To av klubbens dommere tatt ut til NORCORE

Postet av Åssiden IF - Fotball den 6. Apr 2016

Både Aleksander Jæger og Mari Hellum Bjørnstad er tatt ut til fotballforbundets kurs under Norway Cup. Begge representerer til daglig Åssiden som kretsdommere.

NORCORE trinn 2 er et kurs for unge og lovende dommere i alderen 17-22 år som ønsker å satse som fremtidige toppdommere. Hver krets sender to representanter hver, en gutt og en jente, og det er spesielt gledelig at begge deltakere fra Buskerud i år dømmer for Åssiden.

Kurset består av en uke lang samling under Norway Cup, med både faglig innhold og veiledere fra fotballforbundet. I tillegg til to helgesamlinger, en på våren og en på høsten, med fysiske treninger, regeltester og fagsekvenser. Dette er en veldig fin arena for å kunne utvikle seg som dommer og bli kjent med andre unge dommere fra hele landet. Samt få oppfølging fra dyktige og erfarne veiledere.

Tiltaket ble startet i 2015 av NFF i samarbeid med David Elleray, tidligere engelsk toppdommer og sjef for dommerutviklingen i UEFA (CORE).

Vi gratulerer både Mari og Alexander.

BFK

2. NM kval kamp Åssiden - Kongsberg

Postet av Åssiden IF - Fotball den 22. Mar 2016

Åssiden møter Kongsberg i 2. NM kval kamp.

Kampen går på Isachsen Stadion, onsdag 30. mars kl 1930.

Kongsberg vant sin 1 kval kamp mot Flint med 2-1 etter ekstra omganger.

Kongsberg rykket opp til 3. div i 2015. De ble nr 2 i 4. div etter Svelvik.

Vi gleder oss til kamp etter en påskehvil.

Sees på kampen!

Inngang voksne kr 50,-.

Barn gratis inngang.

Velkommen.

Seier i Tønsberg, Åssia til 2. NM kval

Postet av Åssiden IF - Fotball den 17. Mar 2016

Åssiden er videre til 2. NM kval-runde etter seier over Tønsberg FK.

Åssiden vant til slutt 4-3 etter 2-2 til pause.

Det var ingen spesiell god kamp men Åssia styrte det meste. Men klarte ikke å avgjøre for siste kvarteret. Åssia tok raskt tak i kampen og tok føringen 1-0 ved ett flott mål av Magnus. Magnus stresser TFK forsvaret og kommer allene med keeper og lobber flott over keeper og i mål. TFK svarte etter en god overgang og ikke veldig spenstig forsvarspill av blå/hvit. Åssia fortsatte å dominere banespillet uten å imponere noen. Eren vinner ballen og skjærer inn i banen og setter ballen i hjørne fra 16 meter. TFK svarer nok en gang og 2-2 etter direkte slett forsvarspill av Åssia. Lagene tar pause med 2-2.

Andre omgang ble rotet med mange frispark og oppstykket spill. Åssia er fortsatt best og Magnus blir spilt fri allene med keeper flere ganger. Men gode inngripner av keeper hindrer scoring. Eren er frempå etter corner og setter inn ledelse 3-2. Nå ser TFK kjørt ut. Magnus blir spilt igjennom nok en gang, stopper må bruke ufine midler og rødt kort. Like etter øker Åssia og Magnus til 4-2 etter fin fint spill. TFK fortsetter tullete oppførsel og får nok ett rødt kort.

TFK reduserer til sluttresultatet 4-3 i siste sekund etter rot i forsvaret.

Dagens Åssiagutter er Eren og Magnus med to pinner hver.

Det ble aldri noen god kamp. Åssia dominerer men gjør ingen god kamp. Vi slipper TFK inn i kampen helt unødvendig. Men vi vinner fortjent og er videre til 2. NM kval. Da er første obligatoriske kamp unnagjort og vi ser fremover til neste kamp.

Ellers ønskes alle en god Påske!

Uavgjort i generalprøven

Postet av Åssiden IF - Fotball den 12. Mar 2016

Åssiden spillte uavgjort 3-3 i siste treningskamp mot Oslolaget Korsvoll.

Etter en jevn start tar Korsvoll ledelsen 1-0, Åssia svarer nærmest direkte med ett godt angrep. Eren setter ballen vakkert i mål etter innlegg fra høyre.

Kampen er fortsatt jevn og begge lag skaper gode muligheter. Korsvoll tar ledelsen 2-1 etter ikke imponerende forsvarspill av blå/hvit. Åssia tar noe over og utligner ved unge Kais som kjemper ballen inn. Åssia fortsetter å presse gjestene. Unnar setter inn 3-2 ledelse etter slett forsvarspill av Korsvoll. Åssia kan gå til pause med en 3-2 ledelse.

Åssia starter klart best i andre omgang men klarer ikke å øke ledelsen. Etter 60 minutter gjør Åssia mange bytter og kampen jevner seg ut. Åssia har allikevell god kontroll. Men det glipper i sluttminuttene. Unge Chris i mål taper en duell og unge Boldt er noe klønete og uheldig og scorer selvmål. Dermed ender kampen 3-3.

Positivt at vi skaper mange sjanser etter godt spill, men en del defensive feil må lukes bort.

Positivt at hele 21 spillere fikk bra med spilletid. Positivt også at vi kommer tilbake etter å ha ligget under to ganger og tar ledelsen.

En helt grei treningskamp, men burde ha losa dette inn til seier.

Nå gleder vi oss til onsdag 16. mars og 1. NM kval mot Tønsberg FK.