hadde bare mål for øyet. I forsøk nr to leverer han varene til de grader. Et knallhardt skudd som fyker rett inn i nettaket. (Se billedserie nr to). Hadde ikke nettet vært i målet ville ballen landet på Gulskogen. Åif2 hadde muligheten til å punktere kampen, men utrolig nok var denne scoringen en sovepute for ÅIF2 for nå sank intensiteten til et utrolig lavt nivå og Lier kom inn igjen i kampen. De vant duellene, overtok banespillet og var meget farlige på overgangene hvor de to lynhurtige spisser truet bakrommet. Lier kjempet inn reduseringen og til og med utligningen til 2-2.  Åif2 var dårlige i midtperioden av første omgang, men avsluttet omgangen bedre. Etter nok et perfekt menyforslag fra servitør Dokken på venstre kanten flikker Riis ballen i lengste hjørnet utagbart for keeper. ÅIF2 til pause med 3-2 og en fortjent ledelse. For øvrig var Dokken hoffservitør på de tre første scoringene.

 

I pausen velger Åif2 og legge litt om på strategien. ”Knuseren” Møller kommer inn på høyre kant for unge Riis. Hasse går ut til fordel for evigunge Levi. Vi stokker litt om på formasjonen og midtbanen blir bestående av strategen Levi og arbeidsmaskinene JR og Martinsen. Svork går ned i forsvaret for å slå de presise oppspillende på Knuseren i lufta. Åif2 startet godt i andre omgangen og alle de fremmøte åif-tilhengerene var sikre på at lufta gikk ut av Lier da Svorken satte inn 4-2. Og nok en gang var Åif2 i føringen med 2 mål og ble igjen selvsikre på en komfortabel seier.  Åif2 finner ikke igjen den fine rytmen fra første omgang og spillet på en høsttung gressbane var tydelig preget av en øygruppe i stillehavet. Lier kjempet seg tilbake i kampen og gjør 4-3 og er det klart beste laget i store deler av andre omgang. Noe imot spillets gang, men ikke direkte ufortjent går åif2 opp til 5-3 etter en vannvittig 70 meters løp av Martinsen hvor ”kloke” Wilhelmshaugen perfekt spiller ballen gjennom til Martinsen som setter ballen under keeper.  Lier reduserer til 5-4 og det ligger en fin nerve i kampen i andre omgang som de blå-hvite Åif2 heltene drar inn seieren etter. Spielfuehrer Elias stod for brusen til gutta etter kampslutt og de lot jubelen slippe løs over gleden av nok en seier.

Alt i alt en greit gjennomført kamp, men å slippe inn 4 mål baklengs burde vært unngått og kampen burde blitt avgjort tidligere.

 

ÅIF2 går nå inn i et tøft høstprogram de siste 4 ukene av serien. De har igjen to utsatte kamper mot Skrim og Steinberg. Den 11.september skal vi møte Svene (borte) og 13.september bif/sif2 (hjemme). Kampen mot bif/sif kan fort bli den siste gresskampen på Åssiden stadion. Utover dette har man igjen fremad/tofte (borte), Konnerud2 (hjemme) og sesongavslutning mot Godset 3 den 7.oktober. Åif2 har altså igjen 7 kamper mot variert motstand og det bør absolutt være mulighet for poeng i alle kampene. Klarer åif2 å bli blant de 5 beste med en poengsum over 30 poeng og positiv målforskjell skal man være fornøyd med denne sesongen.

 

Bildeserie 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Og 1-0 til hjemmelaget er et faktum.

 

 

Bildeserie 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pang i nota og 2-0....



Åssiden - Jevnaker 6-2

Postet av Åssiden IF - Fotball den 8. Sep 2006

Åssia jnr-lagt vant 6-2 over Jevnaker på Åssia stadion. Åssia startet best med tre store sjanser i løpet av de første 10 minutten uten å få uttelling.  Jevnaker tok ledelsen 1-0 og 2-1. Åssia svarte og gikk til pause med 2-2. Etter scoring av Torsteinsen og Hansen (str).

 

Guttespiller Eirik Anfinsen (bildet) med scoring og målgivende.

Det var Jevnaker som skulle komme i føringen med 1-0 etter et vakkert gjennomspill. Åssia svarte imidlertid ved guttespiller Daniel Torsteinsen etter et kanonskudd av Hermansen som slo i tverrligger og ned. Jevnaker svarte bare minuttet senere og ledet 2-1. Jevnaker måttte bruke ulovlige midler i egen 16, straffa satt Hansen i krysset. Det stod 2-2 til pause. Andre omgang var jevn til det var 20 minutter igjen. Åssia økte tempo og Jevnaker orket ikke å holde følge. Åssia stoppa på 6-2.

 Åssia stilte med et helt nytt forsvar med uvante roller for flere. Men det defensive spillet er kjent for alle og gutta tacklet dette greit og spilte seg bedre og bedre utover kampen.

Det var et fysisk godt Jevnakerlag og det ble en tøff macth med mange dueller og tøffe tacklinger. Det var en jevn kamp til det sto igjen 20 minutter. Åssiagutta skrudde tempoet noe opp og fikk raskt uttelling på noen vakre angrep. Virket som Jevnaker mistet mye av kreftene på en tung bane og hadde ikke noe å svare med i sluttfasen av kampen. Begge lag hadde sine sjanser i begynnelsen av andre omgang. Åssia sleit litt med spillet i starten av andre omgang med kom sterkt utover omgangen og avgjorde til sin fordel. Meyer sørget for to nettkjenniger og Hermansen en. Fire guttespillere fikk mye og viktig spilletid. Guttespillerne Anfinsen og Torsteinsen scora og en målgivende hver.



Holmestrand vs Åssia 1-4

Postet av Åssiden IF - Fotball den 7. Sep 2006

Åssiden gjestet Holmestrand fredag. Det ble etterhvert en grei 4-1 seier til de blå/hvite. Det var etter rapportene ingen god kamp, men etter at Holmestrandkeeperen ble utvist var det en grei seier til Åssia. Siggen startet jobben med å sette inn 1-0 etter ca 20 minutter. Merhen økte til 2-0 etter ca 57 min. Noen få minutter senere ble Holmestrandkeeperen utvist. Kampen virket avgjort, men noen minutter senere reduserer Holmestrand til 2-1.  Merhen svarer med sin andre scoring og få sekunder senere fastsetter Hagen resultatet til 4-1. En grei seier til Åssia uten å overbevise spillemessig.


Tap for jnr-laget mot HBK 2

Postet av Åssiden IF - Fotball den 4. Sep 2006

Et skade og sykdomsrammet Åssia tok i mot HBK 2 på Gulskogen kunstgress. Kampen ble flyttet fra Åssia stadion til Gulskogen kunstgress pga store nedbørsmengder. Kampen ble et mareritt for blå/hvit. Et nykomponert lag slet med å få spillet til å sitte og dette ble en vanskelig kamp. Det sto 0-0 til pause noe Åssia kunne være mest fornøyd med. Åssia forbedret seg vesentlig i første halvdel av andre omgang og kunne ta ledelsen, ved Hermansen, 1-0 etter kun ett minutt ut i omgangen. Store feil førte imidlertid til at HBK kunne utligne og øke til 1-3, Meyer reduserte til 2-3 og Åssia produserte store sjanser, bla to i stolpen. Hønefoss kunne imidlertid fastsette resultatet til 2-4, en relativt fortjent seier til gjestene.

Det positive var at det vare hele 5 gutte spillere som fikk mye verdifull spilletid.



Boldt og Eggen til DBK

Postet av Åssiden IF - Fotball den 1. Sep 2006

Ole Christian Boldt og Simen Eggen har valgt å gå til våre naboer DBK. Boldt har vært i a-stallen og er første års senior. Boldt har ikke fått den utviklingen som ønsket og vil nå prøve å etablere seg på a-laget til DBK. Eggen er siste års jnr, har spilt på jnr-laget og har gjort en god sesong så langt for jnr-laget. Eggen ønsker også å spille senior fotball for a-laget til DBK. Vi ønsker begge lykke til og håper de vil etablere seg i a-stallen til DBK i løpet av høsten.


Åssiden - Vollen onsdag 20. sept. kl 1730

Postet av Åssiden IF - Fotball den 31. Aug 2006

Utsatte kampen mot Vollen er berammet til onsdag 20. september kl 1730. Kampsted er Åssiden stadion, hvis ikke det skjer store forandringer på utbyggingen.......


SEIER TIL JUNIORLAGET OVER ÅSKOLLEN

Postet av Åssiden IF - Fotball den 29. Aug 2006

Det ble til slutt en solid 7-0 seier over Åskollen. Åssia var best kampen igjennom og løp til slutt over og forbi laget i gult og sort fra Åskollen. En ikke veldig god bane sørget for at finspillet uteble og det ble heller en jobbekamp med mange dueller.  Åskollen holdt noen lunde følge til pause der Åssia leda 2-0, det kunne og burde vært en større ledelse med praktreddninger fra keeper og diverse stolpeskudd. Andre omgang sa Åssia takk for seg og dro frem overganger som ikke bare var tatt rett ut fra læreboka, men bør inn i læreboka. Åskollen var frempå et par ganger men forsvaret med unge Carlsen bak "rødda" greit opp. En fortjent seier til Åssiagutta. Åssia åpnet klart best, men fikk ikke flyt i spillet. Åskollen kjempa godt og slo mye langt. En humpete bane gjorde at dette ble en kamp der dueller og kjemping kom i fokus. Noe vi var forberedt på. Men vi kontrollerte kampen greit og visste at mulighetene ville komme. Og det gjorde de. Måla kom ved Hegg (DM) etter godt forarbeid av Meyer. 2-0 ved Friise på straffe (DM) etter Mayer ble tackla ulovlig. Andre omgang ble ren enveiskjøring. Åskollen ble fryktelige slitne etter kort tid og Åssia fikk store rom å spille i, noe vi utnyttet godt. 3-0 og 4-0 kom ved Hermansen (EF)(CH), 5-0 guttespiller Torsteinsen (RK), 6-0 ved Knutsen!! på straffe etter han selv ble felt. Madsen (DT) avsluttet og fastsattE resultatet med 7-0 etter fint forarbeid av Torsteinsen. En grei kamp av Åssia og et solid resultat, men alt i alt ingen stor kamp. Beholdningen var de mange gode overgangene i andre omgang, de satt som de burde.


Åssiden vant 2-0 over Fossum

Postet av Åssiden IF - Fotball den 28. Aug 2006

Åssia vant 2-0 over Fossum etter to sene scoringer av Hagen på straffe og Merhen. Seieren satt langt inne i en lite velspilt kamp. Åssia skapte nok sjanser til å avgjøre kampen tidligere men scoringen lot vente på seg. Åssia tok en grei seier til tross for at spillet kladdet noe. Det ble ingen festfotball i denne kampen som gikk på Fossum kuntgress. Underlaget var noe uvant for Åssia, for dagen i røde drakter. Spillet og pasningene satt ikke slik de burde og Åssia slet med å få satt spillet. Første omgang var relativ jevn spillemessig, dog et par tre store sjanser til gjestene med bla annet alene med keeper og stangskudd som burde gitt uttelling. Åssia var klart best i andre omgang, skapte noen store sjanser som utrolig nok ikke ga uttelling. Her måtte det straffe til for å få ballen i nota. Ca 10 min før slutt Kris Martinsen dobbelsjanse. På andre førsøk tror Fossumkeeperen at bakerste mann kan ta ballen med henda. Rødt kort og straffe. Hagen er sikker og Åssia leder fortjent 1-0. Fossum er faktisk bedre med 10 mot 11 og skaper to farlige sjanser som Åssia er heldige ikke gir utligning. Åssia skaper også sine sjanser og Merhen setter nr to i mål og avgjør kampen. Åssia er klart best kampen sett under ett og tar en fortjent seier. Fossum er stort sett ufarlige og tamme fremmover selv om de forsvarer seg godt. Fossum skaper de sjansene de har de siste 10 minuttene med en mann mindre. Seieren kunne ha gleppi der for Åssia, men tar hjem tre fortjente poeng.


En glitrende og en grå omgang mot Gol/Hallingdal ga 4-2 seier til jnr-laget.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 24. Aug 2006

Alex med to nettkjenninger mot Gol/Hall.
En glitrende 1. omgang la grunnlaget for seier mot Gol/Hall. Åssia startet meget bra denne kampen og kunne gå til pause med en meget fortjent 4-0 ledelse. Andre omgang sto dessverre ikke i stil med første og Gol/Hall. kunne redusere to ganger slik at sluttresultatet ble 4-2. Hermansen sørget for to scoringer, Hegg og Hansen en hver. Åssia har nå to seire av to mulige og har fått en fin fin start på høsten.


UTVIKLINGSSEMINAR MED PÅL BERG

Postet av Åssiden IF - Fotball den 23. Aug 2006

Tidligere Åssiatrener, nåværende talentutvikler/rekrutt-trener i Stabæk Fotball, Pål Berg, holder utviklingsseminar onsdag 30. august på Åssiden Klubbhus. Seminarets varighet blir ca 3 timer med start med praksisdel kl 1800 på Åssia stadion. Deretter blir det en teoretisk del ca kl 1900. Inneholdet blir hovedsakelig klubbutvikling og talentutvikling. Pål Berg var trener, sammen med Erik J. Eriksen i perioden `91-`93, med historisk topp og 1. div. spill i `93. Dette er et viktig bidrag for videre utvikling for Åssiden I.F. Alle ledere, trener, spillere og alle med hjerte for Åssia er velkomne!! SETT AV DENNE DAGEN!!

 

 Klubblogo

UTVIKLINGSSEMINAR

 

 

Åssiden fotball vokser. Det medfører nye og spennende utfordringer.

 

·        Hvordan skal vi utvikle spillerne på de ulike alderstrinnene?

·        Hva kan vi gjøre for å holde på talentene?

·        Hvordan skaper vi gode holdninger?

·        Hvordan tar vi vare på bredden samtidig som vi ønsker å satse på de eldre lagene?

 

Onsdag 30.august kommer Pål Berg til Åssiden for å snakke om talent- og klubbutvikling. Pål er rekrutt-trener i Stabæk fotball og har mye erfaring derfra.

 

 

Lagledere, trenere, spillere og andre interesserte inviteres til utviklingsseminar på:

Klubbhuset onsdag 30.august 2006 kl 18.00.

 

 

Kvelden vil bli delt i en praktisk og en teoretisk del.

Enkel servering med kaffe og noe å bite i.

 

DEL 1: 18.00 – 18.45

·        Praktiske øvelser på banen.

·        Eksempel på en treningsøkt

 

 

DEL 2: 19.00 – 20.30

·        Om Stabæk fotball

·        Breddeklubb og toppfotball

·        Hvordan drive spillerutvikling (ferdighetstrening, holdninger)

·        Treningssamarbeid til beste for lag og spillere (hospitering)

·        Spørsmål

 



Årsbeste av ÅIF2 mot DBK

Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Aug 2006

Årsbeste av ÅIF2 da serieleder DBK gjestet Åssiden stadion. ÅIF2 var nære ved å gi serielderen sesongens første tap. Desverre fant ikke ballen veien inn i nettmaskene og DBK vant 2-0 etter å ha ledet 1-0 til pause. 

Årets beste 5 divisjonskamp av ÅIF2 og DBK 0-2 (0-1)

 

ÅIF2 tok imot serieleder DBK på en noe humpete Åssiden stadion mandag 21.august 2006. Forventningene inn mot kampen fra ÅIF2 sin side var å revansjere tapet i vårsesongen, men DBK på sin side var nok mest nervøse over hvor mange a-lags stjerner ÅIF2 stilte med i denne kampen, som skulle ødelegge opprykksferden deres. ÅIF2 stilte som vanlig med best tilgjengelig mannskap også mot DBK som i alle andre kamper.

 

ÅIF2 startet med følgende blide og glade gutter. Steffen Lundteigen fikk nok engang tillitt som keeper, Smurf, yngste bror Hougen, Ronny Ironhill og eldste bror Hougen var fire blide forsvarsgutter. JR, for øvrig tilbake etter bruddskade, Spielfuehrer Elias og Dokken var den magiske trio på midtbanen. Martinsen, Anders og Bolt som angrepsspillere.  ÅIF2 hadde taktikken klar og skulle starte knallhardt de første 15 minuttene mot DBK. I en aggressiv spillestil, 4-3-3 formasjon for anledningen, skulle serielederen tvinges utav formasjonen og fatningen. Denne taktikken var en suksess, ÅIF2 presset knallhardt og var det klart førende laget de første 15-20 minuttene av første omgang. ÅIF2 spilte hurtige overganger og hadde full defensiv kontroll på DBK sin hurtige spiss Hermansen og Fyrtårnet Rønning i starten av første omgang. ÅIF2 var aggressive i duellene og la lite i mellom i duellspillet. Det var flere fra begge lag som burde fått sett den gule høstfargen i første omgang. ÅIF2 hadde flere sjanser til å gå i ledelsen, men som tidligere i sesongen slet vi med å finne nettmaskene gang på gang. Flere gode sjanser ble spolert og da gikk det som det ofte går når ett lag presser betydelig. DBK scorer på et gjennomløp som lukter tydelig offside og etter min mening noe ufortjent 1-0 ledelsene til gjestene. Kampen ble nå mer åpen og det var mye midtbanekriging og DBK kjempet seg inn i kampen. Men undertegnede føler vel likevel at ÅIF2 er det førende laget og fortjent burde ledet til pause, noe sikkert DBK sin spaltist er uenig i.  ÅIF2 hadde den første delen av omgangen og DBK hadde sin del, med noen farlige sjanser, men føler vel likevel at ÅIF2 var det førende laget. Men i fotball er det jo slik at mål preger kamper og dette klarte DBK bedre enn ÅIF2.

 

Uforandret gikk ÅIF2 til dyst i andre omgang og skulle igjen bestige kjerringa og spille mot åssiden i andre omgang. Starten av andre omgang skulle bli lik første og ÅIF2 presset hardt. Det ble flere tette dueller og begge lag burde nok hatt utvist en spiller i løpet av 2.omgang, men dommeren valgte å la kortene ligge stramt i brystlomma. 1.omgang var preget av et tempo som nok var det aller høyeste denne sesongen og spillerne var nok slitne på begge lag. DBK gjør noen uforståelig bytter som svekker laget betraktelig og gjør at ÅIF2 er ganske så dominerende i store deler av andre omgang. Kampen åpnet seg opp og det ble noe Hawaii- spill fra begge lag da store deler av midtbanen fra begge lag sin side var tomme for krefter. DBK forsvarte seg godt og ÅIF2 valset fremover gang på gang uten å få nettkjenning. ÅIF2 gjorde noen bytter i andre omgang, inn kom Kniven, Knuseren og Riis uten at de heller skulle få satt ballen i mål. I 2.omgang var det nok Martinsen som hadde de største sjansene for ÅIF2 men uheldigvis ville ikke ballen inn å kjæle og kjærtegne med nettmaskene. ÅIF2 dødaren Rønning var blitt plassert på benken i 2.omgang, men når Rønning senere i omgangen kommer innpå igjen og totalt upresset for vendt opp på ca 20 meter og får slengt i vei et skudd med lukkede øyne som går bak Lundteigen, er kampen kjørt for ÅIF2 sin del og dermed 0-2 til gjestene. Både DBK og ÅIF2 hadde alle sine sjanser i andre omgang. DBK hadde sine matchvinnere og vant dermed 2-0 og det gjør at de fremdeles er ubeseiret denne sesongen. ÅIF2 forsøkte seg og leverte årsbeste når det gjaldt innsats, duellstyrke og periodevis flott spill. Muligens var dette årets beste kamp for sesongen. For ÅIF2 sin del er det bittert at vi ikke får uttelling på sjansene våre og taper dermed, etter min mening ufortjent 2-0 mot DBK.

Undertegnede mener vel at ett uavgjort burde vært ett mer hyggelig og rettferdig resultat, og patrioten i meg synes vel at ÅIF2 fortjent kunne og burde vært det laget som påførte DBK sitt første tap denne sesongen.

ÅIF2 ønsker DBK i midlertid lykke til videre og takker for en flott kamp med engasjement, temperatur og periodevis flott spill fra begge lag.

 

ÅIF2 på sin side bør ta med seg det positive fra denne kampen og benytte seg av dette i de neste kampene og da har Headcoach Smurf stor tro på seier!

 

 

    



Mange og fine mål i storseier 10-2 over Haguer

Postet av Åssiden IF - Fotball den 21. Aug 2006

Hauger ble ikke bare et nr for små, men ble etter hvert 4-5 nr for små for Åssia denne dagen. Kampen var relativt jevn de førse 15-20 minuttene, men 3 raske mål og Åssia sa takk for følge og det ble etterhver ren overkjøring mot gjestene fra Bærum. Det sto 3-0 til pause og sluttresultatet ble til slutt 10-2. Kampens store spiller kan man vel si ble Hagen med 5 mål.  Bærumslaget Haguer hadde gjort det meget godt inn mot ferien med 5 strake seire og hadde krabbet opp i ryggen på Åssia på tabellen. Haguer har åpnet høsten med to strake tap før denne kampen og har kanskje ikke brukt sommeren helt etter planen? Det var forventet en jevn kamp på Åssia stadion, det ble det i de første 15-20 minuttene. Åssia vartet opp med det ene gode angrepet etter det andre og satt den første i nota etter 23 minutter ved Tollefsen. Ca 10 minutte senere stod det 3-0 til hjemmelaget etter scoring av Hagen og Merhen. Etter dette ble det ren enveiskjøring. Hagen sørget for 5 mål, jnr Theie Bretvik 2 mål, og ett hver til Merhen, Tollefsen, Holm. Det ble en fin oppvisning i vakre angrep og effektivitet. Morsom å se at de siste 30 minuttene ble avsluttet med hele 7stk jnr eller første års senior.


ÅIF2 møter DBK på Åssiden Stadion mandag kl 19.00

Postet av Åssiden IF - Fotball den 20. Aug 2006

Toppoppgjør mellom ÅIF2 og DBK på Åssiden Stadion. ÅIF2 er ute etter å påføre serieleder i 5 divisjon avd 2 sitt første tap for sesongen mandag og ikke minst revansjere det bitre tapet 4-1 på vårsesongen.

Vi er inne i den siste og minneverdige sesongen på Åssiden stadion hvor det enda finnes et gressdekke på den. Fra og med neste år vil det ligge et kunstgressdekke på stadion. Det er flere år siden de klassiske oppgjørene mellom DBK og ÅIF på Marienlyst og Åssiden stadion og det kan kanskje bli det siste oppgjøret på flere år, dersom DBK tar steget opp en divisjon.

  

DBK driver godt i sin junioravdeling og de har et relativt ungt lag som spiller med entusiasme og innsats. De har fra fjoråret økt sin spillmessige kvalitet da de ”kun” spilte langt på hurtige kanter til i år og blitt mer dyktige på å variere spillet. DBK topper 5 divisjon og ligger godt an til opprykk denne sesongen.  Det finnes fremdeles poeng å kjempe om, og de første 3 poengene de virkelig skal slite for å ta med seg er i førstkommende kamp mot ÅIF2.

ÅIF2 kommer fra en sterk borteseier mot Nore/Uvdal og har trent hardt forrige uke. Laget har hatt 2 harde økter forrige uke for å innstille toppformen mot DBK.

For å sitere DBK sin hjemmeside etter sist kamp mellom lagene,” Et riktig byderby der det vel kun er NFF`s reglement som hindrer Åssiden fra å stille sitt normale A lag.” så forventes det mye fra begge lag inn mot denne kampen. ÅIF2 skal i hvert fall gjøre sitt for å tukte serielederen og gi dem deres første smak av tap for denne sesongen.



Grei 4-1 seier til juniorlaget

Postet av Åssiden IF - Fotball den 17. Aug 2006

Juniorlaget spilte høsten første kamp i 1. div i går. Slemmestad var motstander, kampen gikk på en strøken Slemmestad stadion og Åssiagutta vant greit 4-1. Åssia leda 1-0 til pause. Måla kom ved Oland (ØH), Madsen (ØH), Hegg (ØH) og guttespiller Torsteinsen (SE). Slemmestad reduserte til 2-1 midtveis i andre omgang men blå/hvit svarte raskt og gikk opp til 3-1 og økte til 4-1 noen minutter før full tid. Noe varierende kamp fra Åssias side, men morro å se igjen at vi prøver og lykkes med ting vi har vært innom på trening. Vi skaper mange sjanser i tillegg til måla, bla tre stk i stolpene. En fult ut godkjent første kamp for høsten.


KAMPER FLYTTET FRA ÅSSIA TIL GULSKOGEN KUNSTGRESS FOR A-LAGET

Postet av Åssiden IF - Fotball den 15. Aug 2006

Det er tre hjemmekamper som blir flyttet for a-laget i 3. div nå i høst. Øvrevoll, Asker og SIF2 er flyttet til Gulskogen kunstgress.  Pga utbygging av Åssia stadion ble tre siste hjemmekamper flyttet til Berskaug gress. Dette etter avtale med Krets og Drammen Kommune. Disse kampen er Øvrevoll, Asker og SIF2. Nå har Drammen Kommune og SIF klart kunststykket å stenge Berskaug for all aktivitet, utenom, selvfølgelig, SIF! Dermed blir alle kampene flyttet til Gulskogen kunstgress. Dermed må Åssia spille disse kampene på "borte bane". Mister også muligheten til billettinntekter og kiosksalg (ikke store summene i disse dager, men særdeles viktig i forhold til budsjett) som en følge av denne avgjørelsen. Men Åssia overlever dette også...........


ÅIF2 Maskinen startet høstsesongen med 5-1 seier!

Postet av Åssiden IF - Fotball den 8. Aug 2006

ÅIF2 valset over hjemmelaget og vant 5-1 over Nore/Uvdal. Hjemmelaget ledet 1-0 til pause, men ÅIF2 herjet i 2.omgang og vant tilslutt solide 5-1.

ÅIF2s blide gutter skulle på sesongens lengste bortekamp. Vi var nemlig heldig å få lov til og møte Nore/Uvdal på Mogan stadion 7. august kl 19.00. ÅIF2 var topp motiverte for å revansjere 2-2 oppgjøret på vårsesongen og taktikken var å gå høyt ut fra start for deretter å vinne fotballkampen. I en velkjent 4-3-3 formasjon startet ÅIF2 med følgende mannskap

Lundteigen som sikker sisteskanse, ”Smurf” i velkjent høyre bøyeback, ”Hougen-brothers” som stoppere og den hjemvendte Åif-sønnen Hassan på venstre back. Tolleff som venstre indreløper, Elias som sentral og Carlos Kvennejorde som høyre indreløper. Fremme skulle fra venstre unge Riis, Fyrand og ”Fiesta”Martinsen utgjøre de 3 herlige angrepsspillerne til ÅIF2.

 

1.omgang begynte med at ÅIF2 satte i gang et massivt press fra start og var det klart førende laget. ÅIF2 dominerte banespillet stort, men de avgjørende pasningene og avslutningene var for dårlige de første 25 minuttene slik at ÅIF2 ikke fikk ballen i nettmaskene.  Nore/Uvdal kom en sjelden gang på noen farlige overgangen men Hougen-brothers ryddet lett opp. Det viste seg dessverre at på en av de sjeldne besøkene i ÅIF sitt bakrom klarte de og utnytte sjansen. Hassan måtte dessverre være litt grisete og tackle litt for hardt slik at Nore/Uvdal fikk ett frispark fra ca 20 meter på vår venstre side. En Nore/Uvdal spiller får kranglet seg forbi markeringen og header ballen utagbart bak Lundteigen. 1-0 til hjemmelaget, totalt ufortjent etter undertegnedes mening. Unge Riis tok seg en liten pause etter 30 minutters spill og inn kom ”Knuseren” Møller. ÅIF2 var som sagt for unøyaktige på siste tredjedel av banen og kom ikke til de aller største målsjansene, men burde nok hatt ett mål eller to i første omgang. Alt i alt en ok førsteomgang av ÅIF2, men de burde ledet her dersom vi hadde vært mer nøyaktig i de avgjørende situasjonene foran eget og motstanderens mål.

 

I pausen byttet ÅIF2 ut 2 spillere, Hassan gikk ut til fordel for Glenn Knive og BK kom inn som kant for Carlos Kvennejorde. Vi ville sette enda større tempo i ballforflyttningen og ikke minst utnytte bakrommet og tok initiativet fra start. ÅIF2 maskinen var nå kommet i gang og malte jevnt og grundig over Nore/Uvdal som nå overhodet ikke hang med i hele tatt. ÅIF2 gjorde som laget ble enig om i pausen og fikk fart i ballen og fikk truet bakrommet mer, hvilket resulterte i total dominans i andre omgang. 1-1 målet kom etter en perfekt corner av Elias som ble headet i feltet føre Martinen brassesparker ballen utagbart for keeper. Sitat en lykkelig og fornøyd Martinsen dagen derpå ”jeg putta 1-1 målet. Brasse limt i vinkelen ;-)”  1-1 og ÅIF er i uten tvil i siget. 2-1 målet fulgte like etter, Elias spilte gjennom en hissig og rask Møller opp i bakrom som kriger seg gjennom forsvaret og banker ballen i nettmaskene. ”Ballen ble spilt opp i bakrommet av Trond og jeg forfulgte ballen, da jeg ble overfalt av den ene midtstopperen med en skuldertackling (han hadde ventet på denne sjansen siden mai da vi møttes sist). Uansett jeg sjanglet meg videre og skjøt ballen oppe til venstre og i mål”  Kommenterte en lykkelig Christian Møller på sms i dag tirsdag 8.august. ÅIF2 dominerte totalt og etter nok en corner blir det klabb og babb i Nore/Uvdal sin 16meter hvor Møller legger inn og en Uvdalspiller handser og straffe til ÅIF2. Spielfuehrer Eliassen går frem til straffesparket og setter ballen rolig til venstre etter å ha sendt keeperen motsatt vei. Trond E var lett å komme i kontakt med i dag da han har ferie fra læreryrket enda da undertegnede ville ha hans versjon av dramaet omkring straffen på Mogan stadion. ”Om den iskalde straffen hvor keeper gikk feil vei? Etter en John Travolta discovrikk med hoftene” var hans blide kommentar.  4-1 kom da Anders F på ekte ”veli-vis” kranglet ballen med seg fra midt på motstanderens halvdel og banket ballen inn. ”Fikk ballen på høyre sida på midten, vender opp lurer unna en mann på vei mot mål. Så skudd fra ca 20m som blir blokkert i første omgang, men får igjen ballen, dribler 2 mann på vei mot keeperen og setter ballen opp i høyre hjørnet for keeper.” Var denne blidguttens kommentar. Dette var spikeren i kista og ÅIF2 roet det hele ned inn mot slutten av kampen og Nore/Uvdal kom litt inn i kampen igjen.  5-1 og kampens siste mål ble signer Peter Hougen. Etter nok en corner som ble bra servert av Elias får Peter ”en ball på trillern” på ca 22-25meter smeller til og ballen kjæler seg inn i nettmaskene i krysset. Det har dessverre ikke lykkes undertegnede å komme i kontakt med denne opptatte herremannen.

Men alt i alt en godt gjennomført kamp av ÅIF2 som viser gryende høstform. ÅIF er som alltid ett høstlag….fortsettelse følger utover høsten

 

 



ÅIF2 Starter høstsesongen mandag 7. august

Postet av Åssiden IF - Fotball den 6. Aug 2006

ÅIF2 ut på langtur i høstsesongens første kamp.

ÅIF2 sitt mannskap skal mandag 7.august ut på langtur i høstens første bortekamp. Etter en knallhard treningsøkt torsdag kveld ble troppen plukket ut.

Åif2 troppen til kampen mot Nore/Uvdal på Mogan Stadion i Veggli er som følgende: Keeper: Steffen Lundteigen. Forsvar: Carlos Kvennejorde, Smurf, Peter H, Ronny Ironman, Glenn Knive og Hassan. Midtbane: Eliassen (c), Tolleff, BK og Henrik H. Spisser: Martinsen, Anders F, Riis og "Knusern"Møller.

Alt i alt ikke en overraskende spillerstall innefor oppgjøret borte mot Nore/Uvdal, men verdt å merke seg er at Eliassen allerede er blitt gitt kapteinsbindet. Denne mannen skal styre ÅIF2 skuta mot en ny seier og er lagets ubestridte leder og strateg. De tidligere kjente åif-spillerne Glenn Knive og Hassan Cenar er tilbake i Åif miljøet etter harde studier utenbys.

Føre høstsesongen ligger ÅIF2 på en noe skuffende 7.plass i forhold til hva Headcoach Smurf proklamerte føre sesongstart. Målet er innenfor topp 5, men ÅIF2 har sviktet ved noen avgjørende kamper og henger som sagt 6 poeng bak 5.plassen. Topp 4 består av DBK 30p, Konnerud 25p, Steinberg 24p og Skrim 18p. Det virker vel som opprykket i år skal stå mellom DBK og Konnerud2. Så lagene bak disse to må vel slåss om ære og tabellplassene bak disse to. Steinberg har også blandet seg inn i topp 4. Etter disse 4 så kommer Lier I.L på 5 plass med 17p og Sif/Bif2 13p på 6.plass foran ÅIF2. Forøvrig må det sies at det store overraskelseslaget må uten tvil være Lier I.L som for året er nyopprykket til denne divisjonen. Lier I.L banket jo som kjent ÅIF2 hele 9-0 i vårsesongens oppgjør og ligger på en flott 5.plass. I motsatt retning, overraskende nok, har Tofte/Fremad svært få poeng og ligger på delt sisteplass med sine 7p sammen med Godset3 og Nore/Uvdal. Huringen som jeg spådde en vrien sesong valgte å trekke laget etter vårsesongens kamp mot ÅIF2 maskinen.

Alt i alt ligger det an til nok en minnerik høstsesong for de involverte lagene i pulja og det blir spennende å se om mine tippetips føre sesongstart holder mål. Slik var mitt tips om tabellposisjon etter endt serie.

  1. Dbk
  2. Konnerud 2
  3. Tofte/fremad
  4. Skrim
  5. ÅIF2
  6. Svene
  7. Steinberg
  8. Sif/Bif2
  9. Godset3
  10. Huringen
  11. Nore/Uvdal
  12. Lier I.L

 

  



Startet høsten med seier

Postet av Åssiden IF - Fotball den 5. Aug 2006

Åssiden tok sin syvende seier for sesongen borte mot Svelvik.

Åssiden var det beste laget og hadde full kontroll gjennom hele oppgjøret. I en ikke altfor minnerik kamp, så var det Anders Mehren og Christopher Hegg som scoret for de blåhvite. Åssiden slapp inn et trøstemål i det 87. minutt, men sikret seg altså en ny seier.


Åssiden i Norway Cup

Postet av Åssiden IF - Fotball den 31. Jul 2006

Norway Cup står for døren. Årets eneste lag fra klubben er gutter 12 år med spillere fra Aronsløkka skole. Vi skal spille 6 kamper fordelt på 2 stk søndag, tirsdag og torsdag. Vi skal spille mot Huk, Fjellhamar, Skeid, Vestre Gran, Tasta fra Rogaland og Rival fra Møre.

Alle kampene går på Ekebergsletta. Guttene gleder seg veldig og på treningen lørdag før første kamp var det fulltallig. Vi reiser innover 12 spillere i buss med Rune Lislelid som sjåfør. Det er minst like store forventninger til atmosfæren rundt cupen som til selve kampene. Vi var på rekognosering på lørdag med noen av gutta og her blir det mye å ta seg til. Det som er litt spesielt for oss i år er at vi stiller som Coop lag. Det vil si at vi har fått Umbro utstyr med Coop reklame i størrelsesorden 20.000,-. Vi stiller derfor ikke i våre sedvanlige drakter, men egne Coop drakter. Som i ordinære kamper er det heller ikke i Norway Cup sluttspill for våre gutter. Vi skal allikevel gjøre vårt for å høste heder og ære til klubben.

Se også artikkel i DT:

http://dt.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060731/SPORT/107310357/1005/SPORT

 

 

 

 

 

 

 

Henrik Lislelid fyerer løs! (DT 31.07.2006)



Marienlystdugnaden 2013

Postet av Åssiden IF - Fotball den 25. Jul 2006

Marienlystdugnaden er en viktig dugnad med tanke på penger som kommer inn til både fotballgruppa og Sportskafeen.

Dette gjør at vi kan holde kontingenter på et meget lagt nivå. Men dugnaden er også en veldig hyggelig og sosial dugnad. I tillegg til at det er en morsom dugnad blir foreldre bedre kjent med hverandre. Dette er viktig både med tanke på samholdet i lagene, men også i andre sammenhenger som f.eks. skole.

 

 

Så, ikke nøl, men still opp når deres dugnadsansvarlige sender mail eller ringer om dette.

Nytt fra 2013:

  • Vi må stille med 35 stykker på hver kamp fra 2013!  
  • Ungdom/spillere fra 18 år oppover kan jobbe dugnad selv.

 

Om noen har spørsmål om dugnaden så kontakt:

Arild Fredriksen (Daglig leder) EMail: post@aif.no            Tlf: 91517035

Lars Samuelsen     EMail: lars.samuelsen@ebnett.no       Tlf: 93243378

 

Retningslinjer kan lastes ned her: Marienlystdugnad_Retningslinjer2013

Viktig at denne leses nøye av alle og at bemanningslisten er ferdig utfylt, skrevet ut, og tatt med på dugnaden!

Kamper 2013:

Dato Ukedag Runde Aktivitet Hjemmelag Kamptidspukt Motstander GRUPPE 1 GRUPPE 2 GRUPPE 3 Frist for levering liste
17.mar.13 søndag 1. runde Tippeligaen Strømsgodset 18:00 Sandnes Ulf Senior lag menn (18stk) Senior lag damer (17stk)   11.mar
07.apr.13 søndag 3. runde Tippeligaen Strømsgodset 15:30 Sarpsborg 08 Senior lag menn (17stk) Senior lag damer (18stk)   01.apr
21.apr.13 søndag 5. runde Tippeligaen Strømsgodset 18:00 Lillestrøm G19 (17stk) G2002 (19 stk)   15.apr
05.mai.13 søndag 7. runde Tippeligaen Strømsgodset 18:00 Viking G14 (23 stk) J2001 (8 stk) J2005 (4stk) 29.apr
12.mai.13 søndag 9. runde Tippeligaen Strømsgodset 18:00 Brann G2006 (23 stk) J2002 (12 stk)   06.mai
16.mai.13 torsdag 10. runde Tippeligaen Strømsgodset 18:00 Sogndal G2001 (19 stk) G2004 (11 stk) J2003 (5 stk) 10.mai
24.mai.13 fredag 12. runde Tippeligaen Strømsgodset 19:00 Aalesund G16 (12 stk) J16 (16stk) M34 (7 stk) 20.mai
29.jun.13 lørdag 14. runde Tippeligaen Strømsgodset 18:00 Tromsø G2005 (18stk) G2003 (17stk)   24.jun
????     Europa league kval Strømsgodset ????   G2005 (18stk) G2003 (17stk)   ?
28.jul.13 søndag 17. runde Tippeligaen Strømsgodset 18:00 Hønefoss Senior lag menn (17stk) Senior lag damer (18stk)   22.jul
11.aug.13 søndag 19. runde Tippeligaen Strømsgodset 18:00 Rosenborg Senior lag menn (18stk) Senior lag damer (17stk)   05.aug
24.aug.13 lørdag 21. runde Tippeligaen Strømsgodset 16:00 Molde G19 (17stk) G2002 (19 stk)   19.aug
15.sep.13 søndag 23. runde Tippeligaen Strømsgodset 18:00 Odd G14 (23 stk) J2001 (8 stk) J2005 (4stk) 09.sep
06.okt.13 søndag 26. runde Tippeligaen Strømsgodset 18:00 Vålerenga G2006 (22 stk) J2002 (12 stk)   30.sep
27.okt.13 søndag 28. runde Tippeligaen Strømsgodset 18:00 Start G2001 (19 stk) G2004 (11 stk) J2003 (5 stk) 21.okt
10.nov.13 søndag 30. runde Tippeligaen Strømsgodset 18:00 Haugesund G16 (12 stk) J16 (16stk) M34 (7 stk) 04.nov
 

Dugnadsansvarlige: 

Klasse/Lag Antall aktive spillere Navn Mob EPost
G2006 - Åssiden 17 André Johan Larsen 90847026 andre.larsen@bfk.no
G2006 - Aron 18 Jannike Dystland 97623182 jandystland@yahoo.no
G2005 - Åssiden 15 Rolf Erik Moen 90402021 rolf.erik.moen@gmail.com
G2005 - Aron 18 Anders Røren 90031815 anders.roren@nexans.com;fotball2005@gmail.com
G2004 20 (16) Wenche Jondahl 95904100 wjondahl@gmail.com 
G2003 - Aron 16 Bo Sten 93243067 bo.sten@ramboll.no
G2003 - Åssiden 14 Jon Roger Evensen 93679154 jonrogerevensen@hotmail.com
G2002 - Aron 12 Børre Vestli 97190030 BVESTLI@no.loreal.com
G2002 - Åssiden 12 Cecile Kvanlid Larsen/Line H. Bøthun 48008929/ 90033328

ckl72@hotmail.com;line@headmasters.no

G2001 - Åssiden   Yngve Friise 91158971 yngve.frise@gmail.com
G2001 - Aron   Geir Kind 48081663 g-kind@online.no
G2001 - Aron 27 Margrethe Fausko 32825063 margrethe.fausko@bfk.no
G14   Marianne Johannessen 90858043 marianne.johannessen@kob.no
G14 33 Lars Samuelsen 93243378 lars.samuelsen@ebnett.no
G16 15 Kåre Fjelstad 91162956 k.fjelstad@hotmail.com
G19 20 Synnøve Istad 48051286 synnove.istad@ebnett.no
Senior lag menn 30 Sindre Heidum Larsen, Peter Henrik Oland og Espen Hansen 47635206, 97167404, 40635627 sindreheidumlarsen@gmail.com; peter.h.o@hotmail.com; espen.hansen@live.no
J2006 (10)?? Brede Olsen 95246820 brede.olsen@torshovbil.no
J2005 (6) Monica Blikken 91191720 monica.blikken@no.mcd.com
J2004        
J2003 9 Christian Scott 99101210 carlsb3rg@gmail.com
J2002 19 Monica Blikken 91191720 monica.blikken@no.mcd.com
J2001 12 Ole Eek 90915777 ole.eek@kjedehuset.no
J16 16 Torbjørn Vangen 91312486 torbjorn.vangen@gmail.com
Senior lag damer 30 Therese Hjalming Moen 98661828 therese_mo1@hotmail.com
DAGLIG LEDER   Arild Fredriksen 91517035 post@aif.no
   
Ansvarlig / oppfølging        
Marienlystdugnad   Lars Samuelsen 93243378 lars.samuelsen@ebnett.no
Fotballskole/Cup   Marianne Johannessen 90858043 marianne.johannessen@kob.no

 

 



Marienlystdugnaden

Postet av Åssiden IF - Fotball den 25. Jul 2006

Flere lag har allerede utført sin plikt på Marienlyst som består i å selge pølser og rydde tribuner.

I venstremenyen er det dukket opp et nytt valg som heter Marienlystdugnaden. Her kan du få litt info og laste ned retningslinjer og dugnadsliste for årets dugnad.

I tillegg til vår egen Gressbanecup, er Marienlystdugnaden den eneste dugnaden lagene i Junioravdelingen er pålagt. Dette er en viktig dugnad med tanke på penger som kommer inn til både junioravdelingen og litt til hvert enkelt lag, men det viktigste ved dugnaden er det sosiale. I tillegg til at det er en morsom dugnad blir foreldre bedre kjent med hverandre. Dette er viktig både med tanke på samholdet i lagene, men også i andre sammenhenger som f.eks. skole.

Som "i alle år", er det en av Åssidens store sønner og ildsjel Erik J. Eriksen som utarbeider og deler ut retningslinjene og listene for årets dugnad. Ikke bare passer han på at det alltid er nok folk, men han deltar på opptil flere hvert år. Hadde det ikke vært for ham hadde vi mistet denne dugnaden for lenge siden. Alle kan ofre en søndag ettermiddag. Vi er tross alt heldig som slipper unna med så få dugnader som det vi i Åssiden har gjort.

Så, ikke nøl, men still opp når deres lagleder sender mail eller ringer om dette.

 

Om noen har spørsmål om dugnaden så kontakt Erik.

EMail: eje1939@frisurf.no    Tlf: 48158852 / 32822454



Ny spørreundersøkelse

Postet av Åssiden IF - Fotball den 21. Jul 2006

Da er Fotball VM over, og spørreundersøkelsen om vinneren her avsluttet.

10% av dere tippet riktig vinner, som selvfølgelig var Italia. Har lagt inn en ny spørreundersøkelse, men ønsker også tips om andre ting vi kan spørre om.

 

Tips kan sendes på mail til anders.bekkelund@n3sport.no

Her er det endelige resultatet fra avstemmingen:

Hvem vinner VM i fotball 2006 i Tyskland?

 Tyskland  6 %
 [ 5 ]
England  12 %
 [ 11 ]
Sverige  3 %
 [ 3 ]
Argentina  10 %
 [ 9 ]
Nederland  3 %
 [ 3 ]
Portugal  5 %
 [ 4 ]
Italia  11 %
 [ 10 ]
Brasil  31 %
 [ 27 ]
Frankrike  12 %
 [ 11 ]
Spania  6 %
 [ 5 ]



Åssiden møter Årvoll i treningskamp.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Jul 2006

Åssia a-lag møter 3. div. laget Årvoll i treningskamp. Tirsdag 1. august kl 1900. Kampen går mest sansynlig på Åssiabanen. Første seriekamp er mot Svelvik fredag 4. august kl 1900, kampen går på Solbakken gress i Svelvik. Åssia skal måle seg mot Årvoll i treningskamp nå i sommer. Kampen går tirsdag 1. august. Oppkjøringen begynner mandag 24. juli og det blir to relativt tøffe uker før det settes i gang mot Svelvik. Årvoll kom på en 8. plass i 2005. De sikter seg høyere i år og ligger foreløpig på en 6. plass. De har delt poengene på de to siste seriekampene. 0-0 mot topplaget Kolbotn i siste og 2-2 mot bunnlaget Andes i neste siste. Åssia ligger på en 3. plass med 4 poeng opp til 2. plassen etter uavgjort 3-3 mot Team SIF. Åssia går mot en spennende høstsesong og vi gleder oss til mørke kvelder og våte baner.


Terminliste for jnr-laget 1. div.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 14. Jul 2006

Åssia spiller i 1. div til høsten for juniorlag. Terminlisten er nå satt opp. Selv om laget ikke klarte å kvalifisere seg til interkretsspill så står utfordringene i kø utover høsten. Her er lagene i 1. div 2006. Hall/Gol/Nesbye, SIF/BIF, Åskollen/GIF, Hønefoss BK 2, Jevnaker, Haugsfoss, Kongsberg, Konnerud 2, Hokksund, Mjøndalen og Solberg.

Her er terminliste:

16/8  SIF/BIF  borte. 23/8  Hall/Gol/Nesbyen  hjemme. 28/8 Åskollen/GIF borte. 3/9  Hønefoss BK 2 hjemme. 7/9 Jevnaker hjemme. 13/9 Haugsfoss borte. 19/9 Kongsberg hjemme. 26/9  Konnerud 2 borte. 4/10 Hokksund hjemme. 10/10 MIF borte. 18/10  Solberg hjemme.



Åssiden 2 møter fredag SIF 3 på Åssiabanen

Postet av Åssiden IF - Fotball den 6. Jul 2006

Åssia 2 møter SIF 3 fredag 7. juli kl 1900. Kampen går på Åssiabanen. Espen Eriksen skal holde lagene innenfor reglene i denne 5. div kampen. Noe som helt sikkert går fint. Coach Smurf har kjørt en knallhard disiplin for denne gjengen. Regner med at Smurf har samlet et knipe ok spillere og er godt forberedt til møte med SIF 3 gutta. Vi ønsker lykke til og God Sommer.


Juniorlaget vårsesongen 2006, en oppsummering.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 3. Jul 2006

Her kommer en oppsummering så langt for juniorlaget vårsesongen 2006.

Juniorlaget vårsesongen 2006

 

 

Oppkjøringen startet i desember med to treninger i uka, pluss egentrening. Fra og med januar til og med april har laget gjennomført 65 fellesøkter, i tillegg kommer egentrening og hospiteringer hos a-laget på enkelte spillere. Vi har stort sett i hele vinter og vår sett en progresjon og en utvikling i riktig retning i forhold til hva vi har ønsket å oppnå. Vi har unngått skader i stor grad, vi velger å tro at dette har med forberedelse og skadeforebyggende trening å gjør. Vi har gjennom hele vinteren trena alternativt med styrke og smidighet. Dette er noe vi har stor tro på over tid.

 

 

 

Målsettingen for juniorlaget:

 

         -Vinne fotballkampen

            -Utvikle spillere

            -Skape et godt miljø med gode holdninger

            -skape og utvikle en identitet i vårt spill

 

Viktige stikkord her er gøy, treningskultur, lojalitet, vise respekt og dermed bli respektert. Viktig i denne sammenhengen å nevne at spillerne selv har ansvar for egen utvikling. Dette er stikkord vi har jobbet med siden starten. Vi har sett en god utvikling på disse områdene, og vi kommer til å fortsatt ha fokus på disse stikkordene hele sesongen.

 

Sportslige målsettinger for vårsesongen.

 

Vårt mål med vårsesongen var å komme blant de 4 beste og dermed kvalifisere oss til interkretsspill til høsten. Denne målsettingen klarte vi ikke. Vi har spilt 10 seriekamper. 5 seire, 2 uavgjort og 3 tap. Endte med dette på en 5. plass med 17 poeng og 19-19 i målforskjell. Og der er vi inne på vår svakhet så langt. Vi scorer for lite mål. Vi var et poeng fra vår målsetting, dvs et fattig mål unna interkretsspill. Vi har spilt to NM kamper i våres. Første runde møtte vi avdelingsvinner Strømsgodset som vi slo 3-0 en god prestasjon og et herlig resultat. Andre rundei NM var Stabæk motstander. Et meget godt lag og vi fikk se hva nivået ligger på blant de beste lagene. Det ble et 2-5 tap, skal nevnes at vi vant andre omgang 2-1, en prestasjon vi er godt fornøyd med. Hadde noen spurt undertegnede før seriestart om 17 poeng og kun 3 tap hadde holdt til kvalifisering til interkrets, så hadde svaret vært ja!

 

 

Det er mange spillere i gruppa som trener godt. Dette ser vi resultatene av over tid. Det er mange av disse spillerne som har en meget god utvikling og gode holdninger til trening. Dette ser vi igjen i form av at det mange som nå banker på a-laget. Det er i vårsesongen 5 juniorspillere som har vært i stallen til a-laget. Ytterligere er det 2 spillere som har fått sin debut i 3. divisjon. De vil komme til å trene mer med a-laget utover høsten. Vi håper og tror at disse kan etablere seg i a-stallen i løpet av 2006/2007. Det er også 5 spillere som har fått prøve seg for Åssiden II i 5. div.

 

 

 

Vårt spill.

 

Vi har etterstrebet en spillestil og en identitet i vårt spill. Dette har kanskje vært den største utfordringen for oss trenere. Vi har lykkes å skape en identitet i den defensive delen. Vi skal fremstå som et ”typisk Åssialag”. Dette mener vi at vi har lykkes i stor grad med. God defensiv struktur og et gjerrig og vanskelig lag å spille mot. Klare arbeidsoppgaver og klare roller med stor intensitet og arbeidsmoral. Vi har lykkes i å skape en lojalitet hos spillerne i forhold til vår stil. Her skal spillerne ha stor skryt! Ferdighetsmessig ligger vi noe bak de beste lagene i avdelingen. Vi er opptatt av hurtig ballbehandling, balltempo og gode og tydelige bevegelser. Vi er opptatt av at spillet skal gå i lengderetningen. Vi må innarbeide et mer tydelig spillemønster offensivt. Her har vi mye å jobbe med i fremtiden.

 

Våre prioriteringer for høsten er klare. Opprettholde og utvikle vårt defensive spill. Få et mer variert og tydelig oppspillmønster og dermed en tydeligere offensiv identitet.

 

Vi har brukt totalt 22 spillere så langt. Vi har i gjennomsnitt sluppet inn 1,9 mål pr kamp og scora i gjennomsnitt 1,9 mål pr kamp. Vi er godt fornøyd med gjennomføringen av vårsesongen, vi har prestert godt og stabilt på et brukbart nivå. Vi klarte ikke vår målsetting, og kan dermed si at vi ikke var gode nok. Men har vist at vi kan nå opp med god trening og gode holdninger.

 

 

Stor takk til: Toyota, Åssiden Trafikkskole, Engebråten trasport, Bråten Rør, Normann Bilverksted, Sundsmoen varetransport, Åssiden Rør, Lilleaker Consulting as, Kiwi Åssiden, Rimi Liertoppen, Ligostua. Uten disse kunne vi ikke ha lagt opp til et så godt sportslig tilbud.

 

God sommer!

 

En stor Åssia hilsen!

Roger, Åge og Kenny



Sterk avslutning på vårsesongen

Postet av Åssiden IF - Fotball den 3. Jul 2006

Åssiden møtte et nesten komplett 1.divisjonslag mandag kveld på Berskog Gress mot Team SIF.

Team SIF stilte med en 11'er bestående av Hjulstad, Driscoll, Ottawara, Fazlagic, Huusko, Brandshaug, Lunde, Finstad og 3 juniorer, hvorav 2 av disse var ÅIF's egne Marius Boldt og Ole Alexander Walseth. En meget sterk motstander for blåhvitt, men ÅIF's unggutter lot respekten for gjengen, som minimum har minst 2,1 millioner samlet i lønn for å spille fotball, ligge igjen i garderoben.

Åssiden hadde kampens første sjanser ved Kjetil Johansen. Etter fint spill så kom den anvendelige spilleren til to gode skudd, hvor det første ble blokkert og det andre gikk like over. Åssiden spilte veldig disiplinert og kjempet godt, mot de etablerte spillerne og var godt i med i dette gode 3.divisjonsoppgjøret. Høyt tempo og mye bra fotball ble vist fra begge lag. Team SIF var det førende laget og laget produserte etterhvert noen brukbare sjanser.

Thomas Finstad fikk etterhvert hull på byllen etter snaue 24 minutter. Åssiden svarte sporenstreks og etter et flott Thomas Røed innlegg, så lå ballen i nettet. Morten Hagen vant en luftduell mot SIF-keeperen og serverte Anders Mehren ballen som enkelt trillet ballen i kassa. 1-1 og lagene var like langt. Finstad og Ottawara var nærme med gode headinger, men Thomas Syvertsen stod en god kamp i ÅIF buret.

Det stod 1-1 til pause og det var artig å se eks-ÅIF spillerne Boldt og Walseth levere gode prestasjoner fra henholdsvis midtstopper og venstre kantrolle. Ungguttene var  fullt på høyde med det sine mer rutinerte medspillere leverte.

Andre omgang startet med en stor SIF sjanse, men Syvertsen reddet mesterlig med beinet. SIF fortsetter å ha ballen mest i dette oppgjøret, og etter 55 minutter så tok de ledelsen på ny. Thomas Finstad lå mistenkelig nær offside, men Roar Fjeldheim lot spillet gå og Finstad fikk endelig lurt Syvertsen i ÅIF buret. Keiko Huusko kunne fort ha økt ledelsen til 3-1 bare minutter senere, men skjøt langt over. Vi kunne høre et høyt Vitto runge utover Berskog gress etter den avslutningen.

De fleste tilskuerne hadde ikke tro på at Åssiden kunne komme tilbake, men laget fortsatte å gi jernet og leverte et flott angrep i det 71 minuttet. Hagen brøt nydelig og slo ut til Røed på venstre kanten. Røed viste både hurtighet og teknikk da han enkelt dro av Fazlagic med en tunnel og slo et nydelig innlegg til Morten Hagen som perfekt headet inn 2-2. Flott angrep som høstet velfortjent applaus fra sidelinjen.

To minutter senere så satte Syvertsen tidlig i gang og Anders Mehren spilte fram Hagen. Hjulstad kom for sent inn i duellen med Hagen og feide ned den notoriske målscoreren. Klar straffe og unge Hagen ekspederte straffen i målet etter å ha fintet ut Hjulstad på elegant vis.

Åssiden kjempet heroisk og de fleste trodde faktisk at laget kunne dra dette i land, men i det 86. minutt så dukket Trygve Åse Lunde frem og fikk dyttet ballen forbi en sjanseløs Syvertsen i ÅIF buret.

Dermed ble det poengdeling i avdelingens siste kamp før sommerferien. Et godt oppgjør i 3.divisjon og to lag som leverte flotte prestasjoner. Hele laget leverte en bra kamp, men et par ekstra plusser går ut til Syvertsen, Cenar og Hagen. 

Åssiden ligger på 3.plass etter 6 seire, 1 uavgjort og 4 tap. Laget har scoret 36 mål og det er nest mest i avdelingen. Totalt sett har laget levert en flott vårsesong og spillerne kan ta ferie med god samvittighet. Generasjonskiftet som Åssiden har vært igjennom de siste årene virker nærmest fullført og det lover godt for blåhvitts fremtid.

Team SIF - Åssiden  3-3 (1-1)
1-0 Finstad 24min
1-1 Mehren (Hagen) 26min
2-1 Finstad 55min
2-2 Hagen (Røed) 71min
2-3 Hagen str. 73min
3-3 Lunde 86min

Dommer: Roar Fjeldheim
Tilskuere: ca 80 stk

ÅIF's lag:
Syvertsen, Cenar, Ruud, Røneid, Vilhelmshaugen (40: Jernberg), Svorkmo, Johansen (89: Hansen), Mehren, Hegg (63: Theie Bretvik), Røed, Hagen



Team SIF venter Åssia mandag kl 1900. Kampen er flyttet til Berskaug

Postet av Åssiden IF - Fotball den 30. Jun 2006

Åssiden IFKampen går mandag 3. juli på Berskaug kl 1900. SIF har av en eller annen grunn flyttet kampen fra Gulskogen til Berskaug.


Solid seier til Åssiden over Konnerud på St. Hansaften.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 23. Jun 2006

Det ble til slutt en solid 5-0 seier over tabellnabo Konnerud på St. Hansaften. Åssiden var best i stort sett i alle spillets faser og fikk til slutt lett spill mot et svært tamt Konnerudlag. Åssiden gikk dermed forbi Konnerud på tabellen og ligger nå på 3. plass.

Åssia starte bra i første omgang. Tok raskt tak i kampen presset Konnerud bakover. Etter ca 15 minutters spill sette Mehren hodet til på et presist Røed innlegg. Mehren fikk gå rimelig uforstyrret opp og heade ballen forbi en sjanseløs keeper. Kampen jevnet seg og Åssia la seg av en eller annen grunn lavere. For store avstander i midtleddet gjorde at Konnerud vant flere dueller og vant alt for magne andre baller. Konnerud tok tak i spillet midveis i omgangen og skapte noen små farligheter, dog uten å skape målsjanser. Åssia fikk løftet seg opp på banen siste kvarteret og begynner å vinne dueller, tar over mer av spillet og skaper noe sjanser på slutten. En relativt jevn omgang, men en fortjent ledelse til Åssia.

 

Andre omgang var det stort sett enveiskjøring. Åssia ville og kunne mer enn Konnerud og vant til slutt meget konfortabelt 5-0. Tollefsen setter standarden kun sekunder ut i omgangen med et vakkert skudd i stolpe inn. Røed er på en retur etter et fomlete inngripen av Konnerudkeeperen og 3-0. Kampen er pungtert. Åssia forsetter å kjøre på og skaper gode sjanser. Hagen putter på to stk de siste 10 minutten og fastsetter sluttresultatet.

 

Åssia var best i stort sett alt i dette oppgjøret. Konnerud var særdelse tamme og svake spesielt offensivt. Åssia utnytter dette og vinner fult fortjent en 5-0 seier. Åssia reiser seg bra etter 3 kamper med tap.



Seier over Skiold i siste kamp.

Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Jun 2006

Åssia slo Skiold 2-1 i siste kamp i kval interkrets for junior. Åssia hadde ikke mulighet til å kvalifiser seg for interkrets til høsten. Skiold var allerede klare med en sikker andreplass bak SIF. Men prestisje og 3 poeng samt sikre 5. plassen burde være nok motivasjon til å gi full guffe også i siste kamp. Og ikke minst vise stolthet og moral overfor klubb og seg selv. Dette klarte gutta og vi kunne påføre Skiold sitt andre tap for sesongen.

Åssiden - Skiold  2-1 (0-0)

1-0  61 min Henriksen (Mayer)

2-0  76 min Eggen str (Simonsen)

2-1  80 min Skiold

Kort:

Gult: Eggen

 

Etter en forferdelig kamp sist mot Slemmestad, som vi ikke kunne være bekjent av, var vi ute etter å få en god avsluting av vårsesongen. Vi satte fokus på arbeidsoppgaver og at hver enkel måtte gjøre jobben skikkelig. Vi viste hva Skiold var gode til. Vi bestemte oss for å gå ut i en 4-5-1 formasjon. Viktigheten av å pressisere at vi måtte tørre å komme etter, spesielt med indreløperne og kantspillerne. Dette lyktes vi med bedre og bedre utover kampen. Kampen startet jevnt med noen muligheter til hvert lag. Skiold tok noe over spillet midtveis i omgangen men Åssia stod godt imot og vi ble etterhver farlige på overganger. Siste kvarteret tok Åssia mer over og fikk noen gode overganger som vi ikke klarte å utnytte pga for stor unøyaktighet. Alt i alt en jevn omgang med et lite overtak for Skiold.

 

Åssia startet klart best etter hvilen. Vi ga Skiold aldri ro til å spille sitt spill, de spilte mye langt som Åssiaforsvaret hadde få problem med. Etterhver vant vi flere og flere baller på midten og kunne straffe Skiold med gode overganger. Vi vinner ballen høyt og Mayer spiller en genial stikker til Henriksen som sklir ballen i mål. Kvarteret etter et glimrende fremspill av Eggen til Simonsen som utfordrer keeper og blir felt. Straffen setter Eggen sikkert i mål. Etter dette våkner Skiold og begynner å sette opp tempo. Åssia har i denne perioden problem med å følge med, vi lar Skiold komme for lett til. Vi har imidlertid marginene på vår side og kan se at Skiold har to stolpe ut. De får en fortjent redusering ti minutter før slutt. Åssia får justert seg og klarer å demme opp for Skiolds forsøk. Kampen ender med en fortjent 2-1 seier til hjemmelaget. 

Vi gjør en godkjent macth. Vi klarer å gjøre det vi ble enige om før kampen. Vi reiser oss etter en nedtur etter forrige kamp der vi gjør en særdeles dårlig første omgang og en dårlig kamp generelt. Denne første omgangen er nok til at vi ikke kvalifiserer oss til interkrets. Vi er med andre ord et mål unna interkretsspill til høsten. Dette gjennspeiler vårt problem denne våren, vi scorer for lite mål! Noe av dette problemet kan vi trenere ta noe av skylden for. Vi er imidlertid veldig stolte av dette laget og den moral og lojalitet denne gjengen viser. Får bare håpe at vi får gleden av disse spillerne på seniorlagene i fremtiden!

 

Nå skal planene for høsten legges....

 



12130 treff på nettsiden vår i Mai

Postet av Åssiden IF - Fotball den 20. Jun 2006

I maimåned satt vi en ny fantastisk personlig rekord med 12130 treff på sidene. Den forrige rekorden var på 1544 for samme måned i fjor.

Takk til alle som har bidratt med artkler, diskusjoner og annet på nettsidene våre, og selvfølgelig til alle besøkende :-).

År

jan

feb

mar

apr

mai

jun

jul

aug

sep

okt

nov

des

Total

Snitt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19

43

62

31

2002

58

50

94

320

420

273

102

438

449

188

130

201

2723

227

2003

167

173

354

371

1080

694

376

786

693

145

174

81

5094

424

2004

163

117

399

632

1323

908

229

678

663

265

164

72

5613

468

2005

161

156

350

806

1544

1302

263

985

854

526

274

205

7426

619

2006

459

293

792

2859

12130

5913

 

 

 

 

 

 

22446

3741

 

  • Grafen visualiserer trafikken på deres Klubben Online. Tiden vises horisontalt, treff vertikalt.
  • Velg periode ved å sette fra- og til-måned, og trykke på knappen Vis.
  • Tabellen viser de månedlige treffene per år.
  • Beste måned per år er markert med fet skrift.
  • Beste måned i hele perioden er markert med rødt.
  • Til høyre beregnes sum og gjennomsnitt per år. 


  • En særdels svak første omgang og forspilte sjanser ødela mot Slemmestad for juniorlaget.

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 16. Jun 2006

    Åssiden spilte en særdeles svak første omgang mot Slemmestad. En omgang som fint kan benevnes som årests svakeste. Slemmestad leda 1-0 til pause. Det ble vesentlig bedre i andre omgang som Åssia dominerte stort. Uttallige sjanser klare som selve sola endte uten scoring. Det måtte en midtsopper til for å få uttelling. Friise ordnet i det minste 1-1 og poengdeling.

    Slemmestad - Åssiden 1-1 (1-0)

    1-0  25min

    1-1  65 min Friise

    Kort:

    Gule: Hansen, Oland, Henriksen

    Første omgang manlet alt det vi har vært gode på før i sesongen. Trykket dueller og løpskraft var som forsvunnet som dugg for solen. Stillestående, upresise og tafatthet preget spillet i denne omgangen. Slemmestad gikk til pause med en 1-0 ledelse, aldeles ikke ufortjent sett i forhold til innsats.

     

    Andre omgang var vesentlig bedre. Stort sett spill mot ett må. Selv om Slemmestad var giftige på kontringer og hadde sine sjaner. Åssia skapte noe som 8-10 store målsjanser. Alene med keeper 3 ganger, 3stk i metallet. redninger på strek pluss div avslutninger som burde gitt uttelling. Midtsopper Friise var den eneste som fikk ballen forbi en opplagt Slemmestadkeeper. Når vi ikke klarer å sette disse store sjansene er det fort at motstanderen kontrer og scorer. Slemmestad var nære på et par ganger men Thomas rydder godt opp det som kommer.

     

    Vi har for dårlig bevegelse og vilje i første omgang. Dermed blir det mye upresise fremspill. Vi har dårlig trykk i vårt duellspill, dermed får Slemmestad bestemme tempo og kampbildet. Vi står mye mer frem i andre og mer trykk i duellspillet og setter Slemmestad under press. Vi styrere andre omgang og har sjanser til å vinne stort, men er får dårlige foran mål. Dette er en tema som har vært med oss hele sesongen. Vi scorer for lite mål, dermed er vi ikke gode nok for det gode selskap til høsten.



    Åssidens a-lag tapte 1-3 for dødballeffektive Asker.

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 16. Jun 2006

    Seiersvante Asker vant 3-1 over et ungt Åssialag. Alle målene kom på dødballler. Åssia tok ledelsen etter ca halvtimen. Svork satte inn straffa etter en felling av unge Hegg. Asker kom tilbake og vant 3-1 til tross for en godkjent kamp av Åssiagutta. Åssia spilte en fult ut godkjent defensivt kamp mot suverene avdelingsleder Asker. Asker skapt så godt som ingen sjanser mot et Åssialag som lå lavt og ventet på gode overganger, noe som var til dels vellykket. Åssia tok ledelser halvtime ut i kampen. Christopher Hegg ble lagt i bakken og straffe til Åssia. Svorken var sikker og netta fra 11 meteren. Asker slo tilbake med 3 dødballmål og vant til slutt 3-1. Åssia stilte med ikke mindre enn med 6 juniorspillere i denne kampen. Dette var verdifull kamptrening for disse unge spillerne og vi tror og håper disse spillerne vil dominere på Åssia i mange år fremmover.


    Tine Fotballskole 2014 på Åssiden

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 14. Jun 2006

    ÅIF inviterer i samarbeid med  TINE  

           til fotballskole på Åssiden stadion 23. juni - 26. juni 2014 .

     

    • Fotballskolen er et tilbud til barn fra 7 – 12 år (f. 2002 - 2007) og vil foregå fra kl 09.00 - 14.30 med mulighet for tilsyn før og etter.
    • Det vil bli undervist i fotballferdigheter gjennom varierte aktiviteter tilpasset alderen på deltakerne.
    • Hver dag serveres lunsj med drikke fra TINE, samt frisk frukt.

    For deltakere som normalt ville benyttet SFO disse dagene vil det være tilsyn i tidsrommet 08:00 til 09:00 om morgenen og 14:30 til 16:00 om ettermiddagen på fotballskolen. De som ønsker å benytte seg av dette krysse av i rubrikken for tilsyn i påmeldingsskjemaet. Kan barna gå rett hjem, krysses det også av for det.

    HUSK PÅ Å MELDE BARNA INN/UT VED LEVERING/HENTING HVER DAG!!!!

    For påmelding fyll inn all informasjon i skjemaet under og returner som e-post til Marianne.Johannessen@kob.no

    Navn / fødselsår:

    Adresse:

    Postnr / -sted:

    E-post:

    Navn foresatte:

    Kontakttelefon:

    Tilsyn

    Før: Etter: Begge:

    Kan gå rett hjem:

    · Fotballskolen koster kr. 1 200,- / 50 % søskenmoderasjon.

    · Beløpet innbetales til kto. nr: 2200 66 26142 (Åssiden jr. avd.) ved påmelding.

    · Påmeldingen er bindende og registreres ved innbetalt påmeldingsavgift.

    · Husk å merke betalingen med navn på deltaker og fødselsår.

    · NB! Begrenset plass.

    Last ned skjema her:   Fotballskole_Påmeldingsskjema2014



    Tap 1-2 mot Konnerud der dødballer avgjorde.

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 14. Jun 2006

    Åssiden juniorlag tapte 1-2 den viktige kampen mot Konnerud om retten til interkretsspill til høsten. Dødballer var avgjørende i denne ikke veldig velspillende kampen. Åssiden leda 1-0 etter 13 minutter spill og hadde full kontroll så det ut som, i en kamp alle målene kom etter cornere.

    Åssiden - Konnerud  1-2 (1-1)

    1-0  13 min Friise (Hansen)

    1-1  25 min Konnerud

    1-2  65 min Konnerud

     

    Gult: Henriksen

    Dette var en kamp der begge lag burde vinne for å spille interkrets til høsten. Det ble en jevn og tett match, men lite velspillende. Åssia kom best i gang. Tok tak i kampen og pressa Konnerud noe over på defensiven. Etter et par tre cornere scorer Friise med pannebrasken. En fortjent tidlig ledelse. Utover omgangen slipper vi oss bakpå og blir baktunge. Konnerud tar noe over og utligner i det 25 minutt. Også dette på corener. Deres gode duellspiller får gå helt uforstyrret opp og stange inn 1-1. Deretter blir det noe stillingskrig med kanskje Konnerud som det førende laget. Åssia får ikke det offensive spillet til å gå som planlagt. Lagene går til pause med 1-1.

     

    Andre omgang blir også lite spill og jevn. Åssia tar over noe av spillet uten å skape de store sjansene. Konnerud er farlige på overganger men skaper heller ikke store sjanser. Dog har begge lagene muligheter til å score. Det skulle vise seg at de største sjansen kom på dødballer. Åssia tror de går opp i ledelsen ved Friise etter et godt frispark av Hansen. Dommer Borgan ser noe ulovlig og annulerer scoringen. Etter ca 65 minutter går i stedet Konnerud opp i ledelsen, også dette etter corner. Vi er sløve på å følge løp og ta ut mann i dueller i boksen og Konnerudspilleren får stå helt allene på bakre og skalle ballen i mål. Dette er med på å avgjøre kampen. Åssia skaper noe halvfarligheter på slutten, men Konnerud kontrollerer greit inn til en 1-2 seier.

     

    Vi er relativt gode defensivt. Men sliter med den offensive delen av spillet vårt. Det går for mye rett frem. Konnerud nekta bakrom og vi klart aldri å sette opp spillet på kantene. Vi slurver og mister ballen for ofte i angrepssonen og klarer derfor ikke å etablere spillet offensivt. Gutta skal ha skryt for innsatsen og jobben som legges ned, selv om vi misslykkes så prøver vi helt til slutt. Dette var en jevn kamp og et surt tap, greit at Konnerud vinner, men seieren kunne like gjerne ha endt andre veien. Ingen spesielt god kamp, der ingen av lagene egentlig hadde fortjent 3 poeng. Vi har nå igjen to kamper, der skal vi gi alt vi har for full pott!!



    Tine Fotballskole 2006 på Åssiden er fullbooket!

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 14. Jun 2006

     

    Det er desverre fullt, og vi kan ikke motta flere påmeldinger.



    Fullt hus - Gutter 14 år – ferdig med vårsesongen

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Jun 2006

    12 Juni   Åssiden – Strømsgodset  7–1

    Pause 2– 1. Åssiden Stadion  

     

    Vi møtte Strømsgodset i siste seriekamp før ferien og vi var revansjelystne til å ”reise kjerringa” etter en svak kamp mot Konnerud sist.

    Laget:  Anders T – Yunus - Ola – Magnus – Jørgen – Espen – Morten – Håkon – Fredrik - Martin – Dan – Mats 93 – Espen 93

     

    1 omgang starter vi med høyt tempo og stor bevegelse.

    Vi var enige om å ”tråkke” til fra starten slik at Strømsgodset virkelig skulle føle at her er det vi som bestemmer i hvilken form denne kampen skulle foregå !!

    Vi kommermeget godt i gang og produserer masse muligheter og leder 1 – 0 rimelig raskt.  

    Vi fortsett å ”tråkke” til og kontrollerer det meste med stor aggresivitet , bra pasningsvalg , høy innsats , mye bevegelser og det får vi belønning for gjennom og går opp til 2 – 0.

    Men etter 17-18 min gir vi fra oss banespillet mer og mer. 

    Vi lar Strømsgodset ta over og de har et par stroe muligheter men Anders T har fine redninger.  Strømsgodset får frispark fra ca 20 m som de setter inn ( Anders ikke like heldig her) og vi går til pause med 2 – 1.  

     

    I pausen ”strammes” det inn på enkle ting som- duellspillet må opp – kantspill må bli bedre – større bevegelse (slike som det første 15 min ) – større tempo over hele linja da det er helt unødvendig å slippe Godset inn i denne kampen

     

    2 omgang blir mye bedre for oss , der vi har større balltempo og mye fine bevegelser og har full kontroll på banespillet og har mange ”fete” sjanser som vi setter inn flere av og vinner fullstendig fortjent 7 – 1 mot en motstander som ble utspillt og tydligvis ikke var vant til det tempo – løpsstyrken – innsatsen som vi legger ned i denne kampen.

     

    En kamp som helt klart var veldig godt gjennomført fra vår side. 

    Veldig fint at så mange ”hever” seg i sine prestasjoner og jeg er stolt av arbeidsmoralen til gutta. 

     

    Når vi får spille på en stor og fin bane som Åssiden Stadion er vi vanskelig å slå.

    Vi ha stor løpskapasitet i midtbaneleddet , trygt forsvarspill og vi begynner å finne de enkle og gode løsningene i pasningsspillet vårt. 

    Veldig godt fornøyd med Espen & Mats fra 93’laget som viser seg fint frem igjen.

     

    Nå er seriespillet ferdig for sommeren og vi står med følgende fasit etter vårsesongen:

     7 kamper – 7 seiere – målforskjell 31 – 4 -  Bedre blir det ikke !!!!

     

    Nå følger en knallhard treningsuke inn mot Liungen cupen til helgen, første kamp er lørdag 17 juni kl 08.00 !!!!!    

    Imøteser masse publikum til denne kampen !!!

     

    Coach Alme



    Årets første storseier for ÅIF 2

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Jun 2006

    Et topp motivert hjemmelag tok imot gjestene fra Hurumlandet. Huringen som hadde startet årets serie forferdelig og lå på den aller nederste plassen på tabellen skulle få nok en ny tøff dag ”på jobb”.  ÅIF2 startet friskt i 4-3-3 og kjørte kampen fra første spark på ballen.

    Steffen, Smurf-Jernberg-Hougen-Carlos Kvennejorde, Dokken-Elias-JR, Kris-Fyrand-Boldt var de 11 som fikk tillit fra start i 1.omgang.

    Allerede etter 30 sekunder får Anders F en sjanse, men beina ville ikke helt som hodet hans ville og det stokket seg for ÅIF´s 2 toppscorer Anders F. som burde satt standarden allerede her og ført hjemmelaget opp i ledelsen.  ÅIF2 var det klart førende laget og valset over et tamt Huringen lag. Til Huringen sitt forsvar skal det sies at de har mistet store deler av laget til Drammen FK og har ett ”nytt” lag.

    Etter 15 minutter får ÅIF2´s stabile høyreback Aronsen slått et perfekt innlegg som Anders setter panna til, men headingen holdt dessverre ikke samme kvalitet og headingen går rett på keeper. Men det var tydelig at det var kun snakk om minutter føre målkåte ÅIF2 skulle åpne butikken og sette ballen bak eks-Åif keeper Glenn Fauske. Fauske har for øvrig treneransvaret i Huringen denne sesongen.  Knappe minuttet etter denne store sjansen presser ÅIF inn i egen 16meter og etter litt klabb og babb setter ÅIF´s 2 Spielfuehrer Eliassen ballen lett i mål fra kort hold, 1-0 til hjemmelaget. Huringen har svært lite offensivt og ÅIF2 toget jobber rytmisk og uavbrutt i gode spillkombinasjoner, med fin variasjon med spill i lengderetning og ”smart” finspill på få ”touch”. Etter 20minutter burde ”brassen” Boldt økt hjemmelagets ledelse etter at han møter et presist og hardt innlegg fra Dokken med hodet, men igjen går ballen utenfor stengene. Etter 27minutter skulle årets første scoring for Jernberg sitte i nettmaskene. Etter ett svært nøye innøvd frispark så ”flicker” Jernberg ballen i målet og Jernberg puster lettet ut etter sin første scoring i ÅIF trøya i en obligatorisk seriekamp. Jernberg som for øvrig leverte en god kamp for ÅIF2 denne dagen. 2-0!

    Etter 30 minutter legger en offensiv Smurf inn, fra litt innpå motstanders banehalvdel, Martinsen skyter dessverre utenfor på dette innlegget. Minuttet etter legger Smurf nok engang inn og denne gangen header Boldt rett i kassa utagbart for keeper.  ”Smurf is on fire” lød tilropene fra en entusiastisk innbytterbenk for hjemmelaget, 3-0. 36 minutter kommer kampens beste solo-prestasjon, ”Brassen”-Boldt får ballen på ca 35 meter på sin venstre kant, han vrikker på hoftene, kaster med håret og kjærtegner den runde lærkula og danser vekk motstanderne og løper tilslutt ballen i mål og gir ÅIF2 føringen 4-0. Smurfen fortsetter å være en brennhet potetsekk. Huringen får ett frispark etter 39 minutter inne på ÅIF2 sin banehalvdel, ÅIF2 spillerne har tilsynelatende full kontroll, på hver sin mann der de ligger disiplinert og venter på frisparket. Frisparket blir slått mot første stolpe der Smurfen hopper fyrstikkeske himmelhøyt i en knallhard duell på egen 5 meter, han stiger til værs og setter ballen utagbart bak egen keeper. 4-1 til hjemmelaget.

    Dette blir også pauseresultatet. ÅIF2 spilte totalfotball og var det eneste laget som var på banen i første omgang, hvilket resulterte i 5 mål for ÅIF2 sine spillere i første omgang.

    2 omgang ble nesten en blåkopi av første omgang. Nok en gang skulle ÅIF være det førende laget og satte i gang den tyskinspirerte maskinen som kvernet, valset og jobbet uavbrutt videre i de siste 45 minuttene. Allerede etter 3 minutter av andre omgang er Dokken i et godt driv og etter noen lurerier havner ballen hos Trond som har stilt inn skoen og snitter krysset med et godt skudd. Etter 57 minutter vil JR også åpne kontoen og sender i vei et langskudd langs bakken som går ”pang i nota” og 5-1 til ÅIF2. Etter dette var det like mye enveiskjøring som tidligere i kampen og ÅIF2 går opp til hele 8-1 etter flotte scoringer av Dokken, Anders F og Trond. Så vidt undertegnede husker var målene av Dokken og Trond harde og velplasserte skudd som fant veien til nettmaskene, mens Anders sitt mål var en avslutning innenfor 16meteren etter et gjennomspill og et godt eksempel på god samhandling. ÅIF´s trofaste BK og Møller kom også etter ca 70min av kampen og leverte varene sammen av resten av ÅIF2 toget som presist rullet inn på stasjonen etter 90 min og leverte så å si en feilfri kamp hadde det ikke vært for selvmålet av Aronsen i første omgang.

     

    ÅIF2 målscorere: Eliassen x 2 Boldt x2 Anders x 1, Jernberg x 1 JR x1 og Dokken x1. Smurf x1 i eget nett.

    Konklusjonen: ÅIF2 spilte et Nederlansk 1974 preget spill med totalfotball og hadde total kontroll i denne kampen fra første til siste spark på ballen.


    Toppoppgjør på Øren kunstgress

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Jun 2006

    ÅIF2´s glade gutter skulle igjen ut på tur på en solrik 15.mai og tok veien fra stadion. Ned Vårveien, til høyre i Rosenkrantzgata og fulgte den ca 1 km føre de tok til venstre inn i Hans Hansens vei, fulgte den i ca 500meter og tok til høyre inn i Gamborgs vei var veien de kjørte for å komme til denne gamle ærerike arena Øren Kunstgress. Undertegnede tråkket sine første fotballsko på denne banen og sist jeg spilte der ble den banen kalt kun ”potetåkeren” på Øren. Nå er den blitt et moderne nærmiljøanlegg med en flott kunstgressbane. DBK har drevet seriøst de senere år og har bygget opp et slagkraftig lag i 5 divisjon og driver godt i de yngre rekker tuftet på Cuerver sine fotballtreningsprinsipper.

    ÅIF2 med mulighet for sin 3 kamp på rad uten tap, stilte med nesten tilsvarende spillertropp etter sist kamps storseier mot Huringen, tradisjonen tro fra sist sesong når det er 3 kamper på rad uten tap vanker det drikke etter kampen. LaglederSmurf hadde vært innom Kiwi og handlett inn brus da han hadde stor tro på sitt lags ferdigheter og taktiske kvaliteter føre oppgjøret mot opprykksfavoritt Drammens Ballklubb.

     

    ÅIF2 startet i en velkjent 4-3-3 formasjon, eneste forandring fra sist kamp var at Smurf hadde vraket seg selv etter selvmålet i sist kamp. Evigunge og nyfrelste bowlingfantasten Thomas Tollefsen vikarierte på hans plass.

    Lundteigen, Tolleff-Jernberg-Dansken-Carlos Kvennejorde, Dokken-Elias-JR, Martinsen-Fyrand-Boldt utgjorde de brennheite spillerne som ville og skulle tukte DBK.

    ÅIF2 klok av skade fra fjoråret la seg lavt for å nekte de ekstremt hurtige angrepsspillerne til DBK Lasse Hermansen (lillebror til Kent Hermansen i IBK) og Jon Henrik Amundsen bakrom. ÅIF2 tok føringen helt fra starten av og lå disiplinert og klokt i begynnelsen av kampen, etter ca 5 minutters spill blir Anders spilt gjennom og han løper mellom 2 DBK stoppere som ”brutalt” stopper han innenfor 16 metern med en god gammaldags sandwichtackling, Anders faller, men dommeren blåser ikke. Her mener ÅIF2 spillerne at de helt klart blir snytt for et straffespark. Videre utover fortsatte ÅIF2 sitt kloke spill og var det klart beste laget de første 20 minuttene av kampen. ÅIF2 spilte taktisk klokt og lot DBK slå langt og høyt. Men som i de andre kampene tidligere i år hvor ÅIF2 tilsynelatende har hatt full kontroll velger vi ”å gi bort” enkle scoringer. DBK går ufortjent ikke bare opp i 1-0, men 2-0 og faktisk 3-0 føre dommeren blåser av til pause. 1-0 scoringen kommer da et oppspill langs bakken blir brutt midt på egen banehalvdel og DBK kjører kontra og får et ufortjent mål. 2-0 kommer etter et fantastisk skudd av ÅIF´s utlånte spiller til DBK Thomas Rønning som setter ballen ”kontrollert?” i krysset fra ca 18 meters hold etter igjen egen udyktig og slurv.  Rønning spilte for øvrig en god kamp for hjemmelaget. Føre pause la DBK på ett mål og som nevnt tidligere stod det hele 3-0 til pause. ÅIF2 var i utgangspunktet det klart førende laget i store deler av første gang og burde absolutt vært i føringen til pause. ÅIF2 hadde gode muligheter ved Anders, Boldt, JR og flere. ÅIF2 hadde 4-5 100% sjanser i første omgang, hadde vi klart å score på noen av de ville det vært en helt annen kamp. Men det skal nevnes at DBK har hevet sitt lags prestasjoner fra i fjor, fra å være et lag som kun slo langt hadde de nå også et mer ”finspill” langs bakken å spille på så all honnør til DBK for dette og det er ingen tvil om at dette DBK laget vil være å finne i toppstriden av pulja om det er godt nok til opprykk vil tiden vise. Personlig holder jeg en knapp på Konnerud 2, men veldig avhengig av hvordan førstelaget deres gjør det og frem til nå har Konnerud variert veldig i 3 divisjon.

     

    I andre omgang justerte ÅIF2 presshøyden litt og prøvde nå å presse DBK høyere på deres banehalvdel. Kantene hadde blitt for stasjonære i første omgang og ble liggende litt i ”ingenmannsland” og valgte nå å la de ligge høyere. Andre omgang ble kanskje enda mer enveiskjøring enn første omgang og ÅIF2 presset DBK konstant, uten å få til et eneste spillemål i løpet av hele kampen. ÅIF2 eneste scoring på et mindre klart straffespark enn det som vi ble snytt for i begynnelsen av kampen. Eliassen satte balle sikkert i nota og 3-1. Etter straffescoringen er ÅIF2 uheldige og udyktige og hadde mer enn nok sjanser til å kunne få balanse i regnskapet, men det ville seg ikke helt foran mål i denne kampen heller. Det å få ballen i kassa har vist seg å være det ÅIF2 har slitt mest med denne sesongen, de har hatt spillmessig overtak i alle kampene i år og med et litt ”blindt” syn på fotball burde ÅIF2 stått med full pott etter 4 spilte kamper. Men fotball handler om å score mål og der er vi ikke dyktige nok foreløpig. DBK fikk mer bakrom i andre omgang og fikk kjørt noen giftige kontringer hvor det gikk veldig fort og på en av disse visittene kombinerte de fint på ÅIF2 sin venstre side og fikk lagt godt inn og spissen kunne bare bredside den inn i kassa. 4-1 til DBK.

    Ufortjent eller fortjent vinner hjemmelaget i det minste 4-1 og ÅIF2 spillerne kunne ikke feire med boller og brus i garderoben etter kampen.

     

    Neste kamp er nå mandag den 22 mai på hjemmebane mot nok et ”topplag” Steinberg kl 19. Vi forventer at alle de fotballinteresserte menneskene på Åssiden stiller opp og gir oss en fantastisk flott ramme rundt denne kampen.

     

    Huringen har for øvrig trukket laget sitt og dermed blir ÅIF2 sin 8-1 seier strøket og dermed ligger ÅIF2 nest nederst på tabellen med 3 spilte kamper, hvorav to er tap og en uavgjort, og ligger der med fattige 1 poeng.

     



    Fiesta Martinsen

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Jun 2006

    Martinsen-show på hjemmebane da ÅIF2 valset over Steinberg mandag 22/5. Dette skulle bli "Rødtoppen" Kristian Martinsen sin dag. Føre kvelden og kampen var omme skulle han nette hele 3 ganger. Etter det pinlige tapet mot DBK sist kamp,skulle poengtapstrenden snus og årets førte gjeldende 3 poenger sikres for enhver pris. DBK som forøvrig på sin nettside www.dbk.no hevdet at det var en fortjent seier, at DBK var det klart beste laget i kampen og ikke minst at ÅIF2 var kraftig forsterket  med alle fra a-laget og gjorde dette kun mot DBK. Hvilket er totalt feil da ÅIF2 i år har stilt så og si samme laget frem til nå denne sesongen.

    Coach Aronsen hadde gjort det klart at det skulle vinnes for enhver pris og at det vanket

    brus etter kampen dersom det ble seier.  ÅIF2 gikk ut i en velkjent 4-3-3 formasjon med følgende superspillere: "Såpa" Lundteigen i mål, "Smurf" Aronsen-Mr.Jernberg-Junior Knudsen-Thomas"Bowlingkjegla" Tolleffsen i en trygg bakre linje, JR Johannesen-"Spielfuehrer"Eliassen-Dokken på en teknisk perfekt midtbane og "Gol-Fiesta" Martinsen-Anders"Smultring"Fyrand-Ole"Boldteninho" Boldt i en svært så målkåt offensiv fremre rekke.

    Dette skulle bli ÅIF2 sin beste kamp for sesongen. ÅIF2 har i samtlige kamper denne sesongen spilt god fotball, en fin variasjon av pent teknisk samspill med gode kombinasjoner og bra samhandling til det andre ytterpunktet å slå langt nok  i et bakrom hvor lynhurtige ÅIF2 spillere har kommet i dype og tunge løp. Eivind Knudsen fikk sin seniordebut på ÅIF2 denne kampen ved siden av Mr Jernberg som stopper og gjorde mye riktig og spilte enkelt og på det trygge.

    Det å skulle referere denne kampen er mye som å gi et bilde av det gode spillet i de foregående kampene. Åif2 var det klart førende laget og hadde i utgangspunktet full kontroll på hele første omgang. Det eneste lille feilskjæret i gledesrusen over godfotballgleden var at ÅIF-dødaren Kjell Gunnar Johnsen, som tidligere på 2000-tallet herjet med ÅIF´s forsvar i den grønne Drafn trøya, scoret et klassisk Drafn mål mot ÅIF2. Et knallbra gjennomløp med en perfekt avslutning bak Lundteigen som gjorde  at lagene gikk til pause med 1-1. ÅIF2 var de laget som produserte massevis av sjanser og det er vel snart på tide at Anders "Smultringen" Fyrand Nordblom snart åpner kontoen og får noen stolper i målprotokollen for både han og flere andre burde fått gjort sitt med at det kun var uavgjort til pause. Martinsen scoret ÅIF2´s eneste mål føre pause. Han kom skrått inn fra sin høyre side og satte ballen utagbart i nettet bak keeperen, nok en gang fremspilt av en kjepphøy og selvsikker Smurf Aronsen, som forøvrig er ubeseiret som ÅIF2 spiller i år.

     

    2 omgang ble total overkjøring av Steinberg, om Åif2 var dominerende føre pause var det enda mer kontroll nå. Det var bare så og si ett lag på banen i andre omgang. Luften var ute av gjestene og igjen var det totalfotball av ÅIF2. De dominerte i alle ledd og pøste på fremover og kom til sjanse på sjanse ÅIF2 nettet hele 5 ganger i 2.omgang. Martinsen fikk sitt uekte hat trick med sine 2 mål, Boldthino, Knusern-Møller og JR tegnet seg alle inn i historien som målscorere denne maikvelden.  Alt i alt var dette en solid seier til ÅIF2 som nå endelig har begynt å få mål og ikke minst poeng i kampene hvor de stort sett har vært det beste og førende laget.

     

     

        

     



    Årets flaueste opplevelse

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Jun 2006

    ÅIF2 reiste langveis og besøkte idylliske Lier stadion denne flotte 29. maikvelden og skulle møte laget som lå over oss på tabellen, nemlig det nyopprykkede Lier I.L. ÅIF2 stilte med like godt mannskap som alle tidligere kamper denne sesongen. ÅIF2 hadde forventninger om å fortsette det gode spillet fra de siste kampene. ÅIF2 startet i en tilsynelatende velkjent 4-3-3 formasjon og ble enige om å sette standarden fra første spark på ballen og kjøre et hardt press de første 20 minuttene.  Et nærmest helt likt lag fra sist kamps storseier skulle starte kampen.

     

    Lundteigen, Smurf-Ironhill-Dokken-Jr Sandberg, Tolleff-Eliassen-JR, Martinsen-Knusern-Boldthino var de 11 utvalgte som fikk tilliten fra start.

     

    Det ble svært tidlig klart at dette skulle bli en ”sånn dag”, Lier var det klart beste laget fra første til siste spark på ballen denne kampen. De tok kommandoen fra start og kjørte ÅIF2 med innsats og vilje i alle ledd. ÅIF2 derimot valgte å tro på sitt finspill uten å ta i et tak når det trengtes i en kamp fylt med dueller og jobbing. ÅIF2 sviktet totalt i alle ledd, de spilte svært uorganisert defensivt og presset stort sett en og en. Det ble sjelden satt et kollektivt press på motstanderlaget som fikk leke seg med ÅIF2 sine spillere som overhodet ikke var i nærheten av å prestere hva som var forventet av dem. Etter snaue kvarteret stod det allerede 2-0 til hjemmelaget og snart old boys spiller Dokken måtte ut med skade og ”Carlos” Kvennejorde tok hans plass som midtstopper. Etter at hjemmelaget hadde fått kampen inn sin rytme slet ÅIF2 seg noe tilbake midtveis i første omgang og burde spilt seg til flere sjanser enn hva de faktisk gjorde. Boldthino hadde et soloraid hvor avslutningen traff stolpen og Knuseren Møller hadde et fint gjennomløp hvor han tydelig blir holdt innenfor 16 metern og dommeren klarer å unngå og blåse straffe da Møller kun fikk en tåspiss på ballen i avslutningsøyeblikket og tolket dette som fordel. I stedet gikk hjemmelaget opp til 3-0 og ledet svært fortjent til pause mot ett tannløst og svært skuffende ÅIF2.

     

    Andre omgang skulle bli en enda større skuffelse sett med ÅIF2 sine øyne enn første omgang. Juniorspiller Kristian Greve Hagen fikk sin debut på seniornivå på Åssia 2 sin venstre kant. BK kom inn etter 10 minutters spill av andre omgang, men ingen av de kunne dessverre bidra til å snu denne katastrofale kampen for ÅIF2. Om Lier fortjent hadde vunnet første omgang 3-0 vant de andre omgang hele 6-0 og satte kronen på verket for ÅIF2 sin mest talentløse fotballkamp hittil denne sesongen.  Noe som bør nevnes er en rekke tvilsomme dommeravgjørelser som gikk imot ÅIF2 i andre omgang. Fra scoringer, til frispark og begge fargene i dommerens brystlomme ble delt ut, men det var ikke dommerens skyld at ÅIF2 tapte kampen. Det er kun ene og alene en forferdelig dårlig innsats av ÅIF2.

     



    Sommer sol og tap for Solberg.

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 12. Jun 2006

    Alt lå til rette for en god kamp. En brukbar bane, sol, sommer og VM på tv. Mulig Åssia var påvirket av alt dette, spesielt sol, sommer og VM. Det var solberg som kom best i gang. Naboen i hvit og sort leda 2-0 etter knappe 20 min. Før Åssia i det hele tatt hadde kommet i gang.

    Solberg skjønte at dette var en kamp som alle må jobbe og vinne dueller for å vinne kampen. Det så det ut som om ikke Åssia hadde fått med seg. Lite bevegelse, ensformig bevegelser, dårlige bevegelser preget spillet til hjemmelaget. Solbergs kantspiller Martinsen hadde lekestue på Åssias venstreside. Rundis på to Åssiaspillere innlegg og knall i mål. 0-1 før Åssiaspillerne hadde fått drakta ned i buksa. 0-2 kom etter et langt innspill i boksen, en liten stuss fra Moen og 0-2, ut av nesten ingen ting. Solberg hadde full kontroll. De hadde større tempo i forflytninger og balltempo. Ut over omgangen kom Åssia mer med og kunne relativt fortjent reduserer før pause til 1-2 ved Anders Merhen.

     

    Andre omgang var Åssia mer med. De setter Solberg under press, Solberg legger seg lavt og satser på kontringer. Åssia dominerer banespillet og spiller seg til noen brukbare sjanser. Solberg forsvarer seg imidlertid godt. Åssia har ballen mye i denne perioden, men sløser utilgivelig med innleggene og mulighetene til å skape sjanser. Vi sitter med en følelse at Solberg er farlige på kontringer. Noe de er. Solberg blir snytt for to klare straffer. En som de spiller seg igjennom i midten etter svakt forsvarsspill av Åssia. Thomas S er litt på etterskudd og er vel borti Solbergspilleren selv om han faller svært lett. Senere et innlegg som Dag styrer ut til corner med armen. Åssia skaper et par gode muligheter, men kampen ender med en fortjent Solbergseier. De ville mest og fremstår som et lag, dermed vinner de fortjent.

     

    Spillet til Åssia fungerer ikke, vi er ikke med i dueller og løpet alt for lite både offensivt og defensivt. Åssia fremstår ikke som et lag verken defensivt eller offensivt. Moralen må opp et par hakk, her har alle sammen en jobb å gjøre!! Det vi ikke blir lettere fremover, med karantene, skader og bedre motstand osv. Men dette laget er godt nok til å slå tilbake, og de vil de gjøre.



    Jnr/gutte lag spilte treingskamp mot MIF 2 jnr.

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 12. Jun 2006

    Et blandingslag av gutte og jnr spilte treningskamp mot MIF 2 junior. Åssiden vant til slutt 6-1 etter tre scoringer av Kristian Hagen. Og så glad ble Kristian da...

    Mjøndalen stilt villig opp til treningskamp. Åssialaget bestod av juniorspillere med lite spilletid på juniorlaget og en del guttespillere. Dette for å få litt kamptrening og kjenning på juniornivå for guttespillerne. MIF hadde noe problem med å stille fult lag men fikk til slutt stablet nok spillere til kampen. Åssia tok raskt tak i kampen og produserte noen gode muligheter. Men MIF fikk den første store sjansen. Alex i mål redder glimende. Åssiden dominerte stort og kunne og burde leda stort til pause men det stod kun 2-0. Andre omgang var stort sett enveiskjøring og Åssia vant til slutt 6-1. Et skår i gleden er at keeper Alex måtte på sykehus med brudd i kjevebenet etter en formidabel utrusning.

     

    Dette var verdifull kamptrening for disse spillerne. Det er verdifull matching for guttespillerne å få prøve seg mot juniorlag. Vi takker MIF2 for at de sportslig stilte opp tross noe problem med nok spillere.



    6 strake seiere for gutter 14 år

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 11. Jun 2006

    08 Juni kl 19.30

    Åssiden - Konnerud   -  2 – 0 , pause 1 – 0

    Åssiden Stadion

    Takk til banemesterene Tom og Roger får at vi fikk spille på stadion , gutta setter stor pris på å få lov til det og det er viktig også for spillegruppas motivasjon å se at de også får lov til å spille på stadion noen ganger.  Mye talent i spillegruppa som trenger positive opplevelser.

     

    Vi skulle møte Konnerud i sesongens 6 seriekamp og vi snakket mye om undervurdering av motstanderne før kampen da Konnerud

    har hatt knepne tap tidligere i sesongen.

    Kan vel si at når vi ikke yter 100% vil dette bli jevnt , og det ble det.

     

    Vi spiller en dårlig omgang der alt vi snakket om før kampen stort sett ikke fungerte , dårlig innsats , elendig forflytninger , dårlige pasningsvalg , dårlig duellspill  osv osv

    Vi scorer på en kjempebra kontring , der det går fort fremover med stor bevegelse og Fredrik setter ballen sikkert i mål

     

    I pausen snakker vi om det som ikke fungerte og det blir noe bedre i 2 omgang , vi styrer stort sett alt og Konnerud får sin eneste og første corner 15 min i 2 omgang og det forteller litt om banespillet.

     

    Konnerud har en bra mulighet på ett frispark fra 25 m men Yunus i mål "ligger" som et slips opp i krysset og får slått ballen ut.

     

    Etter det har vi stort overtak men sliter med å sette mulighetene våres men Fredrik scorer nok en gang på en kontring og retur fra keeper.

     

    Alt i alt en svak kamp for oss men vi vinner 2 - 0 mot et hardt kjempende Konnerud lag , hyggelig også å få Konnerud besøk med så engasjerte og hyggelige trener/ledere.

     

    Vi har nå en kamp igjen i vårsesongen og den er på Åssiden banen Mandag 12 juni mot Strømsgodset Toppfotball og dette er en toppkamp da Strømsgodset har gjort det bra hittil og vi er nødt til å "heve" oss flere hakk.

     

    Vi skal være klare mot Godset -    6 strake serieseiere med målfoskjell 25 - 3 hittil  ! før Godset kampen

     

    Referent  Coach Alme

     


    Tap for juniorlaget mot et meget godt Strømsgodsetlag.

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 8. Jun 2006

    Juniorlaget er inne i en meget tøff periode. Lederlaget SIF stod for tur på Gulskogen kunstgress. Det ble som forventet en meget vanskelig oppgave for bydelsgutta fra Åssia. SIF vant til slutt 4-0 etter to sene scoringer. Til pause stod det 0-0.

    Strømsgodset - Åssia 4-0 (0-0)

    Kort: gule: Hegg

    SIF satte Åssia under press fra start. Med stort tempo, gode bevegelser gjorde de det svært vanskelig mot blå/hvit. Åssia gjorde noen justeringer og det ble noe bedre, vi var i perioder godt med men SIF dominerte banespillet og sjanser. Et tidlig Sif mål etter pause gjorde at vi måtte satse mer fremmover, vi har store sjanser til å utligne. Istedet gikk SIF opp til 2-0 etter et kanonskudd. Åssia legger om til fire fremme for å få redusering, SIF øker til 3-0 og 4-0 i sluttminuttene. En fortjent seier til SIF, men gutta viser god moral og har bra trykke i spillet.

     

    Vi gleder oss til forsettelsen!!



    Tap for et aggressivt Øvrevoll/Hosle

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 7. Jun 2006

    Åssiden tapet 1-2 for et aggressivt og duellvillig Ø/H lag.

    Åssia startet klart best og dro opp det ene angrepet etter det andre. Allerede etter 7 min ble Hegg spilt igjennom av Bretvik og netta sikkert, men Ø/H jobba seg sakte men sikkert inn i kampen og vant til slutt 2-1.

    Det ble ingen god kamp på en glimrende Hosle bane. To lag som ikke maktet eller var villige til å spille god fotball. Åssia prøvde det første 15min og lykkes til tider. Men Ø/H kjempet seg inn i kampen med stor vinnervilje og duellvilje. Åssia prøvde å svare men da dro dommeren opp gule kort. Åssia var dog det beste laget før  pause og leda 1-0. Ø/H kom sterker i andre omgang og kunne utligne midveis i omgangen, fortjent. Åssia var ikke sterke nok til å være med på duellspillet til hjemmelaget. Et heldig scorng avgjorde for hjemmelaget ca 10 mn før slutt. Dermed ble alle poengene igjen på Hosle. Åssia gikk på sitt andre tap for sesongen.



    Uavgjort for juniorlaget mot Kongsberg etter stor opphenting.

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 6. Jun 2006

    Det ble uavgjort for juniorlaget i kval. interkrets mot et sterkt Kongsberglag. Åssiden startet svært dårlig og allerede etter 7 min leda bortelaget. Kongsberg økte til 0-3 da det var igjen ca 20 minutter av kampen. Åssia hadde en sterkt sluttspurt og reddet 1 poeng på overtid.

    Åssiden - Kongsberg  3-3 (0-1)

    0-1  7 min

    0-2  60 min

    0-3  66 min

    1-3  70 min Eggen (str)

    2-3  89 min Mayer

    3-3  90 min Hegg

     

    Kort:

    Gult: Oland, Hegg, Simonsen

    Vi viste på forhånd at Kongsberg var sterke offensivt. De har scora mange mål, men også fått mange bakover. Dette var en viktig kamp for begge lag, der det var viktig for begge å vinne. Åssia fikk en verst tenkelig start, unge Carlsen i mål er uheldig og det stod 0-1 allerede etter 7 minutter. Kampen er relativt jevn og begge lag skaper sjanser uten å sette de. Kongsberg fører og etter 60 minutter øker de til 0-2, få minutter senere øker de røde/hvite til 0-3. Kampen er avgjort? Vel, Åssiagutta viser arbeidsinnsats og stor moral. De gir seg ikke og får en korrekt straffe i det 70 min. Eggen setter den sikkert i kassa. Åssia øyener en liten mulighet, de maler og maler og Kongsberg blir mer og mer slitne. Få minutter før slutt får vi uttelling for innsatsen. Mayer setter inn redusering til 2-3. På overtid setter Hegg inn sluttresultatet 3-3.

     

    Vi får betalt for god moral og stor arbeidsinnsats. Vi spiller kanskje vår dårligste kamp til nå. Vi sliter med å få etablert vårt eget spill offensivt. Dette var en viktig kamp for begge lag, tror vi kan si at Åssia kan være mest fornøyd med resultatet.



    Juniorlaget inn i en viktig og tøff periode, starter mot SIF onsdag.

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 6. Jun 2006

    Juniorlaget går inn i en tøff periode i de neste fjorten dagene. SIF er første motstand onsdag kl 1930 på Gulskogen kuntgress. Det forventes en tøff kamp for blå/hvit. En tøff periode venter, første motstander er SIF onsdag, kl 1930 på Gulskogen Kunstgress. Dette er en tøff motstander for blå/hvit. Vi skal gjøre alt for seier her, men dette er i utgangspunktet bonus med poeng her. Neste kamp er mandag, 12. mai mot Konnerud på Åssia Stadion kl 1915, så venter Slemmestad borte torsdag, 15. mai kl 1915. Siste kamp er mot Skiold hjemme på Åssia onsdag 21. mai kl 1915.


    Tine Fotballskole 2006

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 3. Jun 2006

    ÅIF inviterer i samarbeid med  TINE

    til fotballskole 26.- 29. juni 2006 på Åssidenbanen.

    • Fotballskolen er et tilbud til barn fra 1.til 6.klasse (f.1994 -99)
    • Fotballskolen vil foregå i tidsrommet 09.00 -14.30. (tilsyn før og etter)
    • Det vil bli undervist i fotballferdigheter gjennom varierte aktiviteter tilpasset alderen på deltakerne.
    • Det vil bli servert lunsj med drikke fra TINE og enten frukt eller yoghurt hver dag.
    • Alle deltakerne vil få T-skjorte, sekk og diplom.
    •  Fotballskolen koster kr. 700.-. 50% søskenmoderasjon.
    • Deltakelse i 2 dager koster 400,-.
    • Beløpet betales inn til kto.nr: 2200 66 26142 innen 15.juni 2006.

    For deltakere som normalt ville benyttet SFO disse dagene vil det være tilsyn i tidsrommet 08.00 til 09:00 om morgenen og 14:30-16:00 om ettermiddagen.

    Påmeldingen er bindende og registreres ved innbetalt påmeldingsavgift. Merk betalingen med navn på deltaker, fødselsår og antall dager. Begrenset plass.

    Kontaktperson: Trine Steen tlf.97526575 trine.steen@tele2.no

    Påmeldingsskjema kan lastes ned HER



    Åssia møter Kongsberg i junior kval interkrets torsdag.

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 31. Mai 2006

    En spent trener Nordstad viser ballkunst med kjegler.
    Åssiden junior møter Kongsberg til torsdag. Kampen går på Åssia stadion kl 1900. Roger og gutta skal være godt forberedt og gleder seg til kampen. Åssiden og Kongsberg kjemper om en plass til høstens Interkretsspill. Kongsberg er et godt lag som vil kjempe hardt for poengene i de siste kampene. Åssiagutta er hissige på at ingen skal slå Åssia på stadion. Åssiagutta kommer garantert til å ofre både det ene og det andre for å ta tre poeng til. Vi gleder oss!! Alle er selvfølgelig hjertelig velkomne til å heie den blå/hvite drakta opp og frem!


    Stabæk rett og slett for gode.

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 29. Mai 2006

    Stabæk juniorene ble for gode for Åssia i 2. runde i NM. Første omgangen var noe av det beste Stabæk har prestert i år og kunne gå til pause med en solid 4-0 ledelse. Pål Bergs gutter var gode, litt for gode for Åssiagutta. Åssia holdt følge i 20 minutter, da kunne en meget god Stabækspiss sette den første i mål. De siste 15 minuttene var Stabæk særdeles effektive og putta på 3stk mål til.

    2. runde i NM:

    Stabæk - Åssiden 5-2 (4-0)

    1-0  20 min

    2-0  30 min

    3-0  37 min

    4-0  43 min

    4-1  73 min Oland (Friise)

    4-2  83 min Mayer

    5-2  89 min

    Kort:

    Gult: Hegg, Ingebrigtsen

    Rødt: Syvertsen

    Stabæk har fart og teknikk som vi ikke kunne matche. De kjørte ut i stort tempo og satte blå/hvite under press nesten fra start. selv om de store sjansene uteble vartet hjemmelaget opp med det ene gode angrepet etter det andre. Åssia forsvarte seg godt og var farlig frempå et par tre ganger. Et par av målene var av det lettkjøpte slaget, men det er slik det gjerne er.

     

    Vi bestemmer oss i pausen for å vinne andre omgang og få en god opplevelse. Dette klarte vi. Vi gjør noen bytter og justerer inn noe som ikke fungerte godt før pause. Vi står godt i mot Stabæk, og tørr å holde mer på ballen. Tempoet blir lavere og vi kommer høyere på banen. Stabæk dominerer banespillet stort, men vi har god struktur og forsvarer oss godt. Vi kriger inn en redusering ved Peter på corner. David reduserer til 2-4 av et gavmildt Stabæk forsvar. Vi leder andre omgang 2-0. Unge Carlsen får sin NM kamp da Thomas i goalen ikke er fornøyd med dommeren og utrykker dette. Stabæk øker til 5-2 et par minutter før slutt.

     

    Vi får en leksjon i fotball i første omgang av et meget godt Stabæklag. De har teknikk og fart på et meget godt nivå, et nivå som vi ikke er vant til å møte. Vi setter oss et mål i pause som vi skal jobbe godt for å oppnå. Dette lykkes vi med. Vi har god struktur og holder formasjonene godt. Gutta jobber godt og får belønning med to mål, vi klarer vår målsetting med å vinne andre omgang. Dette gjør at vi reiser fra Nadderud med en god følelser tross et 2-5 tap.

    Vi skal ta med oss dette videre og skal jobbe meget godt mot neste oppgave, Kongsberg!



    Fjerde strake seier

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 27. Mai 2006

    Åssiden vant sin fjerde strake kamp i årets sesong hjemme mot Holmestrand.

    Det var gjestene som tok ledelsen ved en heading etter et langt innkast etter 15 minutter.  Det var gjestenes eneste sjanse så og si denne omgangen, så effektiviteten var høy. Åssiden hadde flere gode muligheter, men det var først i det 27 minutt at det ble utligning. Et fantastisk angrep som startet langt bak på banen. Åssiden trillet ball i hatt med motstanderne og flere gode pasninger hvor Matz Ruud, Christopher Hegg og Anders Mehren spilte hovedrollene. Sistnevnte vendte bort sin oppasser og slo nydelig inn til Morten Hagen som enkelt kunne sette ballen i kassa. Nydelig angrep!

    Åssiden var inne i en veldig god periode og det var fortjent at de tok ledelsen ved Anders Mehren. Han dundret inn 2-1 etter at hans første forsøk gikk i stanga. Dette ble også pauseresultatet.

    I andre omgang så var kampbildet ganske likt og det var Morten Hagen som økte ledelsen til 3-1 etter et frispark fra Christian Svorkmo. Kristian Martinsen la ballen på sølvfat til Hagen som stupheadet inn 3-1.

    Bare minutter senere så reduserte gjestene ved et ÅIF selvmål på frispark. ÅIF hadde flere gode muligheter til å punktere kampen, men klarte det ikke så det ble litt spennende på slutten da gjestene forsøkte å utligne. Thomas Syvertsen i ÅIF buret ryddet opp i det lille som kom og ÅIF tok en velfortjent seier.

    Mer om kampen kommer.


    Toppkamp for gutter 14

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 26. Mai 2006

    Vi reiste til Svelvik kampen med spenning da Svelvik har startet sesongen veldig bra og de var serieleder på bedre målforskjell enn oss.   Det var også stor spenning om vi fikk spille bå gress eller måtte over på en lite,humpete grusbane.  Takk til en ”smidig” banemester som lot hos få spille på Svelvik stadion.



    1 omgang starter vi med høyt tempo og stor bevegelse. Vi var enige om å ”tråkke” til fra starten slik at Svelvik ikke fikk styre spillet.

    Vi tar over banespillet mer og mer og har bra trøkk.   Etter ca 10 min får vi vårt første mål noe som var helt fortjent etter spill og sjanser.  Svelvik kommer aldri i gang , vi har stor aggresivitet , bra pasningsvalg , høy innsats , mye bevegelser og det får vi belønning for gjennom hele kampen og vi leder fult fortjent 3 – 0 til pause.

     

    I pausen er det ikke mye å sette fingeren på. Eneste som vi skulle sjerpe inn var at vi kan bli bedre på er å få i gang kantspillet der vi kan utfordre mye mer , prøve skape 2 mot 1 , komme på ”overlapp” osv ++ at vi ikke skulle slippe inn Svelvik inn i kampen i starten av 2 omganen.

     

    2 omgang blir enda bedre for oss , der vi har større balltempo og mye fine bevegelser og har full kontroll på banespillet og har mange ”fete” sjanser som vi setter inn flere av og vinner fullstendig fortjent 7 – 1 mot en motstander som ble utspillt og tydligvis ikke var vant til det tempo – løpsstyrken – innsatsen som vi legger ned i denne kampen.

     

    En kamp som helt klart var veldig godt gjennomført fra vår side.  Veldig fint at så mange ”hever” seg i sine prestasjoner og jeg er stolt av arbeidsmoralen til gutta.  Og må nevne at vi scorer nok en gang på et av vår offensive corner trekk og det er gøy.

     

    Fredrik , Håkon , Morten som sentral midtbane gjør en kjempejobb , Dan jobber utrettelig på topp og det skaper vi mye ut av ,  Magnus og Jørgen som midtstopper gjør en ny ”kanonkamp” og er veldig sikre i valgene sine . 

    Espen W spiller seg stort opp utover kampen og er veldig skapende å god resten av kampen i tillegg får han scoret et mål.

    Resten gjør alt i alt mer en godkjent kamp og vi ser nok en gang at vi trener bra og får betalt for det.

     

    Når vi får spille på en stor og fin bane som i Svelvik er vi vanskelig å møte , Vi ha stor løpskapasitet i midtbaneleddet , trygt forsvarspill og vi begynner å finne de enkle og gode løsningene i pasningsspillet vårt.  Eneste å ”pirke” på er at vi skal utvikle kantspillet vårt enda mer.

    Veldig godt fornøyd med Espen & Mats fra 93’laget som viser seg fint frem og de får flere sjanser utover. Vi har et fint samarbeid med trenerne fra 93 gutta og det setter jeg stor pris på.  Tror nok også gutta fra 93 synes det er moro å være med oss.

    24 mai  Svelvik -  Åssiden  1  – 7   (0 – 3)

    Svelvik stadion  ,  flott bane 

     

    Laget:  Anders T – Yunus - Ola – Magnus – Jørgen – Espen – Morten – Håkon – Fredrik Simen - Martin – Dan – Mats 93 – Espen 93

     

    Ny kamp mandag 29 mai på Åssiden kl 17.30



    Åssiden møter Stabæk i NM søndag.

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 26. Mai 2006

    Stabæk - Åssiden i andre runde i NM. Kampen går på Nadderud kunstgress kl 1900 søndag 28. mai. Stabæk venter i andre runde for Åssiden. Ingen lett motstand for bydelslaget fra Åssia, men vi gleder oss stort til å møte Stabæk`s håpfulle. Draktene er vaska, skoa pussa og vi skal bli klare i kropp og sjel!


    A-laget møter Holmestrand ikveld

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 26. Mai 2006

    Ikveld klokken 1900 på Åssiden Stadion så er det ny a-lags kamp. Åssiden skal møte Holmestrand.

    Begge lag kommer til kampen med stor selvtillit etter gode kamper i det siste. Ståle Brandsrud disipler vant overlegent 4-0 over Åskollen sist og har en spillestil som går ut på å krige og slå langt i 90 minutter. Så Åssia spillerne må brette opp ermene og vise at det er hår på brystet under den blåhvite drakta.

    "Det er jo in å shave kroppen om dagen, men jeg skal gå foran med brystkassa idag selv om den er hårløs" kommenterer en kamptent ÅIF kaptein Jørgen Holm.

    Det er også sterk interesse om den våryre Kristian Martinsen vil få noe spilletid idag etter hans hattrick (og senere på kvelden ble mål nummer fire et faktum). Martinsen rapporteres å være i meget god form og gleder seg til å ikle seg sin sedvanlige draktnummer 13.

    Åssiden ønsker alle velkommen til stadionen kl1900. Nystekte vafler og nytrukket kaffe står klart.


    VIKTIG: Omberamming av kamper

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Mai 2006

    Vi er oppe i en vanskelig situasjon når det gjelder avvikling av kamper og plass til og gjennomføre treningene til de forskjellige lagene i klubben. Grunnen til dette er at bane 2 ( nærmest Bohus ) vil fra den 22 mai være stengt pga arbeid med og legge nytt gress. Bane 2 vil med dette ikke kunne brukes på mange uker. På bane 3 vil det som vanlig gå kamper for våre aller yngste , femmer og syver fotball.

    Med vanskelige værforhold i tillegg blir kamper flyttet over på grusbanen fra stadion. Bruken av stadion må vurderes fra dag til dag. Stor belastning på stadion må unngås.

    Kamper som er satt opp på bane 2 , blir flyttet til grus. Kamper som er satt opp på stadion, blir flyttet til grus med vurderinger om belastning og værforhold.

    Omberamminger av kamper i Mai:
    22.Mai - 5 div - ÅIF2 - Steinberg, fra stadion til grus
    23.Mai - G-13 - ÅIF - Hønefoss, fra stadion til grus
    24.Mai - J-14 - ÅIF - Nærsnes/Åros, fra stadion til grus
    26.Mai - 6.div - ÅIF3 - Bødalen, fra bane 2 til grus
    29.Mai - G-14 - ÅIF - SIF/BIF, fra bane 2 til grus
    29.Mai - J-14 - ÅIF - Kongsberg, fra bane 2 til grus
    30.Mai - J-13 - ÅIF - Konnerud, fra bane 2 til grus
    30.Mai - G-16 - ÅIF - Mjøndalen, fra stadion til grus
    Klokkeslett for kampstart opprettholdes.


    Hønefoss BK for sterke på Hønefoss "kunstgress"

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Mai 2006

    Hjemmellaget Hønefoss BK var noen knepp bedre enn Åssiden på en utdatert og dårlig kunstgress bane. Åssiaspillerne var ikke vant med dette underlaget og hang ikke med i deler av føreste omgang og tapte til slutt 2-4.

    Hønefoss - Åssiden 4-2

    0-1  8min  Eggen (Simonsen)

    1-1  16 min

    2-1  36 min

    3-1  44 min

    4-1 80 min

    4-2 85 min Simonsen

     

    Gult: S. F. Johansen

     

    Hønefoss BK var det beste laget i denne kampen og vant 4-2 over Åssia. Omgangen startet ikke så værst for de blå/hvite. Allerede etter 8 min gir Eggen gjestene en 1-0 ledelse etter en dobbelsjanse. HBK svarer relativt raskt og tar tak i kampen. Åssia har problemer med å venne seg til det uvante underlaget. HBK doblet på sidene og kom til mange gode innlegg. Men det var på gjennomspill som vi taper duellen de scora. Unge Carlsen litt på halvdistanse og de kunne trille to stk i mål. Åssia ble midtveis i omgangen snytt for ei klar straffe. Unge Anfinsen ble spilt igjennom og feid ned i feltet, bare dommeren som synes dette var greit. HBK kunne gå til pause med 3-1 ledelse, relativt fortjent. Andre omgang ble noe bedre fra Åssia side. Vi gir HBK kamp hele veien og har store sjanser til å sette ballen i mål, men lykkes ikke. HBK har også sine sjanser men må ha hjelp av dommeren med å score. Knudsen tackler rent og pent og HBK spilleren snubler og dommer dømmer straffe. Åssia redusere noen minutter før slutt ved Simonsen og sluttresultatet ble 2-4.

     

    Vi taper for et bedre lag i denne kampen. Vi har problemer med å tackle underlaget og henger ikke med balltempo som Hønefoss BK har. Vi jobber godt har relativt god struktur, vi taper noen viktig dueller som gjør at HBK får komme litt for lett til sjanser. Andre omgang er mer oppløftende og vi reiste fra Hønefoss med rak rygg dog uten poeng.



    Martinsen show mot Steinberg

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Mai 2006

    Åssiden 2 spilte hjemme mot Steinberg ikveld og vant med klar margin. En av grunnene til den klare seieren var på grunn av at den sovende målmaskinen Kristian Martinsen endelig våknet til live igjen.

    Rødluggen Kristian Martinsen viste vei til nettmaskene mange ganger i 2004 sesongen, men slet verre i forrige sesong. I år har han fått trent bra og med harmoni på hjemmebane, så har det gått i ett for den vaskeekete ÅIF gutten. Ikveld spilte han på ÅIF2 og var i fyr og flamme. Han leverte en sterk søknad med tre flotte scoringer og er på vei mot toppformen. "Dette var deilig. Jeg går for mål nummer fire på hjemmebane ikveld" humret en fornøyd Martinsen.

    Steinberg var ingen målestokk for et godt ÅIF 2 lag og kunne ikke matche blåhvitt i det hele tatt. Ole Christian Boldt, Christian Møller og Jon Rene Johannessen var de andre målscorerne. Sistnevnte på et fantastisk frispark.

    Mer om kampen kommer.


    Jevn turnering for Åssiden1-Lions Gutter 12

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 21. Mai 2006

     
    Dagens prestasjoner bød Markus på.

    Åssiden1 G12 Lions hadde en meget jevn turnering i Åssidens egen turnering søndag formiddag. Til tross for dette så ville det seg liksom ikke gå helt vår vei i dag, "stang ut" er mest betegnende. 3 knepne tap var status etter endt cup.

    Til tross for dette var det en del prestasjoner som varmet, spesielt la vi merke til Markus Noddeland Dyrnes som hadde mange sterke prestasjoner i mål. Nevnes denne gang må også Oda som som er teknisk god og med blikk for spillets gang.

    Laget: Markus ND, Simen K, Trym, Fabian, Alen, Della, Anders, Marcus S, Suleiman, Mette, Veronica & Oda.      

    Åssiden G12 Lions - Holeværingen Røyse 1-2 (1-0)

    8 min Alen Osmanovic

    For ÅIF Lions er motsatnderne et nytt bekjentskap, lagene viser seg å være ganske jevne ser vi på spill og prestasjoner. Vi blir kjørt litt bakpå i begynnelsen, Holeværingen varter opp med flere sterke angrep som Markus mesterlig redder som siste skanse for "Åssia" laget. Etter mye frem og tilbake så kommer endelig Alen til og setter inn 1-0 til hjemmelaget til stor glede. Resultatet står seg til pause og vi øyner en mulig seier i det fjerne, så skjer det at motstanderne utlikner og det står 1-1. 2 min før slutt kjemper gjestene inn 2-1, men hjemmelaget biter tenna sammen og blir belønnet med straffe i kampens siste minutt. Alen legger en relativt god straffe som Holeværingens keeper desverre redder. Kampen's store spiller er Markus i mål.

    NÅIF1 - Åssiden G12 Lions 3-2 (2-0)

    11, 16 min Marcus S

    Åssiden laget har bestemt seg for å presse høyt å håpe på gode avsluttninger, dette gir resultater vi presser faktisk Nærsnes Åros bakover på banen i starten av omgangen. Så slipper vi oss bakpå og lar NÅIF slippe til i matchen, de spiller bedre enn oss og blir belønnet med mål etter 8 og 9min. Annen omgangen er det et nytt Åssiden lag på banen, slik ser det i hvert fall ut. Anført av Marcus med Oda/Simen /Della og de andre presser vi på og allerede etter 1min av 2omgang banker Marcus inn reduseringen 2-1 er et faktum. Rett etter får vi oss en regelrett på "tryne" da NÅIF scorer ut av intet, vi fortsetter og Marcus fastsetter sluttresultatet til 3-2 fire minutter før slutt. Vi vant annen omgang, det som var gledelig var innsatsen som var mye bedre enn 1omgang og vi snakket sammen og spilte ball oss i mellom.

    Spa/Bra Spurs - Åssiden G12 Lions 3-1 (2-1)

    6 min Della       

    Mot Spa/Bra åpner det som enkelte ganger tidligere at vi er litt trege i starten, dette straffer seg med en baklengs etter 3min. Laget og Della slår tilbake etter 6min 1-1 er et faktum, som de foregående kampene er vi på høyde med motstanderne. Spa/Bra krangler inn 2-1 i 1 omgang's siste sekund, ergelig!! Annen omgang blir en jevn affære med sjanser begge veier, Alen er uheldig og får en ball på hodet etter 13min som fornadrer retning og keeper blir lurt- selvmål er et faktum 3-1 og kampen ender slik. Oda bemerker seg med mye godt spill og prestasjoner og gode avsluttninger.

    Konklusjon er at vi spiller 3 jevne kamper, er best mot NÅIF hvor vi spiller ball med hverandre og får mer sjanser. Årsaken er at vi hår fått opp blikket og ser hvor medspillere er, vi snakker mer sammen og har et høyere press og er med på løp. Resepten har vi og vi har evnen til å få det til noe vi beviser, vi gleder oss derfor til neste kamp som er på tirsdag. Laget reiser forøvrig til Nørhalne i Danmark på cup til onsdag noe alle ser frem i mot.

    Bak: Markus ND Mitre: Veronica, Mette, Simen K, Fabian, Trym, Anders, Alen Foran: Oda, Marcus S, Della, Suleiman
             



    Åssiden3 Gutter 12 med god innsats og resultater i "Åssiden's" egen cup

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 20. Mai 2006

    Åssiden3 - "Snakes" med god innsats i årets og lagets siste opptreden i klubbens egen turnering.

    Til tross baner som led under forholdene (regn) kom laget seg gjennom cupen med både seier, uavgjort og et knepent tap. Det som preget laget var en enorm vilje og bra samspill som ga uttelling, det ble vartet opp med spill får en trener til å bli stolt av laget sitt.

    Laget: Simen B., Nicolai, Robin, Kristian, Thomas, Andreas, Sebastian, Hasan, Alen, Anniken & Della.

    Åssiden G12 Snakes - DFI Sogsti 1-1 (0-1)

    15min Thomas Gulbrandsen

    Første motsatnder i årets cup var et nytt bekjentskap for oss, Drøbak Frogn. Motstanderne viste seg å være et godt organisert og velspillende lag, hvis det er mulig å nevne dette med underlaget for dagen samt smale baner som ikke innbød på mest finspill men mer kjemping og kriging. Gjestene var freidige nok til å ta ledelsen allerede etter 5min spill (2x10min omganger), kampen utartet seg som nevnt som en stillingskrig hvor vi 5min ut i annen omgang kvitterer ved Thomas Gulbransen og fastsetter sluttresultatet til 1-1 som er et rettferdig resultat.   

    Drammen Strong - Åssiden G12 Snakes 1-9 (0-5)

    1 min Robin, 3-4-7-9-10 min Hasan, 12-16 min Della, 20 min Nicolai 

    Laget hadde før denne matchen bange anelser vedrørende møte med Drm.Strong da de ikke har for gode resultater å vise til fra før. Vi ble enige om å spille vårt spill og presse motstanderne høyt, taktikken fungerte bedre enn noen gang. Allerede etter 1min kom Robin seg fri på bakre stolpe ved et raid av laget, tok i mot ballen og klinte til og 1-0 var et faktum. Kampen bød på den ene lekkerbisken av passninger, finter, løp osv.som bare kom på løpende bånd noe alle målene er et bevis på. Vi rett og slett kjempet Drm.Strong ut av fatning, de virket etter vært meget frustrerte noe vi selvfølgelig nøt til fulle. Hele laget skal ha honnør for hvordan de gjennomfører denne matchen, årsbeste.

    Baneforholda mot Drammen Strong ikke av det beste men det får værgudene ta skylda for.

    Mjøndalen1 - Åssiden G12 Snakes 1-0 (1-0)

    Lagets siste kamp i årets turnering skulle vise seg å bli tøff, spillemessig var begge lagene på høyde. Mjøndalen spilte nok en mer røff type fotball med mye bruk av armer samt benyttet fysikken sin bedre, de var regelrett tøffere i nærkampene noe ikke spillerne var like fornøyd med. I det siste minutt av første omgang scoret Mjøndalen kampens eneste mål, resten av matchen bød på sjanser begge veier. Følelsen etter kampen hos gutta var at detta burde vi dratt i land, men noen ganger vil det seg ikke noe vi bare måtte konstatere denne gang.

    Konklusjon for lagets siste opptreden i Åssiden Cup for 7'er lag var at vi fortsetter der vi slapp i siste ukes seriekamp med bra trykk fremover med mange gode avsluttninger. Bakover er vi gode når de rette sammensetninger av laget benyttes. Spesielt må nevnes kampen mot Drammen Strong som er det beste laget har prestert i år (gjennom tidene?). Umulig å fremheve enkeltspillere denne gang, hele laget skal ha ros for innsats og tæl.   Åssiden1 og Åssiden3 drar forøvrig til Danmark på onsdag for å delta i Nørhalne Cup noe det er mange spillere som ser frem til.             



    Åssia mot toppen

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 20. Mai 2006

    Åssidens a-lag tok sin fjerde serieseier i årets sesong og ligger nå i toppen av sin avdeling. Laget spilte borte mot Vollen idag på Arnestad Kunstgress.

    Det var en tett og jevn kamp i starten, og begge lag hadde gode muligheter. Vollen var litt bedre i spilldelen i første del av kampen. Etter snaue 43 minutter så scoret hjemmelaget fra 4meter etter litt klabb og babb på et frispark.

    Åssiden svarte direkte og hadde en kanonsjanse. Det tok ikke lang tid før spillende trener Thomas Røed sørget for 1-1. Dette var også resultatet ved pause.

    I andre omgang så tok ÅIF mer og mer over, og det var fullt fortjent da Anders Fyrand flott satte inn 2-1. ÅIF hadde god kontroll, men Vollen var veldig farlige på dødball. Unggutten Mats Theie Bretvik scoret i sin tredje kamp på rad og sørget for at ÅIF ledet 3-1. Vollen fikk en redusering like før kampslutt, men goalgetteren Morten Hagen slukket alle håp om poengdeling da han satte inn 4-2 på slutten. Sterk seier av Åssiden og gutta kan ta helg med god samvittighet.

    Mer om kampen kommer.


    Åssiden møter Vollen lørdag

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Mai 2006

    Åssiden`s a-lag møter Vollen i ny seriekamp lørdag. Vollen er et nytt bekjentskap for Åssiden i 3. dv. Kampen går på Arnestad kunstgress lørdag kl 1500. Vollen blir et nytt bekjentskap for Åssiden. Vollen står med 3 poeng, 1 seier og 3 tap. De vant 3-0 over Svelvik, tap mot Åskollen med 2-0 i forrige serierunde. Åssiden kommer med stor selvtillit etter en solid 9-0 seier over Fossum. Spillet ser ut til å sette seg bedre og bedre for hver kamp. Men det forventes en mye tøffere motstand denne gangen. Vi forventer at de blå/hvite gir jernet for drakta anført av en opplagt Mats Theie Bretvik med scoring i de to siste kampene.


    Almes disipler vant igjen (G-14)

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Mai 2006

    18 mai  kl 19.20

    Åssiden-Drafn  2 – 0  

    (pause 1 – 0)

     

    Åssiden grusbane

    Kampen måtte flyttes over på grusbane pga det dårlige været, og det er ikke bra for spillet vårt, men det er fint lite vi kan gjøre med været.

    Vi var spente på hva som møtte oss , Drafn har et godt – spillende lag med bra ”trøkk” i spillet sitt.

    Laget: 

    Anders T – Ola – Magnus – Jørgen – Espen – Morten – Håkon  Fredrik - Simen

    Martin – Jon Anders – Delfe – Dan

     

     

    Kampen måtte flyttes over på grusbane pga det dårlige været og det er ikke bra for spillet vårt men det er fint lite vi kan gjøre med været.

    Vi var spente på hva som møtte oss , Drafn har et godt – spillende lag med bra ”trøkk” i spillet sitt.

    1 omgang starter med relativt høyt tempo fra begge lag og det er litt ”ruskete” spill.

    Vi kommer mer og mer inn i kampen og har bra trøkk.  Vi sliter litt med at vi foretar litt vanskelige valg isteden for det som vi ble enige om før start at i dag skulle vi gjøre det enkelt også pga av at vi spilte på grus der ballen ”spretter” litt annerledes enn på gress.

    Vi får mot slutten av omgangen en straffe som Håkon setter sikkert i mål og går til pause med en fullt fortjent ledelse 1 – 0.

     

    2 omgang blir bedre for oss , der vi har større balltempo og mye fine bevegelser og har stort sett kontroll på banespillet og har noen ”fete” sjanser som vi ikke setter men mot slutten får Simen ”pirket” inn 2 – 0 etter en av mange flotte innkast fra Fredrik som alltid blir farlige og vi har blitt flinkere til å komme inn i dueller bak der ballen detter ned.

     

    En bedre kamp en den forrige mot en god motstander.  Veldig fint at så mange ”hever” seg i sine prestasjoner og jeg er stolt av arbeidsmoralen til gutta. 

     

    Fredrik , Håkon , Morten som sentral midtbane gjør en kjempejobb , Dan jobber utrettelig på topp og det skaper vi mye ut av ,  Magnus og Jørgen som midtstopper gjør en ”kanonkamp” de var veldig trygge og flinke i valgene sine , de var gode i duellspillet , flinke i ”sikringsjobben” – alt i alt årsbeste for de. 

    Espen W kommer litt svakt i gang men spiller seg stort opp utover kampen og er veldig skapende å god resten av kampen.

    Resten gjør alt i alt mer en godkjent kamp og vi ser nok en gang at vi trener bra og får betalt for det.

    Neste kamp er 24 mai borte mot Svelvik som er ubeseiret hittil mot gode motstandere så det blir spennende å se hva som bor i gutta.

     

    Mål:

    1 – 0 Håkon ( straffe)

    2 – 0 Simen ( fredrik )

     



    Seier mot Hokksund for Åssia`s jnr-lag i lite velspilt kamp

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Mai 2006

    Åssiden`s jnr-lagt vant 1-0 over et fysisk sterkt Hokksundlag. Kampen gikk på en ujevn bane 2 på Åssia, forholdene gjorde det vanskelig og det ble en kamp med mange dueller og mye kjemping. Avgjørelsen kom allerede etter 5 min.

    ÅSSIDEN - HOKKSUND 1-0 (1-0)

    1-0  5 min Simonsen (Hermansen)

    Kort: Simonsen

    Åssiden kom best i gang og skapte et par farligheter allerede etter et par minutter. Avgjørelsen kom etter 5 min spill. Alex drar av en Hokksundspiller i finner William i 16 mtr med en flat ball. William vender elegant av sin motstander og ruller ballen rolig og uttagbar bak en god Hokksundkeeper. Det ble en lite velspilt kamp på en vanskelig bane. Åssiden har god kontroll bakover og skaper sjanser som bør taes bedre vare på. Kampen ble preget av mange feilpasninger og mange dueller. Hokksund viste seg å være gode i duellspillet og gjorde det vanskelig for Åssia å etablere et godt offensivt spill. Hokksunds eneste sjanse i omgangen kommer etter et liten feil i Åssiaforsvaret, skuddet går imidlertid langt utenfor og over. Åssiden går til pause med en fortjent ledelse.

    Andre omgang begynner dårlig. Vi får ikke etablert noe av vårt spill. Men har god kontroll defensivt. Etterhvert tar blå/hvit mer og mer over og skaper gode muligheter, blandt annet to ganger allene med keeper. siste 15-20 minuttene blir mer jevn. Vi mister trykket fremmover og lar Hokksund komme mer med. Åssia har fotsatt god kontroll defensivt, men Hokksund er farlige på dødballer. Her får de også sin største sjanse. Thomas i mål går ut på et frispark og misser et par millimeter. Headingen går imidlertid like utenfor.

    Kampen ble preget at mange dueller og mye kjemping. Åssia er toatalt sett det beste laget og vinner forsåvidt fortjent. Hokksund var et hardtkjempende og fysisk godt lag som gjorde det vanskelig for blå/hvit å etablere et godt offensivt spill. Hard jobbing og god moral preger gjennoføringen av denne kampen og er med på å gi oss 3 nye poeng.

     



    Puljer og kampoppsett

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 18. Mai 2006

    Skudd

    VELKOMMEN TIL GRESSBANECUP 2009 for 22.gang.
    23.-24.mai arrangerer vi cup for klassene 7-12 år.

     

     

    Puljer og kampoppsett finnes her:

     www.cupassist.com/resultater/vis.php?turn=assidencup2009

    Laglister for innlevering kan lastes ned Her

     



    Jnr-kamp Åssiden - Hokksund, og Stabæk i NM.

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 18. Mai 2006

    Ny kamp for Åssia`s jnr-lag.

    Denne gangen er det Hokksund som er motstander. Kampen går på Åssiden Stadion kl 1900 i kveld.

    Hokksund er et meget godt lag og spiller god fotball, vi skal være godt forberedt og skal bite godt fra oss. Vi gleder oss og stiller i nypussa fotballsko og drakta nede i buksa. Med blod, svette og sugende tacklinger skal vi gi alt for drakta i denne kampen.

     

    2. runde i junior NM er satt opp. Motstander for Åssia ble Stabæk, en spennende motstander som vi vet har et meget godt lag. Vi GLEDER oss selvfølgelig til denne kampen og ser frem i mot til å måle oss med dette laget.



    Endringer i spilleregler for barnefotball

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 18. Mai 2006

    Spilleregelendringer i 5'er og 7'er

    NFF har innført endringer i spillereglene for barnefotball (5'er og 7'er fotball), dvs for spillere i alder opp t.o.m 12 år. Vi ber om at klubber, lag og dommere setter seg inn i disse reglene, som er gjeldende fra sesongstart 2006.

    I korte trekk har følgende blitt endret:
    - tilbakespill til egen målvakt er nå tillatt
    - utspill og utkast over midtstreken er nå ikke tillatt
    - scoring direkte fra avspark er nå ikke tillatt

    Videre henvises det til NFF sine hjemmesider for spillformer og spilleregler i barnefotballen

    Vi minner også om at de spesielle reglene for smågutter-/småjenter (13-14 år) i 11'er fotball (såkalt oppvipp og ny spiller inn ved gult kort), nå fra start av sesongen 2006 er fjernet og avskaffet.



    Åssiden3 / G12 dro til med en god 6 - 2 seier over Lier "Gasellene"

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 18. Mai 2006

     
    Glade målscorere Hasan Ali Karagøz, Alen Osmanovic, Simen Bekkelund og Thomas Gulbransen

    12års gutta var klart bedre enn Lier "Gasellene" i kveldens kamp på Åssia ! Første omgang må karakteriseres som de forspilte sjanser's omgang til tross for 2-0 ledelse til pause.

    2 omgang's store sportslige prestasjon stod Simen "Ronaldinho" Bekkelund for, han dro til med et par skikkelige Ronaldinho finter på sidelinja en ca.20-25m fra mål før han la an slegga og banka  inn 3-0 før Lier keeperen en gang rakk å løfte arma.

    Laget:  Markus Noddeland Dyrnes - Robin Mikarlsen - Kristian Klev Hansen - Nicolai Aasgaard - Thomas Gulbransen - Andreas Dyrkorn - Sebastian A.Sevlejordet - Hasan Ali Karagøz - Alen Osmanovic - Simen Bekkelund     

    Dommer Roger Gulbransen blåste i gang kampen på en regnvåt bane i ettermiddag, som tidligere åpner vi noe famlende. Etterhvert som spillet "setter" seg så virker forsvaret solid anført av Nicolai i midten og en god keeper i Markus, vi sliter noe fremover på banen med å uttelling på alle sjansene våre. Vi har et stort overtak i spill og trykker Lier bakover på banen til tider. Det skal legges til at Lier's siste skanse står godt gjennom hele kampen. 

    Det hele endrer seg etter at Alen kommer inn på, han finner raskt tonen sammen med Hasan noe som viser seg å være en "giftig" duo på topp. Etter ca. et kvarters spill får vi endelig uttelling, Alen fosser gjennom og setter ballen utagbart oppe i nett taket 1-0. Fem minutter senere er Alen på farta igjen, drar seg ned til linja ved 5'meter og "kipper" ballen i mål med utsiden av foten mellom keeper og stanga 2-0 (meget fin prestasjon). Alt i alt en grei omgang til tross for noe markeringssvikt og litt hastverk med å avslutte til tider som gjør at vi sløser litt med sjansene våre.

    2 omgang starter med noen tøffe Lier angrep, laget samler seg og viser mer besluttsomhet da Simen"Ronaldinho"Bekkelund drar til med noen heftige finter og drar til med storslegga fra 20-25 meter rett i mål 3-0 WOW. Vi trykker på og får et kjapt mål til ved Hasan 4-0, spillet ute på banen er det til tider klasse over og det er moro å være Åssia'supporter. Gutta belønnes med nok en scoring ved Thomas etter meget bra trykk og vi er oppe i 5-0, så skjer det som ikke skal skje vi slipper Lier inn i kampen og mister fokus et par minutter og vips 5-2. Underlaget suger/ mange slitne ben og vi må foreta oss noen bytter for igjen å få roen tilbake i laget, Thomas fastsetter sluttresultatet til 6-2. Det må også legges til at Robin rydder opp i stor stil når det trengs som mest i forsvar, tar ansvar og dirigerer troppene bak. Gutta gjør en kjempeinnsats og fortjener seieren til tross for at kampen viser at vi fortsatt har litt å jobbe med.    

    Åssiden3 - Lier Gasellene 6 - 2 (2-0)

    1-0 15 min Alen

    2-0 20 min Alen

    3-0 31 min Simen

    4-0 33 min Hasan

    5-0 41 min Thomas

    5-1 52 min 

    5-2 53 min

    6-2 57 min Thomas 

     

    Bak: Markus, Kristian Midt: Nicolai, Hasan, Alen, Simen, Sebastian Foran: Andreas, Thomas, Robin



    Ny seier for Smågutt 14 - 1 første seriekamp

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 16. Mai 2006

    13  mai  kl 13.00   Åssiden - Kongsberg   7  – 0  , pause 3 - 0

    Åssiden Stadion 

    Laget:  Anders T – Ola – Jørgen – Espen – Morten – Håkon – Fredrik – Simen

             Martin – Anders I – Delfe – Dan - Christoffer 93

     

    En dårlig start på 1omgang , vi sliter veldig med å få spillet vårt i gang , har for lange avstander , dårlig pasningskvalitet , dårlig press på ballfører osv.

    Vi får justert så etter ca 20 min tar vi over mer og mer av banespillet og går til pause med 3 - 0

     

    I pause tar vi noen flere justeringer i valgene som vi skal gjøre på banen og vi kontrollerer kampen mye bedre og i perioder overkjører vi Kongsberg og til slutt vinner vi helt fortjent 7 - 0

     

    Veldig fint og hyggelig at så mange av foreldre og venner møter opp å støtter oss , vi setter stor pris på det.

     

    Vi får betalt får god treningsarbeid der vi ser at vi orker hele veien inn. 

     

    Neste kamp er mot Drafn 18 mai kl 19.20

     

    Vi skal fortsett utviklingen vår!

     



    ÅIF2 kamp ikveld

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 15. Mai 2006

    Ikveld klokken 1900 på Øren Kunstgress møter Åssiden 2 naboklubben DBK. Det er duket for et spennende oppgjør i 5.divisjon.

    Lagleder David Aronsen vil først røpe laget en time før kampen, men mye tyder på at han benker seg selv etter hans selvmål sist kamp. ÅIF2 vant jo som kjent 8-1 over Huringen og satser på å ta sin andre strake seier. DBK på sin side satser på opprykk og må ha en seier for å holde tritt med en annen opprykksfavoritt, Skrim.

    Aronsen lover gutta brus hvis det blir seier ikveld.


    Dugnadsinfo ÅIF Gressbanecup 20. - 21. Mai 2006

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 15. Mai 2006

    Det er meldt på 118 lag til cupen i år, noe som er veldig bra!

    Vi noen flere aktiviteter enn tidligere år, noe som gjør at vu er avhengig av at alle stiller når de er satt opp på dugnad.  Det blir loddsalg, hoppeslott (lånt av McDonalds), ansiktsmaling, salg av supporterutstyr.  Vi skal selge kaker og har investert i partytelt, hvor vi skal ha kiosk.  SportMix kommer også, så det er anledning å kjøpe utstyr til barna. 

    Pengene vi får inn på cupen går tilbake til lagene, i form av at den holder aktivitestskontigenten nede.

     

    Vi er avhengig av at alle stiller!

     

    Dugnadsliste for lagene kan lastes ned HER

    De som skal bake kaker leverer disse den dagen laget deres er satt opp på dugnad. Lagene som har dugnad på morgenen  leverer kakene ved 9- tiden i sekreteriatet, og de som skal på om ettermiddagen leverer ve 12- tiden. 

    Når kakene er levert, må dere krysse dere av på kakelisten.

    HUSK: merk kakefatene deres med navn, hvis dere ikke bruker engangsemballasje.

     

    Fint om dere snakker internt i laget om hva dere skal bake, slik at vi får forskjellige kakesorter. Det kan ikke være type kremkaker, da vi ikke har kjølerom til disse.

     

    Aktuelle kaker:       

                                          Sjokoladekake

                                          Muffins

                                          Forskjellige skuffkaker

                                          Boller / gjærbakst

                                          Osv.

     

    Alle møter i sekreteriatet, hvor de melder seg og får oppgaver.

     

    Da håper vi værgudene er med oss! Lykke til med kampene!

     

    Hilsen Liesl  99 799 247



    Stor underholdning på Åssiden Stadion

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 13. Mai 2006

    Åssiden spilte sin første hjemmekamp på Åssiden stadion og leverte to forrykende omganger mot Fossum. Laget vant med kalassifre i en meget sjanserik kamp.



    Fossum hadde kampens første store sjanse da en liten misforståelse i ÅIF forsvaret førte til at en corner gikk direkte i stanga. Inger Jansen fikk i gang vaffeljernet i kiosken og med vaffellukta så tok Åssiden over kampen ettertrykkelig. Åssiden var farlige på dødballer hele tiden og de raske kantspillerne Mats Theie Bretvik og Christopher Hegg hadde vært sitt farlige dribleraid etter snaue 10 minutter. Alle trodde at Hegg hadde gitt Åssiden ledelsen, men Fossum reddet på streken.

    Åssiden bet seg fast høyt oppe på banen og Hegg presset ballen til Morten Hagen som iskaldt satte ballen i buret alene med keeper. Fortjent ledelse til Åssiden og Hagen hadde vært nære et par ganger før dette målet. Fossum gikk rett opp i angrep og hadde en god mulighet, men headet over. Åssiden var inne i en veldig god periode nå, og i det 25 minutt så headet hodespesialisten Dag Vilhelmshaugen inn 2-0 på et innøvd cornertrekk. Flott serve av Christian Svorkmo. Bare minutter senere så var det en ny scoring for blåhvitt og det var Anders Mehren som var målscoreren. ÅIF bet seg fast høyt oppe på Fossum sin halvdel og Sigbjørn Røneid slo et superinnlegg med strak vrist og Anders Mehren møtte superinnlegget med pannebrasken og nikket ballen i tverrliggeren og ned. Fantastisk scoring av blåhvitt.

    ÅIF fortsatte å pøse på fremover og sjansene dukket opp på rad og rekke. Nytt godt Hegg raid, men Fossum keeperen leverte en ny god redning. Noen minutter videre så slo Svorkmo en ny god serve på et frispark og Anders Mehren tok ny sats og headet fint inn 4-0. Dette ble pauseresultatet etter en morsom og underholdende omgang.

    Publikum hadde nesten ikke rukket å nyte nystekte vaflene før Åssiden hadde satt ballen i nota. ÅIF keeper Thomas Syvertsen slo langt og presis frem til Morten Hagen som løp fra sin oppasser og lobbet nydelig over Fossum keeperen. Mats Theie Bretvik kunne enkelt sette ballen i det åpne buret. Fossum spillerne trivdes ikke så godt på Åssiden Stadion og det var like før de scoret et selvmål, men Fossums siste skanse reddet nydelig.

    6-0 ble det etter 59 minutter og Morten Hagen var igjen i målprotokollen. Sigbjørn Røneid kastet langt til sin midtstopperkollega Jørgen Holm. Han viste hvorfor han tar 150kg i benken og i kamp med to Fossumspillere stusset han nydelig ballen videre til Hagen som dundret ballen i kassa.

    En fornøyd trenerduo gjorde noen bytter og det satte enda mer fart i Åssiden. Hagen spilte nydelig frem Anders Nordblom Fyrand som dro av keeperen. Han kom litt langt ut på siden, men beholdt roen, fintet bort en spiller og satte ballen i nettet via et Fossum-bein.

    Åssiden forsvaret spilte bastant og ryddet opp i det meste som kom. Gjestene hadde noen krumspring, men de tok en opplagt Thomas Syvertsen seg av. Åssiden var som sagt farlige på dødball og den neste scoring kom ved nok en corner. Dag Vilhelmshaugen tok returen etter en Hagen heading og tuppet den over streken. Superbacken Vilhelmshaugen scoret altså sitt andre mål for dagen.

    Det var ikke slutt til tross for at Åssiden ledet 8-0. Laget fortsatte og spille, og et nydelig angrep i det 87 minutt endte med kampens siste mål. Jon Rene Johannessen brøt ballen på midten og etter flere fine kombinasjoner mellom ÅIF-spillere, så slo Nordblom Fyrand et nydelig innlegg til en fremadstormende JR Johannessen. Han kastet seg frem og stupheadet inn 9-0. Flott punktum på en fremragende kamp av Åssiden.

    Dette er en av de største seierne til Åssiden i moderne tid i seriesammenheng. Alle spillerne bidro og leverte en meget god kamp. Åssiden kunne fort ha scoret flere mål, men en god Fossum keeper satte stopp ved ni baklengs.

    Dommertrioen, ved Nadim Almaz i spissen, ledet kampen med god kontroll, selv om linjedommer Haakon Hallingstad tok telling midtveis i første omgang etter at han skled.


    Kampfakta:

    13.Mai, Åssiden Stadion, Sol og lettskyet, litt vind, 18'C
    Åssiden IF - Fossum 9-0 (4-0)
    1-0 Morten Hagen (Christopher Hegg)
    2-0 Dag Vilhelmshaugen (Christian Svorkmo)
    3-0 Anders Mehren (Sigbjørn Røneid)
    4-0 Anders Mehren (Christian Svorkmo)
    5-0 Mats Theie Bretvik (Morten Hagen)
    6-0 Morten Hagen (Jørgen Holm)
    7-0 Anders Nordblom Fyrand
    8-0 Dag Vilhelmshaugen
    9-0 Jon Rene Johannessen (Anders Nordblom Fyrand)

    Kort: 1 gult til Fossum, 1 gult til Christian Svorkmo

    Dommertrio: Nazim Almaz, Bjørn Olsen og Haakon Hallingstad
    Tilskuere: 53

    Laget: Thomas Syvertsen, Matz Ruud, Jørgen Holm, Sigbjørn Røneid, Dag Vilhelmshaugen, Christian Svorkmo, Kjetil Johansen(79: Kristian Martinsen), Anders Mehren, Christopher Hegg(65: Jon Rene Johannessen), Mats Theie Bretvik(65: Anders Nordblom Fyrand), Morten Hagen 
     



    Klart for årets første hjemmekamp

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 12. Mai 2006

    Lørdag klokken 1500 blåser dommeren i gang årets første hjemmekamp på Åssiden stadion for a-laget.

    Åssiden spiller hjemme mot Fossum klokken 1500 på Åssiden stadion. Værdamene i Storm har meldt 13 grader og sol med litt skyer, så den ytre rammen rundt kampen vil være god. Åssiden vant sin siste kamp med 4-1 borte mot Hauger mens Fossum tapte 0-3 hjemme mot Åskollen.

    Vi ønsker alle velkommen til lørdagens kamp.


    Ny seier til juniorene i en skikkelig slitekamp

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 11. Mai 2006

    Juniorlaget spilte nok en kamp i interkretskvalifiseringen igår kveld. Det var forventet en vanskelig kamp men mange dueller og det ble det.

    Haugfoss - Åssiden 2-3 (1-1)

    1-0  38 min

    1-1  41 min Hegg (Hansen)

    1-2  54min Henriksen (Mayer)

    2-2  70 min

    2-3  72 min Henriksen (Anfinsen)

     

    Kort: Hansen, Syvertsen

    Åssiden spilte borte mot Haugfoss og tok en ny seier i årets sesong. Laget vant til slutt 3-2 over Haugfoss etter scoringer av Tarald Henriksen 2 og Christopher Hegg 1. Laget har dermed fått en pangstart på sesong både i interkretskvalifiseringen og Norgesmesterskapet.

    Dette ble en skikkelig duell kamp på en ikke akkurat god bane. Vi forventet at Haugfoss ville spille mye langt og at det var et fysisk duell-lag. Vi fokuserte på å spille ball, utnytte rom og vinne dueller og andre ballen. Vi hadde store problem med å gjennomføre dette. Det ble en jevn åpning. Haugfoss skulle få den første store sjansen. Innlegg fra vår høyre side, vi sideforskyver for langt. På bakre kommer en Haugfoss spiller alene. På åpent mål klare han å headde ballen i bakken og over mål. Der burde hjemmelaget leda. Åssia tar noe over og har store sjanser, bla to i tverrligger. Etter 38 min corner til hjemmelaget. Vi har problem med å klarere. På ca 3mtr klarerer vi rett i et Haugfossbein og i mål. Vi svarer imidlertid bare noen få minutter senere. Et godt fremmspill fra Øystein, Chris banker ballen i mål fra kanten av 16mtr. Kampen blir en stillingskrig ut omgangen. En jevn, lite velspilt omgang med et lite overtak til blå/hvit.

     

    Andre omgang starter dårlig. Vi sliter med posisjonering, avstander mellom leddene og i ledd. Hjemmelaget er noe bedre enn oss. Men etter knappe 10 minutter ut i omgangen tar Tarald ansvar og smeller ballen ned i hjørnet for keeper fra ca 20 mtr. Det forsatte med lange baller og mange dueller, vi får ikke til vårt spill, men må jobbe knallhardt hele tiden. Litt over midtveis utligner hjemmelaget. En lang klarering etter en Åssiacorner. Joa taper duellen, Mats er ikke på høyde og Haugfoss løper igjennom og setter ballen forbi en sjanseløs Thomas. Åssia svarer imidlertid raskt igjen. Tarald setter sin nr to i goalen. Dette et nærmest klikk klakk spill og vakkert forarbeid av unge Eirik A.

    Hjemmelaget forsetter og kjempe godt og skaper noen brukbare muligheter. Den største kommer etter Thomas i goalen lager en noe unødvendig straffe. Thomas redder imidlertid straffa, gudene vet hvordan. Kampen forsette i samme spor, begge lag kommer til brukbare muligheter, men kampen ebber ut med seier til Åssia.

    Dette ble en vanskelig kamp som vi hadde regnet med, vi kommer ut med 3 poeng på en svært dårlig dag. Hjemmelaget gjorde det vanskelig for oss, men vi viser god moral og jobber hardt. Dette legger grunnlaget for seieren.



    Storseier til ÅIF 2

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 11. Mai 2006

    Åssidens rekruttlag spilte sin tredje kamp for sesongen og denne gangen var det Huringen som gjestet Åssiden.

    Denne kampen var ren enveiskjøring og Åssiden hadde ingen problemer med å ta hjem en sikker seier. Åssiden vant til slutt hele 8-1 og stod bak alle målene i denne kampen. Ole Christian Boldt leverte en flott kamp og scoret blant annet to av målene. Midtbanegeneralen Trond Eliassen styrte spillet svært tilfredstillende og viste også at "Siljan-slegga" fortsatt er i live. Eliassen dundret inn 2 nettkjenninger.

    Anders Fyrand Nordblom var også en av de fremtredende spillerne og jobbet iherdig på topp. Han scoret to lekre mål og var en spiller som Huringen-forsvaret ikke fikk has på. Åssiden lekte seg i denne kampen og kunne fort ha scoret flere mål. De øvrige målene kom ved Ronny Jernberg og Morten Dokken.

    Totalt sett en bra kamp av Åssiden 2 hvor de fleste lå på et høyt nivå prestasjonsmessig. David Aronsen kom også på scoringslista med et velplassert selvmål bak en utspilt Steffen Lundteigen i ÅIF buret.

    Mer om kampen kommer.


    ICA ÅSSIDENS GRESSBANECUP 2011

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 10. Mai 2006

    VELKOMMEN TIL DnB NOR ÅSSIDEN GRESSBANECUP 2011

    Lørdag og Søndag 28.- 29.mai for klassene 7-12 år.

     

     

    Gratis frukt til barna !

    Åssiden idrettsforening kan igjen invitere til sin tradisjonelle gressbanecup for de yngste aldersklassene. Det er nå 24. gang cupen gjennomføres på vårt flotte baneanlegg på Åssiden, og cupen har blitt en ubetinget suksess. Alt foregår på samme stadionområde. 

    I mai 2007 åpnet klubben sin nye og topp moderne kunstgressbane, med underlags ”pad”. Det var i følge ekspertene distriktets beste kunstgressbane!

    Vi tror dessuten unge fotballspillere synes det er gøy å spille på kunstgress og vi vil bestrebe at alle lag vil få minst en eller to av kampene sine (minimum 3) på kunstgresset.

    I tillegg til den nye kunstgressbanen har vi to fulle naturgressbaner, samt områder for ytterligere 7-er og 5-er baner i tillegg. Vi kan derfor ønske gjestene våre velkommen til et sjeldent flott idrettsanlegg. Det håper vi alle vil merke.

    I tillegg satser vi på å bevare det som har vært kvalitetstegn ved denne cupen tidligere: Et kompakt arrangement, rask premiering, enkel adkomst til banene og et spennende nærområde.

    Det relativt tidlige arrangementet håper vi også vil trekke til seg mange spillesugne lag fra de 5 kretsene vi sender invitasjon til.

    For 2 år siden åpnet også det nye Drammensbadet som er norges største badeanlegg. Dette kan være vært et besøk etter endt kampdag. Les mer om dette på deres nettsider: http://www.drammensbadet.no/

    DERFOR VIL DU TRIVES PÅ ÅSSIDEN CUP:

    ET KOMPAKT ARRANGEMENT
    Lagene deles inn i puljer på fire eller fem lag. Alle lag er dermed garantert minimum tre kamper. Kampoppsettet er gjort slik at ingen skal behøve å vente lenge på neste kamp. Stort sett vil det handle om 25 minutters pause mellom hver kamp, og hver enkelt pulje vil være ferdigspilt i løpet av tre timer.
    Kampene spilles over 2x10 minutter for 5'er og 2x15 for 7'er.


    FORTLØPENDE PREMIERING
    Det er spillerpremier til alle spillere, og premieringen skjer umiddelbart etter at hver gruppe har spilt ferdig sine kamper.

    GRATIS FRUKT
    Vi kjøper inn frukt som er gratis for deltagende spillere.

    ENKEL ADKOMST
    Gressbaneområdet på Åssiden ligger fem kilometer vest for Drammen sentrum. Du finner banene helt inn til hovedveien gjennom bydelen, med enkel avkjøring og parkering helt inne ved stadionanlegget.

    ET SPENNENDE NÆROMRÅDE
    Åssiden stadion ligger bare hundre meter fra Drammenselva og Drammen Elvepark. Ønsker du å kombinere fotballfesten med sosiale aktiviteter, grilling, kanskje også bading om været tillater det, så har du all muligheter i umiddelbar nærhet. En del foreldre ønsker kanskje også å bruke lørdagen til litt shopping. I så fall er baneanlegget plassert midt i bydelens forretningsområde med et rikt utvalg å velge i. Lørdag på Cupen er også "Åssiadagen" for hele bydelen.

    PÅMELDING AV LAG

    Dette gjøres enklest via nettet  Her 

    7-er kamper går Lørdag, mens 5-er kamper går søndag.

    Påmeldingsavgiften er kr. 750 om man melder seg på og betaler innen 1.april, ellers 850,- pr. lag.
    Åssiden I.F. Juniorfotball
    Postboks 3506, 3007 DRAMMEN
    Kontonr.: 22006626142

    Påmeldingsfrist til cupen er 10.mai. (Påmeldingsavgift må være betalt)

     

    Eventuelle Spørsmål om cupen kan sendes til Arild Fredriksen på e-post: post@aif.no

    Vi anbefaler å bruke nettløsningen for påmelding, men om det ikke er praktisk mulig så husk og ta med alle opplysninger om:  klubb, kontaktpersoner, lag (navn og årsklasse) og antall spillere.

    Laglister kan lastes ned her: ÅIF_Cup2011_Lagliste



    Kampoversikt for Åssia's Gressbanecup 2006 er klar

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 10. Mai 2006

    Skudd

    VELKOMMEN TIL GRESSBANECUP 2006
    Lørdag 20.mai og søndag 21.mai arrangerer vi cup for klassene 7-12 år.

    Det er påmeldt 118 lag som er rekord!

    Puljeoppsett og kampoversikt kan lastes ned fra Cupsiden vår.



    Ny kamp for Åssia`s jnr-lag.

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 9. Mai 2006

    Juniorlaget spiller ny kamp i kval interkrets onsdag 10. mai. Kampen går på Haugfoss kl 1915. En ny kamp står for tur for Åssia`s juniorspillere. Kval interkrets, motstander denne gang er Haugfoss. Kampstart er kl 1915 og kampen spilles på Haugfoss like ved Blaafarveværket. Det forventes en vanskelig kamp med mange dueller og høyt tempo. Vi har fått en god start på sesongen og skal gi alt for at den blå/hvite drakta forsatt vaier i vinden!


    Åssiden jnr-lag til 2. runde i NM etter seier over Strømsgodset

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 8. Mai 2006

    Åssiden ble satt opp mot Strømsgodset i 1. runde i NM for jnr-lag. Med fint vær, bra bane og fin ramme rundt kampen lå alt til rette for en god kamp. Gjestene i nye Nike drakter hang ikke med i først halvdel av 1. omgang og Åssiden vant 3-0 og er videre til 2. runde.

    1. Runde NM jnr.

    Åssiden - Strømsgodset 3-0 (3-0)

    1-0 5 min Henriksen

    2-0 12 min Friise

    3-0 22 min Mayer

     

    Åssiden startet bra og satte SIF under press fra start. Gjestene ble presset bakover og Åssia skapte sjanser allerede etter kort tid. Etter to store sjanser sitter den første i nota etter 5 min. Tarald snapper en dårlig klarering og lader slegga og banker ballen opp i krysset bak en overasket SIF keeper. Blå/hvit forsetter å sett SIF under press, Eirik F er frempå og putter nr to bak SIF keeperen. Hjemmelaget forsetter å kjøre på og David gjør 3-0 til Åssia. Strømsgodset håpfulle klarer aldri å komme seg etter dette. De tar over noe av banespillet men skaper ikke all verden av sjanser. Thomas i goalen tar seg av det som kommer forbi et godt Åssiaforsvar.

    Andre omgang blir som forventet. SIF har ballen mest og Åssia forsvarer seg og kontrer. SIF dominerer banespillet, men klarer ikke å spille seg til de helt store sjansene. Åssia er godt forberedt på hvordan SIF vil spille og klarer å demme opp for SIF`s forsøk. Etterhvert som kampen blir eldre skjønner bortelaget at dette ikke vil gå. Åssiden kontrolerer kampen inn til en solid 3-0 seier over nabo Strømsgodset. God lagmoral, disiplin og en herlig arbeidsinnsats legger grunlaget for denne seieren. En herlig lagseier til bydelsgutta!!

     



    3-1 Seier for Åssiden1 G12 i serieåpningen mot Konnerud 2

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 8. Mai 2006

    Glad gjeng som dro i land seier'n mot Konnerud

    Åssiden1 G12 var "sugne" på seier i årets første seriekamp mot Konnerud på Åssiden gress i ettermiddag.  Rammen rundt kampen var suveren, bra vær og supporterne var på plass for å heie laget sitt frem til seier. Konnerud ble regelrett kjempet i senk i årets første seriekamp på "stadion" ! 

     

    Kampen startet noe famlende fra hjemmelaget's side til tross for at taktikken var å holde et høyt press og komme til avsluttninger. Laget stabiliserte seg noe etter en 5-10 minutter's tid og sjansene kom men det ville seg liksom ikke. 

    Frustrasjonen begynte nesten å bre seg i laget inntil Hasan får til et kjempeskudd som suste inn oppe i nettmaskene bak keeper, dette var i sluttminuttene av 1 omgang. 

    Trofaste supporterne var på plass i solen og heiet laget sitt til seier.

    2 omgang startet verre enn man kunne håpe, Konnerud gikk rett i angrep i banket inn 1-1. Men "gutta" hadde bestemt seg i pausen at dette skulle vi hale i land, innsatsen var der hvor vi avsluttet 1 omgang. Laget regelrett kjempet Konnerud på defensiven med Della som et uromoment på topp godt hjulpet av Simen B. og Sebastian på midten. Laget fungerte godt på alle plasser og vi spilte oss til den ene 100% sjansen etter den andre. Så endelig kom det forløsende målet etter en vel lagt corner av Simen B. som Della headet hardt og velplassert i mål etter ca. halvspilt 2 omgang. Det hele ble avsluttet med en fin lobb av Simen B. i sluttminuttene som satte punktum for en fin sesongpremiere.

     

     

    Åssiden1 - Konnerud 2    3-1 (1-0)

    1-0 27 min. Hasan Ali Karagøz

    1-1 31 min.

    2-1 45 min. Della Bawili

    3-1 57 min. Simen Bekkelund



    Poengtap for ÅIF2

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 7. Mai 2006

    ÅIF 2 hadde sin første hjemmekamp og måtte ty til grusen i hjemmemøte mot Nore/Uvdal.

    ÅIF2 skulle ha seriens første hjemmekamp mot ”dumpekandidat” Nore/Uvdal 1.mai. Kampen ble spilt på en god gruskamp som var fantastisk oppmerket av ÅIF2 sin superinnbytter Christian Møller. ÅIF2 spilte som normalt mot Bohus i første omgang og var fast bestemt på å styre kampen fra starten av, det første kvarteret var ÅIF det klart ledende laget og dominerte kampen med et betydelig press mot Nore/Uvdal. Lundteigen, Smurf-Trond-Jernberg-Dansken, Boldt-JR-Haris-Dokken, Fyrand-Rønning utgjorde laget i første omgang.

    ÅIF2 valgte å gjøre noen små endringer fra forrige kamp og skulle igjen vise kapasiteten som lå i dette laget. Med en fintspillende forsvarsrekke som på sitt beste kanskje er den mest tekniske i 5 divisjon, fikk ÅIF2 til en fin variasjon mellom presist veggspill og lange oppspill som tidvis gjorde Nore/Uvdal til statister i første omgang. Selv om ÅIF2 var det klart førende laget klarte ikke laget å sette kampen i sitt jerngrep da de ikke fikk uttelling på alle målsjansene de hadde i første omgang, både Boldt, Rønning og JR hadde alle gode sjanser til å score mål. Etter 41minutter fikk ÅIF2 endelig ballen i nota, etter fint samspill mellom JR og Anders F som sikkert satte ballen kontant bak i nota på skrått hold fra ca 14 meter.

    Når de første 45 minuttene var unnagjort ledet ÅIF2 kun 1-0, selv om de burde med litt flaks kanskje hatt både 3 og 4 mål til. I pausen kom unge Riis inn på venstre kant for Haris og Reidar ”Carlos” Kvennejorde kom inn som høyre dødsback. ÅIF2 var fremdeles det førende laget i det første kvarteret av andre omgang og tok ledelsen 2-0 på et innøvd frispark som tilslutt ble løpt i mål av innbytteren Riis. Riis har for øvrig 2 mål på 2 kamper og er ÅIF2 sin toppscorer foreløpig denne sesongen. Mon tro om at det er unge Riis som skal fylle savnet etter ÅIF2´s goalgetter, Andre Markussen, de senere sesongene. Coach Aronsen trodde nå at hans disipler skulle cruise inn til en komfortabel seier etter dette, men viste seg at det skulle bli en total annerledes smaksopplevelse enn den søte smak av årets første triumf.

    Nore/Uvdal kjempet seg sterkt inn i kampen og valset over et ÅIF2 som ikke spilte klokt i midten av 2.omgang. Gjestene tok over kontrollen på midtbanen og presset ÅIF2 bakover og satte press på hjemmelagets forsvar. Presset fra gjestene resulterte i 2-1 reduseringen etter 20 min av 2.omgang som kom da hjemmelaget rotet det til for seg selv på egen banehalvdel og ballen smatt bak en utspilt Lundteigen fra ca 14 meter. ÅIF2 hadde sovnet i denne delen av kampen og var knapt på banen i de neste 5 minuttene og Nore/Uvdal klarte å få 2-2 reduseringen på et tvilsomt ”offside”-gjennomløp hvor Lundteigen reddet første forsøk, men returen satte Nore/Uvdal spilleren i mål. Altså etter ca 70 min 2-2 mot et lag som Coach Aronsen hevdet skulle spille en av hovedrollene i årets nedrykningsdrama sammen med Huringen og Lier.

    ÅIF2 skuta virket lekk i denne perioden, men spillerne klarte å snu kampen igjen og fikk mer tak i midtbanen igjen. Møller kom inn for en Rønning og vi satte vår lit til at han skulle matche gjestene i deres tøffe duellspill. Som vanlig legger Møller aldri noe mellom og ÅIF2 presset seg tilbake inn i kampen. Stian og BK kom inn i vante roller og det ble noe mer struktur på ÅIF2 som la om til 3-5-2 og jaget seiersmålet og hadde en god mulighet mot slutten av kampen, men ballen trillet ikke hjemmelagets vei denne gangen heller.

    2-2 ble sluttresultatet og ÅIF2 har fått en mindre bra start på årets sesong og ligger nå 9.plass på føre oppgjøret mot Huringen til mandag. Huringen har mistet halve laget til nystartede Drammen FK og har slitt i sesongåpningen, de ligger på 12.plass med solide 1-12 i målforskjell og Coach Aronsen legger både fingrene og nakken til offentlig avhugging dersom ÅIF2 ikke får sin første 3 poenger denne sesongen


    Åssiden vant lekende lett

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 6. Mai 2006

    Åssiden spilte borte mot Hauger idag og fikk en kanonstart på kampen. For i det aller første minuttet så scoret målmaskinen Morten Hagen. Åssiden spilte en god kamp og spesielt den første halvtimen var sterk.



    Det var altså Morten Hagen som ga blåhvitt ledelsen allerede i kampens første minutt. Spillende trener Thomas Røed var nestemann i scoringsprotokollen og den tidligere eliteseriespilleren scoret i det 13. minutt.

    Jørgen Holm, som har slitt med en alvorlig skade siden i høst, har fått en fin start på sesongen og virker å være på rett vei i forhold til både å finne toppformen og ikke minst badesesongen. Den muskuløse spilleren scoret lagets tredje scoring etter snaue 28 minutter.

    Talentfulle Mats Theie Bretvik utnyttet både farten og teknikken sin, og ordnet et flott mål som førte til at Åssiden lekende lett ledet 4-0. Vertene kom tlbake en gang, men det var det eneste også i denne kampen.

    Andre omgangen ble målløs og sluttresultatet ble 4-1 seier til Åssiden.

    Mer info om kampen kommer.



    Juniorlaget senket MIF

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 5. Mai 2006

    Åssidens juniorer vant 4-1 over bruntrøyene igår. Laget tok dermed sin andre strake seier.

    Åssiden - Mjøndalen 4-1 (2-0)

    1-0 7 min Christopher Hegg (Mayer)

    2-0 12 min Alexander Hermansen (Hegg)

    3-0 52 min Tarald Henriksen (Hegg)

    3-1 75 min Mif

    4-1 83 min Tarald Henriksen (str). (Mayer)

    Gult: Anders Madsen

    Blåhvitt spilte hjemme og ga ikke gjestene noe gratis. ÅIF vant fortjent 4-1 og står nå med to seire av to mulige og med 6-2 i målforskjell. Laget kjemper om å kvalifisere seg til interkretsen og har fått en pangstart på kvalifiseringen.

    Åssia startet meget bra i denne kampen. MIF hang ikke med de første 20 minuttene. I løpet av de første 5-6 minuttene skapte Åssia 5-6 store sjanser. Allerede etter 7 minutter sitter den første i nota, Chris er sist på ballen. Ikke mange minuttene etter setter Alex nr to bak MIF keeperen. Dette etter et godt angrep som starter med Mats som bryter, ut til Perry som slår tidlig inn. Alex er frempå etter en liten stuss av Chris. MIF blir totalt utspilt. Åssia dominerer både banespillet og sjansene. MIF kommer ikke til en eneste sjanse i omgangen.

     

    Andre omgang ble noe mer laber. Åssia kontrollerer hele kampen og øker til 3-0 ved Tarald i det 52 minuttet. MIF kommer til sin eneste sjanse i kampen ved et frispark etter ca 75 minutter. Åssiaforsvaret ser ut som de er mer opptatt av byttene enn å følge med frisparket. MIF spiller får bevege seg helt fritt i feltet. De reduserer bak en sjanseløs Thomas S i goalen. Men det var også det eneste MIF maktet. David show ender med straffe 7-8 minutter før slutt og Tarald setter straffa i krysset og Åssia vinner komfortabelt 4-1. Gutta er disiplinerte og strukturen er god. Arbeidsmoralen er svært god og gutta gjør en formidabel innsatt. Dette legger grunlaget for prestasjonene og resultatet. Vi gleder oss til neste kamp.




    Rønning lånes ut

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 5. Mai 2006

    ÅIF-spilleren Thomas Rønning skal lånes ut til naboklubben Drammens Ballklubb.

    Naboklubbene Åssiden og DBK har blitt enige om en utlånsavtale på den store og sterke spissen Thomas Rønning. Spilleren har en lang fortid i begge klubber, og har spilt for Åssiden de to siste sesongene. Spilleren har nå ytret et ønske om å spille på DBK på grunn av en travel hverdag med skole og jobb. 5.divisjons-klubben jakter opprykk denne sesongen og Rønning vil bli en bra forsterkning for DBK.

    - Rønning er en fargerik person og herlig spiller. Han vil bli savnet i ÅIF miljøet både på banen og sosialt, kommenterer en betuttet medspiller Kristian Martinsen.

    Vi takker så langt for innsatsen Rønning har lagt ned for Åssiden. Rønning lånes ut til DBK ut sesongen og vi ønsker han lykke til med studiene, jobben og ikke minst spill i DBK-trøya.

    Tilbake


    Åssiden jnr-lag i NM

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 5. Mai 2006

    Åssidens jnr-lag spiller NM førstkommende søndag. Motstander er nabo SIF.

    Førstkommende søndag spiller Åssiden jnr-lag NM kamp mot SIF. Kampen er satt opp på Åssiden Stadion kl 1400. Dette er en bonuskamp for oss og vi GLEDER oss! Det er mange år siden Åssiden var med i NM for jnr-lag. Vi ønsker alle velkommen og vi skal gi fullt trøkk for den stripete drakta, av mange betegnet som norges vakreste...


    Smågutt 14 fortsetter å vinne

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 5. Mai 2006

    04 mai  kl 19.15 ROS – Åssiden   2 – 4  , pause 1 – 1

    Spikkestad Stadion  – Ble flyttet til en elendig grusbane

    En dårlig 1 omgang på en dårlig bane , vi sliter veldig med å få spillet vårt i gang , har for lange avstander , dårlig pasningskvalitet , dårlig press på ballfører.

    Virker som vi ikke er med mentalt i det hele tatt , langt steg tilbake fra treningskampen mot Vollen.

    I pause kommer det noen alvorsord der vi blir enige om enkle grep som, bedre avstandere mellom lagdelene , mye større nøyaktighet i pasning/motak , "tøffere" press av ballfører og enklere valg i spillet vårt.

     

    2 omgang blir bedre og mot slutten der vi ligger under 1 – 2 legger vi om til 3 bak og får enda bedre trykk og utligner til 2 – 2. 

    Vi bestemmer oss for å fortsette med 3 bak og gå for seieren, " de som intet våger intet vinner."

    Vi får 2 mål til og vinner fortjent på en dårlig dag. 

    Vi får betalt får god treningsarbeid der vi ser at vi orker hele veien inn. 

    Håkon løper utrolig mye  - veldig viktig  – Fredrik tar seg opp stort i 2 omgang. Jørgen - flott kamp - Espen er trygg og god.

    Martin - bra  ,  Dan - lat men utrolig effektiv med 2 scoringer.

     

    Nå glemmer vi denne kampenfort som mulig og får nå en bra/hard treningsuke før vi møter Kongsberg hjemme neste lørdag kl 13.00 ( Er bare å møte opp )  Jeg lover at vi fremstår bedre enn i går !!!!!

     

    Mål:

    0 – 1 Jørgen ( på innøvet cornertrekk !!!)

    1 – 1 ??

    2 – 1 Straffe imot ( Magnus feller )

    2 – 2 Dan (Gjennomløpning , pasning Fredrik

    2 – 3 Fredrik ( Inndirekte frispark – 11 m rett i krysset !)

    2 – 4 Dan  ( Gjennomløping – flott pasning av Martin )

     

    Vi er i gang -  Vi skal fortsett utviklingen

     

    Laget: 

    Anders T – Ola – Magnus – Jørgen – Espen – Morten – Håkon –

    Fredrik - Simen - Martin – Anders I – Delfe – Dan

      



    ÅIF Jr tar imot MIF

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 3. Mai 2006

    Åssiden juniorlag spiller torsdag, 4. mai, sin andre kamp i kval interkrets. Motstander er Mjøndalen. Kampen går mest sannsynlig på bane 2 hvis værgudene er med oss. Kampstart er kl 1900.
    Vi forventer nok en tøff match mot MIF, men selv om vi har hatt en litt problematisk treningsuke bak oss stiller vi godt forberedt. Gutta har holdt humøret og ”trøkket” oppe selv om forholdene har vært vanskelige. Vi ønsker alle velkomne og vi skal gi alt for den blå/hvite drakta!”

    Tilbake


    ÅIF tapte knepent

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 3. Mai 2006

    Åssiden hadde mulighet til å ta sin andre strake seier i årets serie, og fikk en god start på kampen mot Åskollen. Laget hadde full kontroll på sin motstander og det var svært fortjent da Åssiden tok ledelsen ved Morten Hagen på et frispark fra Christian Svorkmo.
    Før det hadde Åssiden fem store sjanser, mens Åskollen hadde en. Bare minutter senere så var det Jørgen Holm som banket inn sitt første mål for sesongen rett før pause. Dermed tok ÅIF en full fortjent 2-0 ledelse med seg inn i garderoben.

    I andre omgang så ble kampbildet helt snudd og Åskollen tok over. Laget utnyttet et par markeringssvikter og scoret. Vinnermålet kom bare minutter før kampslutt og dermed ble det tap for blåhvitt i denne kampen.

    Mer info om kampen kommer.


    Tilbake


    Coach Aronsen spår 5.divisjonstabellen

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 3. Mai 2006

    ÅIF 2 lagleder David Aronsen har sett på sine motstandere i 5.divisjon og kommer her med en liten analyse av hvordan han tror tabellen vil bli seende ut 7.oktober.

    Her følger en uhøytidelig og personlig vurdering av motstanderlagene og tabellplassering for sesongen 2006. Plass 1-5: Her forventes det å ligge klubber som i fjor hevdet seg i toppen i sine avdelinger og ikke minst rykket ned fra 4 divisjon. Så jeg tror nok topp3 vil bestå av DBK, Skrim og Konnerud2. Tofte rykket jo ned med knapp margin, kun målforskjell, så laget er vel avhengig av hvor mange spillere som fortsetter.

    Fra i fjor kjenner vi jo Skrim og DBK hvor begge lagene gav Marienlyst kamp til siste slutt om å bli avdelingssmester, dette er nok lag som kan forventes å ligge i toppen også neste år, kanskje med et spørsmåltegn til Skrim som har valgt å ansette en trener på 20 år for å føre de opp til 4 divisjon, men med 3 økter i uka er det et godt grunnlag for gode prestasjoner. Personlig tror jeg ÅIF2 tar et steg videre og plasserer seg innenfor topp 5 sammen med Konnerud 2. Det ryktes om at Konnerud 2 eller Team KIL som de også kalles skal bestå av sultne unggutter fra juniorlaget, rutinerte herremenn og ikke minst innbytterne fra a-laget til Konnerud, så alt ligger til rette for at Konnerud skal henge med i toppen i denne pulja.

    Så et tipp på topp 1-5 er følgende: 1.Dbk. 2. Konnerud 2 3. Tofte 4. Skrim 5. ÅIF2

    Plassene fra 6-10: Blir et mer middelhavssjikt som vil bestå av følgende klubber. Godset 3, Sif/Bif2, Huringen, Svene og Steinberg. Det går rykter på byen om at idyllen som tidligere har hersket på Godset 3 er i ferd med å slå sprekker og at laget vil gå mot en dårligere sesong enn på lenge. Huringen som sagt slår kanskje totalt sprekker og dersom de klarer å stille lag vil de nok havne ned mot nedrykk eller kanskje spille mot nedrykksspøkelset i hver eneste kamp. Sif/Bif2 er avhengige av de rutinerte herremenn som har herjet på dette laget de siste årene og dersom de gamle i år igjen er eldst gjør nok dette laget som i fjor og plasserer seg solid midt på treet, men i og med at pulja virker sterkere enn i fjor blir det nok nedre halvdel. Svene har et solid lag, undertegnede husker fremdeles bortekampen friskt og har mareritt om denne enda, men velger å tro at Svene ikke er bedre enn at de havner midt på treet neste år. Steinberg er et ubeskrevet blad, men de havnet på 5.plass i deres pulje.

    Altså følgende tabellplassering, 6.Svene 7. Steinberg 8. Sif/Bif2 9. Godset3 og på 10. Huringen

    Klare nedrykkskandidater tror jeg blir 11.Uvdal/Rov og nyopprykkede 12.Lier I.L
    Alt i alt ligger det nok engang an til å bli en festelig og morsom sesong i 5 divisjon der alt kan skje så 7.oktober får man se om mine tips var gode eller dårlige. Ønsker alle 5 divisjons spillere- og trenerkollegaer lykke til med en ny sesong.


    Klart for tredje trenerforum

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 3. Mai 2006

    Torsdag 11. mai er det klart for det tredje trenerforumet for klubbens trenere denne sesongen.



    Trenerforumet starter klokken 1900 på klubbhuset og alle klubbens trenere og andre interesserte er hjertelig velkommen. Trenerkoordinator Kjetil Johansen vil lede forumet og kveldens agenda er følgende:

    1. Oppfattelse av felles spillestil

    2. Ferdighetstrening - hva skal man legge vekt på?

    3. Holdninger - hva skal man legge vekt på?

    4. Trenerrollen

    Ta gjerne kontakt med Kjetil hvis du har noen innspill eller spørsmål.
    Kjetil kan nås på følgende medier:
    kjeti-j4@online.no eller 971 91 537.

    Tilbake



    Surt kval-tap mot IBK

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 25. Apr 2006

    Åssiden startet kvalifiseringskampen mot IBK bra og hadde et visst grep på kampen, men IBK scoret på sin første sjanse og tok over etter det. På sitt neste angrep så kom det nok et mål og IBK beholdt ledelsen ut omgangen.
    Det var Åssiden som kom best i gang i denne kampen og Morten Hagen traff ikke helt på en god mulighet tidlig i kampen. IBK som hadde god fart i sitt frontledd utnyttet dårlig kommunikasjon i forsvarsleddet til ÅIF og fosset i angrep. ÅIF klarte ikke å få has på Tom Andre Sjølie og han slo et innlegg som Thomas Tollefsen dessverre sparket i eget nett.

    Etter dette så kladdet det seg mer og mer for Åssiden som knapt hadde pasninger som traff medspillere. IBK kriget seg inn i kampen og gutta på topp var farlige på et noe vaklende ÅIF forsvar til tider. IBK's venstre kant hadde en god første omgang og kjørte ball i hatt med ÅIF spillerne titt som det var. Han ble frispilt på venstre kanten midtveis ut i omgangen og dro av sin oppasser og skrudde ballen nydelig inn i buret i god Henry-stil. IBK var farlige på dødballer kampen igjennom, men ingen gikk i nettet. ÅIF hadde noen halvsjanser, men kom mer med i kampen mot pause.

    I andre omgang så la IBK seg bakpå og ÅIF tok fullstendig over. ÅIF hadde ballen omtrent hele tiden, og pasningskvaliteten bedret seg noe. Duellspillet tok seg mer opp og forsvaret satt bedre. IBK satset på kontringer og kom til noen farlige sjanser på dette samt på dødballer, men det ble ikke flere mål på IBK i denne kampen. ÅIF presset på veldig mot slutten og pumpet ballene langt. Dette ga resultater og det var en fullt fortjent redusering ved en heading av Sigbjørn Røneid på et frispark. Etter dette så var det kaos i IBK og ÅIF kjørte kampen virkelig. Laget pumpet på for flere mål, men kom til kort mot IBK.

    IBK hadde flest sjanser og scoret flest mål, så vant til slutt fortjent og sikret seg 1.runde billett i NM.


    Tilbake


    IBK siste hinder før NM

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 24. Apr 2006

    Tirsdag kveld klokken 2000 på Falkbanen avgjøres det om det er IBK eller Åssiden som kommer til 1.runde av Norgesmesterskapet. IBK vant 3-1 borte mot Solberg mens Åssiden som kjent vant 4-2 borte mot Hønefoss SK i første kvalifiseringsrunde.
    Åssiden skal måle krefter med naboklubben IBK tirsdag kveld i flomlyset på Falkbanen i Hokksund. Kampen starter klokken 2000 og kan fort bli en spennende kamp mellom to lag som har møtt hverandre mange ganger tidligere.

    IBK gikk på et noe overraskende tap i seriepremieren borte mot Kongsberg mens Åssiden vant sin åpningskamp med 3-1 over Svelvik.

    Bookmakerselskapet Nordicbet har satt opp følgende odds på kveldens cupkamp: IBK seier 1.50, uavgjort 4.50 og Åssiden seier 4.00.

    Vinneren av cupkampen tirsdag går altså til 1.runde av Norgesmesterskapet og denne kampen vil bli spilt 10-11.mai.

    Tilbake


    Skrellete start av ÅIF2

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 23. Apr 2006

    Åif2 seriedebuterte borte mot Skrim, som har uttalt at de ønsker å være en av favorittene til å vinne serien. De har ansatt den unge Kongsbergsspilleren Jon Brenden som trener og har jobbet seriøst og har trent godt denne vinteren. ÅIF2 som hadde årets første utetrening torsdag stilte med et forsterket lag og på papiret hadde de et solid mannskap.

    ÅIF2 valgte å gå ut i 4-5-1 formasjon med følgede start 11'er:
    Steffen – Boldt, Trond, Ronny, Vebjørn – Dokken, Oland, JR, Øystein, Kris – Herman.
    Innbytterne som slukøret satt på benken var, Celius, Riis, Fyrand og Smurf.

    Strukturmessing lå ÅIF2 godt de første 10 minuttene og presset Skrim fra starten av kampen- ÅIF2 var tydelig vårkåte av å endelig få lov til å spille ball igjen og Steffen satte standarden med en god redning etter ca 2 min på et skudd fra en Skrimspiller. Åif2 var det dominerende laget de første 10 min og fikk en pangstart på kampen etter at et frispark som ble slått perfekt inn i motstanderes boks der Ronny duellerte med keeper hvilket resulterte i at Vebjørn kontant satte ballen i nota da ballen falt ned i beina hans. ÅIF2 tok oppskriftsmessig 1-0 ledelse etter knappe 6 min.

    Etter ca 10 min avverger, ÅIF2 beste spiller for dagen, keeper Steffen Lundteigen en kjempesjanse hvor stopper Trond E bommer på ballen slik at en Skrim-spiss kommer alene med Steffen og han redder mesterlig ved å kaste seg i beina på spissen og avklarer situasjonen. Etter dette mistet ÅIF2 noe av kontrollen og tillot Skrim i å komme mer med i kampen som de overtok i store deler av midten av første omgang. Skrim spillerne slo ofte gjennom en noe rufsete midtbane som periodevis stod ustrukturert og ble løpende mye mellom og etter ballen. Etter 17min fikk Skrim balanse i kampen etter et innlegg fra ÅIF2 sin venstre side hvor forsvaret var litt på ”tur” og markeringene glapp i forsvaret og en Skrimspiss uforstyrret fikk redusere. Skrim er det førende laget i denne perioden av spillet og etter 27min må Steffen igjen holde ÅIF2 inne i kampen med en ny mesterlig inngripen hvor han igjen er våkent tilstede og kaster seg foran Skrim spissen og avverger. Åif2 går i angrep og får en god sjanse ved Peter Oland som dessverre ikke får skikkelig treff på ballen og skuddet blir for løst og keeper redder uten noe som helst problem. Som oppgjøret i fjor høst viser det seg at man får fotballdommere etter nivået man selv er på som spiller. Skrim får et latterlig billig frispark på rundt 18-20 meter. Frisparket skrur Skrims beste for dagen mesterlig rett i mål og utagbart for Steffen. Frisparket krøllet seg forøvrig rundt hodet på Åif2’s venstre back og rett i mål. Altså 2-1 til Skrim som var klart best i denne perioden, Skrim var igjen frempå etter 40 min og hadde et skudd som smalt i stolpen bak Steffen Lundteigen. Åif2 yppet seg noe mot slutten av omgangen og kom mer med i spillet hvor Dokken og Martinsen hadde flere innlegg som ÅIF2 ikke fikk utnyttet.

    2.omgang la Åif2 om til 4-4-2 og fikk satt mer press på Skrims gode sentrale midtbanespiller som styrte Skrim-skuta, han lå periodevis veldig dypt og Herman plukket han lett ut av kampen etter Åif2 la om til 2 spisser. Anders Fyrand kom innpå i som spiss sammen med Herman og de fikk satt mer press på Skrimforsvaret. Herman var ganske så frisk med gode mottak, ballvinninger og løp i både første og andre omgang. Etter 55min var det nære på en scoring til Åif2 hvor JR hadde et enormt løp fra egen banehalvdel og fikk ballen servert 2 cm for langt foran seg av Vebjørn og ikke fikk god nok kontroll til å sette ballen bak en for anledningen god Skrim målvakt som i andre omgang reddet Skrim ved flere anledninger. Derimot kom Skrim bedre inn igjen i kampen etter slett forsvarsspill av ÅIF2. Åif2 rotet det til for seg selv hvor markeringene slapp alt for lett og en Skrimspiller billig fikk slippe gjennom forsvaret og sette ballen i lengste hjørnet bak vår keeper. 3-1 til Skrim etter 57min. Åif2 trykket på i denne perioden og det var nok noe ufortjent at Skrim gikk opp i en 2 måls ledelse. ÅIF2 fortsatte å trykke på videre og kom til gode avslutninger som tilslutt resulterte i en flott scoring av Herman på et godt hodestøt etter et bra innlegg fra Martinsen etter 60min. 3-2 til Skrim. Så var det en ny periode med mer stillingskrig mellom de to lagene hvor Skrim nok engang får en latterlig scoring der en Skrimspiller klarer kunststykket å skyte i ryggen til en medspiller og ballen får en uheldig bue over Åif2 sin sisteskanse. 4-2 til Skrim etter 70 min. Åif2 legger om til 3-5-2 får å forsøke å komme igjen i kampen. Det er litt ukonsentret til å begynne med å Steffen holder igjen buret reint med en ny flott redning etter at forsvaret nok engang opptrer klumsete. Åif2 trykket nå voldsomt på og ofrer defensiv kontroll med å slå mye langt opp mot våre spillere.

    Dokken gikk av banen til fordel for Riis. Unge Riis slår et godt innlegg fra vår venstre side hvor på Åif2 trykket på med mange folk inn i motstanders boks og en dyktig Skrimspiller setter ballen utagbart i nettet bak egen keeper, 4-3 etter 75 min. Åif2 trykket nå voldsomt på og jaget utligningen og sendte spillere frem og var klart det ledende laget akkurat nå i kampens sluttfase. Så gikk det som det ofte gjør når et lag sender frem spillere og jager utligning så scorer motstanderlaget. Dessverre for Åif2 sin del var det ikke pga at Skrim var så fantastisk dyktige, men igjen en ny tvilsom avgjørelse i Skrim sin favør, hvor en klar offside ikke blir dømt. 5-3 etter 85min og kampen er avgjort.

    Alt i alt var dette en kamp godt under pari for et slikt mannskap Åif2 stilte med i dag og de burde absolutt vært det førende laget, men Skrim var dagens beste lag og vant kampen 5-3. ÅIF2 beste spillere var keeper Steffen Lundteigen, venstreback Vebjørn Evjen og Herman Ottesen.

    Tilbake


    Seier i seriestarten

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Apr 2006

    Åssiden vant seriestarten velfortjent 3-1 over nyopprykkede Svelvik. Kampen ble spilt på Falkbanen i vårsola og Åssiden var det førende laget fra startsignalet. Evighetsmaskinen Dag Vilhelmshaugen viste vei og scoret kampens første mål.

    Dag viste vei med en scoring og en assist





















    Åssiden tok ledelsen ved evighetsmaskinen Dag Vilhelmshaugen. Han klemte til fra kloss hold etter en dødballsituasjon. I andre omgang så var han arkitekten til det andre målet hvor Morten Hagen lekte seg med motstanderne og satt nydelig inn 2-0. Martin Dammen sørget for litt spenning i kampen med en fin redusering, men ÅIF-debutant Anders Mehren fastsatte sluttresultatet med en fremragende scoring. Åssiden vant fortjent i seriestarten.

    Tilbake



    Seier til juniorlaget

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 19. Apr 2006


    Årets første seriekamp for Åssidens juniorlag ble en langtur til øvre Hallingdal. I fint vårvær og fin fine biler gitt turen uproblematisk. Vi forventet en mye mer problematisk motstander noe vi også fikk.

    Hallingdal/Gol – Åssiden            1-2
    0-1 44 min David Meyer (Hansen)
    1-1 58 min
    1-2 72 min David
    Meyer (Eggen)

    Gult: Øystein Hansen

    På en svær og svært uvant kunstgressbane slet Blå/hvitt med å venne seg til det slitte dekke. De første 10 min var preget av nerver og to spente lag. Det var imidlertid hjemmelaget som kom til den første store sjansen. Åssiaforsvaret ble tatt litt på senga av det uvante underlaget og ble spilt igjennom av en ball som trilla uvant fort. Men en god Thomas S i goalen var med på notene og reddet glimrende.

    Åssia tok mer og mer over kampen ut over omgangen, og skapte noen svært gode sjanser, bla et skudd av Øystein Hansen i tverrligger og ned på strek. Gol/Hall. var også farlige, spesielt på dødballer. Rett før pause fikk endelig Åssia uttelling. David Meyer gikk opp i lufta og vant en duell etter et glimrende frispark. David ga seg ikke og vant neste duell med keeper og headet ballen i mål. En fortjent ledelse til pause.

    De første 10-12 min var hjemmelaget best. De hadde høyere tempo og mer vilje. De presset Åssia langt ned på vår halvdel. De fikk en fortjent utligning etter 58 minutter. Etter en noe kontroversiell armbruk i duellen. En ellers god dommer var absolutt ikke konsekvent med armbrukdømming.

    Etter det tok Åssia mer og mer over og skapte mange gode og store sjanser. Midtveis sette Eggen fart og utfordret backen etter gode kombinasjoner. Eggen kom forbi og la inn ett lekkert innlegg på bakre stolpe der David kom i stor fart og headet ballen utagbart i mål. Et lekkert angrep. Derfra og ut kontrollerte Åssia kampen, selv om hjemmelaget prøvde det de kunne. De var nærmest etter en liten svikt av Thomas S i goalen som glapp en ball i feltet.

    Både før og etter dette hadde Åssia store sjanser og burde ha avgjort. En jevn og tett match, der Åssia er totalt sett det beste laget. Hjemmelaget var godt organisert og tette og robuste bakover. Åssia viste vilje og med god struktur i bak og midtleddet gjordet det vanskelig for hjemmelaget og ga muligheter fremover. Turen hjem med 3 poeng i bagasjen gikk også fin fint.
     



    Åssia videre i cupen

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 17. Apr 2006

    Hegg scoret ÅIFs første målÅssiden trakk Hønefoss SK i 1.kvalifiserings-runde til NM. Kampen ble spilt på Tolpinrud grusbane og dette var Åssiden første offisielle kamp for sesongen 2006. Åssiden forventet seg en tøff og fysisk kamp mot 3.divisjonskollegaen.


    Åssiden trakk Hønefoss SK som motstander i første kvalifiseringsrunde til Norgesmesterskapet og kampen fant sted på Tolpinrud grusbane. Banen var i god stand og påskesola la gode rammebetingelser foran kampen. ÅIFs trenerduo Thomas Røed og Pål Grøndahl hadde kikket inn i spåkula før kampen og de hadde sett en kamp fylt av krig og dueller, og de fikk rett ihvertfall så lenge Hønefoss SK orket.
      Svorkmo og resten av ÅIF gutta kriget både i lufta og langs bakken

     

     

     

     

     


    Luftkrig
    Kampen startet med to lag som var litt usikre på hverandre, og det ble mye fram og tilbake uten at det ble så mye konstruktivt. Vertene var de som ledet an krigen og de satset på luftwaffe-stilen med å konstant dunke ballen høyest og lengst mulig. Dette fungerte i første delen av kampen hvor Åssiden slet med duellspillet. Allikevel kom ikke vertene til noen store sjanser. Den hjemvendte spissen Morten Hagen stod bak kampens første store sjanse, da han plukket opp ballen forserte et par spillere og skjøt fra 11m. HSK keeperen Marius Tangen reddet mesterlig.

    HSK yppet seg noe, og fikk nesten forært et mål av ÅIF selv, men avslutningen gikk langt utenfor. Åssiden prøvde å spille fotball når de hadde sjansen, og etter 18 minutter så fikk en opplagt Kjetil Johansen tak i lærkula og spilte nydelig frem Christopher Hegg på høyrekanten. Unggutten kom alene mot HSK keeperen, men skjøt i nettveggen. Kort tid etter så var det den andre kantspilleren som markerte seg. Anders Fyrand Nordblom kriget til seg ballen og fikk slått til Hagen. Sistnevnte kombinerte fint med Kjetil Johansen som dro seg fint ned til dødlinja. Johansen slo et nydelig innlegg til Hegg som enkelt kunne sette ballen i det åpne buret.

    HSK gikk rett opp i angrep, og trodde de hadde utlignet etter en scoring etter et langt innkast, men dommeren Jan Olav Knutsen annullerte scoringen korrekt. ÅIFs siste skanse Thomas Syvertsen ble hindret i det han skulle ta ballen, og fikk idømt et korrekt frispark. Åssiden tok mer og mer over spillet, og det eneste HSK kom til var noen halvsjanser på ved dødballer. Omgangen endte med 1-0 ledelse til Åssiden.


    Hattrick-Hagen showet
    Åssiden gjorde en endring i pausen og tok ut Fyrand Nordblom og erstattet han med Thomas Røed. Bortelaget fortsatte der de slapp i første omgang og gikk rett i angrep. Målmaskinen Morten Hagen klarte nesten å omsette et godt innlegg fra Hegg, men HSK forsvaret fikk klarert. Bare minutter senere så kom Røed i fokus. Han utnyttet et flott slått frispark fra Christian Svorkmo, men Røed skjøt på helvolley like utenfor fra 5m. Stor sjanse for ÅIF. Kort tid senere så måtte Røed kaste inn håndkledet etter at han slo opp skaden sin. Inn kom en ny unggutt, Mats Theie Bretvik, og han kom raskt inn i kampen. Johansen slo han igjennom alene med HSK keeperen, men siste skansen fikk slått ballen til corner. På den påfølgende corneren så handset en HSK spiller og ÅIF fikk straffespark. Morten Hagen var sikkerheten selv og sørget for 2-0 ledelse.

    HSK sin luftwaffe-styrke gikk etterhvert tom for flybensin, og slet med å få til noe. Åssiden bestemte det som skjedde utpå banen og kom nesten til farligheter hver gang de nærmet seg HSK-buret. Etter 62 minutter så spilte evighetmaskinen Dag Vilhelmshaugen fri Hagen. Hagen brukte musklene sine og utmanøvrerte sin oppasser og HSK-målmannen slik at det ble 3-0. I det 67.minutt leverte Åssiden kampens flotteste angrep. Christopher Hegg kom seg fint fri på høyresiden, slo fint inn til Vilhelmshaugen som nydelig flikket til Hagen som dundret ballen i nettmaskene. Selv HSK-treneren klappet etter det angrepet og Hagen noterte seg for et ekte hattrick.

    Hønefoss SK reduserte en gang etter et frisparkmål fra 22meter. Litt svakt keeperspill der av en ellers svært solid Syvertsen i ÅIF buret. Åssiden hadde tre gigantiske sjanser til å øke ledelsen etter dette, men ballen ville ikke inn. Hønefoss SK lagde kampens siste mål etter nok et frispark, og fastsatte sluttresultatet til 4-2 til Åssiden etter 93 spilte minutter.

    Åssiden vant fortjent dette oppgjøret og leverte en god kamp totalt sett. Litt nølende i starten, men etterhvert som HSK hadde kriget seg tomme, så var det kun ett lag på banen. ÅIF burde og kunne scoret flere mål, og det var ingen dramatikk selv om de slapp inn to mål mot slutten av kampen. Flere av spillerne leverte en god kamp idag, men spesielt Morten Hagen og Kjetil Johansen får litt ekstra skryt for innsatsen i denne kampen.


    Tilbake



    Åssia midt i Afrika!

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 20. Mar 2006

    Åssia i Zambia 1
    To søte barn med Åssia drakter

    Se nøye på dette bildet:

    Her er Åssia-drakta på plass midt i tjukkeste Afrika.

    Klubben ga et draktsett i gave til en skole på landsbygda i Zambia, og det ble i tillegg samlet inn nærmere 20 par brukte fotballstøvler fra spillere i junioravdelingen. 
    I slutten av februar ble gavene overlevert.

    Åssia i Zambia 2

    Glade barn fra Zambia i nyervervede Åssia drakter

    Bakgrunnen for historien er denne:
    Medlem i fotballstyret, Egil Knudsen, er informasjonssjef i Kunnskapsdepartementet.
    Dette departementet har et samarbeidsprosjekt om skoleutvikling på landsbygda i Zambia,
    og det var som et ledd i dette at skolens rektor for et halvt år siden kom med et ønske:
    Kunne vi finne en klubb i Norge som kunne bidra med drakter, gjerne også brukte fotballstøvler?

    Før jul hadde junior-AU ordnet et brukt draktsett,
    og en liten aksjon ble satt i gang for å samle inn fotballstøvler.
    Rundt 20 par dukket opp. I slutten av februar hadde Kunnskapsdepartementet
    en ny delegasjon ned til skolen i Zambia og gavene fra ÅIF ble overlevert.
    Både skoleledelse og barn er kjempefornøyd med fotballtustyret de har fått,
    og vi føyer til: En flott og viktig markering!



    Åssiden vant MIFs 14-års cup

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 20. Mar 2006

    G13 KM 2005 Jubel
    Gutter 13 jubler for seier i KM 2005

    For nøyaktig ett år siden vant Åssidens 13-åringer inneturneringen i MIF-hallen i sin klasse.
    Sist helg var laget tilbake, nå som 14-åringer, og vant den samme cupen.
    I finalen ble hjemmelaget Mjøndalen slått med 6-0.

    I mellomtiden har denne 92-årgangen fra ÅIF blitt kretsmestere i klassen,
    og helgas MIF-cup bekrefter dermed at laget holder høy klasse.
    Også i semifinalen feide laget over sin motstander: Flint fra Tønsberg ble slått med 6-0.
    I de innledende gruppekampene var sifrene betydelige jevnere.
    Både Solberg og Drafn med slått med to mål, mens den virkelig tøffe kampen om puljeseieren kom mot Asker. Etter en jevn og tøff kamp vant Åssiden 1-0 .

    På Åssidens seirende lag deltok følgende spillere:
    Anders Tønnesen, Yunus Yakci, Jørgen Marki, Magnus Ruud, Ola Andresen, Espen Kregnes Winge, Fredrik Madsen, Håkon Knudsen, Morten Sørli, Simen Berg Hansen, Dan Olsen og Martin Ekelund.


    VI GRATULERER!!!

    Her er bilde fra da de ble kretsmestere i fjor:

    G13 KM 2005 Premie
     
    Kretsmestere 2005 og vinnere av MIF Cup for andre gang!



    VELKOMMEN TIL KLUBBEN ONLINE X!

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 18. Jan 2006

    Klubben Online er et hjemmeside-verktøy levert av n3sport. Løsningen er utviklet i samarbeid med Norges Idrettsforbund og norske særforbund.

    Du som er ansvarlig for denne løsningen må logge deg på i verktøykassa i venstre meny for å legge ut nyheter på siden. Der kan du også slette denne "startnyheten". Passord og bruker har du mottatt på mail fra n3sport.

    Ditt Klubben Online X-abonnement gir klubben:

    • Egen hjemmeside på internett, tilgjengelig for alle klubbmedlemmer.
    • Informasjon fra krets og forbund samt terminlister, resultater og tabeller.
    • Medlemsregister som er lett tilgjengelig for de tillitsvalgte, oversiktlig og enkelt å vedlikeholde.
    • Diskusjonsside hvor alle kan si sin mening om det som skjer i klubben.
    • Arkiv for dokumenter og bilder.
    • Aktivitetskalender med egne aktiviteter som f eks treninger, møter etc.
    • Mulighet til å sende SMS fra hjemmesiden.

    Du kan også få spesialutviklet et eget design for hjemmesiden din. Ta kontakt med n3sport for mer informasjon om dette.

    Link til brukerveiledning for Klubben Online X

    Kontakt n3sport as
    Du når oss på e-post: klubbenonline@n3sport.no eller telefon: 48 100 800.
    Du får også mer informasjon om Klubben Online på http://idrett.speaker.no.



    Første dag i MIF Cup

    Postet av Åssiden IF - Fotball den 14. Jan 2006

    A-laget til Åssiden gjennomførte sin første test for sesongen under dag 1 i MIF-Cupen. Åssiden havnet i pulje med arrangørklubben Mjøndalen, Strømmen, Svelvik, IBK og Åskollen. Blåhvitt fikk æren av å åpne cupen i åpningskampen mot IBK i Mifhallen lørdag morgen.

    Spillerne fra Årbogen hadde et lite initativ i starten av kampen, men kom kun til avslutninger fra langt hold, og dette var enkel mat for Thomas Syvertsen i ÅIF-buret. ÅIF fikk etterhvert opp dampen, og tok over litt midtveis i kampen. Spillende trener Thomas Røed viste både kløkt og teknikk, da han flott lurte inn et skudd via stanga. 1-0 til Åssiden som kort tid etter økte til 2-0 etter et flott langskudd av eminente Christian Svorkmo. IBK kom tilbake og Pål Marcussen scoret etter heading på corner, hvor det var labert markeringsspill av aldrende Per Christian Holmberg. Åssiden hadde et par vasse sjanser, og Kjetil Johansen var nærme til å øke til 3-1, men ballen sneiet stanga. I stedet kom IBK tilbake og utlignet etter et frisparksmål fra 12meter. Kampen ebbet ut med 2-2 noe som var et helt greit resultat for begge lag.

    I den andre kampen så var det Åskollen som var motstander, og Åssiden hadde fin kontroll på oppgjøret. Laget tok ledelsen ved Christian Svorkmo, men Åskollen utlignet kort tid etter. Blåhvitt kom foran igjen etter et flott mål av Anders Fyrand. Oppgjøret utviklet seg etterhvert til å bli et skikkelig bikkjeslagsmål med tacklinger, filming og tilløp til dytting og nesten slossing. Dommer Roar Fjeldheim fikk etterhvert vist frem kortstokken sin og Jostein Hellumsand tok tidlig dusjen etter et skikkelig spark i rompa på ÅFK's filmaktuelle  Lars Christian Stokka. Åskollen hadde dermed en mann mer i kampens siste 4 minutter, men det var Åssia som hadde de mest klare hodene og Christian Svorkmo avsluttet kampen med et nydelig frispark og 3-2 seier til blåhvitt.

    I dagens siste kamp møtte Åssiden nyopprykkede Svelvik og her var det Åssiden som styrte kampen fra a til å, men en opplagt Anders Rotevatn stod meget godt i Svelvik-buret og hadde flere meget gode redninger. Trond Eliassen fikk omsider hull på byllen, og ga laget sitt 1-0, men ÅIF burde økt ledelsen flere ganger. Laget klarte ikke å score mål, og Svelvik fikk en flott kontring som de tok godt vare på. De omsatte den flott i kassa og utlignet kort tid etter scoringen til Eliassen. Åssiden presset på for å få flere mål, men stang treff og redninger på streken, førte til at kampen ebbet ut med poengdeling.

    Imorgen venter to oppgjør mot Mjøndalen og Strømmen, og med gode resultater her, så kan Åssiden karre seg videre til semi-finalen.


    Tilbake